Na dnie...
Napisano 27.09.2006 - |15:00|
Jeszcze jedno : Nie przecinajcie tego kabla bo on może być do wraku bo jak zetną , komputer przestanie działać co stanie się w 2012.
A co by było kiedy..... Niemożliwe. Inni należą do DHAMY??
Napisano 25.12.2006 - |20:07|
Co do tego że sa ze sobą połączone to nie mam watpliwosci. Przecież jak Said siedzi z Jackiem w bunkrze i próbuje "dobrać sie" do magnesu to może to być właśnie droga pomiedzy jednym a drugim bunkrem. Na mapie podczas LOCKDOWN widzimy że od satcji wychodza jakieś korytarze, ale w pewnym momencie zostaja zakonczone znakiem "X". Według mnie to jest nawet całkiem sensowne.A mi sie wydaje ze te bunkry sa ze soba polaczone drogami tylko zamontowali tam silne manesy i zamorowali zeby nikt nie chcial tego zniszczyc i przechodzic przez tulele ! co do kabla w wodzie to moze papuja rope ^^
:clap: :]
A tak nawisem mówiąc to ten kabel według mnie jest zwiazany z bunkrem naszych lostowiczów, a bynkrem tamtych. Przeciaz w bunkrze naszych bohateró jest prad, ale skad on sie bierze tego nie wiemy, wiemy tylko ze kabel wychodzi z wody i chowa sie na wyspie w ziemie ( czyli moze doprowadzać prad do SWAN - a). A bunkier innych jest prawdopodobnie pod wodą. Kiedy Jack po wydostaniu sie ze swojego pomieszczeni w którym go trzymaja inni, to bardzo ma ochotę wyjsc drzwiami, które zobaczył za sobą. W tym momecie wychodzi Ben z dzrwi na przeciwko i mówi zeby tego nie robił bo wszyscy zgina, on oczywiscie sie nie śłucha otwiera drzwi a z nich wypływa mnóstwo wody. Z tego mozna przypuszczać ze bunkier lub jego czesć jest pod woda (przeciez jeszcze kiedy za kazdym razem widzimy Jacka, kiedy znajduje sie u innych, to zawsze słychac bardzo dziwne odgłosy, jakby był pod woda Ha???). I te własnie oba bunkry mogą być ze sobą połaczone właśnie tym kablem. A kto wie czy mozę Ben nie oglada naszych lostowiczów u siebie w pomieszczeniu z monitorkami, przecież mozę to robić na pomaca kabla.
Mam jeszcze drugą teorie co do tego kabla, a mianowicie myśle że ze wszytskich stacji wychodza takie kable i słuzą one do połaczenia z głownym bunkrem (wielki znak zapytania pośrodku na mapie podczas LOCKDOWN, a do okoła wszystkie stacje na wyspie, odchodza od nich jakies dziwne tunele moze to sa jakieś dziwne korytarze w których idą własnie kable). W tej wąłsnie stacji morze być wytwarzny prad lub cos innego co mozę być prowadzone za pomaca kabli. Prawde mówiać to nawet mozna powiedzieć ze inni to tylko podpucha z tym bunkrem pod wodą. Moze oni tylko sobie siedza tam tak dla picu zeby Jacka przestraszyc. A w głownym bunkrze (wileki znak zapytania na mapie) siedzi znany nam (mam taka nadzieję) JEDNOOKI i on wszystkim steruje.
Nic nie wiadomo ale mam nadzieje ze ta sprawa kabla wyjasni sie jak najszebciej, bo jest bardzo nurtujaca i ciekawa. Mógłbym wymyslac na temat tego kabla mnóstwo teorii, ale nie chce mi sie o tym pisać, bo to i tak tylko moje domysły. W serialu nic nigdy nie wiadomo.
Napisano 26.12.2006 - |02:19|
Kabel, który znalazł Sayid:
Danielle Roussou, trafiła na Wyspę 16 lat wcześniej, po tym jak statek z ekspedycją geologiczną na pokładzie rozbił się u brzegów Wyspy. Ale to , że się rozbił , nie oznacza wcale, że od razu zatonął. Najparwdopodobniej wpadł na rafy lub osiadł na mieliźnie i nie zatonał od razu , w przeciwnym razie skąd Danielle miałaby broń, amunicję, papier i przybory do pisania, pozytywkę, zarówki i akumulator ? Dopóki ich statek nie zatonął ostatecznie (np. w wyniku sztormu), ekipa francuzki uratowała z niego tyle , ile się dało, a silniki statku przez jakiś czas ( dopóki było paliwo lub statek nie zatonął) były wykorzystywane jako źródło prądu w obozie geologów. I stąd ten kabel, który tak na marginesie nie ma więcej, niż 3 centymetry średnicy, a Sayid jest w stanie go z łatwością podnieść jedną ręką (1x09 "Solitary").
Wspomniałem o grubości , bo ktoś pisał , że jest to kabel telekomunikacyjny/światłowodowy o grubości ramienia.
2. Ethan który wyszedł z wody:
Cała plaża była obstawiona, więc Ethan mógł wejść do obozu tylko od strony morza. Ponieważ było to w nocy , to wystarczyło jeśli wszedł do wody 100 m dalej poza zasięgiem pochodni i nie kryje się za tym żadna tajemnica ...
3. A łodź ... czyli motorówka słuzy Innym do transportu między Wyspą, gdzie się rozbili lostowicze, a Alcatraz, gdzie jest kwatera głowna DI i gdzie są trzymani Jack, Kate i Sawyer. Szczególowe wyjaśnienie tutaj: http://forum.gwrota....?showtopic=8605
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych