Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 031 - S02E07 - The Other 48 Days

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
117 odpowiedzi w tym temacie

#41 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 18.11.2005 - |23:55|

Boze....
Wiesz połaczyli sie z Boonem...nawet jego głos słychać z tego nadajnika :)

41 dnia???? No chyba, że zmartwychwstał. Pomyśl trochę, skoro pierwszy sezon to pierwsze 40 dni rozbitków, to jak 41 dnia mogli rozbitkowie z tylnej części nawiązać z nim kontakt, skoro ginie on w 20 odcinku pierwszego sezonu, odcinek wcześniej nawiązuje z kimś kontakt? Wiec albo rozbitkowie z tylnej części, trafili na wyspę wcześniej? Albo to błąd twórców.
  • 0

#42 TMS69

TMS69

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 18.11.2005 - |23:59|

Jednak nie stety Shannon nie zyje i trzeba sie z tym ogodzi a nie dorabiać ideologię. A co do innyh to Dharma prowadzi badania równierz pod kątem Projektu Utopia i mysle ze porywają wszystkih tyh ludzi po to aby ich "umieszczaC" w tym projekcie.I nic złego im sie nie dzieje!
  • 0

#43 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 19.11.2005 - |00:14|

to moze sie walneli w dniu....bo przeciez wiemy ze boone tez gadał z kims przez radio i padły tam ten sam tekst
co powiedzial Bernard :) . No a to jak wytłumaczysz ?
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#44 hydro2

hydro2

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 19.11.2005 - |00:15|

Najlepsze w tym odcinku jest to,ze poraz 1 w historii losta nie ma flashbackow a mialybyc wspomnienia Any_Lucii z tego co pamietam,ale jest dobrze jak jest - odcinek kapitalny.Nastepny chyba wyjasni najwiecej z mozliwych rzeczy
  • 0

#45 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 19.11.2005 - |00:21|

to moze sie walneli w dniu....bo przeciez wiemy ze boone tez gadał z kims przez radio i padły tam ten sam tekst
co powiedzial Bernard :) . No a to jak wytłumaczysz ?

Tak to można wytłumaczyć: Głos Boone'a został nagrany przez Innych i odtworzony, aby zwabić grupę.
  • 0

#46 wwf123

wwf123

Szeregowy

• Email
  • 12 postów

Napisano 19.11.2005 - |04:44|

No ale ci co porwali wallta a others na wyspie to chyba nie ci sami. Mi się wydaje że Ethan i koles co sie nabił na kija trzymają z tymi z łodzi , drógą grupe tworzą others porywający dzieci i trzecia grupa to nadzorcy systemu którzy siedzą w bunkrach.
Zaóważcie że others nie siedzą na plaży tylko ukrywają się w głębi wyspy. Więc może i oni się czegoś obawiają.

Pozatym zaóważcie że obie grupy dostały "agentów" spoza samolotów, obie grupy miały kogos kto zna się na medycynie, tylko że jedna grupa nie została zaatakowana .

Postać Anny . Jak dla mnie dziewczyna sobie nie radzi , nie potrafi byc przywódcą ta rola ją przytłacza, ta postać się będzie mogła strasznie rozwinąć gdy obie grupy się połączą.

Podsumowując Jack dostanie pielęgniarke i dwóch świetnych żołnierzy( Eko i Anna) a kolejne wydarzenia są chyba łatwe do przewidzenia. Wewnętrzne tarcia w grupie o przywództwo + krucjata na others w celu odbicia wallta z wykorzystaniem arsenału z bunkra Desmonda. Ale jak sie pewnie okarze w to wszystko się wmiesza ktoś nowy o kogo istnieniu jeszcze nie wiemy

Pamiętajmy że jeszcze conajmniej 17 odcinków 2 serii i kolejne 4 sezony więc to wszystko musi być troche zagmatwane bo inaczej Lost skączyłby jak Matrix
  • 0

#47 Maro

Maro

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 19.11.2005 - |09:55|

K.rwa to NIE JEST TEMAT O NASTĘPNYM ODCINKU!!!!!!!!!!! Jak dla mnie odcinek najlepszy z seri 2. Nadal jestem zdania, iż postać Any jest świetna i jak dla mnie na równi z Kate, Swayerem, Lock'iem i Shannon w rankingu moich ulubionych postaci. Mr. Eko - don't mess with that guy; Libbi - ona wygląda mi na jedną z innych (może być ciekawą postacią). Szoda mi troche Cindy polubiłem ją. Mąż Rose jest jak dla mnie najmniej ciekawą postacią która dołączyła do wesołej kompani Jacka.
  • 0

#48 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 19.11.2005 - |11:16|

Tak to można wytłumaczyć: Głos Boone'a został nagrany przez Innych i odtworzony, aby zwabić grupę.

No to kurde z kim gadał Boone :] ???Tez others sie podszyli pod Bernarda cos odpowiedzieli,potem nagrali głos Boone i puscili grupie Anny później :D ?? Nie trzyma sie to kupy zupełnie.

Dalej twierdze ze rozmawiali ze soba na żywo.
Boone mowicie ze umarł w 20 odcinku...sezon sie konczył na 26 to moze akurat mineło do 26 odcinka mało dni :>
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#49 jesteMTu

jesteMTu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 19.11.2005 - |11:36|

A pamiętacie jak na początku Goodwn rozpalał ognisko "na drewienko" i Anna zapytała go o zapałki. On w tej rozmowie powiedział że należy do Korpusu Pokoju ? Jak ktoś nie wie jest to organizacja założona w 1961 przez administrację JFK w celu pomocy krajom słabiej rozwiniętym -_-
Może się to jakoś łączyć z całą tą "bunkrowo -eksperymetalną" sprawą bo możliwe, że w zamian za pomoc gospodarczą i nie tylko Stany(?) dostały pozwolenie na eksperymenty w tym rejonie ? No i jeszcze obecność wojskowej finki sprzed co najmniej 20 lat jak to wytłumaczyła Anna-Lucia.
  • 0

#50 derson

derson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 19.11.2005 - |12:16|

wg mnie na wyspie wystepuja rowniez zachwiania czasu, inni nie nagrali glosu, po prostu czas w 2 miejscach byl inny,dlatego byla mozliwosc nawiazania kontaktu z boonem
  • 0

#51 pati

pati

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.11.2005 - |13:20|

Według mnie to Boone nadawał transmisję, ale czasowo się nie zgadza, ponieważ Boone nadawał ok. 20 tygodnia a ekipoa Anny 41 dnia.
Co do Cindy , nie wydaje mi się, aby była w zmowie z innymi, doznała szoku po katastrofie i nie musi wszystkich po mino fotograficznej pamięci pamiętać, zresztą zbyt dużo pasażerów... A gdyby naprawde miała fotograficzną pamięć to dlaczego nie pamięta Jina, Michaela i Sayera?
  • 0

#52 czarownica

czarownica

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 19.11.2005 - |15:31|

Co do Cindy , nie wydaje mi się, aby była w zmowie z innymi, doznała szoku po katastrofie i nie musi wszystkich po mino fotograficznej pamięci pamiętać, zresztą zbyt dużo pasażerów... A gdyby naprawde miała fotograficzną pamięć to dlaczego nie pamięta Jina, Michaela i Sayera?

Nic prostrzego: Jakby miała coś wspólnego z "Others", to przecież niezależało by jej na pomaganiu Jin'owi, Michael'owi, Sawyer'owi. Tym bardziej, że ta trójka szuka syna Michael'a porwanego przez tą "bandę".
  • 0

#53 Galllon

Galllon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 19.11.2005 - |16:26|

41 dnia???? No chyba, że zmartwychwstał. Pomyśl trochę, skoro pierwszy sezon to pierwsze 40 dni rozbitków, to jak 41 dnia mogli rozbitkowie z tylnej części nawiązać z nim kontakt, skoro ginie on w 20 odcinku pierwszego sezonu, odcinek wcześniej nawiązuje z kimś kontakt?

Sezon pierwszy nie trwał 40 dni lecz 44 dni !!! Po czym to wnioskuje ?? Ano po tym, że grupa Any odnajduje Jina w 45 dniu, więc tratwa wypłyneła w 44 dniu pobytu na wyspie. Co do połaczenia radiowego Boon->Bernard->Boon to nie widze tu nic dziwnego. Jeżeli teraz mamy 48 dzień (spotkanie dwóch grup) a od pierwszego odcinka 2 sezonu (otworzenie bunkra) mineło dopiero 3-4 dni (7odcinków), to co jest w tym dziwnego, że od wypadku Boona do wypłynięcia tratwy mineło równiez 3 dni (5 odcinków) ?? Nie zapominajmy, że serial jest tak kręcony. że czasami jeden dzień pokazany z różnej perspektywy, wydaje się tygodniem, a w rzeczywistosci rozbitkowie sa na wyspie dopiero półtora miesiąca.
  • 0

#54 makron

makron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 19.11.2005 - |18:48|

Rozmowa Boone z Bernardem to zdecydowanie blad tworcow, ewewntualnie tak jak Galllon napisal.
  • 0

#55 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 19.11.2005 - |19:07|

Sezon pierwszy nie trwał 40 dni lecz 44 dni !!! Po czym to wnioskuje ?? Ano po tym, że grupa Any odnajduje Jina w 45 dniu, więc tratwa wypłyneła w 44 dniu pobytu na wyspie. Co do połaczenia radiowego Boon->Bernard->Boon to nie widze tu nic dziwnego. Jeżeli teraz mamy 48 dzień (spotkanie dwóch grup) a od pierwszego odcinka 2 sezonu (otworzenie bunkra) mineło dopiero 3-4 dni (7odcinków), to co jest w tym dziwnego, że od wypadku Boona do wypłynięcia tratwy mineło równiez 3 dni (5 odcinków) ?? Nie zapominajmy, że serial jest tak kręcony. że czasami jeden dzień pokazany z różnej perspektywy, wydaje się tygodniem, a w rzeczywistosci rozbitkowie sa na wyspie dopiero półtora miesiąca.

Też nad tym myślałem, ze sezon pierwszy nie trwa 40 dni a o kilka więcej, przy takim założeniu ma to sens, inaczej można by te rozbieżność traktować tylko jako wpadkę twórców. Bo to faktycznie głos Borne i nie sadzę, by go Inni nagrali. Ale jeśli pierwszy sezon to ponad 40 dni, wtedy nie pasuje teoria o tym, ze 40 dnia otworzyli właz? A te liczbę traktuje się w serialu bardzo symbolicznie, 40 dnia Mr. Eko przemówił, a Ana-Lucia zapłakała po raz pierwszy, etc.

Użytkownik Marlowe edytował ten post 19.11.2005 - |19:08|

• 0

#56 Whitelighter

Whitelighter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 19.11.2005 - |19:12|

Dobra, jak już "bawimy" się w wyszukiwanie błędów w tym odcinku, to nie zdziwiło Was to że Bernard był przypięty pasami do siedzenia? Jeśli dobrze pamiętam w 1 sezonie Rose powiedziała że poszedł do toalety.... hmm ?
  • 0

#57 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 19.11.2005 - |19:54|

Dobra, jak już "bawimy" się w wyszukiwanie błędów w tym odcinku, to nie zdziwiło Was to że Bernard był przypięty pasami do siedzenia? Jeśli dobrze pamiętam w 1 sezonie Rose powiedziała że poszedł do toalety.... hmm ?

To można łatwo wytłumaczyć. Jak się zaczęły turbulencje, wybiegł z kibla i zajął piersze lepsze miejsce :>
  • 0

#58 Waniek

Waniek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 19.11.2005 - |20:32|

Na podstawie tego odcinka i poprzednich (lecz ten mi to bardziej dał do zrozumienia) moge powiedziec (tak sądze) ze mamy na wyspie dobrych i złych The Others, mianowicie dobrzy others "porywają" lecz nie zabijają, a wrecz przeciwnie chronią dobrzych ludzi przed (i tutaj moge sie jedynie domyslac) naukowcami(i tutaj mamy kolejna grupe tym razem źli others) ktorzy cos przeskrobali (jak na filmie instruktażowym experyment wyszedl z pod kontroli).

Wczesniej te dwie grupy mogły byc jedną, do czasu az nie pojawil sie wlasnie problem z eksperymentem.
Moze wpisywanie kodu to funkcja strazników aby zli others nie dostali sie do technologi ktora mogliby opanowac reszte ( moze to kolejne labolatorium jeszcze gdzie indziej sie znajdujace).

Na wyspie byly prowadzone badania (lub dalej są) nad telepatią z tego co dobrze pamietam, a wiec to dlatego nasi Lostowicze slysza szepty poniewaz te rozmowy przechodza takze przec ich umysly. na forum w temacie Szepty jest wlasnie ich tlumaczenie- i z tego co przeczytalem wynika ze Ci ktorzy sie kontaktują napewno nie sa zli, a w dodatku mają cos do powiedzenia lostowiczom. Puki co jednak boja sie z nimi skontaktowac.

Mysle ze milo sie czytalo moją wypowiedz ;-)
Zawsze mozna pogdybac... jeszcze kilka dni i kolejny odcinek który moze zmienic tę teorie...

Pozdrawiam,
Waniek.

Użytkownik Waniek edytował ten post 19.11.2005 - |21:02|

• 0

#59 luks

luks

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 19.11.2005 - |20:55|

powiem tak.. odcinek kompletna KORBA !! w pozytywnym sensie ;)
hmmm... a po obejrzeniu promo do 08 szczeka mi opada... o co tam chodzi ?????????????
  • 0

#60 Elep_Hant

Elep_Hant

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.11.2005 - |21:10|

A mnie zastanawia jeszcze jedna sprawa. Goodwin dotarł na miejsce katastrofy w 10 minut. Jaki dystans mozna pokonac w 10 minut przez dżunglę - raczej niewielki. A więc był w pobliżu. Przypadek?

Ciekawe kiedy Ethan się pojawił po raz pierwszy.
  • 0

Elep Hant

Bóg stworzył kobietę, aby mężczyzna odchodził czasami od komputera.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych