Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serial wart polecenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
409 odpowiedzi w tym temacie

#41 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 11.01.2006 - |18:53|

Heh, aż głupio pisać :mellow: , ale zmieniłem zdanie na temat Sleeper Cell . Jakoś nie było czasu żeby obejrzeć końcówkę, ale właśnie odrobiłem zaległości i... ręce mi opadły. Zakończenie jest BEZNADZIEJNE :censored: . Nie będę spojlerował, ale takiego spie...nia rewelacyjnego tematu dawno nie widziałem :> . Końcowka jest durna, przewidywalna, cukierkowa i bardziej amerykańska (w złym tego słowa znaczeniu) niż McDonald. Sądziłem, że autorzy serialu chcą czegoś Amerykanów nauczyć, a niestety skończyło się patriotyczno-happyendową papką. Wielka szkoda :bann: .
  • 0

#42 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 12.01.2006 - |14:52|

Heh, aż głupio pisać :mellow: , ale zmieniłem zdanie na temat Sleeper Cell . Jakoś nie było czasu żeby obejrzeć końcówkę, ale właśnie odrobiłem zaległości i... ręce mi opadły. Zakończenie jest BEZNADZIEJNE :censored: . Nie będę spojlerował, ale takiego spie...nia rewelacyjnego tematu dawno nie widziałem :> . Końcowka jest durna, przewidywalna, cukierkowa i bardziej amerykańska (w złym tego słowa znaczeniu) niż McDonald. Sądziłem, że autorzy serialu chcą czegoś Amerykanów nauczyć, a niestety skończyło się patriotyczno-happyendową papką. Wielka szkoda :bann: .

no nie wiem. w sumie chyba się z tobą nie zgodzę. bo jak mialo być? wysadzić ten stadion? myślę, że jednak to zakończenie nie było bardzo amerykańskie i chyba jednak czegoś miało nauczyć. nie wszystko było takie cukierkowe. myślę, że wpadasz ze skrajności w skrajność, o ile wcześniej mowiłeś że fajny, teraz jedziesz na maksa.
ja jednak uważam, że Sleeper Cell to bardzo pożądny serial,a czy zakończenie miało być inne? no cóż, bylo jakie było. alternatywą bylo wysadzenie stadionu z wszystkimi ludźmi, zabicie Al-Saayd'a itp. ale nie wiem, czy wtedy też czułbyś się usatysfakcjonowany.
pzdr
  • 0
back from the dead :D

#43 Abyss

Abyss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 12.01.2006 - |14:56|

Ja bym polecał goraco taki serial jak PRISON BREAK!!!!!!!!!!!!!

Na prawde warto!!!!
  • 0

... AND THEY HAVE A PLAN ...

#44 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 12.01.2006 - |18:08|

no nie wiem. w sumie chyba się z tobą nie zgodzę. bo jak mialo być? wysadzić ten stadion? myślę, że jednak to zakończenie nie było bardzo amerykańskie i chyba jednak czegoś miało nauczyć. nie wszystko było takie cukierkowe. myślę, że wpadasz ze skrajności w skrajność, o ile wcześniej mowiłeś że fajny, teraz jedziesz na maksa.
ja jednak uważam, że Sleeper Cell to bardzo pożądny serial,a czy zakończenie miało być inne? no cóż, bylo jakie było. alternatywą bylo wysadzenie stadionu z wszystkimi ludźmi, zabicie Al-Saayd'a itp. ale nie wiem, czy wtedy też czułbyś się usatysfakcjonowany.

Zastanawiałem się, co by mnie usatysfakcjonowało ;) . I sądzę, że znacznie więcej możnaby "wynieść" z tego serialu, gdyby COŚ się nie udało. Gdyby zginął Saayd albo ta jego flama, albo coś totalnie spieprzyłby rząd. A tak można spać spokojnie, nasi wspaniali agenci czuwają i w ogóle jest cacy. I dlatego jestem zniesmaczony.

Użytkownik jooboo edytował ten post 12.01.2006 - |18:21|

• 0

#45 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 12.01.2006 - |20:03|

Przecież 1 grupa się "rozpłyneła" nie została zneutralizowana.

Serial i to było wyraźne nie pokazywał działania służb FBI i CIA z terrorystami islamskimi ale miał pokazać ekstremistów islamskich i islam, różne odłamy itp.

I zrobił to świetnie, realistycznie i bardzo wiarygodnie.

Ja rozumiem że niektórzy chcieli by wybuchy, eksplozje, helikoptery ujecia z lecących rakiet i jak to jest najczęściej w filmach USA jakieś "największe zagrożenie życia i pokoju na świecie".

Bo już nie można zrobić filmu/serialu z średnim zagrożeniem, to musi być TOTALNA ZAGŁADA.

W finale zawsze muszą się bezsensownie napier#$% i to główny dobry z głównym złym.
I to nie że jeden drugiego zastrzeli w 2 sekundy, ale gadki szmatki, wprost monologi, demolują przy okazji pół miasta albo okładają się po ryju 10 min.
No i oczywiście główny zły musi zginąć jakoś efektownie, dziwacznie a główny dobry wali przy tym jakąś gadke.
Zapomniał bym o tym że zawsze zagrożenie musi być zdeaktywowane, np bomba w ostatnich sekundach.

A może tak troche realizmu ?
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#46 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 12.01.2006 - |20:29|

W finale zawsze muszą się bezsensownie napier#$% i to główny dobry z głównym złym.
I to nie że jeden drugiego zastrzeli w 2 sekundy, ale gadki szmatki, wprost monologi, demolują przy okazji pół miasta albo okładają się po ryju 10 min.
No i oczywiście główny zły musi zginąć jakoś efektownie, dziwacznie a główny dobry wali przy tym jakąś gadke.
Zapomniał bym o tym że zawsze zagrożenie musi być zdeaktywowane, np bomba w ostatnich sekundach.

Quendi, czy ty chociaż oglądałeś to zakończenie? Bez obrazy, ale jakoś odnoszę wrażenie, że nie wiesz, o czym mówisz (ale może się mylę :unsure: ).
  • 0

#47 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 12.01.2006 - |20:53|

Pytanie jest czy ty czytałeś siebie a potem zrozumiałeś mnie ?

Napisałeś że końcówna jest durna, przewidywalna, cukierkowa i bardziej amerykańska (w złym tego słowa znaczeniu) niż McDonald

A ja ci potem napisałem jakie są amerykańskie końcówki filmów.

Potem sam przyznajesz że to jednak nie jest ta AMERYKAŃSKA końcówka jaką opisałem.

Czyli wychodzi że byłeś w błędzie i końcówka Sleeper Cell, którą oczywiście widziałem nie była amerykańska w złym tego słowa znaczeniu.

Zresztą o tym że końcówke widziałem świadczyła pierwsza linijka mojego posta.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#48 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 12.01.2006 - |21:18|

A ja ci potem napisałem jakie są amerykańskie końcówki filmów.
I dokładnie taka jest końcówka Sleeper Cell.

Potem sam przyznajesz że to jednak nie jest ta AMERYKAŃSKA końcówka jaką opisałem.
W którym miejscu?!

Czyli wychodzi że byłeś w błędzie i końcówka Sleeper Cell, którą oczywiście widziałem nie była amerykańska w złym tego słowa znaczeniu.
Nie, nie jestem w błędzie - końcówka jest BARDZO amerykańska. Happy end, głównemu bohaterowi dziewczyna rzuca się na szyję i "żyli długo i szczęśliwie".

A co do tego, czy widziałeś końcówkę, przecież napisałem "ale może się mylę :unsure: ". I wychodzi, że widziałeś ;), a ja się mylę (w tym i tylko w tym punkcie) .
  • 0

#49 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 13.01.2006 - |16:23|

zastanawiałem sie nad tą amerykańską końcówką rodem z makdonalda, albo i gorzej :P w Sleeper Cell. i amerykańska końcówka w Sleeper Cell, byłaby według mnie taka (opisuję poszczególnych bohaterów):
Christian - po rozmwie z żoną, coś w nim pęka i kiedy jako pierwszy dowiaduje się, że Darwyn jest z FBI, mówi, że pójdzie na układ, wyda innych, będzie przeciwko nim zeznawał, byle tylko samemu się wymigać (prawdziwy z niego zimny egoista).
Tommy - kiedy rozmawia z matką przez telefon, uświadamia sobie, że wina nie leży tylko po stronie rodziców, zauważa że im ciągle na nim zależy, mimo tego że zmienił wiarę, unikał kontaktu. więc próbuje uciekać furgonetką i mu to się (o dziwo!) udaje.
Ilia - jako, że Ilia był złym chłopcem, zostaje ujęty, a potem skazany i wsadzony do więzienia na długie lata.
Farik - on oczywiście, jako personifikacja czystego zła musi zginąć... i ginie, w jakiejś bezsensownej strzelaninie, przy próbie ucieczki.
Darwyn - jako dzielny i nieskazitelny agent FBI, z czystym sumieniem kończy swe dzieło i rozkoszuje się zwycięstwem w blasków prasowych fleszy.

ale...
tak nie było.
było zupełnie inaczej. (nie mówię, jak bo może ktos jednak będzie chciał obejżeć to kiedyś jeszcze)
widzimy, że tak naprawdę nikt ne wygrywa, że atak owszem, został powstrzymany, ale trudno to nazwać zwycięstwem. sam fakt, że żaden terrorysta nie zostanie osądzony, bo sprawa nie może przeciec do mediów, mówi bardzo wiele. Darwyn nie stanie w świetle fleszy, bo sumienia czystego nie ma. więc nie wiem czy tak wygląda amerykańskie zakońcenie, bo jeśli tak, to ja osobiście przeciwko takim amerykańskim zakończeniom nic nie mam, a nawet mogę je polubić, o ile będą właśnie takie jak w Sleeper Cell, gdzie między bohaterem, a terrorystą jest cienka linia. trochę jak w polskim powiedzeniu, że dzi.w.ka, złodziej i policjant jadą na jednym wózku. może to nawet smutne, ale jakże prawdziwe.
pzdr

Użytkownik radical edytował ten post 13.01.2006 - |16:27|

• 0
back from the dead :D

#50 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 19.02.2006 - |11:33|

Jakie seriale przykuły was do telewizora ew monitora poza ukochanym Lost?
ja osobiscie oglądam :
- Friends ( 3sezony na DVD na resztę już zbieram kase)
- 24
- i czasem na TVN 6 stóp pod ziemią

A WY ????????
  • 0

#51 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 19.02.2006 - |11:43|

Teraz czy wogole ? :)

Teraz to procz LOST ogladam :
- Gotowe na wszystko (troche "babski" serial, ale swietny)
- Kryminalni (jak pojawia sie nowe odcinki, bo teraz leca powtorki)

A wogole :
- Archiwum X (uzbieralo sie tego 9 sezonow)
- Stargate SG1 (wlasnie mam zamiar ten serial sobie przypomniec, bo ostatnio ogladalem go "100 lat temu")

Żadnych Sitcomów (czyli seriali ze "smiechem" w tle) juz nie ogladam, przejadło mi się.
  • 0

#52 QrczakJR

QrczakJR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 19.02.2006 - |11:43|

Kompania Braci (Band of Brothers)
Lost
tylko te 2 seriale wciagnely mnie bez opamietania :))
  • 0

#53 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 19.02.2006 - |12:20|

Kompania braci też jest niezła zakupiłem nawet na DVD
  • 0

#54 Boromir

Boromir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoMilanówek

Napisano 19.02.2006 - |12:56|

Hmm, ja spokojnie mogę polecić:

- Kompania Braci
- Z Archiwum X
- Przyjaciele
- Zdarzyło się jutro
- Nash Bridges
- Ostry Dyżur
- M jak miłość:P

Ale i tak najgenialniejszy jest Lost i bije on na głowę wszystkie wymienione przeze mnie powyżej seriale.
  • 0

#55 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 19.02.2006 - |13:08|

Ja oprócz Lost oladam jeszcze Smallville ale w sumie tak dla przyjemności na TVN - ne widzialem nawet 1 sezonu :P

Ale serial który jest na prawdę świetny to Earth: Final Conflict. Ma 5 sezonów a pierwszy odcinek wyemitowano w 1997 roku. Co prawda widzałem tylko 4 odcinki jak na razie, ale i tak mogę powiedzieć, że jest genialny. Na początku troche głupi - na ziemie przybywają kosmici - Taelonowie, którzy, jak mówią, chcą pomóc ludzkości. W czasie gdy jeden z nich przemawia do tłumu ludzi pada strzał - ktoś zorganizował zamach. Na szczęscie ochrona w pore zauważyła światło lasera i ginie ktoś inny. Później jeest wiele zaskakujących zwrotów akcji i tak do końca nie wiemy czy Taelonowie kłamią, czy jednak nie. Bardzo polecam ten serial. :)
  • 0

#56 GARBI

GARBI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 19.02.2006 - |14:33|

1 KOMPANIA BRACI
2 KRYMINALNE ZAGADKI LAS VEGAS
3 LOST

Myslalem ze po serialu BAnd of Brothers zadna inna produkcja nie wzbudzi we mnie takich emocji. Jednak Lost przeszedl moje najsmielsze oczekiwania---brak słów---
  • 0

#57 Astra

Astra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów
  • MiastoEłk

Napisano 19.02.2006 - |14:57|

Obecnie oprócz Lost oglądam jeszcze Alias.
Poza tym czekam na 2 serię 4400 i Rome.
Polecam również Przyjaciół (10 sezonów) i serial Carnivale(1 sezon).
A z polskich seriali oglądam Kryminalnych i Wiedżmy na TVP1.
  • 0

#58 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 19.02.2006 - |15:21|

2 serię 4400

3 :)

W sumie ja poleciłbym BSG, Slepper Cell no i 24 :]
  • 0

->1019<-

#59 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 19.02.2006 - |15:33|

LOST
Prison Break
Grey'a Anatomy
Desperate Housewives
24 godziny

^to ja ogladam :) i polecam

Użytkownik pablocoo edytował ten post 19.02.2006 - |15:34|

• 0

#60 sahrk

sahrk

Szeregowy

• Email
  • 32 postów

Napisano 19.02.2006 - |15:36|

Ale serial który jest na prawdę świetny to Earth: Final Conflict. Ma 5 sezonów a pierwszy odcinek wyemitowano w 1997 roku. Co prawda widzałem tylko 4 odcinki jak na razie, ale i tak mogę powiedzieć, że jest genialny. Na początku troche głupi - na ziemie przybywają kosmici - Taelonowie, którzy, jak mówią, chcą pomóc ludzkości. W czasie gdy jeden z nich przemawia do tłumu ludzi pada strzał - ktoś zorganizował zamach. Na szczęscie ochrona w pore zauważyła światło lasera i ginie ktoś inny. Później jeest wiele zaskakujących zwrotów akcji i tak do końca nie wiemy czy Taelonowie kłamią, czy jednak nie. Bardzo polecam ten serial. smile.gif

Zaraz zaraz cos mi swita z tym serialem, czy to nie jest o jakims gosciu co byl w FBI(czy czyms takim) ale zostal wybrany do ochrony obcych, zmontowali mu implanty jakies(co mogl dzieki temu kozystac z technologi obcych{np bron podzczepiona do ramion})????
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych