Skocz do zawartości

Zdjęcie

Umundurowanie i wyposażenie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

#41 gimanel

gimanel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 11.07.2010 - |09:15|

O właśnie a na Willysach montowali kiedyś kaemy, i tak właśnie mogli zwiększyć swoją siłę ognia. 4 ludzi+ Willys.
  • 0

#42 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.07.2010 - |09:56|

Z drugiej strony pojazdy generują hałas. A nie wiem czy to jest pożądane w misjach zwiadowczych.
  • 0

#43 gimanel

gimanel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 11.07.2010 - |14:40|

Pojazd można zostawić, a zawsze to szybki środek transportu. Mogliby tam jeszcze przenośne dhd montować :D. Ja się zastanawiam, dlaczego na tych pojazdach zwiadowczych nie montowali chociaż M249 zdalnie sterowanego.
  • 0

#44 gimanel

gimanel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 13.10.2010 - |06:30|

Mam pewną zagwozdkę. Szukam wszelkich możliwych informacji o uzbrojeniu SG-3. I tu prośba o wszelkie linki ze spisami, screeny, czy też informacje z własnej pamięci. Konkretnie chodzi o ich broń długą i jej dodatki, jaki kolimator, jaki laser/latarka, itd. Chętnie zdjęcia, oprócz opisów.

Z góry dzięki za pomoc :D.
  • 0

#45 Hister

Hister

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 24.11.2010 - |20:43|

Witam,

jeżeli kogoś to zainteresuje, to znalazłem replikę kamizelki która jest używana przez drużyny SGA:

http://www.specshop....czna_UTG_czarna
aktualnie niedostępna, ale niedługo może już będzie dostępna.
  • 0

#46 anakin

anakin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 07.11.2014 - |00:20|

Witam.

Chciałbym sprawic sobie czarny uniform wzorowany na SG-1, coś takiego jak tu:

02_01.jpg

968full-stargate-sg--1-poster.jpg

Spodnie czy buty wydają sie prostą sprawą - w każdym sklepie można kupić zwykły mundur US (to sie chyba nazywa M-65, nie?). Najistotniejsza wydaje się kurtka.

G8 WEP Jacket nie udało mi sie znaleźć w Polsce, a sprowadzenie jej chyba byłoby dość drogie. A nie musze mieć stroju idealnego w 100%, ma być wygodny i wygladać w miarę podobnie.

Ciekawa alternatywą dla G8 wydaje mi się kurtka w kroju CWU-45, tzw. Flyer, ale nie flek, tylko właśnie CWU-45 (ma wywijany kołnierz). Niestety wszystkie flyery jakie znalazłem sa nylonowe, błyszczą jak... no, bardzo. Ale znalezienie CWU lub podobnej, z materiału takiego jak M-65 to jakis dramat...

Bardzo proszę osoby, które kompletowały czarny mundur, o jakies wskazówki. Czy sprowadzenie kurtki G8 jest mozliwe? Ile może kosztować? A może ktoś znalazł jakiś fajny zamiennik?

Pozdrawiam

Użytkownik anakin edytował ten post 07.11.2014 - |00:20|

• 0

#47 nero

nero

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 27.11.2014 - |19:33|

A ja mam takie pytanie, czy ktokolwiek z was ma strój z uniwersum SG? Bywacie może na jakichś konwentach czy gdziekolwiek indziej, gdzie można was złapać?

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych