Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 202 - S10E08 - Memento Mori

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
92 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (169 użytkowników oddało głos)

ocena odcinka

1. 10 (7 głosów [4.70%])

Procent z głosów: 4.70%

2. 9,5 (2 głosów [1.34%])

Procent z głosów: 1.34%

3. 9 (13 głosów [8.72%])

Procent z głosów: 8.72%

4. 8,5 (13 głosów [8.72%])

5. 8 (25 głosów [16.78%])

Procent z głosów: 16.78%

6. 7,5 (13 głosów [8.72%])

7. 7 (26 głosów [17.45%])

Procent z głosów: 17.45%

8. 6,5 (8 głosów [5.37%])

Procent z głosów: 5.37%

9. 6 (15 głosów [10.07%])

Procent z głosów: 10.07%

10. 5,5 (3 głosów [2.01%])

Procent z głosów: 2.01%

11. 5 (4 głosów [2.68%])

Procent z głosów: 2.68%

12. 4,5 (1 głosów [0.67%])

Procent z głosów: 0.67%

13. 4 (4 głosów [2.68%])

14. 3,5 (1 głosów [0.67%])

15. 3 (5 głosów [3.36%])

Procent z głosów: 3.36%

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

17. 2 (4 głosów [2.68%])

18. 1,5 (1 głosów [0.67%])

19. 1 (1 głosów [0.67%])

20. 0,5 (1 głosów [0.67%])

21. 0 (2 głosów [1.34%])

Procent z głosów: 1.34%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 12.09.2006 - |10:20|

Wyścig na motorze też skojarzył mi się z Matrixowskim pościgiem na autostradzie...ale nie wywołał u mnie zgrzytu...

Czemu zaraz z Matrixem? W pięciuset innych filmach też był...
  • 0

#42 Harriet Canberra

Harriet Canberra

Kapral

• Użytkownik
  • 182 postów
  • MiastoUkład czarnego słońca

Napisano 12.09.2006 - |10:36|

Ale akurat mnie się skojarzył z tym.... :) pierwsza myśl najlepsza..
  • 0
Marines nie umierają nigdy, jedynie idą do piekła się przegrupować!

#43 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 12.09.2006 - |17:56|

"już kolejny odcinek w którym się tylko gada o dr Lam, a jej samej w ogole nie widac. Gdzie ona jest?"

Halavar, dr.Lam (a raczej aktorka grająca tę rolę) wiosną urodziła dziecko,a wcześniej chodziła w ciąży, dlatego nie było jej widać na planie.Zrobiła sobie przerwę,co zresztą uczynił też Michael Shanks,jej mąż (czyli Daniel J.). Zapewne też zniknie w epizodach na jakiś czas,albo na domyślny koniec serialu,który zamkną w 10 sezonie.( O ile mają taki zamiar). Świeżo upieczony tatuś chciał spędzić wakacje i trochę więcej czasu z rodziną.:))))

No i wszystko jasne teraz :D To już drufa kobieta w SG-1 która robi sobie przerwę w serialu z powodu ciąży, po Claudi Black. W ostatnich odcinkach gdy pani Lamowa się pojawiała jednak nic a nic nie było widać po brzuszku, ze spodziewa sie dziecka.
Mam tylko nadzieję, że w drugiej połówce sezonu, która ma być jednocześnie końcem serialu jednak dr Lam się pojawi - w końcu to taka ładna osóbka B)
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#44 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 12.09.2006 - |18:55|

Coraz więcej jest pięknych pań w tym serialu :slina:

Odcinek był średni, choć nie najgorszy. Wkońcu musieli poświęcić choć jeden odcinek dla postaci Vali. Niestety zauważyłem że Vala sie troche zmieniła, mniej ciętych ripost, nieprzewidywalnego zachowania, sexapilu :D itd. To chyba przez ten trening jaki musiała przejść, aby sie dostać do SG-1.

Wciaż jednak czekam na odcinek w 10 sezonie który powali mnie na kolana, tak jak było np. z Lost City. Mam nadzieje że nie będe musiał czekać do ostatniego odcinka :)

Użytkownik Badas edytował ten post 12.09.2006 - |18:56|

• 0

#45 deathnoise

deathnoise

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 12.09.2006 - |19:56|

kolejny kiepski odcinek, zdecydowanie i stanowczo staczajacego sie w dol po rowni pochylej, serialu SG-1.
naprawde, czekam kiedy dokona sie wreszcie ta agonia, a do ogladania kolejnych odcinkow musze sie zwyczajnie "zmuszac", majac caly czas nadzieje, ze to bedzie wreszcie ten odcinek w ktorej odkryja tajemnicza super-pukawke, ktora tak naprawde jest ziemskim wulkanem, lub czyms rownie, jak mawiaja amerykanie - "ridiculous".
  • 0

#46 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 12.09.2006 - |21:59|

Dałem 8 pkt. Ze wzgledu na gre wlasciciela knajpy, w ktorej Vala pracowala :hehe: Tresc trzyma sie kupy, ale nie mozna robic takich numerow ze podczas poscigu Mitchell jedzie w kasku. Sam poscig tez jakis taki na bezdechu. No wszystko niby fajne, ale mozna bylo zrobic lepiej...
  • 0
Dołączona grafika

#47 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 13.09.2006 - |08:55|

...nie mozna robic takich numerow ze podczas poscigu Mitchell jedzie w kasku...

Czy możesz wyjaśnić, dlaczego nie? :unsure:
  • 0

#48 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.09.2006 - |09:50|

Pewnie dynamiczniej by wyglądało jak by jechał bez kasku, przeskoczył 2 samochody a na końcu przybił motorem jednego z kolesi :D

To wtedy była by akcja ??

Mi akurat ten pościg się podobał. Nie musi być masy wybuchów żeby coś było ciekawego. A tu trochę dynamicznej akcji. Vala zapomina kim jest wiec prowadzą ją " pierwotne instynkty". Nie udaje kogoś kim nie jest. Całe życie uciekała wiec robi dalej :D

Co do odcinka, trochę odbiega od głównej fabuły (to już 2 lub 3 nawet taki odcinek w tym sezonie). Niemiałbym nic przeciwko gdyby nie to że za te 12 odcinków kończy się SG-1. A masę jest do pokazania. Nie chciałbym oglądać rozwalenia ori w ciągu jednego odcinka. To byłoby bez sensu.
  • 0
Pozdrowienia:
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate :)

#49 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 13.09.2006 - |10:44|

Ja bym się podłączył do dyskusji o obserwacji najpierw. Hehe.. Jakby obserwowali te miejsce (kryjówki), to zapewne widzieliby, do której ktyjówki została wprowadzona Vala i nie trzeba by było atakowac kilku miejsc na raz.. Nie sądzicie? Wydaję mi się, że po prostu znaleźli jakieś źródło, które ujawniło te miejsca. Albo się dokopali łamiąc jakie zabezpieczenia na stronkach NID :) Nie wiem.. Obserwacji nie było, bo by wiedzieli, gdzie jest Vala.

Odcinek fajny. Milusio się oglądało. Hmm zastanawił mnie tez ten znikający pieprzyk Vali. Fajnie było pokazane jak motor staję dęba przy ruszaniu, tak to było widać z pespektywy osoby patrzącej na to z boku.
  • 0

#50 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.09.2006 - |11:27|

No nie wiem... W tej kwestii można sobie gdybać. A może ktoś dla zmylenia organów ścigania np. wjechał do tego magazynu jakimś samochodem i potem jakoś się wymknął?

Kolejna sprawa: pościg na motorze wyszedł im bardzo realistycznie moim zdaniem. Ogrodnik, wolałbyś oglądać popisy w stylu Matrixa? Daj spokój... Wyszłoby z tego żałosne badziewie nie mające nic wspólnego z rzeczywistością.

A jeśli chodzi o pieprzyk, to może Vala miała szczęśliwy pieprzyk jak Topper Harley w Hot Shots 2 ^_^
  • 0

#51 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 13.09.2006 - |21:09|

...nie mozna robic takich numerow ze podczas poscigu Mitchell jedzie w kasku...

Wyobraź sobie, że wiatr wiej ci w oczy- wysuszaja sie i jest raczej nierpzyjemnie. Taki wiaterek wieje z 10-20km/h. 40 to już wichura.

Taeraz wyobraź sobie jak zasuwasz 200 na motorze :D Nie nadążyłbyś mrugać. O dziwo kaski są nie tylko po to żeby nie rozbić czaszki przy walnięciu w glebę :P:P:P

A jeśli chodzi o pieprzyk, to może Vala miała szczęśliwy pieprzyk jak Topper Harley w Hot Shots 2 happy.gif

Może to coś w stylu księcia Jana w Facetach w Rajtuzach :-D
  • 0

#52 darek71

darek71

Szeregowy

• Email
  • 21 postów
  • MiastoKraków/Wiśniowa

Napisano 14.09.2006 - |09:14|

wg mnie 9
może więcej z sentymentu do serialu, ale nadal przyjemnie się ogląda :)

ps. skąd u Przedwpisowiczów przekonanie że główna fabuła to Ori, a może nie i Ori to wątek poboczny, ale wtedy nie byłoby pretekstu do narzekań, prawda? :/
  • 0

#53 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 14.09.2006 - |09:23|

ps. skąd u Przedwpisowiczów przekonanie że główna fabuła to Ori, a może nie i Ori to wątek poboczny, ale wtedy nie byłoby pretekstu do narzekań, prawda? :/

Oczywiście, że poboczny. Główną osią fabuły, jest to, że brak Furlingów (i Andersona) :lol:

Użytkownik black hose edytował ten post 14.09.2006 - |09:48|

• 0

#54 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.09.2006 - |10:36|

Oczywiście, że poboczny. Główną osią fabuły, jest to, że brak Furlingów (i Andersona) :lol:

Dorzuciłbym do tego odkrywanie wszechświata.
  • 0
Pozdrowienia:
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate :)

#55 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 14.09.2006 - |10:50|

Dorzuciłbym do tego odkrywanie wszechświata.

No ostatnio to nie bardzo... W początkowych sezonach to faktycznie głównie odkrywano nowe planety, ale potem skupiono się na eksterminacji Goauldów. A teraz wdepnięto w Ori.
  • 0

#56 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 14.09.2006 - |12:16|

co wy gadacie, watpiem glownym jest ilosc ryb w stawie Oneilla :D
  • 0

#57 Teeta

Teeta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 14.09.2006 - |15:16|

ja daję 6. fajnie i przyjemnie się go oglądało, choż z reguły nie lubię takich odcinków. szkoda, że Vala "bez pamięci" trafiła do świata rzeczywistego, wolałabym jednak zobaczyć ją jak się zachowa jako normalna Vala xD denerwują mnie też takie związki - intrygi międzyziemskie, zamiast skupić się na walce z Ori to mają czas i chotę bawić się w takie "podchody"... no i ten związek pomiędzy Danielem i Valą, zaczyna robić się telenowela :> ale pomimo to, polubiłam ten humor sytuacyjny, pomiędzy tym dwojgiem :]
najbardziej podobało mi się, jak Mitchell tłumaczył Vali kim jest :D
  • 0

#58 Fahrtals

Fahrtals

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 14.09.2006 - |17:59|

Nie wiem co powiedzieć ... ani mi się nie podobał ... ani mi sie podbał ... jakoś dziwnie odebrałem ten odcinek ... dla tego daje 6
  • 0

#59 Anfauglir

Anfauglir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 14.09.2006 - |21:43|

Wg mnie odcinek byl dobry. U mnie na 7. Z wiekszoscia waszych opini sie zgadzam ale najbardziej denerwowal mnie powrot Trustu. Troche dziwne jest namierzenie przez nich rozmow z bazy SGC - lekkie przegiecie z umiejetnosciami Trustu albo kolejne glupie bledy ludzi w SGC. NID nie moze go w koncu wyeliminowac??
  • 0

#60 mary

mary

Szeregowy

• Email
  • 4 postów

Napisano 15.09.2006 - |08:54|

dla mnie dobry odcine 8,5
twórcy powinni jednak skupić się na walce z Orii a lub szukaniu broni Merlina a nie skakać po zastępczych tematach

Może ktoś wie dlaczego ten odzinek miał tytuł Memento mori wcale nie oddaje treści odcinka :huh:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych