Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 039 - S02E15 - Maternity Leave

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
427 odpowiedzi w tym temacie

#41 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 02.03.2006 - |19:51|

Co do retrospekcji psychologa to istotnie - mają się pojawić retrospekcje Libby... smile.gif

Dałem plamę :look:

http://img216.images...age=21522dg.png - to nie wyglada ani jak Swan, ani jak Arrow i ani jak Caduceus... Więc co to jest?

Po raz kolejny: tak trudno zrobić screena w lepszym momencie? To jest to samo logo, co na szpitalnym bunkrze. To negatyw, ale Kaduceusz jest czerwony, tak jak na bunkrze.
Dołączona grafika

Użytkownik Eko edytował ten post 02.03.2006 - |19:58|

• 0

#42 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 02.03.2006 - |20:01|

Co do tego dlaczego opuścili bunkier - od pojmania Henry'ego minęły dwa dni - dwa dni temu Locke nie wpisał cyfr do kompa i choć powstrzymał proces to i tak 'coś' się uruchomiło. Może to ma jakis związek?

No właśnie. Czemu opuścili bunkier. Tak łatwo dali za wygraną. Gdy Ethan nie wrócił z wyprawy po Claire zauważyli, że z rozbitkami nie ma żartów. Ale pzrecież i oni są dobzre zoranizowani i wydaje się, że maja dużo większe możłiwości działania. Czemu nie ponowili prób porwania Claire, lub dziecka. Przecież była taka możliwość. Wygląda na to, że pp porażce Ethana w jej odzyskaniu zlikwidwoali cały projekt i sie wynieśłi. Może to miało coś wspólnego z porwaniem Walta?
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#43 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 02.03.2006 - |20:02|

@Eko - ja tego screena nie robiłem :P A co do negatywu to możliwe :)

@Jonasz - ale po tym jak zginął Ethan Mr. Friendly pojawił się dwa razy w swoim przebraniu wiec wtedy tej dzialalnosci raczej nie zlikwidowali. To musialo byc po 11 odcinku.

Użytkownik Seher edytował ten post 02.03.2006 - |20:04|

• 0

#44 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 02.03.2006 - |20:09|

Czemu nie ponowili prób porwania Claire, lub dziecka

Być może jeszcze to zrobią, na razie liczy się dla nich to, że dziecko zostało zaszczepione (?).

@Eko - ja tego screena nie robiłem

A to przepraszam :)
  • 0

#45 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 02.03.2006 - |20:10|

@Jonasz - ale po tym jak zginął Ethan Mr. Friendly pojawił się dwa razy w swoim przebraniu wiec wtedy tej dzialalnosci raczej nie zlikwidowali. To musialo byc po 11 odcinku.

Działalności wogóle to nie, ale projekt z udziałem Aarona poszedł w odstawkę. Trudno zgadnąc kiedy opóścili ten bunkier. Zabrali z niego wiele, między innymi umeblowanie pokoju dziecięcego. Może pzrenieśli się do innego, lepiej chronionego i oddalonego od plaży rozbitków. Może nawet poza wyspę.
  • 0
Genesis

#46 dzajant

dzajant

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoKwidzyn

Napisano 02.03.2006 - |20:12|

A po co jej. Wałniana czapaczka raczej nieprzydatna w tym klimacie, a poza tym brudnawa. Sztuczna bruda tez by jej nie pasowała.

np. mogla zabrac ta walizke po to zeby tego przebrania wiecej nikt niezalozyl :P ale zawsze moga miec gdzies drugie takie same...

co do leku... to logo leku jest takie jak znak dharmy na bunkrze

http://img368.images...ge=rxmed4sp.jpg

Użytkownik dzajant edytował ten post 02.03.2006 - |20:52|

• 0

#47 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 02.03.2006 - |20:13|

Działalności wogóle to nie, ale projekt z udziałem Aarona poszedł w odstawkę. Trudno zgadnąc kiedy opóścili ten bunkier. Zabrali z niego wiele, między innymi umeblowanie pokoju dziecięcego. Może pzrenieśli się do innego, lepiej chronionego i oddalonego od plaży rozbitków. Może nawet poza wyspę.

chodzi o to ze broda Mr. Friendly jest w bunkrze a on sie pojawil w tej brodzie w 11 odcinku wiec musial do niego wrocic. Chyba ze ma kilka perulek :)

A co do tego gdzie sie przeniesli to gdzieś na północ do bunkra w ktorym jest komputer z ktorego pisal Walt :)

Użytkownik Seher edytował ten post 02.03.2006 - |20:14|

• 0

#48 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 02.03.2006 - |20:21|

chodzi o to ze broda Mr. Friendly jest w bunkrze a on sie pojawil w tej brodzie w 11 odcinku wiec musial do niego wrocic. Chyba ze ma kilka perulek :)

A co do tego gdzie sie przeniesli to gdzieś na północ do bunkra w ktorym jest komputer z ktorego pisal Walt :)

O tym nie pomyślałem, słuszne spostrzeżenie. czy to znaczy, że nei zobaczymu już Sinobrodego? A tak nawiasem mówiąc po co była ta maskarada. Czy żeby zmulić rozbitków. By pomyśleli, że to jakaś dzika banda piratów?

A tak nawiasem mówiąc to bardzo wierzyli w trwałość amnezji Clair. Nie przewidzieli ingerencji Libby.
  • 0
Genesis

#49 Soviet

Soviet

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 02.03.2006 - |20:26|

A tak nawiasem mówiąc to bardzo wierzyli w trwałość amnezji Clair. Nie przewidzieli ingerencji Libby.

Gdyby tak było, to nie opróżniliby bunkra szpitalnego i nie uciekli z niego.
  • 0

#50 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 02.03.2006 - |20:31|

O tym nie pomyślałem, słuszne spostrzeżenie. czy to znaczy, że nei zobaczymu już Sinobrodego? A tak nawiasem mówiąc po co była ta maskarada. Czy żeby zmulić rozbitków. By pomyśleli, że to jakaś dzika banda piratów?

ktos wyzej porownal sprawe do potworow w filmie Osada i wg mnie to kapitalny pomysl! Cala zabawa ze zdziczalymi Othersami moze byc po to tylko, zeby trzymac naszych rozbitkow na okreslonym terytorium (co Mr Friendly wyraznie zaznaczyl - to jest nasza wyspa i mozecie byc tylko tam, gdzie my wam pozwolimy byc).
  • 0

#51 QrczakJR

QrczakJR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 02.03.2006 - |20:44|

mi sie zdaje ze eko zabil 2 ludzi i dopuki sie nie wyspowiada musi miec dwa warkocze na brodzie ...moze to jakis przesad albo cos takiego ...:)
  • 0

#52 QrczakJR

QrczakJR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 02.03.2006 - |20:48|

Co buduje pan Eko ???
Dlaczego znaczy drzewa??

i skad mial taka [beeep]ista siekiere ( pewnie w bunkrze byla ale po co w bunkrze taka siekiera ....)
  • 0

#53 Soviet

Soviet

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 02.03.2006 - |20:50|

Siekiera była w samolocie i występowała już w wielu odcinkach.
  • 0

#54 yo11

yo11

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 02.03.2006 - |21:05|

No właśnie! Ostatnie drzewo które ścinajest oznaczone rzymską dzesiątką X. Może tu chodzi o przykazania???
zeke z Ethanem napewno nie rozmawiają o Henrym! On jest złapany parę tygodni po tej całej akcji.
Zeke wiedział, że za blisko jest szpital a nasi bohaterowie lybią sobie pochodzi po lesie i mogą coś znaleźc. I dlatego przenieśli poza ustaloną granicę.
A może kazano zakończy program Dharma, a lekarze świrują coś na własną rękę????
  • 0

#55 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 02.03.2006 - |21:07|

No właśnie! Ostatnie drzewo które ścinajest oznaczone rzymską dzesiątką X. Może tu chodzi o przykazania???
zeke z Ethanem napewno nie rozmawiają o Henrym! On jest złapany parę tygodni po tej całej akcji.
Zeke wiedział, że za blisko jest szpital a nasi bohaterowie lybią sobie pochodzi po lesie i mogą coś znaleźc. I dlatego przenieśli poza ustaloną granicę.
A może kazano zakończy program Dharma, a lekarze świrują coś na własną rękę????

A może robi drogę krzyżową. Ile ma stacji?

Sugestia była taka, że Henry jest szefem ich obu. Oczywiście nie mówia o jego uwięzieniu, lecz, ze nie bedzie zadowlony z obrotu sprawy.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 02.03.2006 - |21:08|

• 0
Genesis

#56 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 02.03.2006 - |21:15|

Który to Zeke ? ( ten co gadal z Ethanem przy drziwach jak Clair słuchała to on ? wyglada zupelnie inaczej )

co do odcinka.. wiec wnioskuje ze nie ma tam zadnych piratów ! oni naukowcy przebieraja sie za takie tubylcze ciuchy i oszukuje lostowiczów .. jak Kate bodajze czy to claire zagladala do szafek w tym bunkrze medycznym ...
więc oni faktycznie tam są :) i bawią sie z lostowiczami...

TA WYSPA NAPRAWDE MUSI BYĆ WIELKA !
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#57 GIZIU

GIZIU

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.03.2006 - |21:18|

Odcinek ekstra, bardzo mi się podobał. Co 5 minut sprawdzałem czy są napisy. Dziś były wyjątkowo późno :angry: Odcinek bardzo wiele wyjaśnia, ale również powstają nowe pytania. To co najważniejsze w tym odcinku to to że
- JEST TYLKO JEDNA GRUPA "THE OTHERS" :clap: Koniec z gadaniem typu "Zeke to jedna grupa, Ethan i Goodwin to druga, "Bose Stopy" to trzecia.

-Wyjasnia się że Desmond nie był cukrzykiem :D Lek Desmonda i to co wstrzykiwali Aaronowi to to samo, prawdopodobnie lekarstwo na chorobę

-Jestem na 99% pewien że Zeke to ojciec Locke'a. Gdy go zobaczyłem ogolonego, to pomyślałem "[cenzura!], skąd ja go znam"

Kilka nowych pytań:
-Gdzie są teraz naukowcy ?
-Nie mogli uciekać w popłochu, bo jak widzieliśmy "pokój zabaw" był pusty, a wyniesienie tego całego "osprzętu" przecież by zabrało trochę czasu
-Kim jest ON ? Myślę że chodzi o samego A.Hanso, no ale w czasie w którym dzieje się LOST miałby on ładnych parę lat...

A teraz rozmyślania nt. odcinka 15:
Od odcinka 14-ego zastanawia mnie sprawa z nowym Szeryfem. Skoro zabrał całą broń, myślałem że będzie się trzymał z daleka od LOST-owiczów i będzie siedział ze strzelbą w ręku, a on jak gdyby nigdy nic siedzi sobie i czyta książeczki. Praktycznie nic się nie zmieniło od kiedy "w mieście jest nowy Szeryf"...
Uważam że pan Henry Gale, na 100% nie jest "NIM". Domyślamy się że ON to wielka szycha i wątpie aby wielka szycha dała się złapać specjalnie w zasadzkę, przedziurawić strzałą a przede wszystkim dać sobie obić japę. Uważam że pan Gale jest po prostu szpiegiem Naukowców. I proszę Was, nie nazywajmy już ich "Innymi"
Wkurzył mnie mr. Eko. Gdy poprosił Jacka o widzenie z Baloniarzem aż podskoczyłem z wrażenia na fotelu, wyobrażając sobie jak Eko obija japę Gale'owi swoją pałą i ten w końcu przyznaje się że jest szpiegiem. Zamiast tego zobaczyłem Eko który się spowiada. To było żenujące. Ciekawe natomiast było obcięcie swoich dwóch loczków (to znak że zabił 2 ludzi). Na tej scenie się strasznie zawiodłem.

Fajnie było w końcu poznać Alex, wreszcie wyjaśniły się prawdziwie intencje Danielle. Może w końcu LOST-owicze zaproszą ją do swojego grona i przestaną traktować jak psychopatkę.

Wkurzył mnie też Locke. Jednym inteligentnym zdaniem, pan Baloniarz wyprowadził go z równowagi. Widać że jest bardzo inteligentnym człowiekiem i na bank jest szpiegiem naukowców

Czemu nazywacie Zeke'a "mr. Friendly" ? Skąd to wzieliście ? :>
  • 0

#58 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 02.03.2006 - |21:20|

Który To Zeke ??

jesli to ten co Ethan znim gadal przed drzwiami gdy podsluchiwala Claire to napewno nie tea sama postac :))

Dlaczego Lostowicze sobie nic nie mówią i są tajemnici ?
Pomyslcie .. jakbyscie znalezli sie w ich sytuacji .. nie znasz ich dobrze i bys opowiadal takie przykre/ zle rzeczy o sobie? typu Locke wczesniej byl na wozku, albo ze Eko byl Zlą postacią :) . to nie jest takie proste :) .. napewno pozniej przywiążą sie bardziej do siebie i usiądą przy kominku i sobie po opowiadają

Użytkownik Azazell edytował ten post 02.03.2006 - |21:22|

• 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#59 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 02.03.2006 - |21:27|

Zeke to koleś z bródką.

http://img324.images...022126082xi.jpg
Koreańczycy?

Odcinek 9.5/10

Oopuścili ten bunkier w pośpiechu...a kto zniszczył ten korytarz, znaczy powyrywał te kable ?
http://img451.images...1/959/ko8gq.jpg

Użytkownik jacekfreeman edytował ten post 02.03.2006 - |21:45|

• 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#60 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 02.03.2006 - |21:30|

No więc odcinek bomba - a parę osób mówiło, że będzie nudny bo z Claire!!! Jak można było coś takiego powiedzieć??? Pojawiło sie wiele interesujących rzeczy w tym odcinku, np.:

1. kolo podobny do ojca Jack'a - wg mnie to nie on (nie żyje) i wg mnie to Zeke

2. Ethan nie jest taki zły - jest!!! jemu tylko na dziecku zależało

3. gdzie jest córka Danielle?

4. po kiego czorta się wynieśli ze szpitala? mogli zostawić chociaż sprzęt

5. to nie jest stacja badawcza tylko szpital Dharmy - dlatego niebyło go na filmiku Dharmy na google'ach

6. jak sobie coś przypomnę to napiszę... teraz oglądam drugi raz :D
  • 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych