Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dharma Initiative

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
116 odpowiedzi w tym temacie

#41 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 09.01.2006 - |17:57|

sorry, ale co ma wspólnego rekin ze stroną fundacji? Oprócz tego ze ten rekin jest częścią jednego z projektów prowadzonych przez fundację to na tym temat się kończy.

Ten filmik jest na stronie thehansofoundation.org? Bo się troche zgubiłem... A rekin ma tyle wspólnego z tym filmikiem, że na jego płetwie było logo Dharmy, którego ja nie widzę na tych prezentowanych w filmiku. Takie czarne w środku z jakąś białą kreską.

EDIT: Sorry myslałęm o innym filmiku na którym pokazane są wszystkie loga Dharmy. Tamten był robotą fana natomiast ten na Hanso Foundation jest oryginalny.

Użytkownik Seher edytował ten post 09.01.2006 - |18:07|

• 0

#42 Basiasta

Basiasta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 09.01.2006 - |20:06|

Ojejku no !!! Rekin ma pod ogonem symbol Strzały - tego jestem pewna! BO czy nikt naprawde nie zauważył ze to poprostu negatyw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przeciez na lilmie tło jest czarne a rekin ma raczej jasny brzuch nie???? Podobna sytuacja jest tez w odcinku "Other 48 days" kiedy znajduja bunkier i Mr Eko dotyka sympolu strzały na scianie Co do rekina Strzała pasuje bo na jej logo jak byk pisze "zoological sciences". Co potwierdza teorie ze miski polarne mogły się znaleść na wyspie poniewaz są przedmotem eksperymentów... Ale z wyspą nigdy nic nie wiadomo! :)

Użytkownik Basiasta edytował ten post 09.01.2006 - |20:08|

• 0

#43 Bartholomew

Bartholomew

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 10.01.2006 - |23:10|

Który z symboli nosi na fartuchu dr Candle?
  • 0

#44 agads11

agads11

Szeregowy

• Email
  • 9 postów

Napisano 11.01.2006 - |16:25|

Trzeba by się jeszcze troche wgłębić w Skinnera i jego psychologię behawioralną... pewnie też rzuci to jakieś światło na projekt dharmy...

edit
2x03
"Inicjatywa Dharma powstała w 1970 roku i jest wytworem Joe i Karen de Grott, dwójki doktorantów z Uniwesytetu Michigan, podążających śladem wizjonerów|takich jak B. F. Skinner."

Użytkownik agads11 edytował ten post 11.01.2006 - |22:02|

• 0

#45 cahir8

cahir8

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 11.01.2006 - |20:56|

Trzeba by się jeszcze troche wgłębić w Skinnera i jego psychologię behawioralną... pewnie też rzuci to jakieś światło na projekt dharmy...

Skinner napisał w 1948r książkę Walden Two, fabuła opowiada o grupie ok 1000 osób, którzy chcieli stworzyć społeczeństwo idealne. W związku z czym zaczeli od kształtowania swoich dzieci zgodnie z zasadami psychologii behawioralnej poprzez warunkowanie pozytywne i negatywne.

więcej tutaj
  • 0

#46 Daria

Daria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 13.01.2006 - |22:33|

Nawiązując do obrazka ze znaczkami Dharmy. Te matoły (sorki, ale mnie poniosło) z wyspy powinny juz dawno zacząć tworzyc prowizoryczną mapę, na której zaznaczyliby czarną skałę, dwa bunkry i inne miejsca. Zakład, że te bunkry są rozmiszczone na wyspie w takiej kolejności jak na obrazku? A w środku, w miejscu znaczka z podróbą człowieka witruwiańskiego :D jest centrum. Zadziwia mnie jednak, że w bunkrze odnalezionym przez ludzi z końca samolotu nie ma nic poza światłem i skrzynią, zadziwia mnie ubogie wyposażenie, żadnego pokoiku z batonikami czekoladowymi :D ? Na logikę w każdym bunkrze powinni mieszkać jacyś ludzie, a jak mają żyć bez żarcia, łóżka itd.? Chyba że Ci mieliby żyć częściowo na zewnątrz co wyjasniałoby tak słabe zamknięcie.
A tak trochę z innej beczki to bajka, że Desmond mógłby tam życ przez 3 lata, wcześniej jeszcze z innym kolesiem.. wiecie ile trzeba jedzenia?! A pokoik z jedzeniem był pełny, nie było widać innych pustych pokoi. A Desmond najszczuplejszy nie był ;) Pozatym aby podziemie było samowystarczalne powinno być tam mnóstwo części do tych wszystkich pralek, rowerków, mikserów, przeciez takie rzeczy się ciągle psują! A tam tylko pokój z amunicją, salonik, łazienka,kuchnia i kanciapa z jedzeniem. Wytłumaczeniem na brak zwykłych chorób ludzkich jak zatrucia, przeziębienia..no, ale może przed tym chroniła ta dziwna mikstura o numerach 481516.. Chociaż z drugiej strony może to być jakis psychotrop.. no, ale te niedopatrzenia można jakoś wybaczyć...
  • 0

#47 ganima

ganima

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 27.01.2006 - |08:16|

Nie wiem czy to juz bylo, ale nigdzie w postach nie znalazlam wiec ...
http://www.thehansof...alvarhanso.html Po wejsciu na strone kliknijcie na zdjecie. Ciekawa i z pozoru znana konwersacja sie pojawia.
  • 0

#48 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 27.01.2006 - |10:26|

Nie wiem czy to juz bylo, ale nigdzie w postach nie znalazlam wiec ...
http://www.thehansof...alvarhanso.html Po wejsciu na strone kliknijcie na zdjecie. Ciekawa i z pozoru znana konwersacja sie pojawia.

ciekawe.....ale dla mnie bez znaczenia :(

aaaa tak w kwestii Dharmy..
pisaliście o Rekinie....
spoko.....zgadzam sie ze ta rybka miala tatuaż ale i cos "inna" byłoa...
chodzi mi że było t o jakby krzyzówka żarłacza białego z tygrysim....
(mam namysli nietypowe ubarwienie i wspomnianąpłetwe ogonowa - byłem dobry z bioli jakby sie kto pytał )...:)
ale
Wpominacie misie polarne......
Tego co strzelił Sawer.to nie ma tematu.......no ale byl ten co zaatakował Walta
A ten to juz calkiem jak z komiksu wyglądał ......
tego komiksu co Walt ciągle go oglądał mimo iż był po hiszpansku (chyba)
a który Michael mu spalił....
co wy o tym myslicie......??
wydaje mi sie czy co ???
A pamietacie ze Walt jest Inny....skoro tak mówił jego ojczym......i szybko sie go pozbył...
pozdrawiam

Użytkownik Picy edytował ten post 27.01.2006 - |10:27|

• 0

#49 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 29.01.2006 - |11:37|

Hubi skąd masz te informacje?

Stąd zapewne:

http://www.481516234...opic.php?t=3377

Q
  • 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#50 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 29.01.2006 - |12:55|

Stąd zapewne:

http://www.481516234...opic.php?t=3377

Q

akurat o tej teorii czytałem juz dużo wcześniej niż to forum co podałes powstało... była to inna strona, ale już nie pamiętam.

Ciekawe czy pod koniec 2 sezonu pojawią się nowe ULTIMATE THEORY ;P
  • 0
www.mytorrent.pl - zapraszam ;)

Nie regulaminowa grafika.

#51 oskar

oskar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 20.02.2006 - |17:54|

ale zauważyłem brak 1 "loga "
można go zobaczyć w zwiastunie 2x15 w flashbackach Clarie ( wspomnienia podczas porwania ) na drzwiach do 3 bunkra

udało mi się zrobić screen

Dołączona grafika

I jescze coś ( mały spoiler ?? )

http://img112.images...01747tv78jj.jpg

http://img510.images...1749tv713va.jpg
  • 0

#52 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.02.2006 - |18:00|

ale zauważyłem brak 1 "loga "
można go zobaczyć w zwiastunie 2x15 w flashbackach Clarie ( wspomnienia podczas porwania ) na drzwiach do 3 bunkra

udało mi się zrobić screen

Dołączona grafika

I jescze coś ( mały spoiler ?? )

http://img112.images...01747tv78jj.jpg

http://img510.images...1749tv713va.jpg

Wygląda na to, że Jack będzie mógł otworzyć szpitalik. Może nawet jest tam sala operacyjna.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#53 amadi

amadi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoSkarżysko

Napisano 21.02.2006 - |10:40|

Ostatnio odkryłem coś bardzo ciekawego w 2 serii Lostów, mianowice chodzi o to, że w 2 odcinku (lost.202.hdtv-lol) gdy Sawyer płynnie do pontonu tam gdzie statek się rozbił pływa pod nim rekin i gdy pokazywał kamerze ogon w 0:34:29 widać dokładnie że na ogonie widnieje znaczek Dharmy tego z Bunkra znaczka.
Jeśli ktoś da mi nazwe programu do robienia screenów z plików avi to zrobie screeny.

Użytkownik amadi edytował ten post 21.02.2006 - |11:17|

• 0

#54 dzajant

dzajant

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoKwidzyn

Napisano 22.02.2006 - |00:14|

Właśnie miałam napisać że niema tam loga które widać w zwiastunie 2x15 ale wyprzedzil mnie oskar :) faktycznie logo wnet jak z apteki ściągnięte :) Ciekawe co będzie w tym oznaczonym bunkrze...
  • 0

#55 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 22.02.2006 - |00:24|

Właśnie miałam napisać że niema tam loga które widać w zwiastunie 2x15 ale wyprzedzil mnie oskar :) faktycznie logo wnet jak z apteki ściągnięte :) Ciekawe co będzie w tym oznaczonym bunkrze...

co będzie w tym bunkrze to jest raczej oczywiste...
pytanie jest, dlaczego nie znaleźli go wcześniej? dlaczego jest tak słabo zabezpieczony skoro panuje "choroba" to bunkier medyczny powinien być bardziej opancerzony a nie drewniane drzwi..
a najważniejsze to co zrobili tam Claire? Może wszczepili coś Aaronowi, żeby od urodzenia stał się jednym z silnych others?

pzdr.
  • 0
www.mytorrent.pl - zapraszam ;)

Nie regulaminowa grafika.

#56 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 22.02.2006 - |00:45|

co będzie w tym bunkrze to jest raczej oczywiste...
pytanie jest, dlaczego nie znaleźli go wcześniej? dlaczego jest tak słabo zabezpieczony skoro panuje "choroba" to bunkier medyczny powinien być bardziej opancerzony a nie drewniane drzwi..
a najważniejsze to co zrobili tam Claire? Może wszczepili coś Aaronowi, żeby od urodzenia stał się jednym z silnych others?

pzdr.

Te drawniane drzwi jak i zresztą wszystko co się na wyspie dzieje, wskazuje na to, że eksperyment już dawno się skończył i to wielkim niepowodzeniem. To co mamy doczynienia to siły stworzone lub wyzwolone przez eksperyment, nad którymi nikt już nie panuje.
  • 0
Genesis

#57 Bylin

Bylin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 22.02.2006 - |16:55|

Może sam ethan był jednym z zwariowanych doktorów z tego bunkra- był sam (zbuntował się czy coś) i tylko jego inicjatywą było porwanie Claire. Ktoś już gdzieś pisał, że Zeke był jakby zdziwiony jak usłyszał o Ethanie. Zresztą gdy po raz drugi próbował ją porwać (po czym został zastrzelony) był sam. Wydaje mi się, iż był on odmieńcem od innych ( taki pustelnik) i sam mieszkał w tym bunkrze, a że potrafił coś tam zrobić w kwesti nauki i eksperymentów to chciał COŚ od Claire i po to wkradł się w towarzystwo rozbitków, żeby potem...wiadomo. To wytłumacza jeszcze jedną kwestie. Dlaczego ci inni pod kierownictwem Zeke nie są aż tak bezwzględni jak to robił Ethan ( zabicie Steve...ehhhh przepraszam...Scotta oraz powieszenie Charliego [powieszenie go to zwykłe efektowne zagranie od twórców, żeby lepiej wyglądał jego ratunek przez Jacka) Zresztą ten bunkier może był zwykłym szpitalem dla załogi uczestniczącej w projekcie DHARMA i mieszkającej na wyspie ( z tąd proste logo)...

A co do bunkra odkrytego przez ogonowców... Wydaje mi się, iż był on częścią kompleksu Zoologicznego i akurat te pomeiszczenia służyły jako magazyn... może gdzieś w pobliżu jest właściwy ośrodek badań nad zwierzątkami...

Pozdrawiam
  • 0

#58 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 22.02.2006 - |18:27|

Może sam ethan był jednym z zwariowanych doktorów z tego bunkra- był sam (zbuntował się czy coś) i tylko jego inicjatywą było porwanie Claire. Ktoś już gdzieś pisał, że Zeke był jakby zdziwiony jak usłyszał o Ethanie. Zresztą gdy po raz drugi próbował ją porwać (po czym został zastrzelony) był sam. Wydaje mi się, iż był on odmieńcem od innych ( taki pustelnik) i sam mieszkał w tym bunkrze, a że potrafił coś tam zrobić w kwesti nauki i eksperymentów to chciał COŚ od Claire i po to wkradł się w towarzystwo rozbitków, żeby potem...wiadomo. To wytłumacza jeszcze jedną kwestie. Dlaczego ci inni pod kierownictwem Zeke nie są aż tak bezwzględni jak to robił Ethan ( zabicie Steve...ehhhh przepraszam...Scotta oraz powieszenie Charliego [powieszenie go to zwykłe efektowne zagranie od twórców, żeby lepiej wyglądał jego ratunek przez Jacka) Zresztą ten bunkier może był zwykłym szpitalem dla załogi uczestniczącej w projekcie DHARMA i mieszkającej na wyspie ( z tąd proste logo)...
A co do bunkra odkrytego przez ogonowców... Wydaje mi się, iż był on częścią kompleksu Zoologicznego i akurat te pomeiszczenia służyły jako magazyn... może gdzieś w pobliżu jest właściwy ośrodek badań nad zwierzątkami...

Pozdrawiam

Zeke był zdziwiony i zakłopotany. Trudno jednak z tego cos wywnioskować. Zeke słyszeliśmy dwukrotnie, raz gdy zaatakował tratwę, drugi raz gdy rozbroił hunting party. Jego retoryka jest trudna do rozgryzienia. Jest ironiczny i sarkatyczny. Trudno powiedzic co miał na myśli mówiąc "this is an interesting theory".
  • 0
Genesis

#59 Bylin

Bylin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 22.02.2006 - |19:11|

Zeke wydaje się człowiekiem światłym. Człowiekiem o może nie najlepszych intencjach, ale pewnych zasadach. Oczywiście to tylko domysły, ale skoro tak jest to myśle, że jednak nie ma nic wspólnego z Ethanem. Zresztą warto się zastanowić. Przecież przyznanie się do Ethana mogło jakoś zastraszyć lostowiczów w stosunku do jego grupy innych. Z drugiej przecież może byłoby dla niego niejakim obciachem iż załatwili jednego z nich. Moim skromnym zdaniem nic nie wiedział o Ethanie, a że nie chciał wprost powiedzieć, że go nieznał i troche podstraszyć naszych zagubionych użył stwierdzenia, iż jest to ciekawa teoria. W razie czego przecież nie kłamał, ale zostawił znak zapytania nie potwierdzający, anu nie zaprzeczający temu. "A niech myślą, że był nasz... Teraz tak łatwo nie zasną...."

Pozdrawiam
  • 0

#60 TrAwKa

TrAwKa

Starszy szeregowy

• Email
  • 105 postów
  • MiastoŚwidnica

Napisano 23.02.2006 - |07:33|

Zeke wcale niebyl zaklopotany... Ale skoro juz tak sadzicie oto moja teoria:
Zeke jest przyjaznie nastawiony, a eathan niebyl w jego grupie ale go znal i pozwalal mu zyc tak jak rozbitkom. Porwal Walta bycmoze po to zeby go uchronic od innych innych , moze mial zamiar porwac tez Aarona... Oczywiscie poto zeby Eethan lub jego grupa go nieporwala. Dlatego sie zaklopotal kiedy Jack mu powiedzial ze byl u nich Eathan.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych