Replikatory
Napisano 25.05.2006 - |21:57|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 25.05.2006 - |22:32|
Moim zdanie jest to plus dla twórców, nie dośc za (jak na razie, w spoilerach) bardzo dobre połączenie watków 2 serialach, to jeszcze może wyjść z tego naprawdę dobry motyw dla SGA...
A przy okazji wytłumaczą nam prawdziwą geneze robocików.
Ps a czy zauważyliście, ze jest to jeden z niewielu motywów w SG1, który jest nam pokazany od końca i za każdym razem, co raz bardziej przybliżają nam początek?
Napisano 27.05.2006 - |23:28|
regularne podroze przez wrota w jedna i druga strone, wzajemna pomoc itp itd
kiedys do tego napewno dojdzie, wiec moze to sa poczatki ?
Napisano 30.05.2006 - |18:18|
Myślę że to raczej niemożliwe.
Napisano 30.05.2006 - |18:26|
Użytkownik jack edytował ten post 30.05.2006 - |18:29|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 04.06.2006 - |00:43|
mam nadzieje ze nic mi sie nie pomylilo
Napisano 04.06.2006 - |08:28|
no gdzies czytalem (nie pamietam gdzie niestety) ze sg1 moze byc bliskie zakonczenia ze wzgledow finansowych, a jego miejsce ma zajac kolejny spin-off
mam nadzieje ze nic mi sie nie pomylilo
Była już mowa o nowym serialu na bazie Gwiezdnych wrót. Jednak nie słyszałem, żeby mówiono o zakończeniu SG1. Przynajmniej ja nie znalazłem niczego, co by wskazywało na bliski koniec SG1. Czasami pojawiają sięwieści o jakimś filmie pełnometrażowym, ale to też nic pewnego. Więc póki co jest jak jest
PS. Ale to już historia na inny temat
Użytkownik jack edytował ten post 04.06.2006 - |08:30|
Napisano 14.08.2006 - |14:16|
No rozwiało to nieco, choć i dało do myślenia.
A dokładniej:
W pegazie replikatory posiadają wiedze pradawnych i ogólnie są potęga bez 2 zdań.
Dlaczego tak bardzo się rużnią od ziemskich replikatorow?
Te ziemskie i "Asgardzkie?" defakto są to pajenczaże zadziej przybierają ludzka formę, podstawa ich konstrukcji są one same,
W pegazie stosują klasyczne materialny.
Na ziemi zbudował ją humanoid, którego sg-1 znalazła deaktywowanego.
Ale tutaj pytanie, czemu różnił się on od replikatorow ludzkich później?
Ja bym je porównał jak Terminator (szfarceneger nie pamiętam numeru ) do te 1000 ;]
No i pozostaje kwestia wizerunku replikatorow.
Skąd wymyślili swoje postacie?
Były przypuszczenia ze z bazy.
Tej same, z której korzystają w pegazie.
Ale to się wyklucza, bo jeśli tak to, dlaczego maja tylko wizerunki a nie maja technologii??
Replikatory pegaza są dużo bardziej zawansowane od Asgardu i nie potrzebowałyby ich technologii.
No i jest kwestia ich zniszczenia w naszej galaktyce.
Wiemy juz ze nie uległy zniszczeniu wszędzie tam gdzie są gwiezdne wrota
To pozbyliśmy się ich na ziemi i w naszej galaktyce.
To, co z galaktyka Asgardu ?
brak danych ;]
Ostatni odcinek dal kilka odpowiedzi, ale jeszcze więcej pytań.
Ma ktoś pomysły jak je rozwiązać?
Użytkownik Ctrls edytował ten post 14.08.2006 - |16:25|
Napisano 14.08.2006 - |17:04|
No to odcinek z replikatorami się pojawił i co?
No rozwiało to nieco, choć i dało do myślenia.
A dokładniej:
W pegazie replikatory posiadają wiedze pradawnych i ogólnie są potęga bez 2 zdań.
Dlaczego tak bardzo się rużnią od ziemskich replikatorow?
Te ziemskie i "Asgardzkie?" defakto są to pajenczaże zadziej przybierają ludzka formę, podstawa ich konstrukcji są one same,
W pegazie stosują klasyczne materialny.
Na ziemi zbudował ją humanoid, którego sg-1 znalazła deaktywowanego.
Ale tutaj pytanie, czemu różnił się on od replikatorow ludzkich później?
Ja bym je porównał jak Terminator (szfarceneger nie pamiętam numeru ) do te 1000 ;]
No i pozostaje kwestia wizerunku replikatorow.
Skąd wymyślili swoje postacie?
Były przypuszczenia ze z bazy.
Tej same, z której korzystają w pegazie.
Ale to się wyklucza, bo jeśli tak to, dlaczego maja tylko wizerunki a nie maja technologii??
Replikatory pegaza są dużo bardziej zawansowane od Asgardu i nie potrzebowałyby ich technologii.
No i jest kwestia ich zniszczenia w naszej galaktyce.
Wiemy juz ze nie uległy zniszczeniu wszędzie tam gdzie są gwiezdne wrota
To pozbyliśmy się ich na ziemi i w naszej galaktyce.
To, co z galaktyka Asgardu ?
brak danych ;]
Ostatni odcinek dal kilka odpowiedzi, ale jeszcze więcej pytań.
Ma ktoś pomysły jak je rozwiązać?
Odpowiadająć ok pozybiśmy się ich urzywając broni na Dakarze. Jeśli chodzi o rodzimą planete Asgardczyków to o ile mnie pamięć nie byli zostało tam uruchomione urzyądzenie spowalniające czas i zostało wysadzone słońce (tworząc osobliwość) jednak Częsc replikatorów się wydostała i odleciała w bliżej nie znanym kierunku (pewnie przegrupować siły)
Pewnie się przypomną nie długo (może jak ori pokonamy :hyhy: )
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate
Napisano 16.08.2006 - |11:00|
Odpowiadająć ok pozybiśmy się ich urzywając broni na Dakarze. Jeśli chodzi o rodzimą planete Asgardczyków to o ile mnie pamięć nie byli zostało tam uruchomione urzyądzenie spowalniające czas i zostało wysadzone słońce (tworząc osobliwość) jednak Częsc replikatorów się wydostała i odleciała w bliżej nie znanym kierunku (pewnie przegrupować siły)
Pewnie się przypomną nie długo (może jak ori pokonamy :hyhy: )
Hmmmm . Coś mi się wydaje, że Replikatory w naszej galaktyce to były te same, które uciekły z pułapki. Więc ten problem został już rozwiązany. Poprzez broń na Dakarze załatwione zostały replikatory z obu galaktyk. Tu ich nie zobaczymy, chyba, że te z Pegaza się przypałętają do nas. Ale skoro jużraz zostały załatwione, to może drugi raz też. Choć przy obecnej sytuacji w naszej galaktyce to mogło by potrwać o wiele dłużej.... :>
Napisano 24.10.2006 - |15:06|
Napisano 24.10.2006 - |18:43|
Nie czytałem spojlerów jak by co, bo ktoś może odnieść takie wrażenie.
Użytkownik DjMarco edytował ten post 24.10.2006 - |18:45|
Napisano 24.10.2006 - |21:25|
Oglądasz SGA ???? Bo teraz w Atlantisie pojawiły się replikatory. Więc nie rozumiem twoich spekulacji. Aczykokwiek ciekawie by było jakby ruszyły z pegaza do drogi mlecznej . :]
Nie czytałem spojlerów jak by co, bo ktoś może odnieść takie wrażenie.
Ciekawe bedzie czy drugi raz odwaza sie stanąc w szranki z Tau'ri którzy juz kilka razy udowodnili ze posiadaja bron zdolna do niszczenia ich .Z samego faktu ze Tau'ri zniszczyli Replikatory (oczywiscie przy pomocy urzadzenia na dakarze) w drodze mlecznej wynika ze raczej nie odwarza sie do nas przyleciec kolejny raz
Napisano 24.10.2006 - |21:57|
Napisano 24.10.2006 - |22:55|
Napisano 25.10.2006 - |10:34|
Moim zdaniem ten android który znaleźli był dziełem jakiegoś pradawnego po powrocie do drogi mlecznej i dlatego przeszedł zupełnie inną ewolucję... W pegazie nie musiąly przechodzić przez stadium pajęcze
Rip SG-1
Napisano 25.10.2006 - |19:19|
A co do tego androida z SG-1 to mozliwe ze został stwozony przez pradawnego który wrucił na ziemie. Tak samo bylo z skoczkem do podruzy w czasie.
Napisano 25.10.2006 - |19:31|
pradawni tworzą nanoboty do walki z Wreith. coś nie wyszło, próbuja je znisczyć.. nie skutecznie
pradawni wracają do naszej galaktyki >>jeden z nich wbrew reszcie tworzy kolejne nanity, z nich powstaje ta dziewczynka > ona tworzy duże replikatory (te pajączki) do zabawy, składają z dużych klocków..
ale coś nie działa (dokładnie to głowne polecenia > replikuj się, broń się > broń twórcę) atakuja pradawnych, nastepuje decyzja o wyłączeniu ten dziewczynki... kolejna próba zniszczenia replikatorów > te jednak uciekają > potem natrafają na Asgard, ten chce je badać, ale dochodzi do wojny, przenosi się ona do ich galaktyki > SG1 znajduję ta dziewczynkę, oddają ją Asgardowi > ci zastawiają pułapkę, ale efekt jest odwrotny > replikatory badają robota i stwierdzają, że to jest ich wczesniejsza i bardziej doskonalsza forma > kopiują ją i tak znowu mamy nanity w ludzkiej formie....
czy teraz wszystko jasne?
Napisano 25.10.2006 - |19:32|
Napisano 25.10.2006 - |22:40|
1. Pradawni tworzą nanity do walki z wraith, te łaczą się, tworząc w końcu ludzą formę
2. Pradawni niszczą nanity, ale kilka zostaje przy "życiu" i rozpoczyna powielanie sie (tak powstają Asuranie)
3. Prawdopodobnie jeden z pradawnych którzy wrócili do naszej galaktyki tworzy androida Reese (pewnie tak było, ale nikt tego wprost nie powiedział!). Z tym ze Reese nie była replikatorem z nanitów!! (kto nie wierzy, niech ogląda odcinek z nią kolejny raz!). Wspomne tylko że miała np. źródło zasilania... (chociaż wykorzystywała do tworzenia bloków pewnego rodzaju nanitów, to nie była z nich zbudowana)
4. Reese zbudowała replikatory, ale ludzie (nie pradawni!) bali sie ich i postanowili je zniszczyć. Reese nauczyła więc je bronić się i powielać. Problem w tym, ze kiedy było ich za wiele, straciła nad nimi kontrolę.
5. Potem po zastawieniu pułapki, replikatory uznały że najdoskonalsza jest forma twórcy (w tym przypadki luzdzka forma, jaką miała Reese)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych