Shoutbox
Napisano 21.09.2006 - |14:35|
Ja nie potrzebuje takich wynalazków ale za namowa uzytkowników mojego forum zainstalowałem SB. Jest juz chyba 2 lata i nic sie złego nie dzieje (87,418 postów, 4,216 zarejestrowanych użytkowników). Jest porządek, ludzie tam sobie gadaja o jakiś pierdołkach, umawiaja sie na coś, komentują jakieś sprawy okołoforumowe, a co najwazniejsze - jak ktoś już tu zauważył - to znacznie integruje taką forumową społeczność. Nie ma syfu, nie ma problemów, nie trzeba pilnowac porządku.
Tak więc ja niepotrzebuje, nieuzywam ale inni tak więc czemu im tego nie dać? Dałem.
Napisano 21.09.2006 - |14:45|
Co do regulaminy dla SB to np. zakaz podawania linków torrentowch (i pytanie o nie), przeklinanie, obrażanie innych użytkowników. Za wszystko obligatoryjny ban i koniec, kilka osób dostanie, reszta się nauczy. Skoro ma służyć do poznawania ludzi, to linki są niepotrzebne, a obrażanie i przeklinanie przeszkadza w dobrym poznaniu osoby.
Dura lex, sed lex. I tyle
->1019<-
Napisano 21.09.2006 - |14:52|
zakaz podawania linków torrentowch (i pytanie o nie), przeklinanie, obrażanie innych użytkowników. Za wszystko obligatoryjny ban i koniec,
ja bym jeszcze dorzucił linki do serwerów http
ps, ale mogę się założyć, że właśnie skreśliłeś główne powody dla powstania SB dla tych którzy się o niego rzucają.. ale co tam....
Napisano 21.09.2006 - |14:52|
Napisano 21.09.2006 - |14:59|
A co do HTTP... w sumie na Forum jest to dozwolone, wiec w SB można by było to też dopuścić, albo i nie, jak już chcemy być na prawdę restrykcyjni, to już kwestia obgadania detali.
->1019<-
Napisano 21.09.2006 - |15:05|
Napisano 21.09.2006 - |17:35|
->1019<-
Napisano 21.09.2006 - |22:11|
Hmm - odniosę się troszkę krytycznie do tego co napisałaś...(...) Mysle,ze forumowicze mieliby sie szanse blizej poznac, bo przeciez tak naprawde to kompletnie sie nie znamy.Moim zdaniem tak zwane pw , wcale nie zalatwia sprawy.
Od lepszego poznawania są zloty, spotkania, rozmowy via komunikator internetowy (GG, Tlen, ICQ, itp.), rozmowy via telefon...
Shoutbox nie wpłynie na stopień integracji userów Forum.
Proszę zauważyć, iż nie mówię wcale, że dodanie Shoutbox'u jest złym rozwiązaniem.
Od wyrażania naszych myśli i opinii mamy właśnie Forum... W końcu po to ono istnieje. Dodatkowa wtyczka nam wcale nie jest do tego potrzebna. Zaś co do szybkiej komunikacji - od tego są telefony, komunikatory internetowe...Pojawienie sie SB pozwoli nam wyrazac nasze opinie - nasze mysli.Pozwoli nam na szybka komunikacje.
Co do porządku na Shoutboxie - mam już pewne doświadczenia z innych for. Bywa różnie, jednak tutaj ekipa pilnująca porządku jest sprawna, zwarta i gotowa (żeby była jasność - o sobie nie mówięNie sadze, aby doszlo do wprowadzenia zametu,bo jak juz zdolalam zauwazyc,forum to jest miejscem ludzi bardzo inteligentych i przede wszystkim kulturalnych. :afro:
![]()
![]()
P.S.
Jesli juz mamy utrzymac porzadek,to moze administrator tak zaradzi,aby w SB nogly brac udzial osoby ,ktore sa zalogowane. Te ,ktore tak zwanymi goscmi- brac udzialu nie moga.
Na koniec podsumuję to wszystko jednym spostrzezeniem. Shoutbox po prostu ludziom się znudzi. Będa pisać na początku dużo, otem mniej, coraz mniej, aż w końcu całkiem przestaną... Obserwowałem już taki właśnie fenomen na kilku innych forach - powoli wykluwa się z tego reguła...
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 21.09.2006 - |22:18|
Ja mam akurat odrotne spostrzeżenie, są sb na których pisze się więcej niż na forum
Napisano 22.09.2006 - |07:35|
Mysle ,ze Typcio ma duzo racji.Wszystko zalezy od ludzi :look:
Napisano 22.09.2006 - |07:48|
są sb na których pisze się więcej niż na forum
I w tym momencie również traci się "zasada".... co wówczas jest dodatkiem forum do sb, czy sb do forum?
ja rozumię, że SB było by, np:
znalazłem na necie link do zdjęcia jak prezes K[beep]ski całuje rękę innemu facetowi, to tam wkleiłbym jako, że to totalnie nie związane z tematyką forum i do tego podlegające już pod cenzurę w naszym kraju (no może za chwilę)
ale pisanie pytań, co gdzie jak w serialu, czy pisanie odczuć po serialu w SB uważam za pomyłke.... Wszystko co jest na forum powinno być na forum, by można było do tego wrócić, a nie że za miesiac wpadnie jakis nowy i spyta się o spoilery do np Supernatural, a ktoś mi odpiosze w SB było miesiąc temu, czemu se nie przeczytałeś?
Użytkownik Toudi edytował ten post 22.09.2006 - |07:50|
Napisano 22.09.2006 - |08:30|
ale pisanie pytań, co gdzie jak w serialu, czy pisanie odczuć po serialu w SB uważam za pomyłke.... Wszystko co jest na forum powinno być na forum, by można było do tego wrócić, a nie że za miesiac wpadnie jakis nowy i spyta się o spoilery do np Supernatural, a ktoś mi odpiosze w SB było miesiąc temu, czemu se nie przeczytałeś?
Przecież nikt w sb sie nie rozpisuje. Jesli juz to są tam krótkie zdania a nie wpisy na pół strony
A odnosnie czy sb dla forum czy odwrotnie .. Wszystko zależy do czego służy forum
Napisano 22.09.2006 - |12:59|
Napisano 22.09.2006 - |15:14|
Użytkownik martina29 edytował ten post 22.09.2006 - |15:14|
Napisano 23.09.2006 - |09:36|
Standartowy rozmiar wystarczy.
Napisano 03.10.2006 - |15:08|
Chcialabym sie dowiedziec czy na naszej swietej gorze ""ORIONUM TOKRUM FORUMUS"" :look: szanowni bogowie (Admin i inni Bossmeni) :hehe: postanowili cokolwiek w sprawie SB dla ich kochanych uzytkownikow.Przypuszczam ,iz wielu forumowiczow wlaczajac w to mnie , czeka na odpowiedz w tej sprawie juz od dluzszego czasu. :sma1: Niecierpliwie juz tak bardzo,ze za moment chyba kogos z borguje ...erm przepraszam zasymiluje.
Podpisana ponizej
Ja Borg -Seven Of Nine
Prosze pamietac ,iz Resistance Is Futile :sam6: :sam6:
Napisano 03.10.2006 - |17:15|
Ja Borg -Seven Of Nine
a nie "My Borg" ?? do bani z taką asymilacją...
Napisano 03.10.2006 - |17:47|
Napisano 03.10.2006 - |20:03|
a asymilacji sie nie lekamy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »