Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ilu Polakow oglada SG1 i SGA?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

#41 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 08.10.2005 - |15:58|

No to ja też się w tym temacie wypowiem:
1. Oglądam ja z zoną
2.Pożyczam szwagrowi - ogląda z dziewczyną
3.Szwagier pożycza kumplowi- - ten ogląda..nie wiem z kim, ale wiem ze on tez pożycza komus.

Wniosek: Robie co mogę :)
  • 0
Dołączona grafika

#42 dzigiel

dzigiel

Szeregowy

• Email
  • 41 postów
  • MiastoWęgorzewo

Napisano 08.10.2005 - |18:20|

Ogladam, ogldam.

Niestety sam, bo moja dziewczyna tylko sie z tego smieje:) No i moj kumpel jeszcze :)
  • 0

#43 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.10.2005 - |20:30|

A moze by tak petycje.pl rozreklamowac to i obaczy ile ludzi chce to w tv

Stanowczo <_< jestem ZA :)
Należało by coś takiego zrobić. I żeby każdy się tam mógł krótko się wypowiedzieć i oddać głos. Może po pewnym czasie jakaś stacja TV się ocknie a może nie :/

W każdym bądz razie nie zaszkodzi spróbować bo i tak nic nie stracimy a może zyskamy.

PS:

follow the Ori or be destroyed !
[ Hallowed are the Ori ]
  • 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#44 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 10.10.2005 - |07:29|

Należało by coś takiego zrobić. I żeby każdy się tam mógł krótko się wypowiedzieć i oddać głos. Może po pewnym czasie jakaś stacja TV się ocknie a może nie :/

....czarno to widze. Rownie dobrze mozesz sie udac do najblizszego McDonalds i napisac petycje ze domagasz sie zeby w ich polskich fastfoodach bylo piwo. Bo w Danii jest.
Smiem watpic aby ktokolwiek czytal w ogole z decydentow takie petycje. Na ich miejscu mialbym internautow gleboko w pewnym miejscu.
Spolecznosc internetowa w Polsce moze i jest spora ale nie ma nic do gadania. A jesli juz sie jej uzywa, to instrumentalnie jak w wypadku VATu na internet - co jak wiemy okazalo sie niewypalem.
I w sumie nic dziwnego, bo net jest trybuna dla ludzi, ktorzy w realu nie maja z jakichs powodow mozliwosci wypowiedzi. Dlatego tylu tu lewakow, anarchistow, frustratow i roznej masci 'dziwakow'....
:mellow:
  • 0
Dołączona grafika

#45 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 10.10.2005 - |18:20|

Spolecznosc internetowa w Polsce moze i jest spora ale nie ma nic do gadania. A jesli juz sie jej uzywa, to instrumentalnie jak w wypadku VATu na internet - co jak wiemy okazalo sie niewypalem.
I w sumie nic dziwnego, bo net jest trybuna dla ludzi, ktorzy w realu nie maja z jakichs powodow mozliwosci wypowiedzi. Dlatego tylu tu lewakow, anarchistow, frustratow i roznej masci 'dziwakow'....
:mellow:

Trochę to ubarwiasz. Ale masz rację co do tego, ze niewielu tzw. "ważnych" ludzi w biznesie medialnym zwraca uwagą na społeczność internetową. Zresztą nigdzie nie widziałem jakich kolwiek badań, które zajęły by się wpływem internautów na działalność TV w Polsce. Na zachodzie to jest jużlepiej z tym.
Jakby na to nie patrzył społeczności netowe, a co za ty idzie także fani seriali czy filmów stanowią pewną niszę, czasami sami się odsuwając, tworząc różnego rodzaju podziemie. A do tego jest jeszcze sprawa legalności działań, jak choćby p2p, czy tym podobne. To jest subkultura, a do takich spraw podchodzi się prawie jak pies do jeża.
Ale poza tym chyba warto się ruszyć i jakieś petycje posłać. Może nie koniecznie do naszej TVp, ale co HBO, lub czegoś podobnego. :>
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#46 FanCom

FanCom

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • MiastoWars i Sawa

Napisano 23.10.2005 - |13:38|

Ja zapałałem miłością do tego serialu po obejrzeniu początku w TVN.
Potem kląłem ich w żywy ogień, że nie chcą tumany kupić reszty.
Później wyczytałem w gazecie że leci w HBO, ale odcinki te już zdązyłem obejrzeć przez Dąbrowę.
Doszedłem do wniosku że "biznesmeni" od naszych rodzimych stacji TV wolą kupować hity wątpliwej jakości typu: Big Brother, Bar, Daję Słowo, itp. niż zainwestować w coś co oglądają miliony w Europie "na lewo" przez internet.
I tak zacząłem swoją dystrybucję wszystkim moim znajomym :)
Jestem Hurtownikiem :)
1. Oglądam z żoną, którą zaraziłem tym serialem.
2. Daję swojemu Bratu, który zaraził swoją 4-roosobową rodzinę a jego dwoje dzieci (18 i 21l.) dają swoim kolegom i koleżankom.
3. Daję 9-ciu osobom w pracy, którzy z większym lub mniejszym skutkiem zarazili swoje rodziny i rozpowszechniają innym.
4. Podaję ludziom którzy interesują się SF link do tego Forum.

Pozdrawiam wszystkich Fanów StarGate

FanCom
  • 0

#47 miho

miho

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.10.2005 - |15:38|

O dziwo sam się zaraziłem tym serialem. Oczy pękają bo w 3 lub 4 dni nie wiem jak ale ogladnęłem już 3 sezon ep 4. Prędzej oglądnałem wszystkie epizody SGA, kur... jaki ze mnie głupol bo smaczki SGA zostały poza mną. Dzisiaj jeszcze raz zobaczyłem SGA 1-2 i wiem jaki zrobiłem błąd. RDA i Daniel mnie zajechali tekstami i relacjami miedzy sobą. Wielki ukłon za to forum, w którym jak wyczytałem....nie ogladajcie tego co nie poznaliście. Ale jak pamiętam 1-2 SGA miał tylko te smaczki, "no nie liczac pomocy ze strony, jak to mówił RDA" małym szarym z Roswell".
Zaraziłem brata SGA i teraz SG 1 - jest nas wiecej w strefie Chaapa'ai.
Chyba mam larwę Goa`ulda bo zaświeciły mi sie oczy w kiblu :blink:

Użytkownik miho edytował ten post 23.10.2005 - |15:49|

• 0

#48 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 28.10.2005 - |20:55|

Ja oddalem glos na 3 osoby bo ogladaja:
- ja (logiczne - nawet czasem bez napisow)
- brat Michalek (razem ze mna z napisami jak ogladam 2 raz)
- Tatus Rysiu (razem ze mna i z bratem jak Mama pozwoli mu przyjsc do nas napic sie piwa i poogladac Stargate przy czym ja ogladam odcinek 3 raz a brat 2 raz).
A zatem licza sie 3 osoby!
Pozdrowienia dla szerzacych wiare w Chaapa'ai!

PS: Rozmowy o projekcji SG w polskiej TV chyba nie maja sensu w tym topicu - narazie.
  • 0
http://studentnik.tu.kielce.pl/

#49 Ancestor

Ancestor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 30.10.2005 - |21:10|

Telewizja publiczna ma ogladaczy w [beeep]e, serial czy co by tam nie lecialo miedzy reklamami nie ma znaczenia. :-/ Mam cennik reklam na TVP ceny sa porazajace, placi sie za od od kilku do kilkunastu tys pln za spot. Najwiecej przez kulisami M jak Milosc do 14000 pln. jakies pytania?
Co do przewalania kasy, TVP kupila super program dla dzieci Tweenies za cale 1 000 000 pln sezon pierwszy i druigi , po czym go nie wyemitowali bo nie mieli jak to okreslono miejsca w ramowce. Serial sie przelazel minely licencje na emisje...
Chwale HBO bo rowno co pol roku puszcza nowy sezon SG-1, od stycznie 2006 bedzie 8. Licze na to ze i SG:A puszcza. Pisalem do nich ale obslugantka maila chyba nie bardzo wiedziala o co chodzi.
Ceny seriali na DVD w USA czy Australli nie sa jakies zabojcze, na Ebayu monza kupic Sg-1 po 35-40 $.
Polowa tego co by kosztowalo u nas, patrzac na ceny Six Feet Under, Sopranos itp
W moim otoczeniu ogladja film jedynie 3 osoby
  • 0

#50 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 31.10.2005 - |18:54|

Telewizja publiczna ma ogladaczy w [beeep]e, serial czy co by tam nie lecialo miedzy reklamami nie ma znaczenia.

...Otóż nie tak do końca i nie na zawsze jak się okazuje :lol: Jak reklamodawcy zaczynają się orientować, że oglądalność spada, to zaczynają uciekać z reklamami gdzie indziej, gdzie skuteczność będzie większa... I w końcu jak zacznie kaski z kieszonki ubywać, to muszą się wziąć do pracy...
...Hehe już nawet chyba zaczyna im się za kołnierzyk nalewać, bo np. Lost-a mają zapodawać w TVP... z czasem jak to mówią rynek wszystko wyreguluje :D
Może nawet w końcu zaczną i SG emitować w całości i z dobrym lektorem, lub napisami - jak kto woli :]

Użytkownik Grishka edytował ten post 31.10.2005 - |18:57|

• 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

#51 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 31.10.2005 - |22:38|

Może nawet w końcu zaczną i SG emitować w całości i z dobrym lektorem, lub napisami - jak kto woli :]

Poruszyles wazna sprawe....jakos nikt tu o tym nie pisze. Powiem po prostu: DO DIABŁA Z TYMI DEBI*NYMI LEKTORAMI. Naogladali sie sowieckiej telewizji i nijak nie moga sie nadawcy (a i też widzowie w PL niestety) odzwyczaic od tego cholern*go lektora. Nożeszzzzz.... ile tak jeszcze można? Mnie krew zalewa. :/
  • 0
Dołączona grafika

#52 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 19.11.2005 - |21:05|

lepszy lektor od dubbingu. Spójrz na "Helmutów". Oni wszystko dubbingują i nie wiem dlaczego. Dobrze, że nie mieszkam w Niemczech, bo jakbym miał oglądać np Gwiezdne Wojny z skrzeczącym, szwabskim głosem podłożonym pod Leia'ę to bym chyba kloca strzelił.
I przy okazji. Ja bym nie liczył na TVN. Oni zwykle nie emitują niczego dłużej niż 3 sezony. Bo po trzech sezonach najczęściej oglądalność zaczyna spadać. Poza tym ta telewizja ma takie zagęszczenie materiałow "rozrywkowych" na dobe, że nigdzie nie dałoby się tego wcisnąć. Wolę poczekać aż moja kumpela na swoim 1MB łaczu ściagnie kolejny sezon i nagrać DVD niż liczyć na łaskę burżujów z TVN. A do tego nie mam reklam i lepszą jakość AV.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 19.11.2005 - |21:23|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#53 Gwydion

Gwydion

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów
  • MiastoPoland

Napisano 20.11.2005 - |11:46|

Napisy napisami, opery mydlane operami...
A na HBO Polska leci juz 7 sezon Stargate SG-1 (na szczescie bez dubbingu)
  • 0
gate@Tau'ri Your Universe of Stargate
gaters.tauri.net Your New Gaters Forum

#54 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 21.11.2005 - |15:15|

HBO nie mam, ale 7 sezon od dawna mam, więc sikam na nich.
  • 0

#55 Dub van Grup

Dub van Grup

Szeregowy

• Email
  • 23 postów
  • MiastoKołobrzeg

Napisano 23.11.2005 - |17:17|

Nie zgadzam się z wami.
Przyczyna jest prosta - nie można porównywać kanciastego niemieckiego[i] dubbingu z tym co robią Polacy
Do dziś pamiętam 4 sezony ST Voyagera emitowane przez Canal+ i krew mnie zalewa. że nie dali całości.
Panowie! Polski Dubbing to mistrzostwo na skalę światową i, moim skromnym zdaniem, powinniśmy polonizować jak najwięcej seriali.
Inną rzeczą jest to, że możliwości techniczne wielu stacji cyfrowych pozwalają na jednoczesne nadawanie ścieżki polskiej i oryginalnej + napisy - i do takiej sytuacji powinniśmy dązyć - w końcu to widz płaci.
  • 0

#56 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.11.2005 - |17:29|

Jak płacisz to płać dalej. Dubbing jest do kloaki i nie wazne jaki. Jak oglądam Catheinę Zetę Jones to chcę też ją słyszeć.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 23.11.2005 - |17:30|

• 0

#57 Dub van Grup

Dub van Grup

Szeregowy

• Email
  • 23 postów
  • MiastoKołobrzeg

Napisano 23.11.2005 - |18:21|

Każdy ma prawo do swojego zdania - przynajmniej PO tak twierdzi - byleby było takie jak moje. :).
  • 0

#58 Dragonspirit

Dragonspirit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 23.11.2005 - |18:38|

Hmmm ogólnie dubbingu nie lubie, słyszenie glosów oryginalnych aktorów jest rzeczą niepowtarzalną. Zgadza się dubbing CANAL+ jest mistrzostwem na skale światową, ale co oni zdubbingowali?? Z większych seriali to Start Trek, Spin City i Przyjaciół... Każdy aktor inny glos super... Powiedz mi tylko czy wiesz z jakim wydatkiem sie taki dubbing liczy?? Otóż ci powiem - przynajmniej 100 tysięcy złoty za odcinek... Którą stację na to stać?? Poza tym Canal nie ma nieograniczonych środków...
  • 0

#59 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 24.11.2005 - |03:52|

Zastanawiacie sie czemu nie ma dobrego sf w TV, bo jak ktoś juz powiedział stacje traktują nas jak półmuzgów i tak jest patrząc na społeczeństwo, Ci co ogladają dobre SF z sieci to nieprzesadzając elita, klasa średnia która ma w domu koputer internet, znajomość języka ang., wystarczy się rozejrzeć i popytać czy przecietny polak na wsi (80% społeczeństwa bo nie licze tych śmiesznych parutysięcznych miasteczek) wolą oglądać Foresterów czy serial taki jak SG1 SGA Surface czy Lost to powiedzą że wolą sieczkę, bo SF trzeba przeżyć, zrozumieć i troche pomyśleć. Wyobrażacie sobie takiego przecietnego Kowalskiego, który wraca z roboty, na max średnie, siada przed TV i mówi żonie: "wyłącz tą gów.... wenewzuele i przełącz na SG1 tam są Wormhoole i ufole z Asgardu" :). Dla niego to było by śmieszne bo przecież nie wie co to paradoks, teoria względności czy prędkość nadświetlna. A niestety to ten przecietny Kowalski jest odbiorcą reklam.
  • 0
[url=http://www.stargatewars.com/recruit.php?uniqid=zv1160731286[/url]

#60 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 24.11.2005 - |18:34|

Zastanawiacie sie czemu nie ma dobrego sf w TV, bo jak ktoś juz powiedział stacje traktują nas jak półmuzgów i tak jest patrząc na społeczeństwo, Ci co ogladają dobre SF z sieci to nieprzesadzając elita, klasa średnia która ma w domu koputer internet, znajomość języka ang., wystarczy się rozejrzeć i popytać czy przecietny polak na wsi (80% społeczeństwa bo nie licze tych śmiesznych parutysięcznych miasteczek) wolą oglądać Foresterów czy serial taki jak SG1 SGA Surface czy Lost to powiedzą że wolą sieczkę, bo SF trzeba przeżyć, zrozumieć i troche pomyśleć. Wyobrażacie sobie takiego przecietnego Kowalskiego, który wraca z roboty, na max średnie, siada przed TV i mówi żonie: "wyłącz tą gów.... wenewzuele i przełącz na SG1 tam są Wormhoole i ufole z Asgardu" :). Dla niego to było by śmieszne bo przecież nie wie co to paradoks, teoria względności czy prędkość nadświetlna. A niestety to ten przecietny Kowalski jest odbiorcą reklam.

Madrze powiedziane. Ale co by nie było, nie wiedzą co tracą.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych