Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zegar odliczający od 108 :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
71 odpowiedzi w tym temacie

#41 kfasek

kfasek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 07.10.2006 - |21:03|

nie spodziewałem się takich efektów :P
nie wpisałem kodu ==> czarny ekran a kilka sekund później siada prąd na całej ulicy :D
powiem wam że to zrobiło wrażenie ale [beeep] w takim momencie musiało im się coś po[beeep]ać w elektrowni :D
  • 0
4+8+15+16+23+42=108!

#42 CZYSTY

CZYSTY

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoZgierz

Napisano 19.11.2006 - |21:42|

Witam! Zrobiłem licznik z Zagubionych :) Jest on zrobiony we flashu wiec nie potrzebuja zadnych frameworków itp itd.

Można go sciągnąć z mojej strony : www.asbest.u2.pl
W menu po prawej stronie znajdziecie link prowadzący do licznika.
Plik waży 1,43 MB.

Pozdrawiam i życze miłej zabawy ;)

PS. komp sie nie spali jak nie wpiszecie liczb :P
  • 0
http://www.AsBest.u2.pl/

Sciągnij Licznik LOST !

#43 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 21.11.2006 - |16:54|

Witam! Zrobiłem licznik z Zagubionych :) Jest on zrobiony we flashu wiec nie potrzebuja zadnych frameworków itp itd.

Można go sciągnąć z mojej strony : www.asbest.u2.pl
W menu po prawej stronie znajdziecie link prowadzący do licznika.
Plik waży 1,43 MB.

Pozdrawiam i życze miłej zabawy ;)

PS. komp sie nie spali jak nie wpiszecie liczb :P

Dobra robota tylko pewien szkopół znalazłem. Gdy wyrzuci napis SYSTEM FAILURE nie można już wpisać kodu. Odkryłem to bo spałem i mnie obudził dzwięk ^_^ i zacząłem wpisywać kod i doszłem do 4 i 8 i potym wyskoczył mi napis SYSTEM FAILURE i nic mogłem zrobić. W serialu Lock bodajże przy tymże napisie był wstanie wpisać kod... może byś to poprawił jakbyś miał czas?

ps. Yona.. jaki mały?? u mnie jest na cały ekran.. tylko trzeba zmaksymalizować

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 21.11.2006 - |16:57|

• 0

#44 CZYSTY

CZYSTY

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoZgierz

Napisano 22.11.2006 - |17:58|

Licznik zrobiłem mały żeby nikomu nie przeszkadzał jak ma inne rzeczy włączone :P

A co do tego system failure to tak to sobie poprostu wyobrazilem :P Nie widzialem jeszcze wszystkich odcinków 2 sezonu, a to dlatego ze na tvp oglądam :P

Poprawie to jak bede mial czas :) i zobacze ostatnie odcinki ( już jutro będą ) ... Jeszcze powinienem zmienić czcionke wpisywanych cyfr na bardziej podobną do tej co w serialu jest... Macie może jakieś tego typu czcionki ?

Użytkownik CZYSTY edytował ten post 22.11.2006 - |18:02|

• 0

Sciągnij Licznik LOST !

#45 rivet

rivet

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 23.11.2006 - |12:23|

Mi też bardzo podoba sie twój zegar, ma on jednak pare wad:
1. dziwna czcionka
2. zegar jest troche krzywo
3. wogule nie widać, że to zegar klapkowy, bo liczby są tak napisane
4 jak wpisuje się liczby to trzeba chwile czekać zanim sie wyświetlą
5. dziwna animacja tasowania - widać tylko pojedyncze klatki z tej animacji, przez co wydaje sie że zegar sie zacina.
6. Gdy pojawiają się hieroglify słychać dźwięk, że klapka sie już przewruciła, ale hieroglif widać dopiero chwile później, przez co jeszcze bardziej wydaje sie że zegar sie zacina.
7 liczby na zegaże mają dziwną czcionkę.
8.sekundnik włącza się gdy zostaję 3, a nie 4 minuty
9. hieroglify pojawiają się w złej kolejności

Nie pisze tego po to żeby powiedzieć, że zrobiłeś to źle. To najleprzy zegar, jaki do tej pory widziałem, ale gdybyś znalazł czas na poprawienie tego licznika, to bym sie bardzo cieszył. jeżeli zrobisz nową wersję to napisz o tym na tym forum. Namaste. Powodzenia

PS: Zauważyliście, że w forum "tajemnice wyspy" w "sezon II" jest 108 tematów?

Kiedy się nauczysz edytować posty?
Hans Olo

Użytkownik rivet edytował ten post 23.11.2006 - |19:01|

• 0

#46 Yona

Yona

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 23.11.2006 - |19:45|

ps. Yona.. jaki mały?? u mnie jest na cały ekran.. tylko trzeba zmaksymalizować

No niby tak, ale strasznie jest wtedy rozmazane, taka pikseloza :D. Myślałam po prostu, że wielkość, że tak ją nazwę, domyślną, będzie mieć taką jak te wcześniejsze. Ale ogólnie to sądzę, że zegar jest i tak najlepszy z wszystkich dostępnych.
  • 0

#47 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 23.11.2006 - |20:02|

No niby tak, ale strasznie jest wtedy rozmazane, taka pikseloza :D. Myślałam po prostu, że wielkość, że tak ją nazwę, domyślną, będzie mieć taką jak te wcześniejsze. Ale ogólnie to sądzę, że zegar jest i tak najlepszy z wszystkich dostępnych.

hmm dziwna sprawa u mnie nie ma żadnych pixeli na pełnym obrazie.. Jest dobra jakość.
  • 0

#48 CZYSTY

CZYSTY

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoZgierz

Napisano 23.11.2006 - |23:07|

Mi też bardzo podoba sie twój zegar, ma on jednak pare wad:
1. dziwna czcionka
2. zegar jest troche krzywo
3. wogule nie widać, że to zegar klapkowy, bo liczby są tak napisane
4 jak wpisuje się liczby to trzeba chwile czekać zanim sie wyświetlą
5. dziwna animacja tasowania - widać tylko pojedyncze klatki z tej animacji, przez co wydaje sie że zegar sie zacina.
6. Gdy pojawiają się hieroglify słychać dźwięk, że klapka sie już przewruciła, ale hieroglif widać dopiero chwile później, przez co jeszcze bardziej wydaje sie że zegar sie zacina.
7 liczby na zegaże mają dziwną czcionkę.
8.sekundnik włącza się gdy zostaję 3, a nie 4 minuty
9. hieroglify pojawiają się w złej kolejności

ad1. wiem, post wczesniej pytalem sie czy ktos moze ma lepsza
ad2. to jest screen z filmu :P dletego moze byc troche krzywo
ad3. hmm nie wiem co z tym zrobic ... przeciagnac kreske przez srodek liczby ?
ad4. nom wiem, to wina trybu 1 klatki na sekunde, chociaż nie powinno miec to wplywu na wpisywanie liczb, ale jednak ma :/
ad5. to też wina 1klatki na sekunde
ad6. zapewne jak wyżej
ad7. to jest bodajze Arial... nie szukalem do tego specjalnej czcionki. Ale jezeli macie takie czcionki jak te na filmie to bardzo prosze o przesłanie :)
ad8. wiem :P musze to przesunąć
ad9. Może niezbyt uważnie oglądałem.. Hieroglify w moim liczniku ustawiają się po kolei od lewej do prawej. Jak było w filmie?

edit:

Co do pixeli to pewnie sa widoczne jak sie powiekszy :P A to dlatego ze zaprojektowane jest zeby bylo male i nie przeszkadzało jak ktoś ma inne rzeczy otwarte...

Użytkownik CZYSTY edytował ten post 23.11.2006 - |23:11|

• 0

Sciągnij Licznik LOST !

#49 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 23.11.2006 - |23:26|

Ja powiem tak. Zauwazyłem to jak pierwszy raz odpaliłem licznik ale nie byłem pewien teraz jestem. Zegram powinien włączy alarm i odliczać od 3:59 a nie 2:59 , do tego hieroglify faktycznie w innej kolejności + System Failure kodu nie mozna wpisac i za szybko "wybucha" Gdyby nie to byłby to ideał prawie.
  • 0

#50 CZYSTY

CZYSTY

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoZgierz

Napisano 24.11.2006 - |19:09|

Tak jak to przewidzialem nie puścili ostatniego odcinka w całości :/
Podobno miało się wyjaśnić co się stanie jak się nie wpisze liczb itp itd. Nie chce czytać spoilerów zeby nie psuć sobie zabawy, ale napiszcie mi jak w jakiej kolejności te hieroglify powinny sie ustawiać to to zmienie :)
wraz z ta zmiana przesune możliwość wpisania liczb do 3:59 oraz skasuje ta blokade wpisania kodu. Ale "wybuch" myśle że jest pod dobrym czasie :P w końcu zaczym to nastąpi to będzie sie miało chyba z 6 minut czasu na wpisanie kodu :P
  • 0

Sciągnij Licznik LOST !

#51 rivet

rivet

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 25.11.2006 - |08:53|

Hieroglify: najpierw pojawia sie czwarty, potem trzeci, piąty, pierwszy, a na końcu drugi (jest to pokazane w odcinku 14 II sezonu - One of them). według mnie to SYSTEM FAILURE rzeczywiście trwa za krutko i cieszyłbym sie, gdybyś to przedłużył tak o 30 sekund. byłoby fajnie. Jak będziesz robił nową wersję, to mógłbyś powiekszyć domyślny rozmiar zegara, żeby po zmaksymalizowaniu nie był taki rozmazany. Jeżeli wpadniesz na pomysł, jak zrobić tak, żeby klapki się przewracały, a nie napis się tylko zmieniał, i będzie to fajnie wyglądało, to możesz jeszcze wykombinować dzwięk, który słychać jak klapki sie przewracają (najlepiej, żeby było słychać ten dźwięk dopiero jak włączy się sekundnik, żeby wcześnuiej nie denerwowało, jak ktoś robi coś innego na kompie). Zauważyłem jeszcze jedno: jeżeli zacznie się wpisywać kod przed tym jek pojawią się hieroglify, a w trakcie pisania sie pojawiają, to nie można dalej pisać - trzeba jeszcze raz kliknąć na znaczek >: i dopiero wtedy dokończyć. Trzeba to zmienić. A da sie zmienić ten tryb "jedna klatka na sekundę"? Wyglądałoby dużo lepiej gdytby się tak nie zsacinało. Ile czasu zajmie ci zmodyfikowanie tego zegara?

PS: Jak dokładnie nazywa się program w którym to robiłeś? Też chcę sprubować swoich sił.

Użytkownik rivet edytował ten post 25.11.2006 - |19:55|

• 0

#52 CZYSTY

CZYSTY

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoZgierz

Napisano 25.11.2006 - |23:14|

Planuje napisać licznik od nowa zeby w ogole wszystko lepiej chodzilo. Wtedy bedzie mozna wpisywac liczby bez klikania jeszcze raz na pole, nie bedzie opoznienia w ich pojawianiu sie i animacja przewijania wreszcie bedzie dobra :)
  • 0

Sciągnij Licznik LOST !

#53 waral

waral

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 27.11.2006 - |19:00|

A co do samego zegara..moglbys sprobowac zrobic cos w stylu, że po zmaksymalizowaniu obrazu mielibysmy przed soba ekran bunkrowego komputera, a zegar bylby mniejszy gdzies z boku tego ekranu lub na dalszym planie :)
To taka mala propozycja, a czy ja przemyslisz -zalezy od ciebie. Ogolnie zegar jest bardzo fajny :)

Użytkownik martha edytował ten post 31.05.2007 - |15:38|

• 0

#54 Yona

Yona

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 28.11.2006 - |16:18|

Albo zrobić screen z Losta, gdzie jest komp, a w tle zegar. Z tego co pamiętam to takie sceny przewijały się przez serial :). A tak na marginesie to z tymi poprawkami to istny ideał będzie :D. Powodzenia :).
  • 0

#55 qwertas

qwertas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 02.12.2006 - |16:21|

ściągnąłem sobie zegar v 2.2 z http://www.widgetgal...hp?widget=37833 ale neistety nei wiem jak to uruchomić. Mam plik Lost.widget i nie mam pojęcia jak to ugryźć. Ofcourse zainstalowałem .NET Framework. Nie wiecie co to może być?
  • 0

#56 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 02.12.2006 - |19:41|

musisz używać opery.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#57 qwertas

qwertas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 03.12.2006 - |12:58|

Mam Operer i nadal nie wiem jak to uruchumić...
  • 0

#58 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.12.2006 - |13:16|

Dziwne może jest jakaś inna przeglądarka z widgetami? Ja znam tylko operę. Chyba, ze ta nazwa jest myląca.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#59 qwertas

qwertas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 03.12.2006 - |13:39|

Tak konkretnie to nie wiem jak zainstalować tego widżeta. Gdy klikam na DOWNLOAD na stronie, OPERA tylko mnie pyta gdzie go zapisać, a nie czy go zainstalować. Z panelu widżetów też nic nie potrafie zrobić... Może ktoś mógłby mi powiedzieć jak to zrobić? Z góry dzięki... pozdro...

Użytkownik qwertas edytował ten post 03.12.2006 - |13:50|

• 0

#60 Choody

Choody

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 24.12.2006 - |12:03|

http://widgets.yahoo.com/win/

Tu macie program do otwozenia pliku widget

I ten zegar jest całkiem si... :]
  • 0