Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 032 - S02E08 - Collision

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

#41 qubel

qubel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 29.11.2005 - |01:51|

Tu 8-A-16. ----------
tak Anna przyjeła zgłoszenie o awanturze

Użytkownik qubel edytował ten post 29.11.2005 - |01:52|

• 0

#42 Danielle

Danielle

Szeregowy

• Email
  • 55 postów
  • MiastoOgra

Napisano 29.11.2005 - |08:20|

No cóż, jestem troche zawiedziona tym, ze to Ana-Lucia zabila Shannon, Zupelnie niepotrzebnie zmarnowalam czas aby sie nad tym zastanawiac, kto moglby to zrobic.Troche za latwe rozwiazanie przyjeli. Watek Jack - Ana tez dziwny, bo czemu niby Jack pamieta osoba, ktora widzialkilka sekund, ponad 40 dni temu?? chyba ze to ma byc niby milosc od pierwszego wejrzenia :P Any-Lucii nadal nie lubie :P
  • 0

Dołączona grafika

Największy bład popełnia ten, kto myśląc, że może zrobić niewiele - nie robi nic...

#43 Japi

Japi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 29.11.2005 - |09:31|

Jeżeli uznać te za pewne: s*ri**a*e.

to takie słowa pasują:

scrimmage - bójka, bijatyka
shrinkage - kurczenie się

Jeszcze takie, ale tych nie ma w słowniku:
STRIOLATE
SERIPLANE
STRIPBARE
STRIPPAGE
SCRIPPAGE
STRIPMATE
SPRINGATE
STRIPNAME

[EDIT] Słownik krzyżówkowy www.oneacross.com na pytanie "enkidu's friend" na 9 liter, odpowiada nie wiedzieć czemu "Scrimmage" z prawdopodobieństwem 5 gwiazdek, a Gilgamish z jedną gwiazdką.

Jeżeli wpisalibyśmy Scrimmage do naszej krzyżówki to pozostałe hasła byłyby:
- Share - dzielić
- Scend - rise or heave upward under the influence of a natural force such as a wave; "the boats surged"
- Acrons = acronims ?
- Imitative - naśladowczy
- lam - chłostać
- **ismskeet - ??
- apers - noun: APER: someone who copies the words or behavior of another
- agids - ??
- pager - pager :)

Nie jest to niestety hasło doskonałe...

No jakby to było Scrimmage to miałoby to sens, bojka bijatyka no no, szkoda ze cos nie wszystko pasuje. Dzinwe, ze ten slownik rzeczywiscie pokazuje ten Scrimmage jako najbardziej prawdopodobna odpowiedz na to pytanie "enkidu's friend" - moze cos w tym jest :)
  • 0

#44 jacca

jacca

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 29.11.2005 - |09:35|

moj typ do krzyżówki:

Share
sPend
acoRns
imItative
laP
!@#!@$#%$#
Apers
aCids
pagEr

czyli: SPRIP_ACE

chyba, że pierwsze hasło to port lotniczy Ohare w Chicago:

OPRIP_ACE

ale czegoś takiego jak OPRIPHACE nie ma :(

...
  • 0

#45 L o c k e

L o c k e

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 29.11.2005 - |10:07|

Znowu doszukujecie się na siłę jakiś ,,rewelacji'' i to w krzyżówce.Zapewniam wam ,że jest to najzwyklejsza krzyżówka na świecie,a wy z tego robicie jakąś sensacje.` :>
Nawet ja przez was nabrałem się,że Shannon zginęła nie od Anny(a piewrszym moim skojarzeniem była właśnie ona-czyli 1 myśl najlepsza)
  • 0

#46 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 29.11.2005 - |10:39|

No cóż, jestem troche zawiedziona tym, ze to Ana-Lucia zabila Shannon, Zupelnie niepotrzebnie zmarnowalam czas aby sie nad tym zastanawiac, kto moglby to zrobic.Troche za latwe rozwiazanie przyjeli.

Było na siłe szukać sensacji ;)?
A tak na serio. Ja wiem czy za łatwie rozwiązanie. Po prostu Ana-Lucia ma "mocne" wejście do bardziej nam znanej grupy rozbitków :D. Ja tam od początku uważałem że to właśnie Ana-Lucia zabiła Shannon, fakt że w Lostcie może się wszystko wydarzyć ale jednak tu już by za bardzo namieszali.

Co do odczuć na temat Any to od początku twierdziłem że lubię tą postać z tego względu że może ona dużo ciekawego wnieść do tego serialu. I choć być może pomyliłem się że jest ona najciekawszą postacią z tej drugiej grupy rozbitków (bo Mr Eko też jest ciekawą postacią) to jednak myślę że jeszcze sporo ciekawego będzie się działo wokół tej osoby.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#47 stud

stud

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 29.11.2005 - |13:04|

Znowu doszukujecie się na siłę jakiś ,,rewelacji'' i to w krzyżówce.Zapewniam wam ,że jest to najzwyklejsza krzyżówka na świecie,a wy z tego robicie jakąś sensacje.` :>

Coz, doszedlem do wniosku, ze nie jest to "zwykla" krzyzowka ale niepotrzebnie szukalismy tego slowa. Mysle, ze chodzi o to, ze gilgamesh tam nie pasuje a Locke mimo to to wpisal. Nie chodzi o to co powinno tam byc ale dlaczego wpisal wlasnie to skoro nie pasowalo :)

Nawet ja przez was nabrałem się,że Shannon zginęła nie od Anny(a piewrszym moim skojarzeniem była właśnie ona-czyli 1 myśl najlepsza)

A jeszcze nie wiadomo, ze nie zyje :] Moze sie jeszcze nagle ocknie :hyhy:
  • 0

#48 hydro2

hydro2

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 29.11.2005 - |14:24|

Dokladnie zgadzam sie z Lock'em poraz ktorys (tym z serialu i tym z forum :)) To jest zwykla krzyzowka,ktora sie pojawila tylko raz na pol sekundy i po mojemu nie ma ona nic wspolnego z serialem i tylko niepotrzebnie mieszacie w glowach.Najwazniejsze w tej chwili jest spotkanie AL z Jackiem,sprawa Walta,czy Sawyer przezyje i What Kate Did a nie jakies krzyzowki
  • 0

#49 Japcok

Japcok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 29.11.2005 - |21:24|

nie no nie moge... to z tym że nie ana-lucia zatrzeliła shannon, było niewypałem;) ale co z tego?? na tym polega ten serial, żeby szukać ukrytych rzeczy... pojmijcie to wkońcu..

Użytkownik Japcok edytował ten post 29.11.2005 - |21:25|

• 0

#50 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 29.11.2005 - |21:41|

takiego rodzaju komentarze czynią, że robi mi się niedobrze, że zaczynam się zastanawiać w jakim świecie żyjemy. bo ja żyję w świecie gdzie zgadzam się na aborcję i nie zgadzam się na karę śmierci (nawet za zabójstwo), zgadzam się na związki homoseksualne, ale nie zgadzam się na chamstwo i pokazywanie palcami, zgadzam się na to, że wszyscy są równi wobec prawa i jakiejś ostatecznej rzeczywistości (bo w boga w wydaniu polsko-katolickim nie wierzę).

Co to ma być program partii politycznej ??!! Jak ci sie robi niedobrze to sobie podstaw miske , albo nie czytaj tego typu wypowiedzi ... ja naprzykład nie trawie gejów itp... i każdy ma swoje poglądy i nikt tutaj nie będzie ich wytykał .... Mamy tutaj rozmawiać na temat 8odc. 2 sezonu .... a nie przedstawiać swoje postulaty obrad sejmowych .... z pozdrowieniami Sawyer ...

PS: Anna Lucia zagubiła się po tym co zrobiła .. nie wiedziała co dalej, i została całkiem sama dlatego dlamnie jest wytłumaczone jej zachowanie i nie przekreślam jej ...

Użytkownik `Sawyer edytował ten post 29.11.2005 - |21:45|

• 0
Whatever happens, happens !!!

#51 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 29.11.2005 - |22:23|

Co to ma być program partii politycznej ??!! Jak ci sie robi niedobrze to sobie podstaw miske , albo nie czytaj tego typu wypowiedzi ... ja naprzykład nie trawie gejów itp... i każdy ma swoje poglądy i nikt tutaj nie będzie ich wytykał ....

PS: Anna Lucia zagubiła się po tym co zrobiła .. nie wiedziała co dalej, i została całkiem sama dlatego dlamnie jest wytłumaczone jej zachowanie i nie przekreślam jej ...

jak zostaniesz całkiem sam to mam nadzieję, że nie zabijesz wszystkich wokół. a o politykę mnie nie pytaj bo się nie znam. mówię tylko o tym, że głoszenie poglądów (nawet jeśli dotyczą filmu), że popiera się morderstwo powinno być zabronione. i to właśnie dotyczyło odcinka Collision, jeśli umknęło to twej uwadze.
  • 0
back from the dead :D

#52 pati

pati

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.11.2005 - |22:38|

Czytając Wasze wypowiedzi włosy mi się jeżą na głowie. Ana jest policjantem, ma przestrzegać prawa a nie a nie zachowywać się jak jakiś Rambo. NIe rozumiem dlaczegotak Wam się podoba jej agresywne zachownie. Decydując się na taki zawód a nie inny, wiedziała jakie jest ryzyko i żadna tragedia jej nie usprawiedliwia.
  • 0

#53 imagine

imagine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 29.11.2005 - |23:38|

Ana jak zwykle kontrowersje wzbudza ...

Zabiła człowieka z zimną krwią . Bez litości. Zaplanowała to i bez wachania zrobiła. Tak, ale ten facet zabił jej nienarodzone dziecko. Czy to ją tłumaczy? Moim zdaniem mimo wszystko po części tak.

Ale morderstwo nie dało zbyt wiele... wręcz przeciwnie jeszcze bardziej ją pogrążyło. Sama mówi że nie ma już w niej życia. Jasne że źle zrobiła zabijając tego kolesia. Przecież nie ulżyło jej ... dalej ma cholerne problemy z sobą . Myśle że Ana ze swoją tragiczno traumatyczną historią jest przez to bardzo ciekawa bo tak nieprzewidywalna. Zobaczymy jak rozwinie się jej postać ...

Może tak jak Sawyer zmieni się ( o ile już się nie zmieniła... )

Ja tam lubię Ane ! Chociaż jest chamska wkurzająca agresywna i rządzi się ... :P
  • 0

#54 makron

makron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 30.11.2005 - |02:09|

Slowo w krzyzowce ktore powinno byc pewnie nic nie znaczy a samo pytanie 42 to pewnie blad w druku.
To ze Locke dokanczal krzyzowke bez zbytniego przylozenia to normlane, nie raz sie bralo juz troche uzupelniona krzyzówke i wypelaniealo ot tak wpisujac w pola literki.

Sam lost nudny sie zrobil nie ma tego napiecia i akcji, a opadnieta szczeka i mysl "to juz koniec?" na koncu odcinka poszla w zapomnienie.
Dobrze, ze jest Prison Break. :P
  • 0

#55 jacca

jacca

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 30.11.2005 - |08:26|

Co do A-L to najbardziej denerwującą rzeczą dla mnie jest to, że twórcy serialu wprowadzili chyba ją tylko po to żeby rozruszać atmosferę: "traumatyczne przeżycia policjantki", "problemy", "konflikt z grupą" i takie tam blablabla. Mam tylko nadzieję, że nie uśmiercą Sawyera żeby zwolnić etat "czarnego charakteru" : (

Co do samej krzyżówki i tym podobnym smaczków w Lost to myślę, że jest to jeden z najciekawszych elementów atmosfery serialu - rozwiązywanie rebusów nawet tam gdzie ich nie ma ; ). Twórcy zaplanowali serial wielosezonowy i wiadomo, że nie wszystkie etapy opowieści muszą trzymać w napięciu. To co mi się podoba w drugim sezonie to spora doza (czasami sarkastycznego) humoru i zestawienia sytuacji - tak jak w momencie gdy A-L "walczy" ze swoją grupą i traumą a po chwili mamy kadr na grę w golfa w grupie podstawowej...
  • 0

#56 monika

monika

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 30.11.2005 - |13:55|

http://www.481516234...opic.php?t=3377

kto jest niezły a ang.?? tlumaczcie :)

Użytkownik monika edytował ten post 30.11.2005 - |15:30|

• 0

#57 Poi2on

Poi2on

Szeregowy

• Email
  • 37 postów

Napisano 30.11.2005 - |14:53|

http://www.481516234...opic.php?t=3377

Miałby ktoś chwilke czasu i przetlumaczył to? Bo ja nie wszystko z tego rozumiem a jak widze wypowiedzi pod spodem ludzie pisza ze to bardzo ciekawa teoria. :P
  • 0

#58 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 30.11.2005 - |18:04|

ano ciekawe :P szczególnie początek, bo im dalej tym gorzej (według mnie). jakoś trudno mi uwierzyć w zdrowe nogi Locka sterowane zbiorową świadomością :P
pzdr

btw te posty moze jakis mod przeniesc do tematu "zakręcone spostrzeżenia" bo one nie dotyczą 2x08 :D
  • 0
back from the dead :D

#59 Soban

Soban

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 30.11.2005 - |18:39|

Matko czytająć to czułem sie jak bym wszedł na forum miłośników archiwum X owszem sposób w jaki Lock odzyskał władze w nogach , nie odzyskując przy tym czucia jest ciekawym motywem ale bez przesady ...

BTW mam prosbe nie mówmy o polityce, aborcji, sexualnosci czy tez moralnosci bo to zawsze skonczy sie kłutnią, bluzgami i niesmakiem. No i nie oceniajmy sie nawzajem okej ??
  • 0

#60 Adramel

Adramel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 30.11.2005 - |18:47|

Czytając Wasze wypowiedzi włosy mi się jeżą na głowie. Ana jest policjantem, ma przestrzegać prawa a nie a nie zachowywać się jak jakiś Rambo. NIe rozumiem dlaczegotak Wam się podoba jej agresywne zachownie. Decydując się na taki zawód a nie inny, wiedziała jakie jest ryzyko i żadna tragedia jej nie usprawiedliwia.

Pewnie rajcują nas ostre babki w mundurach?
;)))

takiego rodzaju komentarze czynią, że robi mi się niedobrze, że zaczynam się zastanawiać w jakim świecie żyjemy. bo ja żyję w świecie gdzie zgadzam się na aborcję i nie zgadzam się na karę śmierci (nawet za zabójstwo), zgadzam się na związki homoseksualne, ale nie zgadzam się na chamstwo i pokazywanie palcami, zgadzam się na to, że wszyscy są równi wobec prawa i jakiejś ostatecznej rzeczywistości (bo w boga w wydaniu polsko-katolickim nie wierzę).
i kiedy słyszę takie komentarze to robi mi się żal i smutno, bo czy naprawdę pociągnelibyście za spust i wsadzili komuś 5 kulek z zimną krwią? nawet jeśli ten ktoś nieświadomie zabił płód? bo jeśli tak rzeczywiście

Ciach Bitelsów. Nuda.
To nie było nieświadomie. Bandyta chciał zabić policjantkę. Przecież nie strzelił do niej dla zabawy. Chciał ją zabić, by uciec z miejsca przestępstwa. I udało to mu się, choć policjantka przeżyła. Ana chciała się zemścić, za swoje zniszczone życia(strata dziecka i partnera, zdruzgotana psychika(?)). Dopadła gnoja i zrobiła to co uznała za słusznę. Gdy podobna rzecz wydarzyła by się twemu bliskiemy, nie marudziłbyś o "w jakim świecie żyjemy",trochę wiecej empatii...

I tu w trosce o nie offtopikowanie wyciąłem reszcze "polytycznych" rzeczy które miałem już napisane...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych