Skocz do zawartości

Zdjęcie

Obraz w bunkrze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
66 odpowiedzi w tym temacie

#41 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 14.05.2006 - |20:25|

Podsumowując: albo ten serial jest NAPRAWDĘ głęboki (te wszystkie powiązania w czasie i miejscach) , albo producenci oszczędzają na scenografii i stąd te podobieństwa.

Jedno i drugie jest bardzo prawdopodobne.
Zauważmy jedną rzecz - czemu w serialu nikt nie zwraca większej uwagi na ten obraz? Przecież go chyba widzieli? Wszyscy oglądali komputer, wszystkie pomieszczenia, Sayid nawet jakieś zabetonowane przejście znalazł, a nikt nie zwrócił uwagi na te malowidła na ścianach. Ciekawe....

No i jeszcze jedno - czyżby w podstawowym wyposażeniu bunkra były farbki lub kredki? Bo czym niby miałby ktoś namalować te obrazki? A może one tam były od zawsze, tak żeby urozmaicić życie kolejnym zmiennikom?

EDIT do postu poniżej
Niech będzie i spray'em ale skąd to sie wzieło w bunkrze? Przecież oni mieli cyfry wpisywać a nie bawić w malarzy

Użytkownik Silver edytował ten post 14.05.2006 - |20:53|

• 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#42 Hadekin

Hadekin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów
  • MiastoŻagań

Napisano 14.05.2006 - |20:46|

O ile pamietam to ten obrazam byl malowany spray'em. Nawet chyba puszki stoja obok tego.

Do postu powyzej: Bo cos Ci co pilnuja bunkier i wciskaja przycisk musza cos robic bo inaczej mogliby zwariowac. Za duzo ksiazek to tam nie ma. Sluchac muzyki tez w kolko nie mozna.

Użytkownik Hadekin edytował ten post 15.05.2006 - |14:45|

• 0

#43 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.05.2006 - |23:10|

A mógłbyś powiedzieć skąd jest to zdjęcie, bo jakoś nie kojarze??

to zdjecie jest z odcinka o michaelu, bo tam wyraznie siedzi michael, a obok niego stoi zona ktora go zostawila i poleciala se do holandii z jakims frajerem :)
tytulu odcinka nie pamietam :(
  • 0

#44 Cyrric

Cyrric

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 134 postów

Napisano 16.05.2006 - |12:09|

Niemogło to powstać z rąk jednego artysty ponieważ :
- jest niezgodność w czasie ( obraz w bunkrze , widać , że był namalowany dużo wczesniej. Bunkier zbudowano około 1981r a wtedy Thomas mogł być małym dzieckiem.
- jak Thomas mógł się znaleźć na wyspie i później " spokojnie " powrocić do swojego domu, wiadomo, że z wyspy nieda sie uciec.

wiec moze namalowal to jego ojciec ktory siedzi na wyspie ;) no nie wiem np. FHG,
w koncu sa podobni (moze to ojciec Thomasa) a moze i on siedzial keidys w bunkrze?
  • 0
Dołączona grafika

#45 grosik22

grosik22

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 16.05.2006 - |16:53|

a może to tylko podpucha twórców, lub nie chciało im sie zatrudniać dwóch artystów i im płacić to wzięli jednego i tyle. Ale jakoś nie wierze w tą drugą wersje :P. Po prostu zmuszają nas do myślenia twórcy i scenarzyści Lost :D
  • 0

#46 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 19.05.2006 - |20:53|

Sorki, kim jest Thomas bo go nie kojarzę :/ Edit: Dzięki boone.

a może to tylko podpucha twórców, lub nie chciało im sie zatrudniać dwóch artystów i im płacić to wzięli jednego i tyle. Ale jakoś nie wierze w tą drugą wersje :P. Po prostu zmuszają nas do myślenia twórcy i scenarzyści Lost :D

A moze to my przesadzamy, szukamy tajemnic we wszystkim, dosłownie, ale nie dizwie się bo scenarzyści ważne wątki mogą w szczegółach pokazać, chociaż czasem nasze przypuszczania są przesadzone, być może, że wynajęli do filmu malarza zeby im namalował obrazki w bunkrze oraz na obrazkach thomasa...

Użytkownik Mivan edytował ten post 20.05.2006 - |15:12|

• 0
Drugs are bad. Mkay...?

#47 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 19.05.2006 - |21:16|

Sorki, kim jest Thomas bo go nie kojarzę :/

Thomas był narzeczonym Claire i jest ojcem jej dziecka, czyli Aarona. Możesz go zobaczyć w odcinku 1x10 "Raised By Another"
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#48 ZolltaR

ZolltaR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 20.05.2006 - |16:09|

Mi się wydaje ze ten Thomas to jest nasz Otherowy Henry Gale :)

Btw : Witam Wszystkich :)

Użytkownik ZolltaR edytował ten post 20.05.2006 - |16:09|

• 0

#49 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 20.05.2006 - |16:13|

Mi się wydaje ze ten Thomas to jest nasz Otherowy Henry Gale :)

Przeczytaj temat o Henrym Gale'u i tym podobno, łatwo to zdementujemy :-P Aktor który gra Henryego Gale'a to Michael Emerson a chłopak Claire (Tom) to Keir O'Donnel, inni aktorzy, mimo złudnego podobieństwa.
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#50 Wuszczur

Wuszczur

Szeregowy

• Email
  • 58 postów
  • MiastoCieszyn

Napisano 20.05.2006 - |21:32|

To niczego nie dementuje. Jeśli się okaże thomas to henry to ktoś będzie piasł listy "ale to przecież inny aktor był". I tak uważam że to inna osoba mimo że trudno to zdementować.
  • 0

#51 matix161

matix161

Szeregowy

• Email
  • 6 postów

Napisano 21.05.2006 - |12:05|

ja uwazam ze biala twarz to Alex a czarna to Walt.
  • 0

#52 gietek

gietek

Kapral

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 21.05.2006 - |14:39|

ja uwazam ze biala twarz to Alex a czarna to Walt.

Uderzające podobieństwo :D
  • 0

#53 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 22.05.2006 - |15:13|

Uderzające podobieństwo :D

:D wręcz idealne. Spójrz na te rysy twarzy, ocieniowanie. Idealnie pasuje!
  • 0
Drugs are bad. Mkay...?

#54 misiaqu

misiaqu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • Miastonie warto mówić

Napisano 22.05.2006 - |18:09|

Heh ja na miejscu modków bym zamknął ten temat. Typowy przejaw maniactwa na punkcie Lost-doszukiwanie się znaczeń w każdym szczególiku. To że jeden obraz pojawił się w dwóch miejscach, to albo pomyłka albo smaczek do wyłapania. Podpasowywanie postaci do gęb na obrazie to bezsens, który i tak do niczego nie zaprowadzi.
  • 0

#55 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 22.05.2006 - |18:33|

Dokładnie. Czasem to już jest przesada w szukaniu czegoś nowego w Lost. Ale to sprawka Abramsa, schizują nas :D
  • 0
Drugs are bad. Mkay...?

#56 PelzaK

PelzaK

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.09.2006 - |21:57|

może trochę wykopuję temat... ale kiedyś na necie znalazłem dokładny opis tych malunków... Celowo użyłem liczby mnogiej, gdyż okazuje się że obraz malowany w bunkrze na ścianie zmienia się kilkuktrotnie...

Zmieniały sie elementy, coś zostało domalowane, coś zmazane w zależności od tego co się działo w filmie. Dziwne to troche, bo przecietny widz nigdy by tego nie zauważył, a jednak...

autor dochodzenia w sprawie malunków dokładnie opisał wiele możliwości intepretacji rysunków na ścianie... i to było wręcz zadziwiające :)

o znalazłem, czek this out...

http://www.cs.iastat...iowa_mural.html
  • 0

#57 waral

waral

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 02.10.2006 - |07:03|

E tam według mnie to maniaczenie :P Może to i ma coś wspólnego z wydarzeniami, ale co nam po tym ;)
  • 0

#58 amsala

amsala

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 03.10.2006 - |20:34|

A może ten obraz w bunkrze to widok z góry a nie z boku jak dotąd na niego patrzycie??
  • 0

#59 agusia

agusia

Szeregowy

• Email
  • 19 postów

Napisano 07.11.2006 - |16:38|

Przeczytaj temat o Henrym Gale'u i tym podobno, łatwo to zdementujemy :-P Aktor który gra Henryego Gale'a to Michael Emerson a chłopak Claire (Tom) to Keir O'Donnel, inni aktorzy, mimo złudnego podobieństwa.

Złudnego podobieństwa, muwisz???

http://www.lost.gwro...page.php?id=145 ------- zdjęcie Toma
- on niby jest podobny do Bena, fałszywego "Henry`ego Gale`a"???
  • 0

#60 kitket

kitket

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoPiotrków Trybunalski

Napisano 22.11.2006 - |13:04|

Tom to według mnie syn Bena podobieństwo uderzające.
A dziadkiem Aroona jest Ben jak to wszystko powionzane. ^_^
  • 0
4 8 15 16 23 42

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych