Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 037 - S02E13 - The Long Con

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
134 odpowiedzi w tym temacie

#41 Fox

Fox

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 09.02.2006 - |19:58|

To moj pierwszy post, witam wszystkich :)

Moze na poczatku ocenka, bo widze ze tu taki zwyczaj, jak dla mnie 8/10
Ruszyło do przodu, no ale nie w tym kierunku którego sie wszyscy spodziewali i go oczekiwali. Muszę przyznać ze (i tutaj pewnie sie niektórym naraze) od poczatku nie lubiłem Sawyera. W ostatnich odcinkach jakby odpuscił, ale w tym ostatecznie okreslił swoja osobę. Nie wydaje mi sie zeby to co zrobił miało pozytywne konsekwencje, ja wolałbym bron pod kontrolą Jacka i Locka - oni siebie nawzajem uzupełniają.
Mam nadzieję ze jako zwolennik, przyznaje czasami gubiącego sie i mającego kilka wad Jacka, nie bede tutaj odrzucony :D

Ciekawym motywem byłoby, gdyby Charlie próbował popenić samobojstwo. Oczywiście nieskutecznie. Temy looserowi nic dobrze nie wychodzi.

Tak mi sie wydaje ze Charlie zakonczy swoj zywot własnie na tej wyspie, nie mysle o samobojstwie, ale o jakimś heroicznym czynie w którym zginie i w ten sposób odkupi swoje wszystkie winy.

Użytkownik Fox edytował ten post 09.02.2006 - |20:00|

• 0

#42 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.02.2006 - |20:25|

Tak mi sie wydaje ze Charlie zakonczy swoj zywot własnie na tej wyspie, nie mysle o samobojstwie, ale o jakimś heroicznym czynie w którym zginie i w ten sposób odkupi swoje wszystkie winy.

Tak, to sensowna koncepcja. Charlie choć jest postacią złożoną i ciekawą, to podobnie jak Boone i Shannon, moga być wyeliminowani bez szkody dla serialu.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#43 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 09.02.2006 - |20:30|

Odcinek super. Według mnie najlepszy od początku. Co z tego, że główne wątki nie idą do przodu, jeśli będą nam serwowane odcinki na tym poziomie, to dla mnie serial może trwać nawet i 8 sezonów. Po prostu z przyjemnością się takie coś ogląda. Scenarzyści bawią się z widzem, zmuszają go do rozwiązania zagadki, naprowadzają na odpowiedź, a później BAM, rozwiązanie jest całkiem inne.
Jestem pewien, że większość z was, gdy porwano Sun, myślała, że już w tym odcinku się nie pojawi i nie wyjaśni się, kto to zrobił. Wielu z was wpadło na pomysł, że to właśnie Ana-Lucia. Byliśmy dumni z tego, że wiedzieliśmy, kto to zrobił bez rozwiązania. Mięliśmy wrażenie, że jesteśmy tacy strasznie mądrzy bo rozgryźliśmy ten wątek. A tu niespodzianka, nie dość, że wyspiarze też doszli do tego samego wniosku, to jeszcze okazało się, że był całkowicie chybiony. W momencie porwania koreanki już się cieszyłem, że moją teorię o tym, że to Ana ją porwała wypiszę na tym forum wytłuszczoną trzcionką i będę taki mądry. ;)
Brawo dla autorów!

Retrospekcja fenomenalna. Nie wnosi nic do fabuły serialu, tak mi się przynajmniej na razie wydaje, ale stanowi 'serial w serialu'. Mogliśmy oglądać dwa seriale w jednym, wspaniałe seriale, zbudowane tak, jak być powinny. Kolejna salwa braw dla autorów!

Znowu zaryzykuję, że większość z nas myślała, że Sawyer jednak ją kocha, że się zminił, że jednak jest w nim dobro, a tu znowu niespodzianka. Wyszło jakim jest skurczybykiem, nie wachał się użyć słów, które dla kobiety znaczą najwięcej "kocham Cię". A później nawet nie zastanowił się tylko bez rzadnych emocji wziął pieniądzę.

I kto jest teraz największym cwaniakiem na wyspie? Nie żadne inteligenty akademickie - Jack'i, ani wielcy myśliwi - Lock'i, jest ten najbystrzejszy, najmądrzejszy życiowo - Sawyer. Od razu przypomina mi się polski film "Fuks", kiedy to młody Sthur, po obrabowaniu ojca i zwróceniu mu pieniędzy mówi - "a jak drzwi nie będą ładne, to zrobię Ci to jeszcze raz". I o to chodzi, niech sobie "bohaterowie" rządzą, ale i tak Sawyer jest ponad nimi i jeśli z nim nie będą się liczyć, to znowu wykręci im numer i to on będzie rozdawać karty.

Oklaski po raz trzeci dla scenarzystów, którzy stworzyli taką postać. Złą. Oby nie starali jej się jakoś nawracać, bo to kompletnie by ją zniszczyło. Brawo!

"Zaraz pobiję rekord w Donkey Konga" :D
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#44 martenzz

martenzz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 09.02.2006 - |20:51|

Witam wszystkich!

Odcinek zaskakujący, dzięki akcji Sawyera, pytanie tylko dlaczego to zrobił? Być może z chęci zemsty na Jacku po tym jak zabrał mu tabletki mógł się wkurzyć, ale bardzo możliwe jest że wkurzył się za całokształt zachowań Jacka i Locka.

Choć pierwsze co przyszło mi to głowy, to to że jest jednym z Others.

wydaje mi sie ze Sawyer moze byc z tych Innych bo natratwe wybral sie by napewnie nie pomoc reszcie a tylko pomoc zlapac im Walta bo on kazal wystrzelic flare jak zobaczyl ze punkt znika z ekranu . Tym dobrym zachowaniem,itp chcial zdobyc zaufanie u reszty i mu sie udalo...

- ciekawe przypuszczenia.
W końcu Inni dużo wiedzą o wyspiarzach, być może mają wtykę...

Wydaje mi się też, że "nowy szeryf" długo nie porządzi na wyspie i wyspiarze znajdą sposób na Jamesa Forda.
Chyba dobrze by było żeby stworzyli armię ale na spokojnie a nie tak chaotycznie jak w tym odcinku.

Ogólnie to neizły syf zrobił się na wyspie, nie wiadomo komu można zaufać a komu nie, wyspiarze zaczynają wymiękać. <_<

14 odcinek zapowiade się ciekawie, nowa postać, licznik dochodzi do 0... :/

Użytkownik martenzz edytował ten post 09.02.2006 - |21:05|

• 0

#45 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.02.2006 - |21:02|

Witam wszystkich!

Odcinek zaskakujący, dzięki akcji Sawyera, pytanie tylko dlaczego to zrobił?

Odpowiedź jest prosta. Podobnie jak Jack ratuje ludzi bo jest lekarzem, tak Sawyer ich oszukuje bo jest oszustem.
  • 0
Genesis

#46 Fox

Fox

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 09.02.2006 - |21:02|

Retrospekcja fenomenalna. Nie wnosi nic do fabuły serialu, tak mi się przynajmniej na razie wydaje, ale stanowi 'serial w serialu'. Mogliśmy oglądać dwa seriale w jednym, wspaniałe seriale, zbudowane tak, jak być powinny. Kolejna salwa braw dla autorów!

Znowu zaryzykuję, że większość z nas myślała, że Sawyer jednak ją kocha, że się zminił, że jednak jest w nim dobro, a tu znowu niespodzianka. Wyszło jakim jest skurczybykiem, nie wachał się użyć słów, które dla kobiety znaczą najwięcej "kocham Cię". A później nawet nie zastanowił się tylko bez rzadnych emocji wziął pieniądzę.

Tak ta retrospekcja to pokazanie tej prawdziwej twarzy Sawyera (który ostatnio przybrał jakąs dziwną dla siebie maskę). On działa zawsze w ten sam sposób :) w kazdych warunkach i sie juz nie zmieni, wykorzystał Kate tak samo jak tamtą kobietę pomimo ze moze coś do niej czuje.
Mimo wszystko ma słabsze chwile i według mnie za jakis czas znów da o sobie znac ta jego lepszą strona :)
  • 0

#47 tasiorek

tasiorek

Szeregowy

• Email
  • 29 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 09.02.2006 - |21:04|

ktoś wie o co chodzi z tym tekstem Sawyera: one mississipi two mississipi?
  • 0

#48 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.02.2006 - |21:07|

ktoś wie o co chodzi z tym tekstem Sawyera: one mississipi two mississipi?

To normalny sposób odliczania w USA. Wypowiedzenie "one mississipi" zajmuje około sekundy.

W innym odcinku, chyba jak Claire miała skórcze porodowe (ale nie jestem pewien) Charlie stosował jakąs angielską metodą odliczenia. Powtarzał jakąś krótką formułkę. pamięta ktos?

Użytkownik Jonasz edytował ten post 09.02.2006 - |21:09|

• 0
Genesis

#49 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 09.02.2006 - |21:17|

hehehe smieszy mnie to wsztstko :) Charlie wtyki z INNYMI ?? buehheheehehe co wy dragi bierzecie czy coś ?:)

on zrobił to poprostu z zemsty :)
a Saywer ? jest totalnym oszustą :) ale raczej się zmieni

I PROSZĘ NIE PISAĆ ŻE RZEKOMO SAYWER NALEŻY DO INNYCH bo zbrechtam taką osobe która tak się wypowie :)

Ludzie już szajby dostajecie :) poprostu jest to sprzeczka między lostowiczami :) żadnych Innych
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#50 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 09.02.2006 - |21:47|

Odc. b.dobry !! Sawyer ma całkowitą rację "Tygrys nie zmienia swoich prążków"
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#51 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 09.02.2006 - |21:58|

hehehe smieszy mnie to wsztstko :) Charlie wtyki z INNYMI ?? buehheheehehe co wy dragi bierzecie czy coś ?:)

I PROSZĘ NIE PISAĆ ŻE RZEKOMO SAYWER NALEŻY DO INNYCH bo zbrechtam taką osobe która tak się wypowie :)

Ludzie już szajby dostajecie :) poprostu jest to sprzeczka między lostowiczami :) żadnych Innych

Zgadzam się z Tobą, przecież jak szli wtedy do Zeke to padło pytanie po co Saywer tam idzie... mówił, że dla zemsty czy coś za to postrzelenie.. poza tym drugi prawie by dostał, a myśle, że swojego by aż na tyle nie poświęcili...
Czy ktoś ma może pełna transkrypcje sygnału z walkie talkie?

znalałzem takie coś:P

25)
Oh, and speaking of Sayid's new radio: Who's biting? The Lost writers must be impatient: They're dropping hints right from the mouth of Hurley. ''The signals...could be coming from anywhere,'' said Sayid, after they tuned in what sounded like an American oldies station. ''Or any time,'' said Hurley. Pillsbury, my man: You're pre-geeking us! Don't do that! You'll put us out of a job! (By the way, it's been noted: The station's initial call letter was a W, which would make it in the eastern half of the U.S. The full title: WXO, which are letters 23, 24, and 15 of the alphabet. Make of it what you will.)

sorry, że nie przetłumaczyłem, ale jest na tyle proste, że chyba każdy zrozumie :)

A co do odcinka to był dobry :D lepszy niż ostatnio, ale myslę, ze następny będzie lepszy, a kolejny
czyli pewnie wydarzenia po tym jak 0 się pojawiło będa jeszcze lepsze :D

pzdr.

Użytkownik Hubi edytował ten post 09.02.2006 - |22:00|

• 0
www.mytorrent.pl - zapraszam ;)

Nie regulaminowa grafika.

#52 Morgan

Morgan

Szeregowy

• Email
  • 11 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 09.02.2006 - |22:01|

Niestety miałem nieprzyjemnaść oglądać troszkę "walniętą" wersję (coś z dżwiękiem)

To, co wydarzyło się w odcinku to dl mnie szok.

Na początku myślałem, że Sawyer i Locke, się zmówili... ale po ostatniej scenie zwątpiłem.

Mam nadzieje, że w następnym odcinku się wyjaśni, bo obecna sytuacja może być trochę niebezpieczna.

Ogólnie odcinek dobry, daje 8/10
2 za wersje, na którą trafiłem.
  • 0

#53 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 09.02.2006 - |22:03|

Odcinek taki sobie 6/10.

Akcja nie posunęła w ogóle do przodu. Trochę LOST zaczyna mnie rozczarowywać.
Zmiana układu sił to tyle co miał odcinek do zaoferowania :angry:
  • 0

#54 martenzz

martenzz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 09.02.2006 - |22:29|

gdzie Sawyer trzyma tą broń? w innym miejscu niż ukrył ją Lock, z oczywistych powodów, więc gdzie w bunkrze, zmieniłby szyfr ale kiedy?(i tak by nie potrafił) więc gdzie? w innej kryjówce w dzungli, w takim razie tez pytanie kiedy ją przeniósł?
  • 0

#55 majed1

majed1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 09.02.2006 - |22:59|

Witam wszystkich. Dla mnie odcinek9/10, a Sawyer na pewno nie jest Innym! Kolo miał już dość 2 nieformalnych ośrodków władzy, jakimi stali się Jack i Locke.
Postanowił wziąć sprawę w swe ręce i stał się trzecią siłą na wyspie. Choć z uwagi na fakt, że on jest dysponentem broni to tak naprawdę jest PIERWSZĄ siła! :clap:
  • 0

#56 ak47

ak47

Szeregowy

• Email
  • 7 postów

Napisano 09.02.2006 - |23:28|

Po ostatnim odcinku moje gorące dotychczas oczekiwanie na nowe odcinki nieco osłabło. Jednak odpalając torrenta miałem dziwne uczucie że coś się może wydarzyć :ph34r:
Na szczęście twórcy potrafią w odpowiednim momencie dorzucić do pieca i przywrócić głód u fanów. Niektórzy mocno narzekają że odcinek nie wnosi nic nowego, ale tak jak uważam że poprzedni odcinek można było na luzie zmieścić w 10 minutach, tak tego nie dało się skrócić. Trudno byłoby pobieżnie pokazać tak ważną sprawę jak przejęcie broni przez jednego z wyspiarzy na własny użytek. A przejęcie to było naprawdę sprytne i warte dokładnego pokazania :clap: Niektórzy powinni także zrozumieć producentów i ich zachłanność na kasę. Chłopaki muszą napierać na wydłużanie serii bo jedyne co z tego mają to kasa. Nie grają żadnej roli w serialu więc sławni nie będą. Momentami (vide ostatni odcinek) także porządnie się na nich wkurzam za takie akcje, ale gdy tylko serwują coś ciekawszego od razu im wybaczam :P

Ktoś wspomniał że całe to ukrycie broni mogłoby być ukartowane wspólnie przez duet Sawyer Lock. Dzięki takiemu zabiegowi Lock schowałby broń przed coraz mocniej podjaranym Jack'iem, a także sprawdzić czy Charlie faktycznie skończył z narkotykami (swoją drogą Charlie aka Young Skywalker został świetnie pokazany :ph34r: ). Z drugiej jednak strony ciężko uwierzyć w to że Lock zaufał Sawyerowi :>

Jak chłopaki wyłapywali radyjko przestraszyłem się że usłyszymy coś ze stacji "ładnie się pan przedstawił przed słuchaczami... milionami słuchaczy" ;) Ich macki sięgają wszędzie i wcale bym się nie zdziwił jakby others to była banda moherowych beretów ;)

Jako ostanią rzecz w poście prosiłbym wszystkich którzy wypowiadają się w temacie o danym odcinku aby nie mówili o tym co pojawi się w następnym wyłapując to w zapowiedziach. Dzięki wam dowiedziałem się mimo woli co w pewnym stopniu wydarzy się za tydzień. Od tego jest spoiler zone, a jak ktoś nie może doczekać się rozmowy na temat kolejnego odcinka, to niech poprosi moderatora o odblokawanie odpowiedniego tematu. Prosiłbym także moderatorów o wypełnianie swojej roboty, na pewno jesteście wyposażeni w odpowiednie narzędzie :bann: :banned: :bangin: i inne takie ;)

Użytkownik ak47 edytował ten post 09.02.2006 - |23:38|

• 0

#57 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 09.02.2006 - |23:40|

Jako ostanią rzecz w poście prosiłbym wszystkich którzy wypowiadają się w temacie o danym odcinku aby nie mówili o tym co pojawi się w następnym wyłapując to w zapowiedziach. Dzięki wam dowiedziałem się mimo woli co w pewnym stopniu wydarzy się za tydzień. Od tego jest spoiler zone, a jak ktoś nie może doczekać się rozmowy na temat kolejnego odcinka, to niech poprosi moderatora o odblokawanie odpowiedniego tematu. Prosiłbym także moderatorów o wypełnianie swojej roboty, na pewno jesteście wyposażeni w odpowiednie narzędzie :bann: :banned: :bangin: i inne takie ;)

Za chwilę będzie o tym tutaj dyskusja, czy trailer to spojler?
A najprościej otworzyć wątek o kolejnym odcinku i niech tam się toczy dyskusja o zapowiedziach dotyczących następnego odcinka.
  • 0

#58 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 09.02.2006 - |23:42|

Tak btw to wolałem jednak pierwszy sezon... Wszyscy żyli w jako-takiejprzyjaźni - odnajdywali się dopiero w sytuacji - była tajemniczość, bo oni byli na wyspie i nie wiedzieli co jest w dżungli. Po otwarciu włazu wszystko się zmieniło - jak to Jin powiedział: "Teraz nic nie będzie takie jak kiedyś". Dowiedzieli się kim mniej więcej są Inni i czego od nich chcą, Jack wypowiedział im wojnę, rozbitkowie podzielili się na grupki, które ze sobą trzymają - nie są już jedną grupą jak na początku. W ogóle po połączeniu się I grupy z Ogonowcami atmosfera jest napięta... Ciekawe co będzie dalej :)

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Użytkownik Seher edytował ten post 09.02.2006 - |23:43|

• 0

#59 pl4y3r

pl4y3r

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 10.02.2006 - |03:28|

Hehhe ale sie usmialem ogladajac ten odcinek;) Sawyer jest udany...:) w 14 bedzie sie niezle dzialo zobaczcie trailer!
  • 0

#60 john locke

john locke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 10.02.2006 - |08:09|

nie czytalem innych postow w tym dziale wiec niewiem czy ktos juz ten temat poruszyl ale ludzie czy wy tego nie widzicie lost sezon 2 bez kilku odcinkow to dno co to ma byc za odcinek ? po zapowiedziach i wogole nastawilem sie na cos lepszego i nie myslcie sobie ze chodzi mi o szczelanie sie z the others nie nie !!!!! czekam 2 tygdonie a tu takie dno!! moze kazdy ma swoje zadanie i innym sie podoba ale nie mnie jestem zawiedzony na maxa ogladam ten film bo jestem fanem ale bądzmy szczezy co ten odcinek wniosl do glownego watku filmu? tyle samo co odicnek 12 czyli nic. ludzie uwiezcie mi ze jak kazda osoba ktora zaczela film od tego odcinka to sie do filmu nie przekona zauwazcie ze produceci jada na ogladalnosciz 1 sezonu bo kto ogladal pierwszy sezon to ogladanie 2 tak to juz jest przeciez ostanie 2 odcinki to porazka !!!! retrospekcje ciekawe ale to nie o to chodzi . w pierwszym sezonie bylo lepiej i powiem wam szczeze ze mam na dysku wszystkie odcinki 1 i 2 sezonu i moge sobie porownywac film i wole 100% ogladac pierwszy sezon -napisalem tego posta bo czekam co sadzicie o mojej wypowiedzi ale sadze ze wiekoszsc z was tez tak sadzi tylko nikt o tym nie mowi ale zastanowcie sie chwile i porownajcie sezony!!!! czekam na wasze odp do mojego posta byc moze bede za to skrytykowany ale nie sadze!!!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych