Oni wszyscy są ze sobą powiązani...
Napisano 26.02.2006 - |08:37|
Napisano 27.02.2006 - |15:32|
kurde- ludzie !! bądzcie poważni- Jack spotkał Desmonda pare lat temu na stadionie- tyle,finito!! wkurzają mnie te teorie w stylu- Claire jest dzieckiem żony Jacka z Lockiem, a Michael i Sawyer chodzili razem to przedszkola...Myślę że Desmont jeszcze wróci i ma coś wspólnego z Jackiem(rodzina?)
niektórych bohaterów Lost nie łączy kompletnie nic i musicie sie z tym pogodzic, nie probujcie na sile kazdego łączyć wiezami rodzinnymi z innymi rozbitkami, bo takie coś po prostu nie ma sensu!!
Użytkownik rychu16 edytował ten post 27.02.2006 - |15:57|
Napisano 27.02.2006 - |15:44|
kurde- ludzie !! bądzcie poważni- Jack spotkał Desmonda pare lat temu na stadionie- tyle,finito!! wkurzają mnie te teorie w stylu- Claire jest dzieckiem żony Jacka z Lockiem, a Michael i Sawyer chodzili razem to przedszkola...
niektórych bohaterów Lost nie łączy kompletnie nic i musicie sie z tym pogodzic, nie probujcie na sile kazdego łączyćwiezami rodzinnymi z innymi rozbitkami, bo takie coś po prostu nie maja sensu!!
Bliskie powiązania Jacka z Desomndem są moim zdaniem fałszywym tropem, ale wszytsko wskazuje,że wsyzscy oni sa z sobą powiązani w stopniu, dużo bliższym niż szóstym.
Genesis
Napisano 27.02.2006 - |15:49|
Napisano 27.02.2006 - |16:17|
Ich wszystkich powiązały liczby. Gdyby nie one nie było by ich tu, na wyspie
Liczby? W jaki sposób. Tylko dwie osoby maja jakiś związek z liczbami - Hurley i Danielle. Nikt inny nie ma pojęcia o tych liczbach. Sądze także, że ich powiązania w Realu nie maja wielkiego znaczenia, poza oczywiście posamakiem tajemniczości i przyjemności w ich tropieniu dla hoard core fanów. W koncu nie oszukujmy się serial ten oglada miliony widzów i dla przytłączajacej większości te powiązania, poza oczywistymi jak spotkanie sawyera z ojcem Jacka, pozostają neizauważóne. Fim ten nei jest robiony dla kilku promili tropicielei faktów, lecz dla szerokiej publiczności. jesli jaikies ukryte tajemnice występują, to jest to rozdaj zabawy. Jeśli producenci chca cos istotnego pokazac, pokazuja to tak by wszyscy zauważyli.
Genesis
Napisano 27.02.2006 - |16:54|
Co do samych powiązań - to, że ktoś kogoś zobaczył (albo i nie!) w telewizji, przeszedł obok kogoś czy spotkał nawet nie zamieniając ani słowa, jeszcze o niczym nie świadczy. Coś w tym jest, to duży zbieg okoliczności, który może sugerować coś więcej. I tyle. Bez wymyślania. ;-)
Napisano 28.02.2006 - |23:03|
Napisano 28.02.2006 - |23:43|

Jeśli chodzi o te spotkania Sawyera z ojcem Jacka, Hurleya w tv w scenie z Jinnem i Sun... Chyba chodzi tu o pokazanie, że ta cała katastrofa była ich przeznaczeniem, dlatego los w mniejszym lub większym stopniu połączył ich ze sobą przed tym znaczeniem. PRZEZNACZENIE. W końcu "Everything Happens for a Reason".
Napisano 28.02.2006 - |23:45|
Narzeczona Desmonda ze zdjęcia to nie kobieta, która chciała adoptować dziecko Claire (przynajmniej CHYBA nie), ale podobno Cassidy, kobieta, którą oszukał Sawyer w "The Long Con".
Jeśli chodzi o te spotkania Sawyera z ojcem Jacka, Hurleya w tv w scenie z Jinnem i Sun... Chyba chodzi tu o pokazanie, że ta cała katastrofa była ich przeznaczeniem, dlatego los w mniejszym lub większym stopniu połączył ich ze sobą przed tym znaczeniem. PRZEZNACZENIE. W końcu "Everything Happens for a Reason".
Ma inaczej osadzone oczy.
Genesis
Napisano 28.02.2006 - |23:57|
Napisano 01.03.2006 - |15:20|
Napisano 01.03.2006 - |15:49|
Napisano 07.04.2006 - |16:06|
Jack – nie należy chyba niczego wyjasniać
Kate – zabiła ojca, czy tez ojczyma
Hurley – o ojcu sie wogóle nie mówi. Matka jest samotna
Charlie – raczej przykre wspomnienia
Claire – wychowywana przez matkę. Jakiś zasadniczy problem z ojcem. Wspominał nawet o tym Tom w czasie ich ostatniej rozmowy przed odejściem.
Locke – wiemy aż za dużo
Bonne – matka była badż rozwódka bądz młoda wdową. Być moze w przeszłości sie cos kryje
Shannon – ojciec ginie w wypadku samochodowym wcześniej pewnie ją reczej zaniedbując emocjonalnie
Mickael – tu nic nie wiemy
Walt – problem dziejący się na naszych oczach
Sawyer – ojciec samobójca
Jin – zaprzecza istnienia ojca
Sun – podły zimny drab oddający córke w ręce człowieka, którym zawsze będzie pogardzał, tylko dla tego by mieć wiernego człowieka na posyłki
Oczywiście to może nie mieć zadnego znaczenia i wynikac, że postacie były tworzone na podstawie jakiegoś ogolnego schematu.
Użytkownik Jonasz edytował ten post 07.04.2006 - |16:07|
Genesis
Napisano 07.04.2006 - |16:15|
Bohaterowie, ich stosunki z ojcami, bądź ich brak, jest spowodowany tym, że są oni eksperymentami powstałymi z probówki. Wybrano jakieś tam kobiety na matki, wszczepiono im dzieciaczki do brzuchów. Jedne z matek były samotne i bardzo je ucieszyła wiadomość, że mogą mieć dziecko, ba, nawet im za to zapłacą (np Hurley). Inne nie potrafiły się dogadać ze swoimi partnerami, przez to wynikały między nimi konflikty (Sawyer?, Kate?). Jeszcze inne miały takich partnerów, którzy chcieli chronić dzieci przed Dharmą - żeby ich nie zabrali (Jack, ojciec mu wmawiał, że z niczym sobie nie poradzi). Ostatnia grupa pokładała tak wielką nadzieję w swych 'naukowych dzieciach', że przez to pojawiały się kłótnie (Charlie).
Ja wiem, że to głupie, ale może jakieś tam ziarenko się sprawdzi.
Swoją drogą gratuluję spostrzegawczości Jonasz.
Napisano 07.04.2006 - |16:54|
Z tego co pamiętam Jin ma ojca i ma z nim dobre stosunki. Była gdzieś retrospekcja z ich spotkania. Sytuacja miała miejsce w wiosce rodzinnej na pomoście przy łódce rybackiej.
Wydaje mi się, że jest to jednak obraz dzisiejszego społeczeństwa - nieodpowiedzialność ojców i samotne macierzyństwo.
Napisano 07.04.2006 - |17:03|
Również gratuluję spostrzegawczości. Zastanawia mnie jednak, kiedy Jin zaprzecza istnienu ojca? Czy wtedy gdy przymierza się do pracy w hotelu? Jeśli tak, to chodziło raczej o wstyd i lęk przed wyjawnieniem prawdy co mogło zaowocować porażką na rozmowie kwalifikacyjnej. Chyba, że chodzi o inną sytuację.
Z tego co pamiętam Jin ma ojca i ma z nim dobre stosunki. Była gdzieś retrospekcja z ich spotkania. Sytuacja miała miejsce w wiosce rodzinnej na pomoście przy łódce rybackiej.
Wydaje mi się, że jest to jednak obraz dzisiejszego społeczeństwa - nieodpowiedzialność ojców i samotne macierzyństwo.
Sprawa Jina jest skomplikowana. w momencie gdy rozczarowuje sie zyciem posród bogaczy, zaczyna miec problemy z własnym miejscem w tej społęczności przypomina sobie o ojcu. Wcześniej okłamuwał nawet Sun mówiąc, że ojciec nei żyje. Prawdopodobnie nei chciął by swoją obecnościa psuł wesele. Jest to mim zdaniem wazna częśc charakterystyki tej osoby.
Musimy zauważyć, że osoby nie majace ojca, lub mające "dad issue" cechuja się rebeliancką postawą, brakiem dyscypliny i ogólnym anarchizmem. jeśłi teoria preselekcji rozbitków maiął by być prawdziwa (nie twierdże, że jest) miało by to sens.
Pominełem Sayida na mojej liście. O jego dziciństwie wiemy bardzo niewiele, lecz w rozmowie z Nadią w czasie jednych z przesłuchań Nadia wspominam, że matka Sayida nażekała, iz ona znęca się na małym Saidem, nic nie wspominając o ojcu. Drobna poszlaka ale być może i on ma jakiś problem.
Użytkownik Jonasz edytował ten post 07.04.2006 - |17:05|
Genesis
Napisano 23.04.2006 - |20:25|
http://img177.images...ionchart1hk.jpg
Użytkownik boone edytował ten post 23.04.2006 - |20:27|
Napisano 23.04.2006 - |22:54|
A skąd to przypuszczenie? Wydawało mi się, że Shannon była bardzo związana z ojcem.Shannon – ojciec ginie w wypadku samochodowym wcześniej pewnie ją reczej zaniedbując emocjonalnie
Tyle, że on nie docenił pazerności swojej nowej żony.
Nie zaprzecza. Tylko się wstydzi.Jin – zaprzecza istnienia ojca
Napisano 07.05.2006 - |19:14|
A teraz pytanie roku. Co Walt zrobi z kasą od Hurleya którą wygrał w jakąś grę planszową
Napisano 07.05.2006 - |21:46|
Znalazłem dzisiaj w internecie dość ciekawą odsłonę, kolejnego grafu powiązań między wszystkimi bohaterami Lost. Jest odrobinę uaktualniona w odniesieniu do niedawnych wydarzeń na wyspie i myślę, że dość ciekawa.
http://img177.images...ionchart1hk.jpg
obczajcie ta mapke ,i patrzcie na Kate-Sayid ''sayid meet's kate's dad'' lol? kiedy!? przegapilem... znowu cos
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »