Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 37 - S02E17 - Coup D'etat

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (123 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (8 głosów [7.27%])

Procent z głosów: 7.27%

2. 9.5 (9 głosów [8.18%])

Procent z głosów: 8.18%

3. 9 (33 głosów [30.00%])

Procent z głosów: 30.00%

4. 8.5 (11 głosów [10.00%])

Procent z głosów: 10.00%

5. 8 (22 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

6. 7.5 (10 głosów [9.09%])

Procent z głosów: 9.09%

7. 7 (9 głosów [8.18%])

Procent z głosów: 8.18%

8. 6.5 (2 głosów [1.82%])

Procent z głosów: 1.82%

9. 6 (3 głosów [2.73%])

Procent z głosów: 2.73%

10. 5.5 (1 głosów [0.91%])

Procent z głosów: 0.91%

11. 5 (2 głosów [1.82%])

Procent z głosów: 1.82%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 15.01.2006 - |09:43|

Kocham niedzielne poranki z SGA :D Bez mrugnięcia okiem dałem 9/10 :clap:
Dobry odcinek, można rzec spisek w spisku. Chociaż bylo wiadomo że gdy Ladon usłyszał, że jego siostrze można pomóc nie zostawi tego od tak sobie - nie ten typ człowieka :] Dobrze, że jednak doszlo to tej ''domniemanej'' rebeli dzięki temu temat Genaii mamy przynajmniej na razie z głowy, teraz czas na dokończenie innych wątków - miejmy nadzieje :hyhy: Stanowczo duży plus za ten odcinek - swoją drogą nie uważam żeby The Long Goodbye był aż tak nudny ... lubie odcinki gdzie do głosu przemawiam broń i rozwiązania siłowe :) Ale to chyba nie miejsce na taką opinie :P Jak zwykle bojowy duch Ronana potrafi rozbawić ... Sądze, że gdyby tylko mu pozwolono sam poszedłbym na tą planete i wrócił z drużynĄ Shepparda i Lorna ... nie sądzicie ? :>

P.S DODATKWOY PLUS ZA SIOSTRE LADONA :D
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#42 Aston

Aston

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 15.01.2006 - |21:18|

W zasadzie powiem krótko jest OK jak każdy poprzedni :P Sami widzieliście co Wam będe opowiadał
  • 0

#43 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 16.01.2006 - |09:59|

Ode mnie tez 9.Odcinek bardzo dobry powrot Genai i znowu akcje z nimi zwiazane.No i w tym odcinku wychodzi na to ze Carson ratuje ekipe SGA leczac Ganai:)Pozdrawiam.
  • 0

#44 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 16.01.2006 - |11:10|

Odcinek bardzo ciekawy. No i zwrot akcji... Po raz pierwszy zauważyłem, ze w tej galaktyce robią zdjęcia i w dodatku stosują listy gończe :) No i może wrreszcie dogadamy sięz Genai???
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#45 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 16.01.2006 - |18:48|

Po raz pierwszy zauważyłem, ze w tej galaktyce robią zdjęcia

...ale drukowac w kolerze jeszcze nie potrafią :P
  • 0
Dołączona grafika

#46 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 16.01.2006 - |19:30|

...ale drukowac w kolerze jeszcze nie potrafią :P

Ale za to drukują nie na papierze tylko na jakiejś folii - czyżby rodem z BSG ? ;)
A wogóle to bardziej mi przypominało jakieś zdjęcie rentgenowskie...

Użytkownik psjodko edytował ten post 16.01.2006 - |19:31|

::. GRUPA TARDIS .::

#47 Karel

Karel

Kapral

• Użytkownik
  • 188 postów

Napisano 17.01.2006 - |08:33|

Odcinek o wiele lepszy niz dwa poprzednie. Ale duzo mu brakuje do Rising lub Siege. (bez porownania do SG-1) Dalem 8.

Ladne zwroty akcji, waleczny Ronan :P , i w koncu uzyli wrot. Wielki minus - naiwnosc ze ZPM jest naladowane.
  • 0
„Jak każde dzieło i człowiek jest częścią całości, którą nazywamy Wszechświatem i jest tylko na zewnątrz ograniczany czasem i przestrzenią. Przeżywa sam siebie, jakby był oddzielony od pozostałych, ale jest to tylko pewien rodzaj optycznej iluzji powszechnej świadomości.“
Albert Einstein

#48 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 18.01.2006 - |09:18|

8/10; niezły odcinek; trzyma w napięciu; coraz lepiej z SGA
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#49 kajutka

kajutka

Szeregowy

• Email
  • 20 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 19.01.2006 - |17:38|

Srednio na jeża. Oglądając ten odcinek spodziewałam się czegoś totalnie innego. Ale mimo to odcinek nie był zły. I nareszcie widze Genii. Szkoda tyko, że odcinek kończy sie w takiej spokojnej atmosferze. Myślę, że lepiej by zrobili, gdyby między Atlantis a Genii nie było sojuszu. Mielibyśmy kolejnego wroga. No ale cóż. Tak tez nie jest źle. Dajmy im w końcu odpocząć.
  • 0

#50 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 22.01.2006 - |19:08|

Ocena :

5 ma start
+1 za kontynuacje wątku z Geni

Razem 6 .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#51 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 19.06.2006 - |18:58|

Wyśmienity odcinek, napewno jeden z lepszych z tego sezonu.

Ocena: 9

PLUSY:

+ bardzo dobrze, ze wrócili do wątku Genii, bo temat zawsze się jakiś znajdzie na odcinek z nimi, cywilizacja ciekawa, mamy z nią różne zatargi co umiejętnie pokazano w tym odcinku. Trzeba przyznać, że bardzo sprytnie to rozegrali Genii, z ogromną ciekawością oglądałem odcinek czekajac jak sie dalej sytuacja potoczy. Co chwila jakies nispodziewane zachowania i zaskakujące momenty a najlepsza była oczywiści końcówka :D
+ fajna misja Ronana i Teyli. Pare odcinków wcześniej również mieli jakąś misję wspólnie, ale wtedy nie podobała mi się ta parka. Tym razem ładnie to wyszło, użyli trochę dyplomacji, trochę siły i dostali do rąk listy gończe, za co roneiż należy się plus.
+ ciekawie przedstawia się sytuacja u Genii i nasze (Atlantis) z nimi stosunki. Nowy lider czy okaże się dobrym przywódcą i odejdzie od drogi szybkiej militaryzacji? Czy nawiążemy bliższe stosunki z jego ludem? Mam nadzieję, ze otrzymamy odpowiedzi na te pytania w przyszłych kilkunastu odcinkach bo temat na pewno wart jest kontynuowania
+ brawo dr Carson Beckett po raz kolejny pokazał, że jest nieoceniony dla Atlantis i jego wpływ może mieć nie tylko wymiar medyczny
+ fajnie, ze pokazali działające wrota

MINUSY:

- niezbyt fajie wyglądała scena, gdy Sheppard przechodził przez wrota wolnym kroczkiem i spokojnie mówi o włączeniu zasłony. Brakowało mi wiekszego ukazania emocji to raz. A dwa to po co kazał technikowi włączyć zaslone, skoro lepiej chyba pzerwać połaczenie - mniejsze ryzyko.
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#52 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 11.07.2006 - |07:32|

Odcinek bardzo interesujący, znowu mamy nazych ulubionych sąsiadów Genii :>
Akcja i cały odcinek bardzo fajnie zrobiony gdyż do ostatniej chwili nikt się raczej nie domyślał iż jest to podwójny plan :huh:

Ogólnie bardzo fajny odcinek daję 9
  • 0

#53 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 11.09.2006 - |18:15|

Dla mnie na 9.Ciekawa intryga Geni.Wyglada na to ze za ZPM druzyna SGA da sie nawet zlapac w oczywista pulapke.Naiwni troche sa ale coz...Odciek bardzo dobry.Rewolucja za pomoca bomby atomowej to troche drastyczna metoda, ale czego nie robi sie w imie rewolucji.
  • 0

#54 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 02.12.2006 - |00:30|

Cieszy powrót Genii,bo nie walczymy tylko z Wraith,ale i z innymi rasami ludzi,choć już dawno nie widziałem w akcji naszych starych dobrych klaunów :) Gdzie te klauny ? Wracając do tematu to listy gończe za Rodneyem,czy Sheppardem mogą już być rozesłane po całej galaktyce i jeśli rzeczywiście to były listy gończe to wraith prędzej,czy później się dowiedzą,że pewna grupka SGA nadal żyje,a co za tym idzie i wyspa nie została zniszczona.

Ocena:7,5
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#55 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 05.03.2007 - |14:17|

9/10
Prawie bym dał 10, ale oszczędzam.

Plan w planie planu.
Dobrze zakręcona akcja, odblokowanie współpracy z Geni poprzez wymianę trepa na naukowca.
Teraz Atlantis otworzy skrzydło szpitalne dla Geni i ma wspólnika.
  • 0

#56 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 09.06.2007 - |22:31|

Fajny odcinek. SGA wraca na dobry poziom. Troche denerwujace jest to ze po tylu wpadkach z Geni wciaz daja sie wodzic za nos.
Daje mocne 9.
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#57 teyla

teyla

Starszy szeregowy

• Email
  • 90 postów
  • MiastoAlwernia/Kraków

Napisano 12.09.2007 - |00:36|

dobry odcinek-naprawde dobre pocieszenie po poprzednim... dużo akcji jak zwykle gdy pojawiają sie wrogowie typu Geniido tego listy gończe, pomysł podbicia galaktyki, rozwój samych Genii, Rodney napalony na ZPM...no i te 'urocze' kłamstewka ;) jedyne co to irytuje mnie naiwność ekipy Atlantis wobec Genii-kolesie od pierwszego spotkania sa niebezpieczni conajmniej jak Wraith... :huh:
  • 0
.::][ open the gate and dream ][::.

http://chevronone.com ;)

#58 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 28.09.2007 - |12:22|

odcienk interesujący - 7/10
tylko ta naiwność naszych... niby chcieli przechytrzyć, ale im się to wybitnie nie udało... nie myślałam czy w ogóle, tylko gdzie i kiedy wydymają ich ci z Genii:) jeszcze się nie nauczyli, że im to jak psom trzeba wierzyć?
w każdym bęż razie dużo zwrotów akcji, trzyma w napięciu.
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#59 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 31.07.2008 - |12:59|

Bardzo dobry odcinek. Na początek dwa wątki, które jak można było się spodziewać, połączyły się w jeden. Kilka razy zmiana nastrojów, raz wygląda że jest rebelia, potem że nie ma, a na końcu znów jest i zakończona sukcesem. Ciekawe czy pod nowymi rządami Genii będą bardziej przyjaźni :).

Ocena: 9/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#60 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 14.03.2009 - |20:11|

Osobiście nie lubię Genii, choć ogólnie dobrze, że są. Sam odcinek byłby zupełnie przyzwoity, gdyby nie ta irytująca i wytykana już przez moich poprzedników naiwność ekipy SGA, która woła o pomstę do nieba. Jeszcze się nie nauczyli, ze jedynym bezpiecznym założeniem odnośnie Genii jest to, że na pewno kłamią? Natomiast same zwroty akcji całkiem dobre: rebelia -> nie rebelia -> a jednak rebelia. Dobrze, ze ten cały ich szef, kanclerz, czy jak on tam się tytułował, doznał w końcu bliskiego spotkania z atomówką. Dziwi jeszcze końcowa łagodność i wręcz przyjazny stosunek wobec przywódcy rebeliantów, który nie dość, że posłużył się zespołem SGA do własnych celów, to jeszcze planował ich zostawić, by również mogli z bliska nacieszyć się widokiem atomowego grzybka. Komandor Koya zaginął... no to na pewno się jeszcze odnajdzie w którymś z późniejszych odcinków i narobi jakiegoś bigosu. Tymczasem ciekawe jak będą się zachowywać Genii pod nowymi rządami. Szkoda, ze i tym razem drugi ZPM okazał się do niczego, jak to ktoś w serialu powiedział, dwa ZPMy to więcej niż jeden.

8/10
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych