Teraz Ty szukasz dziury w 'prawie całym' bo widać nic innego nie możesz skomentować.
Nie mam? Ok, tak by moj post wygladal jakbym chcial cie przekonac do tego ze Scar byl dobry:
-----------------------------------------------------------------------------------
Ale nie wiadomo dokładnie jak, nie wiadomo kto to zrobi, nie wiadomo czy nie będzie jakiś poważnych strat w sprzęcie albo w ludziach.
Wiadomo ze Scar zostanie znisczony, nie wiadomo jak, nie wiadomo kto to zrobi, nie wiadomo czy niebedzie jakis powaznych strat (przeciez na "dzien dobry" mamy podane ze Scar zabila juz kilka osob).
Jak się czytało spoilery to pewnie było wiadomo.
Nie czytam spolerow, nie nawidze ich!!
Na początku nie przypuszczałem że Adama będzie chciał zabić panią admierał
Ja w odcinku 210 tez nie przypuszczalem ze bedzie chcial zabic Cain, BA! nawet do konca 211 nie wiedzialem o tym, ale juz w 212 bylo dla mnie pewne ze Cain zginie (w tym odcinku zginela).
Ty tez nie wiedziales 2 odcinki temu ze Scar zostanie rozwalony, BA! nawet nie mialem pojecia co to Scar.
jak Sturback nie dostała takiego polecenia byłem pewien, że przeżyje i jakim zaskoczenie było jak egzekucje wykonał nr6.
Jak Starbuck dopadla i leciala prosto na Scar bylem pewien (tak samo jak ty!!) ze rozwali go Starbuck, jakie zaskoczenie dla mnie bylo (tak samo jak dla ciebie!!) ze Kat go rozwalila.
Nie jedna Boomer już zginęła i pewnie jeszcze nie jedna zginie
Ale napewno nie dopuki ma dziecko, pozatym jedna Boomer zostala zastapiona prawie natychmiast druga, a mnie chodzilo o to ze Boomer jako postac nie zniknie z serialu.
No to już przesada, czy wszyscy wiedzą o tym tylko nie ja? Czemu mieliby nie dolecieć do Ziemi? A może im się uda? Może znajdą tam potężną cywilzacje i postanowią walczyć z Cylonami z ich pomocą?
Jak dla mnie to by bylo najgorsze co moze sie zdarzyc w tym serialu, serial opowiada o zagladzie ludzkosci a nie o rozwaleniu Cylonow, wiekszosc osob tutaj jest zgodna ze znalezienie ziemii jest nieosiagalne (a jesli jest osiagalne to tylko w ostatnim odcinku i zapewne nawet nie pokaza ziemian i ich poziomu technologicznego).
No coz moge sie mylic, napewno jeden z nas bedzie zaskoczony
.
-----------------------------------------------------------------------------------
Tak by wygladal moj komentarz, wiec nie prowokuj mnie do powaznej dyskusji poniewaz przegrasz (w tym wypadku, kazdy argument o przewidywalnosci odcinka moge praktycznie przytoczyc do 50% innych odcinkow).
Ale widze, że to jest forum chyba tylko i wyłącznie 'maniakalnych fanów' BSG, którzy każdemu odcinkowi, nieważne jak słaby by był, daliby 10. A jak już się pojawi głos sprzeciwu to należy zrównać go z ziemią i upewnić się, że tu nie wróci i nie spróbuje ocenić nisko innego epizodu.
Widze ze ma sie problem z
czytaniem ze zrozumieniem, nie pisalem ze masz podwyzszyc ocene, albo ze lama jestes albo ze kazdy BSG jest super i zasluguje na 10, pisalem TYKLKO i wylacznie o tym ze MOIM zdaniem argumentacja "wiadomo ze to i to" w przypadku zycia glownych bohaterow jest dla MNIE smieszna.
Tylko o to mnie w 1wszym moim poscie skierowanym do ciebie chodzilo, uwazasz ze odcinek zasluguje na 3? OK, to twoje zdanie, mnie sie odcinek podobal i to nie ze wzgledu na akcje, ale ze wzgledu na FABULE, czyli pokazanie jak z dnia na dzien zyja piloci, jak sie zabawiaja, co ich niepokoi i przeraza, to sprawia ze wedlog mnie ten odcinek zasluguje na 10.
I właśnie one tutaj, na równie z latanie za Scare, najbardziej mnie nudziły.
Na moje oko (nie liczylem) to akcja w kosmosie to jakies max. 1/3 odcinka, jesli nie MNIEJ.