Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prison Break

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1005 odpowiedzi w tym temacie

#41 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 24.04.2006 - |10:52|

Już był jeden odcinek z retrospekcjami. CHoć niestety zgodzę się z Tobą, że 14 i następne jakoś wypadły słabo, to 18 i 19 znów poszły w górę. Szkoda tylko, że tyle zamieszania wynikło z tych źle oznakowanych odcinków. A wracając do retrospekcji. Jak dla mnie by ło to odcinek bardzo zaskakujący. Okazało się, że bohaterowie nie są sobie tak zupełnie obcy (przynajmniej co niektórzy) i pojawiło sięparę wątków, które wyjaśniają co nie co pewne układy i relacje w serialu. Więc sumując. Wcale ten sezon nie musi być taki zły. Osobiście powiązałbym go z ucieczką. To mogłoby być ciekawe. Zestawienie ukrywających się więźniów z retrospekcjami z ich życia.

Użytkownik jack edytował ten post 24.04.2006 - |10:53|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#42 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.04.2006 - |22:41|

Uważam , że jednak takie odcinki 14-16 też był potrzebne jako taki jakby drugi oddech i zebranie sił przed kolejnym ,,wyczerpującym ;) biegiem" jakim były odcinki 1-13. Na moment akcja się przystopowała i poukładała pewne wątki jak Jack powyżej napisał wyjaśniły się pewne układy i relacje w serialu. I teraz jak widzimy emocje i tempo akcji zaczyna znowu wzrastać. Pozostaje nam tylko czekać co z tego wyniknie i nadal mam takie małe obawy co do 2 sezonu obym się mylił :D Co ma być to będzie i niema sie co martwić na zapas i trzeba być im wdzięcznym za taki serial. :clap:

Użytkownik biku1 edytował ten post 29.07.2007 - |12:50|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#43 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 25.04.2006 - |09:31|

Dzięki za pochlebstwa :D A poważnie. Nie wiem, czy ten przysiad był aż tak potrzebny. Myślę, że raczej chodziło o sprawdzenie nowej koncepcji serialu - coś na drugi sezon. Bo nie wiem jak inaczej wytłumaczyć ten odcinek z retrospekcjami, który pojawił się z nikąd i jest całkowitym nowym w serialu. Nigdzie wcześniej nie było takiego podejścia.
  • 0

#44 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 25.04.2006 - |15:28|

o w morde, widzieliscie juz 19 odcinek ? :blink: toc to episod nawet lepszy od 12, ktory do tej pory najbardziej odjechany byl :D

tak wykrecac akcje to prawdziwa sztuka :clap: Po 3 odcinkowej chwili oddechu tworcy nokautuja coraz bardziej. Juz sie nie moge doczekac 20!! :D

Użytkownik borderline edytował ten post 25.04.2006 - |15:29|

• 0

#45 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 25.04.2006 - |15:32|

Nie tylko Ty. Coś czuję, że finalik sezonu po prostu powali na kolana i będzie o niebo lepszy od BSG oraz SG1 razem wziętych.
  • 0

#46 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 25.04.2006 - |15:43|

Nie tylko Ty. Coś czuję, że finalik sezonu po prostu powali na kolana i będzie o niebo lepszy od BSG oraz SG1 razem wziętych.

:D Faktycznie, tworcy musza miec w zanadrzu niezlego asa skoro zdecydowali sie na tak mocne skomplikowanie sprawy :clap: W efekcie zapowiada sie nam niesamowity final :hyhy:
  • 0

#47 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 25.04.2006 - |15:57|

Poniedziałkowy (wczorajszy) odcinek rewelacyjny,a le to co pokazał trailer następnego - to dopiero będzie coś.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#48 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 25.04.2006 - |23:08|

Ciekawe czy koncowka to byl plan Michaela czy Tweener sypnal?
Sadze ze John ma fajna przykrywke i porachuje sie z Tbagiem na samym koncu...
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#49 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 25.04.2006 - |23:39|

Pytanie ciekawe, a odpowiedź chyba nas mocno zaskoczy. Coś mi się wydaje, że to był wybieg, by zmienić parę spraw i odsunąć od siebie kilka podejrzeń. Coś mi się wydaje, że Michael zrobił to celowo. Pyanie tylko po co? Być może chodziło o strażników. Ale może też o całkiem coś innego? Może o tę lekarkę? Trudno powiedzieć, ale coś w tym jest dziwnego. Z drugiej strony być może odpowiedź jest prostsza niż się wydaje.
  • 0

#50 Arwen

Arwen

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 325 postów

Napisano 26.04.2006 - |08:33|

Ja również w oczekiwaniu na kolejne odcinki mojego serialu, dołączyłam do oglądaczy Prison Break. Powiem wam, serial mi się podoba. Jest ciekawy, wciągająca akcja, trzymająca ciągle w napięciu. Polubiłam Scofielda i życzę mu jak najlepiej. Mam nadzieję, że uda mu się jego plan. Mam również nadzieję, że zakończy się na pierwszsym sezonie, bo ile można uciekać z więzienia? :) W chwili obcecnej jestem po 7 odcinku i zamierzam szybko nadrobić zaległości.
Pozdrawiam. :)

Użytkownik Arwen edytował ten post 26.04.2006 - |22:14|

• 0

#51 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 26.04.2006 - |14:47|

Poniedziałkowy (wczorajszy) odcinek rewelacyjny,a le to co pokazał trailer następnego - to dopiero będzie coś.

a jest moze gdzies w sieci ten trailer?
  • 0

#52 Bojden

Bojden

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 26.04.2006 - |16:46|

Mam również nadzieję, że zakończy się na pierwszsym sezonie, bo ile można uciekać z więzienia? :)

Drugi sezon ma dziać się na zewnątrz. BTW. Gdzie mogę znaleźć wcześniej wymieniony trailer?
  • 0

#53 jesteMTu

jesteMTu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 26.04.2006 - |21:47|

a jest moze gdzies w sieci ten trailer?

Na torrentach jest sprawdź na mininova

Użytkownik jesteMTu edytował ten post 26.04.2006 - |21:47|

• 0

#54 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 01.05.2006 - |14:34|

Sadze ze John ma fajna przykrywke i porachuje sie z Tbagiem na samym koncu...

Też jestem ciekawa. Michael ma różne pomysły. Ale ciekawe jak oni się z tego wyratują.

Drugi sezon ma dziać się na zewnątrz.

A to jakiś potwierdzony spoiler?

Serial jest świetny, jeden z dwóch najlpeszych seriali, jakie miałam okazję zobaczyć.

Użytkownik Kasia edytował ten post 01.05.2006 - |14:35|

• 0

#55 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 03.05.2006 - |11:42|

Gdy kolega powiedział mi w szkole, żebym zaczął oglądać serial o nazwie Prison Break... nie chciałem uwierzyć. Ale skusiłem się na pierwszy odcinek... Skorzystałem z tego, że w Lost (moim ulubionym serialu) trwa 3 tygodniowa przerwa między odcinkami.
Prison Break nie urzekł mnie od pierwszego wejrzenia... Pierwszy odcinek jakoś mnie nie powalił, ale następne zmieniły wszystko.
Ten serial naprawdę strasznie wciąga. Przez 3 dni obejrzałem wszystkie 19 odcinków... teraz czekam na 20... Gdy nie musiałem czekać na kolejny odcinek to dało się wytrzymać, ale teraz... tak bardzo chcę wiedzieć co zrobił Bellick jak odkrył tą dziurę i czy to było w planie Michaela, czy to tylko wpadka w całym planie. Czekam na napisy, bo bez napisów nie chcę oglądać. Pozdrawiam.
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#56 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 03.05.2006 - |13:34|

Po obejrzeniu 20 odc. mam nieodparte wrażenie że grupa mocno się skurczy.
1. Abruzzi ma porachunki z T-bagiem
2. C-Note pobil szefa murzynów
3. Charles mocno krwawi
4. Do Tweenera wraca Avocado.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#57 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 03.05.2006 - |13:47|

W ostatnirej gazecie telewizyjnej wyczytałem, że (UWAGA!!!) w ostatnich dwóch odcinkach zginie połowa grupy, co zaczyna się powoli dziać.
  • 0

#58 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 03.05.2006 - |15:03|

wlasnie obejrzalem 20 odcinek i ponownie zbieralem szczene z podlogi!! :clap: powiem tak, zapowiada sie kapitalna koncowka i faktycznie wiemy juz, ze tak czy owak nie wszyscy beda sie cieszyc wolnoscia :hyhy:

rewelacyjnie pociagneli akcje. To jest po prostu niesamowite - nie ma praktycznie nic pewnego, wszystko moze sie zawalic i zmienic w oka mgnieniu. Za to ten serial uwielbiam! :-)
  • 0

#59 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 03.05.2006 - |19:24|

Ja już mam 20 odcinek, ale jeszcze nie oglądałam. Z tego co napisaliście wynika, że będzie się nieźle dzialo :D. Ale szkoda mi Tweenera.
  • 0

#60 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 03.05.2006 - |20:47|

Po obejrzeniu 20 odc. mam nieodparte wrażenie że grupa mocno się skurczy.
1. Abruzzi ma porachunki z T-bagiem
2. C-Note pobil szefa murzynów
3. Charles mocno krwawi
4. Do Tweenera wraca Avocado.

A ponieważ kilka osób pewnie zginie, bo nie wszyscy wsiądą do samolotu, to;
1. T-Bag nie przeżyje?
2. C-Note zostanie zamordowany w drodze na tą kolację przez szefa murzynów.
3. Charles wykrwawi się na śmierć.
4. Tweener też umrze.

Ale faktycznie... Jestem po odcinku 2x20 i szczęka mi na koniec opadła. W ogóle co ten Michael planuje? Czy on chce w to wtajemniczyć wszystkich? Czy naprawdę taki był jego plan, czy to tylko ratowanie się z tonącego okrętu. Nie wiem.

Wszystko wskazuje na to, że Sara otworzy te drzwi... Wpadnie do biura i je zostawi.. Zakochała się dziewczyna, a ojciec to kawał chama... więc pewnie zostawi drzwi. Ale jak zachowa się Pope? Pomoże Michaelowi? I kto przejdzie za mur. To wszystko ma niesamowitą akcję.

Powiem szczerze... kocham Lost... ale Prison Break ma 3 razy lepszą akcję niż Lost... tutaj serce bije mi cały czas. 2x21 "Go" już za tydzień.
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych