Skocz do zawartości

Zdjęcie

DVD serialu SG-1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Kto chce SG1 na DVD (88 użytkowników oddało głos)

czy interesuje ciebie zakup SG1 na DVD wydanie polskie orginalne

1. Tak (80 głosów [96.39%])

Procent z głosów: 96.39%

2. Nie (3 głosów [3.61%])

Procent z głosów: 3.61%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 14.12.2008 - |18:13|

Chciałbym kupić sobie cały serial SG-1 na dvd. W tym celu przeglądnąłem ostatnio allegro i natrafiłem na dwie oferty. W jednej całość kosztowała koło 400 złotych, w drugiej prawie 900. Wersja pierwsza jest ponoć z "rynku azjatyckiego" z napisami po japonsku - mam rozumieć, że są to piraty? Jest duża różnica w jakości między obiema wersjami?

Spróbuj zapolować na to: http://forum.gwrota....s...st&p=293558 Normalna wersja w być może w miarę przystępnej cenie :)
  • 0

->1019<-

#42 pinks

pinks

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 23.12.2008 - |22:20|

Spróbuj zapolować na to: http://forum.gwrota....s...st&p=293558 Normalna wersja w być może w miarę przystępnej cenie :)

czasem kupuję takie wersje chińskie/koreańskie (o japońskich nic nie wiem :)) na ebayu i nawet są ok :)
  • 0

#43 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 05.04.2010 - |18:55|

Witajcie! Mam takie dość nietypowe pytanie , mianowicie jestem zainteresowany kupnem całej seri SG-1 na który składa się 10 sezonów, przeszukując "allegro" i "e-bay" można natrafić na wersje, ale jedynie w języku angielskim. I tu moje pytanie czy w niedalekiej przyszłości można liczyć na wydanie z polską wersja językowa lub chociaż napisami pl ?, bo przeglądając internet wlasnie na temat wydań gdzieniegdzie można natrafić na informacje że będzie też wydanie w języku polskim czy to prawda ? to pytanie do osób które znają temat.
  • 0
Dołączona grafika

#44 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 06.04.2010 - |08:54|

Polskie wydanie "Stargate SG-1" jest planowane już od jakichś dwóch lat. Czy i kiedy się ukaże nie wiadomo, bo raz dystrybutor ma w planach, potem nie ma, potem znowu ma i tak w kółko :angry:
  • 0

#45 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 06.04.2010 - |16:46|

Dokładnie jest tak jak piszesz, nie wiadomo jak co kiedy i czy w ogóle wydadzą z polską wersją językowa, lub choćby napisami txt polskimi, w sieci jest dość sporo o tym że niby wydadzą i niby nie wydadzą a tak naprawde nikt nic nie wie, więc postanowiłem napisać do dystrybutora e-maila zobaczymy co odpiszą i czy w ogóle odpiszą.

Zależało by mi na polskiej lokalizacji tego serialu, jak nie z lektorem to chociaż z napisami txt polskimi , bo nie każdy w końcu biegle włada angielskim, zwłaszcza te starsze pokolenie .

Użytkownik mario537 edytował ten post 06.04.2010 - |16:53|

• 0
Dołączona grafika

#46 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 07.04.2010 - |05:02|

Forumowa wyszukiwarka już nie działa? O tu i tu.

Użytkownik Toudi edytował ten post 07.04.2010 - |05:03|

#47 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 07.04.2010 - |12:34|

Witaj Toudi .Forumowa wyszukiwarka działa jak najbardziej, tyle że wątki już są przestarzałe jeden jest z 08 lipica 2008 - o tym że "Podobno" Imperial w końcu dostał zgodę i w sierpniu 2008 wyda pierwszy sezon STARGATE SG-1. A następny z 09 wrzesień 2009- że też "Podobno" wydadzą w najbliższym czasie, czyli ciągle jesteśmy w punkcie wyjścia, wydadzą i nie wydadzą, takie odbijanie piłeczki na odczepcie się,drażni mnie ta amatorszczyzna tej firmy "Imperial" bez fachowego podejścia do klienta , zobaczę czy w ogóle z łaski swojej odpiszą mi na e-maila, jak odpiszą postaram się wkleić zawartość e-maila dotyczącego lokalizacji na terenie polski, serialu Stargate SG-1 z lektorem badż polskimi napisami i w jakim terminie ewentualnie można heh doczekać się premiery w jakimkolwiek wydaniu, typ nośnika danych dowolny :angry:

Użytkownik mario537 edytował ten post 07.04.2010 - |13:11|

• 0
Dołączona grafika

#48 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 07.04.2010 - |15:14|

zobaczę czy w ogóle z łaski swojej odpiszą mi na e-maila, jak odpiszą postaram się wkleić zawartość e-maila dotyczącego lokalizacji na terenie polski, serialu Stargate SG-1 z lektorem badż polskimi napisami i w jakim terminie ewentualnie można heh doczekać się premiery w jakimkolwiek wydaniu, typ nośnika danych dowolny

Ale Ci nie odpiszą, bo jak można przeczytać w kolejnych postach w owym temacie jest, że osoby piszące lub dzwoniące w tej sprawie są całkowicie ignorowane.

#49 mario537

mario537

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoMálaga España

Napisano 07.04.2010 - |16:07|

Toudi
Zainteresowałem się tym tematem więc postanowiłem zadzwonić do "Imperial CinePix" wcześniejsza ich nazwa to "Imperial Entertainment Home Video" mająca swoje miejsce w sieci, pod tym adresem internetowym.
http://www.imperial-cinepix.com.pl/firm
Z tego też adresu czerpałem swoją wiedze, odnośnie numeru telefonu, na który zadzwoniłem : Przywitał mnie miły głos kobiety ; przy telefonie, która zaskoczyła mnie uprzejmością, po krótkiej wymianie zdań i wyjaśnieniu że chce nabyć "Staragate SG-1" i "Stargate Atlantis" z polska wersją językową, przełączyła mnie do działu dystrybucji i też po krótkiej wymianie zdań z pracownicą tej firmy, spytałem czy posiadają w swojej ofercie serial "Stargate SG-1" i "Stargate Atlantis" ,po chwili namysłu, coś tam wklepała na komputerze i powiedziała że od dwóch lat planują wydać wersje z polską wersją jezykową, do tej pory nie bylo to możliwe ze względu na dużą popularność i zainteresowanie wersja z UK & USA, czyli bez polskiego lektora i napisów PL, koniec końców kazała mi zadzwonić w maju żeby dopytywać się o więcej szczegółow jak co i kiedy będzie wydany ,bo być może pod koniec tego roku coś tam ją doszły słuchy że właśnie będzie wydana seria "Stargate SG-1" o Atlantis nic nie wie jak na razie < Oby to nie było celowe działanie marketingowe, byle spławić, chociaż tego nie dało się wyczuć przez telefon, ta osoba mówiła w sposób lużny, zrównoważony, bez tak zwanego, wyuczonego automatyzmu marketingowego > .I tak chwilowo skończyła się moja przygoda z tą firmą, jeszcze czekam na e-maile z potwierdzeniem tego co usłyszałem przez telefon.

Użytkownik mario537 edytował ten post 07.04.2010 - |18:37|

• 0
Dołączona grafika

#50 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 08.04.2010 - |08:37|

no cóż... ja jak zwykle jestem pesymistką w tych sprawach... toż to w końcu 10 sezonów, wątpię, żeby starczyło im zacięcia, jeśli w ogóle kiedyś to ruszą... no i tak licząc przy pomyślnych wiatrach po 100 zł za sezon (chociaż bardziej prawdopodobne jest 150 zł za sezon), to wychodzi 1000 zł za całość!!! A człowiek na amazon ma za 250 zł :lol: I oni się dziwią, że ludzie kupują za granicą :rolleyes:
  • 0
Dołączona grafika

#51 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 08.04.2010 - |11:52|

[...] od dwóch lat planują wydać wersje z polską wersją jezykową, do tej pory nie bylo to możliwe ze względu na dużą popularność i zainteresowanie wersja z UK & USA, czyli bez polskiego lektora i napisów PL [...]

W życiu nie słyszałem głupszej wymówki. Jak nie wydadzą wersji z polskimi napisami bądź lektorem to niby z jakiej racji ma nie być zainteresowania na wersję angielską. Ludzie kupują to co jest na rynku a jak nasi kochani dystrybutorzy wmawiają sobie takie głupoty to nic dziwnego że od 2 lat nie mogą się zdecydować na wydanie polskiej wersji.
  • 0
don't try

#52 jankesos

jankesos

Szeregowy

• VIP
  • 1 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 07.08.2011 - |17:30|

Witam trochę odświeżę temat :
I co jest szansa na polską wersje serialu ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych