Skocz do zawartości

Zdjęcie

108 minut

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
119 odpowiedzi w tym temacie

#41 wupasek

wupasek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 16.02.2006 - |11:40|

No właśnie! Może we wszystkich pozostałych trzeba wpisywać kodzik.. poza tą, która odkryli ludzie z końca samolotu. Ile jest wszystkich bunkrów? 6 ? Bez tej bez komputerka wyszłoby, że kod wpisuje ktoś na wyspie co 18 minut. Konkretne bunkry po kolei. Lub wpisują kody wpierw jedna, za 4 min druga, za 8 trzecia, za 15 czwarta, za 23 piąta i za 42 znowu pierwsza. Jeśli by tak było w tej jednej nie trzeba byłoby wpisywać kodu i wszystko pasuje!

nie trzyma sie kupy...
oni wpisuja kod w roznych odstepach czasu
raz co 107 min 59s a nastepnym razem juz po 104 minutach, jeszcze kiedy indziej wpisza po 106.. za duzy balagan.. :unsure:
  • 0

#42 Maurid

Maurid

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoSkarżysko

Napisano 16.02.2006 - |13:17|

Ja myśle że jedna z tych stacji, to ta siedziba Daniell, tam gdzie przesłuchiwała Sayida...
  • 0

#43 SunFireX

SunFireX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 16.02.2006 - |13:43|

Ja myśle że jedna z tych stacji, to ta siedziba Daniell, tam gdzie przesłuchiwała Sayida...

Z tego co wiem to mowila, ze sami ja zbudowali.
  • 0

#44 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.02.2006 - |13:58|

Z tego co wiem to mowila, ze sami ja zbudowali.

To była zwykła ziemianka wyposażona pozostałościami z ich statku.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#45 Daria

Daria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 16.02.2006 - |19:32|

a ą b c ć d e ę f g h i j k l ł m n ń o ó p r s ś t u w v x y z ż ź

1 7 15 26
LATE

L - 15 A - 1 E - 7 T - 26

no i co 2 liczby sie zgadzają

L + E
= 1 + 7
= 8

L TO 15

Jeśli już to scenarzyści Lost nie brali pod uwagę polskich liter.
  • 0

#46 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 16.02.2006 - |19:46|

To fakt za bardzo trzymamy sie tych 108 min.To jest ostateczna granica ,przeciez alarm wlacza sie juz przed to granica na 4 czy tam 5 min przed.
wupasek służnie to przytoczył !!

A Ziemianka Danniel to zwykla zamaskowana kryjówka.tylko ze troche sprzetu to ona miala,czemu inni jej nie znalezli??
  • 0

#47 Maurid

Maurid

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoSkarżysko

Napisano 17.02.2006 - |11:18|

Słuchajcie, ta Danniel siedzi tu już od 16 lat... To jest pewne że miała styczność z innymi, gdyby nie otwierała gęby do nikogo przez ten czas, oprócz siebie to napewno by zwariowała... Myśle że ona wie dużo więcej niż mówi...

Wracając do wpisywania kodu, to w stacji badawczej "Strzała" nie było komputera... Co wy na to??
  • 0

#48 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 21.02.2006 - |18:18|

Racja stacja "Strzała" nie jest stacją badawczą, to cała Wyspa jest stacją badawczą... Przecież mówił to ten japończyk z filmu...

Co do 108min i teorii o tym że w każdym z 6 (ludzie skąd wiecie że jest 6 bunkrów) bunkrów jest komputer gdzie trzeba wpisywać kod jest wg. mnie zbytnio naciągnana. Przecież w "strzale" kompa niebyło... pozatym jeśli wierzyć temu filmikowi (http://video.google....739044374474930) to "strzała" zajmowała się zoologią, a nie jak w przypadku "łabędzia" fizyką i elektromagnetyką... Myśle że w "łabędziu" kod wpisuje się po to, żeby ta maszyna (którą słychać w tle w 14odc kiedy Lock spóźnia się z wpisaniem kodu) mogła działać bez przerw... patrz: w bunkrze jest ściana z bardzo silnym polem magnetycznym (wg. mnie tam właśnie jest ta maszyna)

Pozdro 4 @ll
  • 0

Dołączona grafika

#49 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 21.02.2006 - |18:59|

A skąd pewność, że Walt jest w jednej z pozostałych stacji badawczych? Może ci cywilizowani Inni mają jakąś swoją bazę czy coś, i stamtąd Walt (o ile to był on) skontaktował się z ojcem.

Myśle że w "łabędziu" kod wpisuje się po to, żeby ta maszyna (którą słychać w tle w 14odc kiedy Lock spóźnia się z wpisaniem kodu) mogła działać bez przerw... patrz: w bunkrze jest ściana z bardzo silnym polem magnetycznym (wg. mnie tam właśnie jest ta maszyna)

Ejże, trochę pomyślunku. Gdyby kod służył do podtrzymywania działania mszyny, to by się nie uruchomiła po dojściu zegara do zera, to chyba logiczne? Jak coś co już działa, to nie może się uruchomić, prawda?

Użytkownik Eko edytował ten post 21.02.2006 - |19:10|

• 0

#50 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 21.02.2006 - |19:02|

Ja jestem zwolennikiem podejścia Jacka. Nie wpiszmy a zobaczymy. Cóż gorszego może nas spotkać.?
  • 0
Genesis

#51 vollt

vollt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.02.2006 - |20:01|

Ja kompletnie nie wiem po co ta cała szopka z tym wpisywaniem kodu, jeżeli to takie ważne, że musi się go wpisać to czemu nie jest odpowiednio zaprogramowany komputer do automatycznej genercji tego kodu w jakimś określonym czasie... Jest to dla mnie bardzo nie logiczne bo ten kod nie służy chyba do tego aby sprawdzać czy ktoś aktualnie jest w bunkrze, bo można byłoby to w inny sposób robić... poza tym co mnie jeszcze zastanawia, japończyk w tej instrukcji nakazuje robić tylko to i to 2 osobom, czy to nie wydaje wam sie dziwne, aż 2 osoby do wcisaknia przycisku, w bliżej nie określonym celu?? Myślę że ten właśnie nakaz powstał w czasie ewakuacji ekipy badawczej z wyspy przez to że stał się wypadek, jaki to nie wiemy... choć to też dość nie logiczne bo po co kogokolwiek mieliby zostawiać na wyspie... Dodatkowo uważam, że ten film jest jeszcze bardzo nie kompletny, w zasadzie poprawiając to co wcześniej napisałem, pewnie naukowcy go okroili podczas ewakacji a w wersji całej zwierał jeszcze inne instrukcje.... Chociaż z koleji po co zostaiwć naukowcą instrukcje?? Co jest jeszcze bardzo dziwne?? W 14 odcinku Lock nie wyrobił się z wpisaniem kodu i w zasadzie nic się nie stało, jak wpisał go po czasie to liczik znowu ustawił się na 108 minut, trochę to podejrzane że w ten sposób zatrzymał już inicjację maszyny (w przekonaniu Dasmonda) zagłady, bo jak wiemy tłumaczył on na początku, że jest tu po to by ocalić świat... Muszę przyznać ten film jest genialny, tyle pytań wątpliwości, no i to forum, gdzie można podzielić sie z innymi maniakmi na temat swoich spostrzeżeń (szkoda, że się tak późno o nim dowiedziałem), aż żal się robi, że się zagubieni kiedyś odnajdą...
  • 0

#52 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 21.02.2006 - |20:11|

Ja kompletnie nie wiem po co ta cała szopka z tym wpisywaniem kodu, jeżeli to takie ważne, że musi się go wpisać to czemu nie jest odpowiednio zaprogramowany komputer do automatycznej genercji tego kodu w jakimś określonym czasie... Jest to dla mnie bardzo nie logiczne bo ten kod nie służy chyba do tego aby sprawdzać czy ktoś aktualnie jest w bunkrze, bo można byłoby to w inny sposób robić... poza tym co mnie jeszcze zastanawia, japończyk w tej instrukcji nakazuje robić tylko to i to 2 osobom, czy to nie wydaje wam sie dziwne, aż 2 osoby do wcisaknia przycisku, w bliżej nie określonym celu?? Myślę że ten właśnie nakaz powstał w czasie ewakuacji ekipy badawczej z wyspy przez to że stał się wypadek, jaki to nie wiemy... choć to też dość nie logiczne bo po co kogokolwiek mieliby zostawiać na wyspie... Dodatkowo uważam, że ten film jest jeszcze bardzo nie kompletny, w zasadzie poprawiając to co wcześniej napisałem, pewnie naukowcy go okroili podczas ewakacji a w wersji całej zwierał jeszcze inne instrukcje.... Chociaż z koleji po co zostaiwć naukowcą instrukcje?? Co jest jeszcze bardzo dziwne?? W 14 odcinku Lock nie wyrobił się z wpisaniem kodu i w zasadzie nic się nie stało, jak wpisał go po czasie to liczik znowu ustawił się na 108 minut, trochę to podejrzane że w ten sposób zatrzymał już inicjację maszyny (w przekonaniu Dasmonda) zagłady, bo jak wiemy tłumaczył on na początku, że jest tu po to by ocalić świat... Muszę przyznać ten film jest genialny, tyle pytań wątpliwości, no i to forum, gdzie można podzielić sie z innymi maniakmi na temat swoich spostrzeżeń (szkoda, że się tak późno o nim dowiedziałem), aż żal się robi, że się zagubieni kiedyś odnajdą...

Jeśłi to takie ważne, to dwie osoby są konieczne, by wyeliminować ryzyko niewykonania zadania (śmierć, choroba, zaspanie itp). Pozostaje ciągle pytanie dla czego. Ja także w tej czy innej dyskusji zwracałem uwagę, że system w którym centralnym ogniwem jest człowiek, jest mało bezpieczny. To przekonuje mnie, że cały eksperyment dotyczy nie kodu, lecz operatora. Bada się na ile człowieka można zmusić, zastraszyć, przekonać, cokolwiek, by robił cos tak absurdalnego przez tak długi czas.
  • 0
Genesis

#53 scibor

scibor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 21.02.2006 - |22:19|

Racja stacja "Strzała" nie jest stacją badawczą, to cała Wyspa jest stacją badawczą... Przecież mówił to ten japończyk z filmu...

NIe japończyk powiedział że łabędz jest 3 z 6 stacji (no chyba ze 6 wysp jest) a strzała to chyba tylko magazyn i prawdopodobnie jest ich kilka moze po 1 na 1 stacje
  • 0

#54 Maurid

Maurid

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoSkarżysko

Napisano 21.02.2006 - |22:31|

Strzała to STACJA BADAWCZA!!! zajmująca się zooloią... każda z sześciu stacji na tej wyspie zajmuje się czymś innym, i nie jest to magazyn, mimo że pewnie tak troche wyglądał... :P
  • 0

#55 vollt

vollt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.02.2006 - |08:49|

Jeśłi to takie ważne, to dwie osoby są konieczne, by wyeliminować ryzyko niewykonania zadania (śmierć, choroba, zaspanie itp). Pozostaje ciągle pytanie dla czego. Ja także w tej czy innej dyskusji zwracałem uwagę, że system w którym centralnym ogniwem jest człowiek, jest mało bezpieczny. To przekonuje mnie, że cały eksperyment dotyczy nie kodu, lecz operatora. Bada się na ile człowieka można zmusić, zastraszyć, przekonać, cokolwiek, by robił cos tak absurdalnego przez tak długi czas.

Też tak właśnie myślałem, ale to sie wydaje jeszcze bardziej bezsensowne, bo co badają w ten sposób przypadkowyc ludzi, którzy znaleźli sie na wyspie z bliżej nie określonych powodów, wypadków losowych... Ja dalej zostaję przy tym, że po wypadku, naukowcy z tamtąd uciekli zostawiając 2 osoby w celu, którego też nie znamy... Może tym wypadkiem był i jest czarny dym... A wpisywanie tych cyfr może informować kogoś z zewnątrz, że bunkier nadal działa... Bo wydaje mi sie że te liczby są nadawane po ich wpisaniu, a na bukrze są napisane dokładnie te liczby, co by sugerowało, że są one tylko identyfikatorem, akrat tej dokładnie jednostki...
  • 0

#56 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 22.02.2006 - |09:39|

Ja jestem zwolennikiem podejścia Jacka. Nie wpiszmy a zobaczymy. Cóż gorszego może nas spotkać.?

Śmierć. Póki życia, póty nadziei.

Jeśli chodzi o to, że do wpisywania kodu wykorzystali ludzi, to chyba jasne, że musiał nastąpić jakiś wypadek i ewakuacja nastąpiła tak szybko, że nie było czasu na pisanie programów do kodu. Stąd ktoś z ludzi musiał zostać. Podkreśla to też, jak ważne jest wpisanie kodu, skoro ktoś został i naraził swoje życie, żeby wpisywać Liczby.
  • 0

#57 Maurid

Maurid

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoSkarżysko

Napisano 22.02.2006 - |14:30|

Myśle, że wpisywanie kodu nie ma żadnego związku z wysyłaniem informacji, o tym że nadal żyją, bo gdyby tak było to naukowcy zrobili by jeden klawisz który wystarczyło by wciskać jeden/dwa razy dziennie... Moim zdaniem dziwna i skomplikowana postać kodu świadczy o tym że to musi coś aktywować, bądź odwrotnie...
  • 0

#58 amadi

amadi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoSkarżysko

Napisano 22.02.2006 - |14:47|

nie wiem czy było czy nie, ale jak ktoś z was widział 14 odcinek to jak później nie wpisali za szybko to były te znaczki 'indiańskie' wiecie co oznaczają??
  • 0

#59 vollt

vollt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.02.2006 - |14:50|

Jakby Lock, nie wpisał kodu to byśmy sie dowiedzieli, tam była by pewnie jakaś informacja... To właśnie sugeruje, że chyba nic złego przynajmniej w jakimś bliskim czasie od nie wpisania kodu się nie stanie...
  • 0

#60 nilhir

nilhir

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów

Napisano 23.02.2006 - |12:19|

W 14 odcinku Lock nie wyrobił się z wpisaniem kodu i w zasadzie nic się nie stało

Weź pod uwage, że zaczeło coś się dziać i te hiroglify zamiast zegaru nie ustawiły się wszystkie (jedna się jeszcze "przewracała") - i pewnie jak by nie wpisał wtedy tych liczb i pojawiły się wszystkie hiroglify to coś by się stało.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych