Skocz do zawartości

Zdjęcie

Replikatory

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
171 odpowiedzi w tym temacie

#41 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 25.05.2006 - |21:57|

Psjodko pogadamy jak zobaczymy odcinek :) reasumując; jak dla mnie sprawa z replikatorami powinna zostac zamknieta. kolejne nieskanczone watki czekaja na swoja kolej
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#42 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 25.05.2006 - |22:32|

Wodzu, ale replikatory to świetna sprawa, bo ich geneza nie jest do końca znana, a teraz możesz nam to zostać bardzo ładnie wytłumaczone.

Moim zdanie jest to plus dla twórców, nie dośc za (jak na razie, w spoilerach) bardzo dobre połączenie watków 2 serialach, to jeszcze może wyjść z tego naprawdę dobry motyw dla SGA...

A przy okazji wytłumaczą nam prawdziwą geneze robocików.

Ps a czy zauważyliście, ze jest to jeden z niewielu motywów w SG1, który jest nam pokazany od końca i za każdym razem, co raz bardziej przybliżają nam początek?

#43 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.05.2006 - |23:28|

moze fakt, ze Replikatory pojawia sie w SGA ma byc poczatkiem blizszych kontaktow SG1 i SGA?
regularne podroze przez wrota w jedna i druga strone, wzajemna pomoc itp itd :)
kiedys do tego napewno dojdzie, wiec moze to sa poczatki ?
  • 0

#44 artpi

artpi

Starszy szeregowy

• VIP
  • 135 postów
  • MiastoWarszawa -> Gocław

Napisano 30.05.2006 - |18:18|

Oj, chyba nie bardzo. Taki mariaż dwóch seriali jest niebezpieczny i uciążliwy zarówo marketingowo jak i technicznie. Po prostu jak by była taka stała współpraca ewidentne stało by się chamskie skopiwanie schematu sg1 do sga. Poza tym trudno byłoby pogodzić 2 ekipy filmowe.
Myślę że to raczej niemożliwe.
  • 0
Kłamstwo zawsze popłaca. To kiedy prawda wyjdzie na jaw, zaczynają się problemy...

#45 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 30.05.2006 - |18:26|

Łączenie dwóch seriali w jedno to jest problem. I nie chodzi tu tylko o logistykę i współpracę. Może to także spowodować, że jeden z nich padnie, bo z pewnością nie da się utrzymać jednakowego poziomu obu seriali. Byłby to początek końca jednego z nich :/

Użytkownik jack edytował ten post 30.05.2006 - |18:29|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#46 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.06.2006 - |00:43|

no gdzies czytalem (nie pamietam gdzie niestety) ze sg1 moze byc bliskie zakonczenia ze wzgledow finansowych, a jego miejsce ma zajac kolejny spin-off :)
mam nadzieje ze nic mi sie nie pomylilo :P
  • 0

#47 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 04.06.2006 - |08:28|

no gdzies czytalem (nie pamietam gdzie niestety) ze sg1 moze byc bliskie zakonczenia ze wzgledow finansowych, a jego miejsce ma zajac kolejny spin-off :)
mam nadzieje ze nic mi sie nie pomylilo :P

Była już mowa o nowym serialu na bazie Gwiezdnych wrót. Jednak nie słyszałem, żeby mówiono o zakończeniu SG1. Przynajmniej ja nie znalazłem niczego, co by wskazywało na bliski koniec SG1. Czasami pojawiają sięwieści o jakimś filmie pełnometrażowym, ale to też nic pewnego. Więc póki co jest jak jest :D

PS. Ale to już historia na inny temat :)

Użytkownik jack edytował ten post 04.06.2006 - |08:30|

• 0

#48 Ctrls

Ctrls

Szeregowy

• Email
  • 7 postów

Napisano 14.08.2006 - |14:16|

No to odcinek z replikatorami się pojawił i co?
No rozwiało to nieco, choć i dało do myślenia.

A dokładniej:

W pegazie replikatory posiadają wiedze pradawnych i ogólnie są potęga bez 2 zdań.

Dlaczego tak bardzo się rużnią od ziemskich replikatorow?
Te ziemskie i "Asgardzkie?" defakto są to pajenczaże zadziej przybierają ludzka formę, podstawa ich konstrukcji są one same,

W pegazie stosują klasyczne materialny.

Na ziemi zbudował ją humanoid, którego sg-1 znalazła deaktywowanego.
Ale tutaj pytanie, czemu różnił się on od replikatorow ludzkich później?

Ja bym je porównał jak Terminator (szfarceneger nie pamiętam numeru ;) ) do te 1000 ;]

No i pozostaje kwestia wizerunku replikatorow.

Skąd wymyślili swoje postacie?
Były przypuszczenia ze z bazy.
Tej same, z której korzystają w pegazie.

Ale to się wyklucza, bo jeśli tak to, dlaczego maja tylko wizerunki a nie maja technologii??

Replikatory pegaza są dużo bardziej zawansowane od Asgardu i nie potrzebowałyby ich technologii.

No i jest kwestia ich zniszczenia w naszej galaktyce.

Wiemy juz ze nie uległy zniszczeniu wszędzie tam gdzie są gwiezdne wrota
To pozbyliśmy się ich na ziemi i w naszej galaktyce.

To, co z galaktyka Asgardu ?
brak danych ;]

Ostatni odcinek dal kilka odpowiedzi, ale jeszcze więcej pytań.

Ma ktoś pomysły jak je rozwiązać? :)

Użytkownik Ctrls edytował ten post 14.08.2006 - |16:25|

• 0

#49 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.08.2006 - |17:04|

No to odcinek z replikatorami się pojawił i co?
No rozwiało to nieco, choć i dało do myślenia.

A dokładniej:

W pegazie replikatory posiadają wiedze pradawnych i ogólnie są potęga bez 2 zdań.

Dlaczego tak bardzo się rużnią od ziemskich replikatorow?
Te ziemskie i "Asgardzkie?" defakto są to pajenczaże zadziej przybierają ludzka formę, podstawa ich konstrukcji są one same,

W pegazie stosują klasyczne materialny.

Na ziemi zbudował ją humanoid, którego sg-1 znalazła deaktywowanego.
Ale tutaj pytanie, czemu różnił się on od replikatorow ludzkich później?

Ja bym je porównał jak Terminator (szfarceneger nie pamiętam numeru ;) ) do te 1000 ;]

No i pozostaje kwestia wizerunku replikatorow.

Skąd wymyślili swoje postacie?
Były przypuszczenia ze z bazy.
Tej same, z której korzystają w pegazie.

Ale to się wyklucza, bo jeśli tak to, dlaczego maja tylko wizerunki a nie maja technologii??

Replikatory pegaza są dużo bardziej zawansowane od Asgardu i nie potrzebowałyby ich technologii.

No i jest kwestia ich zniszczenia w naszej galaktyce.

Wiemy juz ze nie uległy zniszczeniu wszędzie tam gdzie są gwiezdne wrota
To pozbyliśmy się ich na ziemi i w naszej galaktyce.

To, co z galaktyka Asgardu ?
brak danych ;]
Ostatni odcinek dal kilka odpowiedzi, ale jeszcze więcej pytań.

Ma ktoś pomysły jak je rozwiązać? :)

Odpowiadająć ok pozybiśmy się ich urzywając broni na Dakarze. Jeśli chodzi o rodzimą planete Asgardczyków to o ile mnie pamięć nie byli zostało tam uruchomione urzyądzenie spowalniające czas i zostało wysadzone słońce (tworząc osobliwość) jednak Częsc replikatorów się wydostała i odleciała w bliżej nie znanym kierunku (pewnie przegrupować siły)

Pewnie się przypomną nie długo (może jak ori pokonamy :hyhy: )
  • 0
Pozdrowienia:
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate :)

#50 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 16.08.2006 - |11:00|

Odpowiadająć ok pozybiśmy się ich urzywając broni na Dakarze. Jeśli chodzi o rodzimą planete Asgardczyków to o ile mnie pamięć nie byli zostało tam uruchomione urzyądzenie spowalniające czas i zostało wysadzone słońce (tworząc osobliwość) jednak Częsc replikatorów się wydostała i odleciała w bliżej nie znanym kierunku (pewnie przegrupować siły)

Pewnie się przypomną nie długo (może jak ori pokonamy :hyhy: )

Hmmmm :huh: . Coś mi się wydaje, że Replikatory w naszej galaktyce to były te same, które uciekły z pułapki. Więc ten problem został już rozwiązany. Poprzez broń na Dakarze załatwione zostały replikatory z obu galaktyk. Tu ich nie zobaczymy, chyba, że te z Pegaza się przypałętają do nas. Ale skoro jużraz zostały załatwione, to może drugi raz też. Choć przy obecnej sytuacji w naszej galaktyce to mogło by potrwać o wiele dłużej.... :>
  • 0

#51 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 24.10.2006 - |15:06|

Moim zdaniem jeszcze się pojawią, twórcy się za nimi stęsknią, jeśli Stargate będzie trwało bardzo długo to wkońcu ich sprowadzą spowrotem. Pewnie gdzieś jakiemuś Wraithowi uczepi się tyłka taki jeden pająk i zreplikatoruje cały statek rój a potem atak na Atlantydę. Coś mi się zdaje, że w 8 sezonie SG-1 nie wycisnęli wszystkiego, ale chyba przezto, że nie da się wszystkiego wycisnąć. Może replikatory wybudują w Atlantisie gwiazdę śmierci i zaczną produkować sztucznych Wraith. Fajna byłaby opcja jakby użarły coś z technologii Pradawnych, potem by szpanowali po galaktyce. Gdyby coś takiego nastało to przepowiadam na 4 sezon podobnie jak w SG-1.
  • 0

Dołączona grafika

#52 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 24.10.2006 - |18:43|

Oglądasz SGA ???? Bo teraz w Atlantisie pojawiły się replikatory. Więc nie rozumiem twoich spekulacji. Aczykokwiek ciekawie by było jakby ruszyły z pegaza do drogi mlecznej . :]

Nie czytałem spojlerów jak by co, bo ktoś może odnieść takie wrażenie.

Użytkownik DjMarco edytował ten post 24.10.2006 - |18:45|

• 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#53 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 24.10.2006 - |21:25|

Oglądasz SGA ???? Bo teraz w Atlantisie pojawiły się replikatory. Więc nie rozumiem twoich spekulacji. Aczykokwiek ciekawie by było jakby ruszyły z pegaza do drogi mlecznej . :]

Nie czytałem spojlerów jak by co, bo ktoś może odnieść takie wrażenie.

Ciekawe bedzie czy drugi raz odwaza sie stanąc w szranki z Tau'ri którzy juz kilka razy udowodnili ze posiadaja bron zdolna do niszczenia ich .Z samego faktu ze Tau'ri zniszczyli Replikatory (oczywiscie przy pomocy urzadzenia na dakarze) w drodze mlecznej wynika ze raczej nie odwarza sie do nas przyleciec kolejny raz
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

#54 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 24.10.2006 - |21:57|

eee mówimy o troche innych replikatorach, radze doogladać SGA...
  • 0

#55 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 24.10.2006 - |22:55|

Shalom jak innych, jak to te same...

#56 kamkaw

kamkaw

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoTrzebinia

Napisano 25.10.2006 - |10:34|

Jestem prawie pewien że replikatory z naszej galaktyki nie były połączone linkiem podprzestrzennym bo inaczej by wcześniej replikatory z naszej przyjeły ludzką postać :D
Moim zdaniem ten android który znaleźli był dziełem jakiegoś pradawnego po powrocie do drogi mlecznej i dlatego przeszedł zupełnie inną ewolucję... W pegazie nie musiąly przechodzić przez stadium pajęcze :D
  • 0
████████████████████████
Rip SG-1

#57 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 25.10.2006 - |19:19|

W odcinku progeny (03x05) Niam opowiadał ze to pradawni stwozyli Replikatory które potem przyjeły wyglad ich twurców. I nic nie było o przechodzeniu przez jakies stadjum pajęcze.
A co do tego androida z SG-1 to mozliwe ze został stwozony przez pradawnego który wrucił na ziemie. Tak samo bylo z skoczkem do podruzy w czasie.
  • 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#58 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 25.10.2006 - |19:31|

ludzie ludzie...

pradawni tworzą nanoboty do walki z Wreith. coś nie wyszło, próbuja je znisczyć.. nie skutecznie

pradawni wracają do naszej galaktyki >>jeden z nich wbrew reszcie tworzy kolejne nanity, z nich powstaje ta dziewczynka > ona tworzy duże replikatory (te pajączki) do zabawy, składają z dużych klocków..

ale coś nie działa (dokładnie to głowne polecenia > replikuj się, broń się > broń twórcę) atakuja pradawnych, nastepuje decyzja o wyłączeniu ten dziewczynki... kolejna próba zniszczenia replikatorów > te jednak uciekają > potem natrafają na Asgard, ten chce je badać, ale dochodzi do wojny, przenosi się ona do ich galaktyki > SG1 znajduję ta dziewczynkę, oddają ją Asgardowi > ci zastawiają pułapkę, ale efekt jest odwrotny > replikatory badają robota i stwierdzają, że to jest ich wczesniejsza i bardziej doskonalsza forma > kopiują ją i tak znowu mamy nanity w ludzkiej formie....

czy teraz wszystko jasne?

#59 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 25.10.2006 - |19:32|

no ja zobacze dzisja bo bede ogladac SGA 03x10 a z tego co widzałem to tam chłopaki szaleją
  • 0

#60 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 25.10.2006 - |22:40|

bzdura + nadinterpretacja!

1. Pradawni tworzą nanity do walki z wraith, te łaczą się, tworząc w końcu ludzą formę
2. Pradawni niszczą nanity, ale kilka zostaje przy "życiu" i rozpoczyna powielanie sie (tak powstają Asuranie)

3. Prawdopodobnie jeden z pradawnych którzy wrócili do naszej galaktyki tworzy androida Reese (pewnie tak było, ale nikt tego wprost nie powiedział!). Z tym ze Reese nie była replikatorem z nanitów!! (kto nie wierzy, niech ogląda odcinek z nią kolejny raz!). Wspomne tylko że miała np. źródło zasilania... (chociaż wykorzystywała do tworzenia bloków pewnego rodzaju nanitów, to nie była z nich zbudowana)
4. Reese zbudowała replikatory, ale ludzie (nie pradawni!) bali sie ich i postanowili je zniszczyć. Reese nauczyła więc je bronić się i powielać. Problem w tym, ze kiedy było ich za wiele, straciła nad nimi kontrolę.
5. Potem po zastawieniu pułapki, replikatory uznały że najdoskonalsza jest forma twórcy (w tym przypadki luzdzka forma, jaką miała Reese)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych