Skocz do zawartości

Zdjęcie

Uwagi & Skargi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
480 odpowiedzi w tym temacie

#41 Arwen

Arwen

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 325 postów

Napisano 29.03.2006 - |15:31|

Moi Drodzy! Dlaczego od razu taka wojna? Przecież każdemu z nas zależy na tym by to forum trzymało klasę!
Z ogromną przykrością odbieram niesprawiedliwy atak na Jonasza. Uważam, że jest to jedna z najinteligentniejszych osób na forum Lost. Wibitna osobowość, przemyślane posty. Ilość wypowiedzi nie oznacza zaśmiecania forum. Owszem, są osoby które niewiele mają do powiedzenia i ich jedyną rozrywką jest nabijanie postów w celu zwrócenia nie siebie uwagi i otrzymania wyższej rangi. Jednakże Jonasz do niech nie należy i nigdy nie należał! Uważam, że jego odejście będzie ogromną stratą! A forum straci na jakości. Osobiście wnoszę o przeproszenie Jonasza i o zamknięcie tematu, który stał się areną walki.
Przepraszam, że się wtrąciłam. Zawsze będę bronić osób, które rozwijają nasze forum i dają nam wspaniałą merytoryczną ucztę.
  • 0

#42 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 29.03.2006 - |15:39|

Dajmy sobei spokój z tym przepraszaniem. Nie oczekuje takich gestów, tym bardziej, że obie strony sporu mają troche racji. Nie jestem bez grzechu, nie będa więc sądził innych.

Wycofuja moja prośbe o zamkniecie konta. Do zobaczenia jutro.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#43 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 29.03.2006 - |17:54|

Wycofuja moja prośbe o zamkniecie konta. Do zobaczenia jutro.

Mam nadzieję że tym optymistycznym akcentem , zakończyćę tą dyskusje .
Wiemy że jest pewin problem z modami LOST-a , z tego co wiem , w chwili obecnej są pod lupą administracji i być może nastąpią jakieś zmiany personlane w ekipie .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#44 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 29.03.2006 - |18:31|

To na zakończenie dopiszę tylko:

Jonasza podałem tylko dlatego, że maslot napisał, że nie ma osób, które floodowały w top10/24h, a on nie schodził z pierwszego miejsca tej listy już sporo czasu. I nie chodziło mi atak na niego.
Także przepraszam jeśli poczuł się urażony.

#45 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 29.03.2006 - |18:45|

Rozumiem meandry savuar vivre'u, ale widzac takie teraz glaskanie po glowie prorokuje ze cala te dyskusje bedzie mozna uwazac za stracona bo nic sie nie zmieni. Ja to widze tak, ze na probe krytyki - pare osob zostalo zakrzyczanych przez nadwyraz plodnych forumowiczow Lost, ...a na koniec jeszcze ten szantaz emocjonalny z odchodzeniem z forum... jak z brazylijskiego wyciskacza lez. :/

Na tym forum musi byc twardy rygor. Bylo juz wiele takich akcji prob zmian regulaminu, padaly te same argumenty. I gdyby nie to, ze paru osobom starczylo samozaparcia, zeby nie ulec tym glosom - forum gwrota juz od conajmniej 2 lat byloby tym czym jest 99% forow w sieci.
Szmelcem.

Jesli moge cos proponowac - to bezpardonowe ukrocenie tego co sie odbywa na forum Lost. Bany, obcinanie rang - jak dawniej - tez moglyby byc bo wiem ze to dziala. Apele i PMy - nie dzialaja. Tak to juz - moim skromnym zdaniem - na tym forum jest.
I pamietajcie ze "lepsze jest wrogiem dobrego", skoro pewne metody postepowania wobec niesfornych forumowiczow sie sprawdzily - po co teraz zaczynac jakies delikatne menuety stylistyczne?
Prosto z mostu - albo w te, albo wewte. Nie podoba sie regulamin - to do widzenia.

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 29.03.2006 - |18:47|

• 0
Dołączona grafika

#46 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 29.03.2006 - |19:09|

Akurat, Ogrodniku, mylisz sie mowiac, ze ta rozmowa nie dala efektu.
1. Zaczynaja sie ludzie tam pilnowac, gonic na wzajem by byl porzadek
2. Posty staja sie sensowniejsze
3. Ilosc postow - ostatnimi dniami ogolny licznik forum sie obniza a nie rosnie ;) wiec staje sie tam porzadek.

pare osob zostalo zakrzyczanych przez nadwyraz plodnych forumowiczow Lost, ...a na koniec jeszcze ten szantaz emocjonalny z odchodzeniem z forum... jak z brazylijskiego wyciskacza lez.

Rygor rygorem, ale niesluszne oskarzenie to NIESLUSZNE ostarzenie za ktore nalezaly sie przeprosiny. Udzielone wiec ta sprawe zostawmy juz w spokoju.

Apele i PMy - nie dzialaja. Tak to juz - moim skromnym zdaniem - na tym forum jest.

A skad to wiesz? Przeciez nie jestes moderatorem. Widocznie moje podzialaly. :>
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#47 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 29.03.2006 - |19:24|

Masz rację poprawa jest zauważalna. Ostatnimi tygodniami jak po jednym dniu nieobecności wcisnąłem "zobacz nowe posty" to 2 strony wyników wyskakiwały minimum. Teraz tak jakoś zelżał ten ruch. Sam bym dołożył swoje dwa grosze do forum "Lost" tyle, że nie jestem na bieżąco, ale ten młyn to był spora przesada.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#48 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 29.03.2006 - |19:44|

Akurat, Ogrodniku, mylisz sie mowiac, ze ta rozmowa nie dala efektu.

Fantastycznie - jesli sie myle to ok! Nie mam zadnej przyjemnosci w zabawianiu sie w proroka przeciez :)

A skad to wiesz? Przeciez nie jestes moderatorem.

Stad, ze czytujac to forum tylko troche krocej od Ciebie rowniez czytalem, pisalem, pewnie i jakos uczestniczylem w roznych kryzysach, ktore od czasu do czasu sie tutaj pojawialy.
I zazwyczaj chodzilo o jedno - o to ze ktos osmielil sie wykasowac czyjes posty, obciac ilosc napisanych postow, twardo trzymac za twarz porzadek. I zawsze slyszalem o zamachu na wolnosc wypowiedzi, i o niekompetencji moderatorow. Bla, bla, bla.. Najlepsza metoda obrony jest atak :P

Po paru latach (ale to brzmi :P) stwierdzilem ze takie twarde kroki byly uzasadnione. Chociaz do dzis b. mi zal utraconego archiwum, ale to zupelnie inna historia..

ps. a z Jonaszem - mam nadzieje - wyjasnilem nurtujace go kwestie przez odpowiedz na PMa.
  • 0
Dołączona grafika

#49 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 29.03.2006 - |20:00|

Ogrodniku, cała dyskusja rozpoczęła się od mojego posta, w którym proszę o interwencje moderatorów. Grzesiu nam pomógł, więc dyskusję można uznać za owocną. Nie wiem z czego wynika twoja chęć siania wrogości, ale to nie ma naprawdę sensu. Jak na osobę, która tak świetnie zna regulamin, jest VIP-em, zachowanie to jest co najmniej zastanawiające.

Ja dziękuję wszystkim, którzy zaangażowali się w poprawę sytuacji na forum, szczególnie nieocenionemu Grzesiowi i uznaję sprawę zamkniętą.
  • 0

#50 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 01.04.2006 - |22:33|

W jaki sposób moge zaznaczyć ignorowanie postów z jednego subforum ??
I tak ich nie czytam a przedzieranie sie przez nie jest ciut męczące.
  • 0

#51 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.04.2006 - |23:45|

przez dowcip, znikł wam kalendarz na dole strony, ten z datami na dwa tygodnie do przodu.....

#52 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.04.2006 - |14:19|

Ja mam taka uwage i skarge.

Mianowicie około 2 tygodni temu dostałem ostrzeżenie od administratora "Grinch" za zbyt dużą czcionke w sygnaturze. Oczywiście miał racje, miałem większą czcionke niż jest ustalone w regulaminie.

Dlatego kieruje swoją uwagę co do wyboru czcionki w "Dane Osobiste" -> "Edytuj syganturę".
Skoro w regulaminie pisze:
"B) użytkownik może w sygnaturze umieścić treść o długości 384 znaków w czcionce o wielkości maksymalnej 4. "

To powinna być wprowadzona poprawka w Edycji Sygantury aby maksymalny wybór rozmiaru czcionki był 4 jak przewiduje regulamin a nie 7. To bardzo by ułatwiło przestrzeganie tego podpunktu o czcionce.

A że nie każdy może w danej chwili gdy pisze np: tą sygnature pamiętać calego regulaminu na pamięć. I choć regulamin jest mały, to człowiek jest istotą która często zapomina wiele rzeczy z różnych przyczyn.
To też wprowadzenie tej czynności usprawniło by przesteganie tego paragrafu.

Co wy na to ? :>

Użytkownik komar edytował ten post 09.04.2006 - |14:21|

• 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#53 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 09.04.2006 - |14:39|

Uwaga do rozpatrzenia.
Ale skargi nie widze ;]
  • www.gwrota.com

#54 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.04.2006 - |14:45|

Skargi nie zamieściłem w poście, bo to temat do obgadania np PW.
  • 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#55 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 10.04.2006 - |16:21|

Na forum LOST pojawił się komunikat:

Osoby które będą nagminnie łamać zasady forum. Będą karane upomnieniami procentowymi. Jeżeli to nie zadziała to będzie stosowany ban czasowy lub permanentny.

Pominę już jego wymowę, ale mógłby być choć napisany z zasadami pisowni polskiej.
  • 0

#56 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.04.2006 - |17:29|

1 edytor jest wszedzie taki sam

2 jak piszecie maile do mnie to podawac wszystkie niezbedne dane

"Nie masz uprawnień do oglądania tego forum" O co chodzi?!

co się dzieje z forum? nie mogę wejść i wyskakuje jakiś błąd

maile tago typu beda kasowane bez jakiej kolwiek reakcji ze strony administyracji czyli mojej
pozdrawiam
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#57 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.04.2006 - |19:58|

coś się psuje?

jak w temacie nie ma odpowiedzi, to mi wyświetla 3 posty, przy dwa pierwsze są wzięte chyba z nieba,

Dziś miałem tak dwa razy, raz jak SGTokar dodał nowe odcinki do SGA, wszedłem i przed postem Tokara, były jakieś dwa z innego tematu.

Teraz wchodzę do Lost > coś tam o odcinku "?", także tylko post=tenat, a ja widzę jeszcze dwa o porównaniu Lost do Allias..

O co biega?

Przyczym odświeżenie nie pomaga, czy wina chyba leży po stronie serwera...

edit:
tu macie screen, jakby był potrzebny (sorry za rozmiar, ale nie mam nic na dysku do zmiany formatu)
http://sajfaj.net/to...yswietlanie.bmp

edit2:
http://forum.gwrota....?showtopic=5971
tu macie pewny w 100% dowód, niech admini jak zapoznają się z problemem to go usuną.

Użytkownik Toudi edytował ten post 10.04.2006 - |20:51|

#58 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 10.04.2006 - |20:06|

Podobna sytuacja jest w temacie o schemacie do windowsa z motywem SG Atlantis. Pierwsze posty sa po prostu z kosmosu wyssane.
  • 0

#59 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 10.04.2006 - |20:08|

coś się psuje?

jak w temacie nie ma odpowiedzi, to mi wyświetla 3 posty, przy dwa pierwsze są wzięte chyba z nieba,

Dziś miałem tak dwa razy, raz jak SGTokar dodał nowe odcinki do SGA, wszedłem i przed postem Tokara, były jakieś dwa z innego tematu.

Teraz wchodzę do Lost > coś tam o odcinku "?", także tylko post=tenat, a ja widzę jeszcze dwa o porównaniu Lost do Allias..

O co biega?

Przyczym odświeżenie nie pomaga, czy wina chyba leży po stronie serwera...

edit:
tu macie screen, jakby był potrzebny (sorry za rozmiar, ale nie mam nic na dysku do zmiany formatu)
http://sajfaj.net/to...yswietlanie.bmp

w dniu dzisiejszym w dziale Lost wiele razy pojawiło się coś takiego, że nowy temat miał przed sobą dziesiątki postów z jakiś innych działów, wystaczy chyba zajrzeć do black hole i tam macie tego typu przypadki, też zastanawiam się o co w tym chodzi, czy jest ktoś kto może to wyjaśnić?
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#60 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.04.2006 - |20:52|

to jakis bug z laczeniem losta no coz teraz wyszedl i przy pisaniu nowego tematu podlaczaja sie posty ktore sa w bazie i niby naleza do tego tematu
sprawa zostanie rozwiazana przez skasowanie postow nie nalezacych do istniejacych tematow, natomiast pojawienie sie takich postow w zalorzonym przez siebie temacie nalezy zglaszac przez RAPORT
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych