Skocz do zawartości

Zdjęcie

[program] - zegar - Old Death

• Zamknięty Temat jest zamknięty
49 odpowiedzi w tym temacie

#41 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 09.03.2006 - |23:22|

No wlasnie- po co polecac C++? Co to wogole za jezyk? Amatorski jakis :P Prawdziwi hakerzy pisza w Delphi :P
A tak serio- nie ma nic takiego w C++, czego by nie mialo Delphi, za to jest mnostwo ciekawych rzeczy w Delphi, ktorych nie ma C++ (chociazby bardziej logiczny kod). Na potwierdzenie tych slow dodam, ze w Delphi napisano m.in.: Delphi, Skype, Total Commander, dev-c++, The Bat!, Avant Browser, Fruity Loops, Macromedia HomeSite, IZArc, ASPack, 40tude Dialog, Hot Dog Professional, CloneCD, CloneDVD, Panda Anti-virus , GetRight, NetVampire , Counter Strike, MDK, Winrar, Audio GoGo, CoffeeCUP HTML i wszystkie inne produkty CoffeeCup :]
Zas jesli chodzi o sens pisania takiego programu- osobiscie nie widze zadnego, jesli ktos lubi gry wymagajace systematycznosci to moze sobie pograc w Tamagotchi, albo jakas cre sieciowa w stylu thecrims.

mam pytanko:
1. Jak Ci się chciało to wszystko wypisywać...?
2. Znasz może jakieś stronki z poradnikami dla początkujących? (jak w google wpisuje to same płatne mi wyskakują) :(
  • 0

Dołączona grafika

#42 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 12.03.2006 - |19:54|

to niech jakiś geniusz stworzy takiego wstukiwacza cyfr ;)

jeden już istnieje tylko, że jest to wersja home i jest jakby to ująć "badziewna" - trzeba wciśkać spacje i nierobi się cały ekran czarny tylko mały paseczek wyskakuje... :(
Niestety nie jestem jeszcze ne tyle zaawansowanym programistą, żeby coś takiego stworzyć ale jestem na dobrej drodze... chyba :)
  • 0

Dołączona grafika

#43 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 12.03.2006 - |19:59|

no też to mam
ale przydałoby sie taki z*******isty z tworzyc i żeby koniecznie hierloglify byly i niewiadome skutki niewspisania liczb,ale nie typu format c:
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#44 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 12.03.2006 - |20:02|

no też to mam
ale przydałoby sie taki z*******isty z tworzyc i żeby koniecznie hierloglify byly i niewiadome skutki niewspisania liczb,ale nie typu format c:

myślę, że skutki niepowinny być aż tak drastyczne - ostatecznie mogłoby się to dal autora skończyć paroma tysiącami pozwów... :>
  • 0

Dołączona grafika

#45 arc

arc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów
  • Miastoz kątowni

Napisano 12.03.2006 - |20:07|

Najlepiej żeby zwiększał napięcie na procesorze ;) - wystarczająco niewiadome skutki nie wpisania cyferek ;P
  • 0

#46 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 12.03.2006 - |20:22|

albo jak się nie wpisze liczb to mogłoby wywoływać jakiś dźwięk ,np taki jak lock spuźnij sie z wpisaniem kodu
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#47 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 12.03.2006 - |20:36|

albo jak się nie wpisze liczb to mogłoby wywoływać jakiś dźwięk ,np taki jak lock spuźnij sie z wpisaniem kodu

to byłoby dobre jednak dla zwykłego śmiertelnika byłaby to zbyt mała kara za niewpisanie kodu... jeśliby się dało to możeby tak, żeby komp poprostu poszedł z dymem, który to rzuci się na nas i zaciągnie to dziury w podłodze i spotkamy tak Lock'a... :D
  • 0

Dołączona grafika

#48 kolba

kolba

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 12.03.2006 - |22:17|

Witam wszystkich! Co do zegara na stronie..uwazam, ze osoby powinny sie same zglaszac co do pelnienia dyzuru. Powie, ze chce pelnic dyzur w ten dzien, ktory sobie wybierze (jesli nie bedzie mial duzo czasu to np. jeszcze w okreslonych godzinach). Jesli wiecej osob zglosi sie na ten dzien to bedzie losowanie. Uwazam ze nie ma potrzeby zmuszac innych osob do dyzurow przy zegarze. Nie kazdy ma czas i ochote bawic sie w takie rzeczy.
  • 0

#49 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 13.03.2006 - |18:53|

Wszyscy tylko mówią, co ten program ma robić, jaki ma być super-ekstra-i-w-ogóle, ale jakoś nikt się nie kwapi żeby go zrobić. :P
Może jeszcze ustalimy, kto ile procent bieże od zysku, za jego sprzedaż?
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#50 PelzaK

PelzaK

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.09.2006 - |00:51|

tak przypadkiem wszedłem na to forum i przeczytałem to co tutaj wypisujecie... I musze przyznać, że część z was chyba zaczyna mylić fikcję z rzeczywistością... :]

powracając do tematu... Parę miesiecy temu zaczałem pisać aplikację symulującą zegar lostowy, póki co jest ona nieskończona... Jednak wstawianie kodu destruktywnego (niszczącego komputer lub uniemożliwiające pracę na nim) to absolutny absurd... Niektórzy nie zdają sobię sprawy z ewentualnych konsekwencji :)

Jeśli chodzi o początkujących "programistów" - czyli takich którzy dopiero szukają kursów programowania to możecie spokojnie zapomnieć o napisaniu takiego programu gdyż napotkacie dziesiątki problemów, które potrafi rozwiązać w sensowny sposób jedynie wprawny programista...

Zatem, jeśli napiszę kiedykolwiek mój program do końca, to będzie on pełnił raczej rolę przypominacza o czymś, wyłącznika komputera, monitora i takie tam... Jeśli nie odezwę się tu na forum to pojawi się gdzieś na mojej stronce domowej: www.onixarts.prv.pl

Mam już zrobioną grafikę, animację prawie też. Teoretycznie wystarczyło by to oprogramować... Jeśli na tym forum znajdą się zainteresowani takim programem to być może przyspieszę prace :). Dodatkowo mógłbym zaimplementować jakieś wasze SENSOWNE pomysły...
Jeśli chodzi o ten zegar który wymaga frameworka... no cóż... na pewno nie jest to tym, co ja bym chciał mieć... :) No i nie jest wiernie odwzorowany... :)

[Temat wyczyszczony] martha

Użytkownik martha edytował ten post 13.06.2007 - |09:44|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych