Skocz do zawartości

Zdjęcie

Postać z Babylon 5

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
53 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Najlepsza , najciekawsza i inne naj .... (96 użytkowników oddało głos)

Najlepsza , najciekawsza i inne naj ....

1. Jeffrey Sinclair (4 głosów [4.71%])

Procent z głosów: 4.71%

2. John Sheridan (7 głosów [8.24%])

Procent z głosów: 8.24%

3. Susan Ivanova (9 głosów [10.59%])

Procent z głosów: 10.59%

4. Michael Garibaldi (11 głosów [12.94%])

Procent z głosów: 12.94%

5. Delenn (8 głosów [9.41%])

Procent z głosów: 9.41%

6. Londo Mollari (17 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

7. G'Kar (18 głosów [21.18%])

Procent z głosów: 21.18%

8. Marcus Cole (4 głosów [4.71%])

Procent z głosów: 4.71%

9. Lyta Alexander (6 głosów [7.06%])

Procent z głosów: 7.06%

10. Bester (1 głosów [1.18%])

Procent z głosów: 1.18%

11. Vir Cotto (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 16.04.2006 - |18:26|

G'Kaar jest postacia bardzo rozbudowana, widac wyraznie jego ewolucje - i jest ona jednym z mocnych punktow tego serialu. G'Kar to moja ulubiona postac. Jednak zaglosowalam na kogos innego, kto wystepuje znacznie mniej, a jednak wzruszyl mnie bardzo swoja rycerskoscia i humanizmem...
Marcus.
i zdziwilam sie, ze glosowalam na niego jako jedyna. coz, zasluzyl chyba na ten punkcik ode mnie..
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#42 tareh

tareh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoSopot

Napisano 28.04.2006 - |20:44|

Może właśnie tym swoim "humanitaryzmem i rycerskością" nie zyskał sympatii. Bohaterowie 100 % dobrzy, uczciwi, szlachetni i takie tam nie są na ogół lubieni. Po prostu są... nudni.

Użytkownik tareh edytował ten post 28.04.2006 - |20:46|

• 0

#43 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 16.05.2006 - |21:11|

alez przeciez on ma rozterki moralne, cos tam bylo z jego bratem....

i wcale nudny nie jest :blink: jest zakochany nieszczesliwie, w ogole taki bohater jakby sie rycerz na bialym koniu z jakiejs powiesci fantasy urwal... :) takich tez trzeba, zeby za czarno nie bylo :P
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#44 tareh

tareh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoSopot

Napisano 18.05.2006 - |22:42|

Zakochanych nieszczęśliwie postaci było wiele w serialu. Chyba tylko Delenn i Sheridanowi udało się w związku. Wiesz, jednych bohaterów sie lubi, innych nie... na mnie Marcus nie zrobił żadnego wrażenia. Ani mnie nie grzeje, ani ziębi. Zresztą tak samo jak John Klocek Sheridan :glare: . Szkoda, że Sinclair tak szybko odszedł z serialu. Miał zdecydowanie więcej wdzięku niż jego następca.

Użytkownik tareh edytował ten post 18.05.2006 - |22:43|

• 0

#45 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.05.2006 - |23:48|

Sinclair gral lepiej niz sheridan? I co jeszcze? Zaraz mi powiesz ze "Pila" to doskonaly film ze wzgledu na gre aktorska :blink: <_< :rolleyes:

Sinclair to jeden wielki klocek, tak samo Ivanova przez wiekszosc serialu, Garibaldi po 2 sezonie sie rozkrecil, Markus swietnie gral, Delen tez wmiare dobrze (jak na swoja role), Doktor slabo, Gkar i Mollari b.dobrze jak sie rozkrecili w 1-2 sezonie.
  • 0

#46 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 20.05.2006 - |09:58|

dla mnie ten caly Marcus to jakis ten tego.... "sprawny inaczej". Nie ma w nim nic z faceta.
...i jeszcze to imie Jason no żesz.... :P
Co do reszty - generalnie zgadzam sie z tym co napisal Modes chociaz dla mnie to jest film/serial jednego aktora - Mollari pobil wszystkich. Owszem, mial swietnie napisana role, ale wykazal sie niesamowitym warsztatem. No i, talentem :)
  • 0
Dołączona grafika

#47 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 20.05.2006 - |13:40|

Ogrodnik: Dla mnie akurat GKar pobil Mollariego :) (choc mOllari jest na 2gim miejscu, potem dopiero Marcus).
  • 0

#48 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 20.05.2006 - |14:10|

1. GKar
2. Londo

reszta jak napisał Modes
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#49 tareh

tareh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoSopot

Napisano 20.05.2006 - |15:57|

Sinclair gral lepiej niz sheridan? I co jeszcze? Zaraz mi powiesz ze "Pila" to doskonaly film ze wzgledu na gre aktorska :blink: <_< :rolleyes:

Mnie nie chodzi o grę aktorską, tylko o postać samą w sobie. Nie ma co sie oburzać, powoli. Owszem, Sheridan (jako postać, nie aktor) miał swoje "chwile" ale, według mnie, niewiele ich było :buu: . Ale jak już pisałem, jednych się lubi innych nie. Sprawa indywidualna i chyba to forum jest między innymi po to aby wyrażać swoje opinie. Jeżeli chodzi o grę aktora, to pan Jurasik jest bezkonkurencyjny :D .

Użytkownik tareh edytował ten post 20.05.2006 - |16:10|

• 0

#50 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 20.05.2006 - |20:38|

1. GKar
2. Londo
(...)

Dobrze mowi - polac mu :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#51 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 06.10.2007 - |21:30|

Marcus jest moja ulubioną postacią, pamiętam do tej pory smutek po jego śmierci. Jest to typ bohatera z przypadku, który próbuje odkupić popełniony w swoim mniemaniu ciężki grzech - nie słusznie obwinia się o śmierć brata, dołącza, więc do Zwiadowców, przez cały czas szukając okazji do poświęcenia się dla innych, jest honorowy, wierny zasadom i towarzyszom... z drugiej strony do końca nie wiadomo czy nie wypływa to z poczucia winy - dzięki temu jednak jest tak ciekawy. Oprócz tego trzeba docenić jego poczucie humoru i dystans do siebie jak i otaczającego go świta... podsumowując krwista postać i bardzo dobra kreacja aktorka.

Użytkownik Krusty edytował ten post 06.10.2007 - |21:30|

• 0

#52 Asiam

Asiam

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoWrocław/Frankfurt M.

Napisano 19.10.2007 - |12:17|

Oczywiście Londo Mollari !!! Kocham jego "dziwny polski" akcent ...mniammmm....
  • 0
Moje typy:
- Lost
- M jak Miłość
- Heroes
- Battlestar Galactica
- Ugly Betty
- Desperate Housewives
- Babylon 5

#53 Aragonte

Aragonte

Szeregowy

• VIP
  • 9 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.10.2009 - |21:42|

Co prawda V sezon Babylonu nadal przede mną, ale nie sądzę, aby mi się sympatie i antypatie radykalnie odwróciły <_<
Cóż - w sumie to wybór nie jest łatwy, bo sporo postaci w B5 przypadło mi do gustu. Jednak pierwsza trójka wygląda tak:

1. Marcus Cole (wkurzał mnie, rozśmieszał, a na zakończenie doprowadził do łez :( Szkoda, że żadne petycje go już nie przywrócą do stanu, eee... Wolno tu już chyba spoilerować?)
2. G'Kar (ten głos! :D I ładnie ukazana przemiana w narodowego wieszcza Narnu :P Jak to skomentowała moja kumpela, Straczyński chyba polskich romantyków czytał)
3. Londo (świetna mieszanka wredności i bardziej szlachetnych cech, bardzo pełnokrwista postać).

Użytkownik Aragonte edytował ten post 22.10.2009 - |21:53|

• 0

#54 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 31.10.2009 - |11:17|

Na razie widziałem tylko pierwszy sezon, więc ocena postaci może się u mnie zmienić. teraz najbardziej podoba mi się haryzma Londo. Garibaldi, za ludzkie odruchy: wódeczka, pizza, mocny sierpowy i celny prosty, też :)
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych