Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ethan Rom

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
54 odpowiedzi w tym temacie

#41 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 12.02.2006 - |13:46|

Oni nie tylko dzieci zabierali.
W jakimś sensie Ethan był othersem, bo nie jest rozbitkiem. A co z Goodwinem? Myślicie, że oni nie mieli ze sobą nic wspólnego? No bo Goodwin był othersem.
  • 0

#42 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 12.02.2006 - |13:52|

A nie uważacie, że Ethan mógł być jednym z królików doświadczalnych z któregoś z bunkrów? Przecież o ile się nie mylę to jeden z bunkrów prowadził badania nad ludźmi. Może coś nie wyszło i badania wymknęły się z pod kontroli. Ethan napewno nie jest zwykłym człowiekiem (duża siła), ale na Othersa też mi nie wygląda. Według mnie w jakimś z bunkrów są potrzebne dzieci, a Inni po prostu je zabierają, żeby je ochronić. Poza tym dziwi mnie jeszcze jeden fakt, a mianowicie czemu Francuzka miałaby dopiero teraz znaleźć jakiś bunkier skoro jest na wyspie od 16 lat. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nigdy nie łaziła po dźungli :P

Ma on dużą siłę. Owszem, ale nie przesadzajmy. W końcu w drugiej bujce Jack daje sobie z nim radę i obezwładnia go, zanim pojawiają się pozostali. Nawiasem mówiąc dla czego zajeło im to az tak długo.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#43 asik

asik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 12.02.2006 - |16:19|

To nie może być niedopatrzenie, bo ta scena jest pokazana z jakiegoś powodu, jego ciało jest na pierwszym planie. Według mnie, to zabieg zamierzony. Gdyby ten ktoś, kto leży pod tym kocykiem miał problemy z wstrzymaniem oddechu na kilka sekund, to położyliby tam kogoś innego/kukłę, bądź w ogóle zrezygnowali z tej sceny, bo nie jest ona potrzebna.

Czyli Ethan przeżył te kilka strzałów?! A kim on niby był, robotem? To chyba niemożliwe...
Pojawiały się juz teorie, że oni wszyscy na tej wyspie są martwi. Może tak jest i dlatego nie szło zabić ethana. może Boone, Shannon i inni też żyją, co?

To wydaje się śmieszne... Sądzę, ze Ethan umarł, a to że oddychał to wypadek przy pracy.
  • 0

#44 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 12.02.2006 - |16:36|

Czyli Ethan przeżył te kilka strzałów?! A kim on niby był, robotem?

Albo Elfem. Według Tolkiena, elfy znacznie łatwiej znosiły rany i łatwiej się z nich leczyły.
  • 0
Genesis

#45 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 12.02.2006 - |17:47|

Pomyślmy:

Na czas obecny (2x13) mamy kilkoro Innych: Ethan, Goodwin oraz Zeke i jego ekipa.

Ethan był wyraźnie wrogo nastawiony do rozbitków. Za wszelką cenę chciał mieć Claire - pobił Jacka, powiesił Charliego, zabił Scotta.
Goodwin był szpiegiem. Odpowiednikiem Ethana z I grupy. Pojawił się tuz po katastrofie. Pewnie ujawniłby się nawet gdyby nie zauważył go Bernard. Dostarczył swojej grupie listę osób, które moga stanowić zagrożenie i póxniej porwano dzieci.
Co do Zeke to jest on przywódcą Innych. Być może to jeden z DeGroot'sów? Jest raczej przyjacielski. Pozwala rozbitkom przebywać na wyspie jak sam mówi. Nie zaatakuje ich jesli oni nie przekroczą jego granicy. Jedyne czego chce to Walt.

Teraz co łączy te trzy osoby? DZIECI. Ethan miałporwać Aarona, Goodwin miał porwać dzieci z grupy ogonowców, Zeke porwał Walta. Czy to możliwe, że wszyscy trzej są z innych grup? Zdaje się, że wszystkim zależy na tym samym.

Tak w ogóle to Inni nie istnieją... Francuzka mało o nich wie, nie wie kim są, jak się nazywają - dlatego też dla niej są to inni ludzie zamieszkujący wyspę. Ale o tym czym się specjalizują i jakie jest ich zadanie dowiemy sie pewnie później. W każdym razie mam przeczucie, że w 3 sezonie nie bedziemy już mówili 'Inni'.

Ale wracając do tematu: Myslę, że Ethan, Goodwin, Zeke i reszta to jedna grupa, której zadaniem jest porywanie dzieci. Druga grupa to owe dzieci - chodzą na bosaka - ogólnie wyglądają jak tubylcy. W '... and Found' zdaje się jest scena w której Jin i Eko widzą Innych - część z nich ma spodnie, część nie. Dla mnie są to dzieci prowadzone przez porywaczy. Kolejna geupa to szepty. Tego nie potrafie wyjaśnić, bo nie ma o nich żadnych informacji oprócz tego, że są. Zwróćcie uwagę na to, że przed pojawieniem się Ethana, Goodwina, Zeke na łodzi i Zeke w 2x11 nie było słychać szeptów. Z szeptami związany jest system alarmowy, ale tego też nie potrafię wytłumaczyc...
  • 0

#46 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 12.02.2006 - |18:00|

Zastanawiącym jest, że Danielle, przez szsnaście lat na wyspie nie spotkała żadnego z nich. Być może wszsytkie grupy sa terytorialne, a także i danielle, nie opuszczała swego terrytorium. Chociaż jej mapa jest dość pełna. Prawdopodobnie więc schodziła ją w zdłóż i wszeż. Być może więc inni - Grupy Zeke i Ethan przebywają poza wyspą.
  • 0
Genesis

#47 wupasek

wupasek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 12.02.2006 - |18:18|

Zastanawiącym jest, że Danielle, przez szsnaście lat na wyspie nie spotkała żadnego z nich. Być może wszsytkie grupy sa terytorialne, a także i danielle, nie opuszczała swego terrytorium. Chociaż jej mapa jest dość pełna. Prawdopodobnie więc schodziła ją w zdłóż i wszeż. Być może więc inni - Grupy Zeke i Ethan przebywają poza wyspą.

"Zeke" mowil, ze Michael nie znajdzie ich jesli oni tego nie zechca..
moze tak samo bylo z Danielle..
chodzila sobie, ale znalezc nie mogla (czyli siedza w zamaskowanym bunkrze, byc moze pod woda, z wejsciem na wyspie)
  • 0

#48 TrAwKa

TrAwKa

Starszy szeregowy

• Email
  • 105 postów
  • MiastoŚwidnica

Napisano 12.02.2006 - |18:22|

moze sa inni inni :D Czyktos zauwazyl ze Zake ma buty ? trzeba to sprawdzic...
  • 0

#49 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 13.02.2006 - |15:08|

"Zeke" mowil, ze Michael nie znajdzie ich jesli oni tego nie zechca..
moze tak samo bylo z Danielle..
chodzila sobie, ale znalezc nie mogla (czyli siedza w zamaskowanym bunkrze, byc moze pod woda, z wejsciem na wyspie)

Danielle mogła ich przeoczyc bo byla zaslepiona tylko tym aby odzyskac Alex.
a motyw z tym ze oni przebywaja poza wyspa chyba malo prawdopodobny,ale zeke mial ta łodeczek i ona im musi do czegos słuzyc - no nie.
aaa grupa z ogona ,oni chyba byli najblizej z jednej grup Innych a tam Danielle chyba nie doszła,co??
Michaelle skolei mogł zostac wciągniety przez innych w połapke i skierowany zupełnie gdzie indziej !
  • 0

#50 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 14.02.2006 - |13:33|

Według spoilerów w odcinku 15:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

• 0
Genesis

#51 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 15.02.2006 - |11:30|

nie , no to chyba raczej jego brat blizniak jakis,Albo charlie tak kiepsko strzela :P
:o
  • 0

#52 sahrk

sahrk

Szeregowy

• Email
  • 32 postów

Napisano 15.02.2006 - |11:57|

To ze wroci Ethan nie oznacza ze ozyje i wroci naprawde, moze poprostu Claire przypomni(przysni) sobie porwanie i co jej robil, gdzie ja zabral(np do bunkra z e15).
  • 0

#53 Snow

Snow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • MiastoKraków

Napisano 15.02.2006 - |13:15|

Pozdrawiam :ph34r:
  • 0

#54 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 15.02.2006 - |13:41|

To ze wroci Ethan nie oznacza ze ozyje i wroci naprawde, moze poprostu Claire przypomni(przysni) sobie porwanie i co jej robil, gdzie ja zabral(np do bunkra z e15).

To bardzo logiczne wytłumaczenie i tak pewnie będzie. jedyne watpliwości rodza się ze wzgledu na scenę pogrzebu Ethana z pierwszego sezonu. tego co Hurley mówi i co pokazuje kamera w czasie długiego spojżenia na ciało Ethana. (Sprawa dyskutowana pzred kilkoma dniami).
  • 0
Genesis

#55 Gander

Gander

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 15.02.2006 - |13:59|

Tjaa. ale ja odnosze wrażenie że "Ethan" może być zaraźny. Coś mi Charlie śmierdzieć zaczyna
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych