Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Unit

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
288 odpowiedzi w tym temacie

#41 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.04.2006 - |15:50|

w USA jest zapotrzebowanie na seriale typu The Unit ;) pamietajcie ze oni praktycznie sami tocza wojne z terroryzmem, a serial ten wlasnie o tym opowiada.
Dziwie sie ze nie ma wiecej tego typu seriali. MOzna by chociaz nakrecic miniserie na podstawie "centrum" Toma Clancyego.

pomysl niezly :)
ale moim zdaniem zrobic miniserial na podstawie ksiazki Rainbow Six bylby o wiele lepszy :)
  • 0

#42 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 27.04.2006 - |23:30|

w USA jest zapotrzebowanie na seriale typu The Unit ;) pamietajcie ze oni praktycznie sami tocza wojne z terroryzmem, a serial ten wlasnie o tym opowiada.
Dziwie sie ze nie ma wiecej tego typu seriali. MOzna by chociaz nakrecic miniserie na podstawie "centrum" Toma Clancyego.

Zapotrzebowanie niby jest ale np takiego E-Ring, ktory moim zdaniem jest lepszy od The Unit, przestali nadawac. oficjalnie nie zostal anulowany, mowi sie, ze ma wrocic w maju, ale jest to troche watpliwe. Z drugiej strony po tak dlugiej przerwie pewnie i tak odcinek bedzie mial slaba ogladalnosc co poskutkuje anulowaniem calego serialu. Jak ja nie lubie takich sytuacji :censored: .
  • 0

#43 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 29.04.2006 - |12:34|

E-ring - znacznie lepszy od The Unit
The Unit - najciekwszy wg mnie odcinek 2 - reszta to taki jak dla mnie, zapchaj-dziura, jak nie mam co juz ogladac :/

Najbardziej denerwujący wątek - romans T1000 ze blondyną :/
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#44 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 29.04.2006 - |13:26|

A mnie się serial podoba, lubie te komandosowe klimaty :D :D
  • 0

#45 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 29.04.2006 - |14:09|

mmisiek ja powiem, ze prawie cale to zycie w bazie jest w tym serialu irytujace, bo akcje calkiem calkiem kreca...
ale ta bladyna i ta zona dowodcy tej jednostki to dzialaja mi na nerwy,

Nie chodzi o zycie w bazie, ale o sposob jego pokazania, taki jakis dziwny jest...

#46 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 30.04.2006 - |21:23|

mmisiek ja powiem, ze prawie cale to zycie w bazie jest w tym serialu irytujace, bo akcje calkiem calkiem kreca...
ale ta bladyna i ta zona dowodcy tej jednostki to dzialaja mi na nerwy,

Nie chodzi o zycie w bazie, ale o sposob jego pokazania, taki jakis dziwny jest...

Moze masz racje i to wlasnie jest TO co mnie tez wnerwia :/
  • 0

Dołączona grafika

#47 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 02.05.2006 - |00:55|

Z braku wojskowych seriali oglądam The Unit.

Niestety to co nam tutaj serwują to kino akcji skierowane chyba do nastolatków i ogólnie do widza, który chce oglądać miło i przyjemnie jak jego bohaterowie walczą z wrogiem.

Przerażające jest to że GENIALNY dramat/wojenny Over There został skasowany po 13 odcinkach a The Unit dostanie s2.
Tyle że Over There to dramat pokazujący cały SYF, wojny w Iraku, armii USA, realcji między żołnierzami oraz zaplecza "domowego"
Bardziej wstrząsające i realne są sceny "domowe" w Over There niż walka w The Unit

W każdym aspekcie Over There zmiata The Unit, tak porażająca jest różnica.

P.S. Z tego co się orietuje E-Ring został skasowany po 14 odciku. Brawo, najpierw czekam na napisy a jak są to moge sobie darować ogladanie :/

P.S.2. Natomiast Over There trzeba zobaczyć do czego zachęcam wszystkich :hyhy:

Użytkownik Quendi edytował ten post 02.05.2006 - |01:00|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#48 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.05.2006 - |02:08|

przyznam sie ze po raz pierwszy wkjurzylem sie na the unit.
wszystko dzieki odcinkowi 1x08, ktory byl delikatnie mowiac IDIOTYCZNY.
ok, szkola treningowa to bylo fajne, bo czasami super jest patrzec, jak szkola sie zolnierze :)
ale reszta? nie wiem kto dal pomysl scenariusza tego odcinka, ale go skrytykuje. odcinek byl nudny !!
bawic sie zdrowiem zolnierza najlepszej druzyny w jednostce ?
prac brudy z czyjegos dziecinstwa i cieszyc sie z tego ze poznalo sie informacje, ze ktos byl molestowany w dziecinstwie ?
ta kobiete bym pozbawil dowodztwa juz w momencie, jak zbagatelizowala stan zdrowia browna, wobec kilkukrotnych zadan pulkownika o wycofanie browna z treningu.
odcinek dostalby ode mnie 2/10, bo podobalo mi sie jedynie, jak williams parodiowal pulkownika :)
  • 0

#49 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 02.05.2006 - |08:30|

The Unit to tak zrobiony serial żeby trafiał do jak najszerszej grupy widzów. I jak narazie to się sprawdza. Jest on nadawany w tym samym czasie co House (jest na forum temat o tym serialu), a ma bardzo dobrą oglądalność.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#50 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 02.05.2006 - |11:48|

[...]
P.S. Z tego co się orietuje E-Ring został skasowany po 14 odciku. Brawo, najpierw czekam na napisy a jak są to moge sobie darować ogladanie :/
[...]

Wedlug tego co jest TU, to nie ma oficjalnej decyzji o anulowaniu, po prostu serial jest w zawieszeniu z 8 ( :excl: ) niewyemitowanymi odcinkami. Na jakims forum czytalem, ze mozliwy jest powrot tego serialu w maju jednak tak dluga przerwa nie wrozy nic dobrego. Ktos jeszcze mial teorie, ze po prostu scenariusze do odcinkow musza byc zaakceptowane przez armie US i dlatego tak dlugo to wszystko trwa, ale watpie aby to bylo prawda.
Co do samego The Unit to faktycznie serial nie jest rewelacyjny, ale przy braku tego typu produkcji jednak sie troche wyroznia (w znaczeniu, ciezko powiedziec, ze jest calowicie d [beeep] skoro nie ma do czego go obecnie porownywac :) ).
  • 0

#51 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 03.05.2006 - |08:56|

1x09 - nic szczególnego, kompletnie nic (choć ciekawsze od bloodrayne, którą widziałem wczoraj)

Wiecie nie wiem czemu, ale ten serial, albo irytuje (patrz problemy w bazie) albo kompletnie bez emocji pokazuje ich misję (choć to czasem bardzo wciaga) ale w tym odcinku ani irytacji, ani walki...

Powiedziałbym zapchaj dziura, ale to było by za wysoko dla odcinka...

Na plus biorę tego jednego stingera :)
oraz to co ta najświeższa żonka w jednostce wyprawia :)

na minus, rozterki moralne z dziećmi (wróg to wróg, nie ważne ile lat ma ten co trzyma karabin, kulka zabija tak samo z jego broni i z broni zawodowca) ja bym takich nie miał....
No i oczywiście zdradzenie przez dowódcę kim jest ten żołnierz, kurde 9 odcinków powtarzania, że to sekret, a przychodzi przyjaciel i mu mówi wszystko.... ehhh to jakieś nieporozumienie...

PS swoją drogą, dlaczego amerykańskie dolary mają taką wartość na czarnych rynkach, krajów które nienawidzą USA, przecież jest tyle innych walut (funty, euro, jeny, [złotówki się nie liczą, są zbyt niestabilne :P]) a oni ciągle tylko Dolar i dolar, a potem się dziwią, że USA to potęga :)

#52 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 05.05.2006 - |11:25|

1x09 - nic szczególnego, kompletnie nic (choć ciekawsze od bloodrayne, którą widziałem wczoraj)
(...)

Me tooo :), ale 1x09 nie widziałem, baa nawet 1x08... ogólnie jak czytam opisy w tym wątku + moje odczucia do odcinka 1x06 to nawet nie chce mi sie wklepc nazwy i kliknąc we torrenta by sie sciagało ...:/

Over There - swietny serial, nie rozumiem amerykanow - albo sa tak glupi, albo po prostu my Polacy bardzo sie roznimy od nich :/
  • 0

Dołączona grafika

#53 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.05.2006 - |16:08|

No i oczywiście zdradzenie przez dowódcę kim jest ten żołnierz, kurde 9 odcinków powtarzania, że to sekret, a przychodzi przyjaciel i mu mówi wszystko.... ehhh to jakieś nieporozumienie...

gdzie ty to widziales? pulkownik mu powiedzial aby tamten przestal i dal sobie spokoj z wyszukiwaniem informacji o nim. po tym tamten sie kapnal ze Williams to jakas szycha :)
  • 0

#54 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 07.05.2006 - |19:09|

po tym tamten sie kapnal ze Williams to jakas szycha smile.gif

Ale on potem mówi, że Williams robi TO dla kraju, że ona tego nie rozumii, ale to zrozumi, mówię wam, ze on się dowiedział że Williams jest w jednostkach specjalnych (polecam jeszcze zobaczyć kolację)

#55 forbes

forbes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoSłupsk

Napisano 08.05.2006 - |10:55|

The Unit coraz bardziej mnie rozczarowuje, z odcinka na odcinek coraz nudniejsze. Misje juz nie sa tak ekscytujące jak wcześniej, teraz więcej emocji można zobaczyć w bazie.

Nie musiał nic zdradzać, wydaje mi się że ojciec tej dziewczyny to też wojskowy, (albo były) więć skoro pracował w branży to po słowach dowódcy od razu wiedział co jest grane.

Zastanawiać może tylko dlaczego williams powiedział to dziewczynie, bo to juz predzej zdrada można nazwać.
  • 0

#56 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 09.05.2006 - |17:25|

(...) Zastanawiać może tylko dlaczego williams powiedział to dziewczynie, bo to juz predzej zdrada można nazwać.

To miała być jego żona, prawda? Chyba lepiej, jakby jej powiedział PRZED, a nie PO ślubie. Bo o tym, że żony wiedzą o tym, czym zajmują się ich mężowie, to chyba zauważyłeś, prawda? ;)
  • 0
Everything happens for a reason!

#57 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.05.2006 - |08:20|

Link dla zainteresowanych serialem: David Mamet

ps widziałem 1x10 i 1x11 nic szczegółnego (choć "głowny" bohater tych odcinków, miał fajne role) Ochorna tego lotniska i arogancja urzędników (w polsce to nic nowego) potem ta sprawa z wdowami (jedną wdową :))

No dobra a minusy:
Od początku wiedziałem, że go kumple wrabiają z tą wdową, ale i tak nie zepsuło to zabawy...
A to za ta murzynka dała się naciągnąć... Głupota do entej potęgi. Widać było że ją wrabią od momentu gdy powidziała o wojsku... A ta głupia piz.a zamiast sprawdzić jak jej te facet powiedział, to mu uwierzyła na słowo...
A potem jeszcze się zgodziła na 15 tys, zamiast ją do wiezienia posłać... no cóż jadnak są głupi ludzie na tym świecie (a do tego odcinka miałem dobre zdanie o niej)

Ps nazwiska uzupełnie póżniej, bo nie mam do nich pamięci...

#58 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.05.2006 - |23:17|

odcinki 1x12 i 1x13 (oba w ta srode) beda koncem serii i narazie nie wiadomo na 100% czy bedzie drugi sezon. mam nadzieje ze dwa ostatnie odcinki beda naprawde fajnie :)
  • 0

#59 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 18.05.2006 - |07:45|

The Unit dostało 2 sezon co dziwne nie jest bo oglądalność w USA ma naprawdę wysoką.

Ja jestem dopiero po 9 odcinku, który na pewno był lepszy niż 8 ale też jakoś specjalnie mi się nie podobał.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#60 dysort

dysort

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.05.2006 - |21:43|

A wie ktos kiedy ruszy drugi sezon? Serial jest swietny i juz nie moge sie doczekac...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych