Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 038 - S02E14 - One of Them

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
392 odpowiedzi w tym temacie

#41 Makus

Makus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 16.02.2006 - |20:34|

jakby podobni :

http://img113.images...ol0104810cy.jpg

http://img113.images...ol1443138zo.jpg

no nie?

Nie... Ten pierwszy to Brat Justin :) A drugi to kto inny...
  • 0

#42 Grzechu

Grzechu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoPyskowice

Napisano 16.02.2006 - |20:39|

jakby podobni :

http://img113.images...ol0104810cy.jpg

http://img113.images...ol1443138zo.jpg

no nie?

No... Nawet bardzo. Na mala Kate nie zwrocilem wiekszej uwagi. Wiemy juz, gdzie Sayid nauczyl sie swojego fachu. Co do sceny z zaba... Tak to jest - gdy sie oglada trailery to sie mysli ze to cos lepszego. Odcinek 9/10, a niedoszly "baloniarz" to Other. A co do Charlie'ego - jak dla mnie to Sayid bardziej probowal go namowic, zeby ten torturowal Othersa niz go sprawdzal.

Użytkownik Grzechu edytował ten post 16.02.2006 - |20:43|

• 0
Legends may sleep, but they never die.

It's better to die upon your feet, than to live upon your knees.

#43 mario

mario

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 16.02.2006 - |20:58|

Baloniarz jest jednym z "Others", na pewno coś kręci.

Moim zdaniem hipotezy, że Charlie jest jednym z others są całkowicie nietrafione. Wydaje mi sie, że Sayid będzie probował maniupulowac Charlie'm.

Lock zachowuje się troche jak dziecko, które można szantarzowac... zrobi wszystko, żeby wcisnac przycisk.

Sawyer z tą zabą zachował się tak jak przewidywałem ;-)
  • 0

#44 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 16.02.2006 - |21:04|

Jednak faktycznie Lostowicze byli wczesniej polączeni tzn chodzi oto ze gdzies sie juz widzieli ... zobaczcie w tym odcinku .. wywożący oddział USA sayida jeden ten komendant tzyma w reku zdjecie KATE ! a on to przeciez ojczym jej ... tak samo Szef Hurleya ( byly ) jest tez szefem tego jak mu tam Lockiego :)
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#45 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.02.2006 - |21:13|

Jednak faktycznie Lostowicze byli wczesniej polączeni tzn chodzi oto ze gdzies sie juz widzieli ... zobaczcie w tym odcinku .. wywożący oddział USA sayida jeden ten komendant tzyma w reku zdjecie KATE ! a on to przeciez ojczym jej ... tak samo Szef Hurleya ( byly ) jest tez szefem tego jak mu tam Lockiego :)

Ciągle nie jest ustalone czy to ta sama postać czy raczej ten sam aktor. Prawie pewnym jest jednak, że właścicielem fabryki pudełek w której pracuje Locke jest Hurley.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#46 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 16.02.2006 - |21:18|

tak pomieszałem troche... ten sam aktor? dlaczego bezsensu .. twórcy serialu mają pieniadze i mogą dawać dużo róznych aktorów

zresztą te wszystkie postacie lostowicze w przeszlosci też byli powiązani ... zreszta niewiem
  • 0

#47 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.02.2006 - |21:26|

tak pomieszałem troche... ten sam aktor? dlaczego bezsensu .. twórcy serialu mają pieniadze i mogą dawać dużo róznych aktorów

zresztą te wszystkie postacie lostowicze w przeszlosci też byli powiązani ... zreszta niewiem

Jedyną wątpliwość jaką mam to, że nie bardzo czasowo się tu układa. Rozpisywałem się nad tym w iinym temacie o tych dwóch postaciach. Pomiędzy szefem Hurleya pracującego jako manadżer barze w LA, a manadżerem Locke w fabryce pudełek w Teksasie upływa mniej niż rok. To niby wystarcza na przekwalifikowanie się i przeniesienie ze stanu do stanu, ale trochę zagrubymi nićmi szyte. Być może w jakiejś innej retrospekcji Hurleya albo Locke sie to wyjasni.
  • 0
Genesis

#48 QrczakJR

QrczakJR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 16.02.2006 - |21:26|

po pierwsze witam :)

ja tak troche nie na temat a moze i na temat ... w prawdziwym zyciu tez czaesto tak jest ze spotykamy znajomego kolegi matke kolezanki wojka kogos tam ale o tym nie wiemy ... tak jak w loscie :P
a na temat odcinka zawiodlem sie na tym odliczaniu czekalem caly tydzien zeby zobaczyc co sie stanie a tu [beeep]
ale odcinke calkiem calkiem bywaly gorsze :P 6+/10
  • 0

#49 Poi2on

Poi2on

Szeregowy

• Email
  • 37 postów

Napisano 16.02.2006 - |21:36|

po pierwsze witam :)

ja tak troche nie na temat a moze i na temat ... w prawdziwym zyciu tez czaesto tak jest ze spotykamy znajomego kolegi matke kolezanki wojka kogos tam ale o tym nie wiemy ... tak jak w loscie :P
a na temat odcinka zawiodlem sie na tym odliczaniu czekalem caly tydzien zeby zobaczyc co sie stanie a tu [beeep]
ale odcinke calkiem calkiem bywaly gorsze :P 6+/10

Nie sądzę, żeby to był zwykły zbieg okoliczności. Wątpię żeby ot tak po prostu zobaczyli ich kiedyś (na ulicy, w tv itp.) a teraz są na jednej wyspie.

Co do rozmowy Sayida z Charliem to mi się wydaje, że gdzyby Charlie coś pamiętał to Sayid poprosił by go aby zobaczył tego othersa i powiedział czy go wcześniej widział czy nie.

Pozdro
  • 0

#50 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 16.02.2006 - |21:42|

oki ten aktor co został złapany przez Francuske i torturowany przez Sayida... zawsze grywał role psychopatów albo złych ( przewaznie ).. mam głowe do filmów i aktorów :) więc pewnie to tez bedzie mialo znaczenie.. tak samo przyjrzyjcie sie ostatniej scenie jak Sayid wycodzil ze zbrojowni...
ten niby Inny dziwny wzrokiem sie na niego spojrzał i Sayid to chyba zauwazył...

a co do tych cyferek tzn tych 108min. to gdy pojawilo sie 0 i nagle pojawiły sie te dziwne znaczki to COŚ SIĘ PRZESTAWIŁO COŚ SIĘ ZMIENIŁO ... i wtedy nagle znów 108 min.. oni nawet tego nie wiedzą ale to już coś zmieniło tylko co ?: )
  • 0

#51 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.02.2006 - |21:42|

Nie sądzę, żeby to był zwykły zbieg okoliczności. Wątpię żeby ot tak po prostu zobaczyli ich kiedyś (na ulicy, w tv itp.) a teraz są na jednej wyspie.

Co do rozmowy Sayida z Charliem to mi się wydaje, że gdzyby Charlie coś pamiętał to Sayid poprosił by go aby zobaczył tego othersa i powiedział czy go wcześniej widział czy nie.

Pozdro

Myślę, że miało to bardziej filozoficzne znaczenie. Sayid obawia się, że Locke,a przedwsztstkim Jack, w codzinnej krzątaninie zapominają o naczelnych realiach. Są otoczeni wrogami.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 16.02.2006 - |21:44|

• 0
Genesis

#52 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 16.02.2006 - |21:47|

ja mysle ze jednak ktos z tych lostowiczow wspolpracuje z innymi lub pracowal w tej Dharmie albo ktos kto wie dlaczego oni tam są ( chyba ):P
  • 0

#53 dzajant

dzajant

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoKwidzyn

Napisano 16.02.2006 - |21:55|

oki ten aktor co został złapany przez Francuske i torturowany przez Sayida... zawsze grywał role psychopatów albo złych ( przewaznie ).. mam głowe do filmów i aktorów :) więc pewnie to tez bedzie mialo znaczenie.. tak samo przyjrzyjcie sie ostatniej scenie jak Sayid wycodzil ze zbrojowni...
ten niby Inny dziwny wzrokiem sie na niego spojrzał i Sayid to chyba zauwazył...

a co do tych cyferek tzn tych 108min. to gdy pojawilo sie 0 i nagle pojawiły sie te dziwne znaczki to COŚ SIĘ PRZESTAWIŁO COŚ SIĘ ZMIENIŁO ... i wtedy nagle znów 108 min.. oni nawet tego nie wiedzą ale to już coś zmieniło tylko co ?: )

hehe dobre pytanie :) no właśnie co się zmieniło ??? tego pewnie się dowiemy później... ja szczerze nie oglądalam jeszcze tego odcinka bo sie sciaga dopiero ;) ale zaciekawily mnie te hieroglify ktore pokazliscie ze slajdu i zaczelam szperac w necie o tych znaczkach ale nie moge sie doszukac co moga oznaczać...

http://i39.photobuck...hieroglyphs.jpg
ten pierwszy znak taka laseczka odszukałam ze to she/her/hers a ten drugi oznacza liczbe 100 wiec bede dalej szukac bo to pewnie nie o to chodzi :)
  • 0

#54 Sun

Sun

Szeregowy

• Email
  • 19 postów

Napisano 16.02.2006 - |21:57|

Muszę przyznać po obejrzeniu tego odcinka, że Sayid zrobił na mnie ogromne wrażenie,i ujrzałam go w innym świetle szczególnie w ostatniej scenie przy rozmowie z Charliem. Co do odcinka, to cóz, mogło by być trochę więcej akcji. JAck, no ten to się popisałExclamation! Nie podobało mi sie to, Sayid dobrze wiedział co robi, bo zna się chłopaka na fachu, a Jack nie miał do czynienia z wydobywaniem prawdy z ludzi. Co jeszcze. hmm, tajemnicze liczby, wiemy coś więcej, moim zdaniem gdy nie wpisze się tych liczb to cały właz zatrzaśnie się i nie będzie już z niego wyjścia, taki system alarmowy. moge się mylić,ale takie mam wrażenie. Wink
  • 0

#55 live bait

live bait

Szeregowy

• Email
  • 4 postów

Napisano 16.02.2006 - |22:18|

na wiki pisza, ze Henry Gale (nasz baloniarz torturowany przez sayida) to postac z serii opowiadan o krainie Oz, Henry Gale byl wyjkiem Dorotki, ponad to Czarownik przylecial do krainy balonem z ameryki hehe

Użytkownik live bait edytował ten post 16.02.2006 - |22:19|

• 0

#56 ulkalapa

ulkalapa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 16.02.2006 - |22:31|

ktos napisal: "Kurde Ten Gosciu Inny Kogos Mi przypomina z Wczesniejszych Odcinków, Gdzies go Widzialem Wczesniej"

Może w "Pile"??? teraz pewnie dostał nowe zadanie -wymordowanie wszystkich na wyspie zeby ocalić siebie-:)

A pamietacie o "misjii" Charliego co do obrony dziecka??? Moze dlatego Said z nim rozmawial??
A jasli chodzi o zabe to:
1. Sawyer nie ma okularkow wiec pewnie wracaja bole glowy. <hahaha>
2. moze zachoruje na cos albo moze cos zrobi mu sie na rece??

Użytkownik ulkalapa edytował ten post 16.02.2006 - |22:38|

• 0

#57 ems(L)

ems(L)

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 16.02.2006 - |22:38|

typ faktycznie - znajoma morda. Mi przypomina troche tego starszego z tej drugiej grupy rozbitkow...

odcinek [beeep] - chociaz jak Locke w ostatniej chwili to wpisal, to zaczalem sie smiac :) ale dobrze, nie ma tak latwo ;) w tle slychac bylo jakby zamykajace/otwierajace sie drzwi.. Moze cos wypuscili na wolnosc ? :)

Postac Jacka zaczyna dzialac na nerwy. Ten jego oblakanczy wzrok, i humanitaryzm ponad wszystko. Widac tutaj pewne odmienne postawy zyciowe i wartosci u kluczowych postaci, moznaby to nawet przelozyc na polityke ;) ale nie bede sial zametu.
  • 0

#58 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 16.02.2006 - |22:43|

Jack jest extra .. oj kazdy z nich ma wady i zalety nie ma idealnej postaci.. nawet Locke ma wady

przesluchalem pare tą sekwencje gdzie pojawily sie te znaczki jak doszlo do 0.. zauwazyliscie ze co s w tym budynku (bunkrze ) sie otwieralo jakis mechanizm moze uruchamial albo jakaś sciana sie otwierala.. ale jak dal enter doszlo do 108 min znow i sie jakby zamknelo.. wiec w niosek Locke zdąrzył na czas ehh szkoda wsumie bo jestem ciekaw .. bo napewno to niejest bomba

Użytkownik Azazell edytował ten post 16.02.2006 - |22:50|

• 0

#59 scibor

scibor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 16.02.2006 - |22:58|

http://i39.photobuck...hieroglyphs.jpg
ten pierwszy znak taka laseczka odszukałam ze to she/her/hers a ten drugi oznacza liczbe 100 wiec bede dalej szukac bo to pewnie nie o to chodzi :)

eh mała podpowiedz to nie jest shoot z filmu tylko znalezione przez kogoś tłumaczenie a zdjęcie jest ze słownika :D

Ps z doświadczenia wiem ze w internecie można znaleźć wiele różnych tłumaczeń do tych samych rzeczy nei zawsze mówiących to samo więc jeśli znajdziesz coś po kawałku np. w 5 miejscach masz dużą szanse minąć się z prawdą

pozdro
  • 0

#60 DRO

DRO

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów
  • Miastowawa

Napisano 16.02.2006 - |23:04|

Dobry odcinek! 9/10
Przelecial momentalnie! Myślalam , że chyba jakiś krótszy...

Żaba to tylko taki przerywnik w akcji, ale raczej glupi!
Sawyer przeprasza Hurleya? :blink:
Co to niby mialo być, chwila slabości? Ten facet chyba takich nie miewa!
(żaba odczula to na wlasnej skórze :hyhy: )
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych