Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szepty :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

#41 blackrock

blackrock

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 04.07.2006 - |17:29|

Nie, to raczej podpucha :P

jaka niby podpucha? wytlumacz. Scene przy wylocie poczty cisnieniowej ogladalem dobrych klilka razy ale niestety moje ucho nie wychwycilo zadnego normalnego slowa ;)
nie wiem jak komus udalo sie to rozszyfrowac :P ale gratulacje ;)
  • 0

#42 titan_4_8_15_16_23_42

titan_4_8_15_16_23_42

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 05.07.2006 - |11:46|

Ja stawiam na głosy ludzi z eksperymentu parapsychologicznego ostrzegają lub mieszają w głowach. Teza z omamianiem naszych to mało prawdopodobna ponieważ zaraz po usłyszeniu szptów nic się nie działo chyba że co do ostrzeżeń np. porwanie Walta
  • 0

#43 Cyndre

Cyndre

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoŁęczna (ok. Lublina)

Napisano 05.07.2006 - |21:21|

jaka niby podpucha? wytlumacz. Scene przy wylocie poczty cisnieniowej ogladalem dobrych klilka razy ale niestety moje ucho nie wychwycilo zadnego normalnego slowa ;)
nie wiem jak komus udalo sie to rozszyfrowac :P ale gratulacje ;)

To wydaje sie cholernie prawdopodobne ;)
  • 0

#44 n3w

n3w

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 05.07.2006 - |22:01|

wydaje mi sie że głosy z ostatniego odcinka mówią na początku "elizabeth" potem nie wiem i pod koniec "animal" albo "enemy"
  • 0

#45 NIKON

NIKON

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • Miastoz daleka...

Napisano 05.07.2006 - |22:53|

Na koncu to bylo "Kill him" i strzalka na oddech Sawyer'a :P
  • 0

#46 InVer

InVer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 10.07.2006 - |10:46|

a gdyby za szeptami stały jakies istoty niewidzialne, które narzucają swoja wolę chorym, othersom czy innym, othersi w końcu sprawiają wrażenie zmęczonych, coś jakby zamęczonych, niewolników, obłęd w oczach, w końcu to że ktośgada w twojej głowie to nie jest normalne, a jakby jeszcze zamiast gadania potrafił fizycznie cos i przy tym był niewidzialny to każdy by wymiękł. Wg mnie Othersi są narzędziem w ręku prawdziwego czegoś, co stoi za szeptami.
  • 0

#47 Dino

Dino

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 10.07.2006 - |11:56|

a gdyby za szeptami stały jakies istoty niewidzialne, które narzucają swoja wolę chorym, othersom czy innym, othersi w końcu sprawiają wrażenie zmęczonych, coś jakby zamęczonych, niewolników, obłęd w oczach, w końcu to że ktośgada w twojej głowie to nie jest normalne, a jakby jeszcze zamiast gadania potrafił fizycznie cos i przy tym był niewidzialny to każdy by wymiękł. Wg mnie Othersi są narzędziem w ręku prawdziwego czegoś, co stoi za szeptami.

A może to nasz czarny dymek gada szeptami? :P
  • 0

#48 Mr.UnFriendly

Mr.UnFriendly

Starszy szeregowy

• Email
  • 122 postów

Napisano 18.07.2006 - |12:20|

Wczoraj miałem okazję zobaczyć film "Głosy". Film co prawda taki sobie, a zakończenie beznadziejne, ale główny motyw filmu może być wyjaśnieniem zagadki szeptów.

Tematem filmu jest EVP (Electronic Voice Phenomena) i Komunikacja Transinstrumentalna, czyli ogólnie mówiąc komunikacja z tamtą stroną za pomocą zwykłych urządzeń elektronicznych nastawionych na puste częstotliwości (szum). Badania nad tym prowadzi wielu naukowców-amatorów oraz kilka poważnych instytucji i jak do tej pory udało się nagrać wiele tysięcy przekazów, a czasem nawet nawiązywano dialogi. Niektórzy badacze tego zjawiska sądzą, że duchy komunikują się między sobą używając czegoś podobnego do naszych fal radiowych i dlatego potrafimy odbierać sygnały pochodzące z zaświatów.

Możliwe, że szepty są właśnie głosami duchów wzmocnionymi przez niezwykłe pole elektromagnetyczne panujące na wyspie.
  • 0

#49 n3w

n3w

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 18.07.2006 - |22:09|

mozliwe ale wtedy na wyspie musialy by byc jakies glosniki ktore nasi bohaterowie powinni znalesc a pozatym w transkomunikaci przekaz z tamtej strony mozna odsluchac jedynie w czasie odtwazania nagrania

Użytkownik n3w edytował ten post 19.07.2006 - |21:42|

• 0

#50 VendettaCorleone

VendettaCorleone

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 27.07.2006 - |23:43|

mnie bardziej pasuje telepatia
a teksty w czasie gdy shannon jest z sayidem w dzungli brzmia jakby wypowiadal je boone
nie wszystkie ale niektore
moze slychac tych co umarli na wyspie??
  • 0

#51 Ian Whyte

Ian Whyte

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.07.2006 - |14:03|

Według mnie te szepty to pierwsi mieszkańcy wyspy (ci od wielkiej, 4-palczastej łapy) którzy weszli (po śmierci) w jakąś formę "duchów", "nad-ludzi w postaci astralnej" lub coś w tym stylu :P (nie wiem jak to nazwać)
  • 0

#52 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 30.07.2006 - |12:13|

A może po prostu othersi opracowali miksture pozwalająca im rozprzestżeniac swój głos by straszyc rozitków ?!
  • 0

#53 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 04.08.2006 - |16:51|

Nie wydaje mi się. Czemu jedni słyszą szepty które mają z nimi cos wspólnego np. "Idzie tu" bądź "strzelaj" a inni wogle ich nie słyszą? Przez sekundę myślałem że mogą byc tam jakies mini głośniczki ale potem pomyślałem że to głupie.
  • 0

#54 Mumin

Mumin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoGórny Ślonsk

Napisano 04.08.2006 - |22:00|

A co sądzicie na temat, że szepty są "tworzone" przez othersów, żeby ich poprostu przesrtaszyć?
  • 0

#55 agrest-17

agrest-17

Szeregowy

• Email
  • 10 postów

Napisano 16.08.2006 - |20:17|

Te szepty to głosy innych. Oni sie ukrywają i szeptają między soba czy im (lostowiczom) sie pokazać, czy może coś w tym stylu i moga też mówić od tyłu taj jak Walt do Shannon co sie jej ukazywał.
  • 0

#56 Buzzek

Buzzek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • MiastoSg-1

Napisano 14.09.2006 - |15:30|

Nie rozumiem Co to miało znaczyć z tymi chorymi kiedy byli w tunelu
  • 0

#57 misiek14

misiek14

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 17.09.2006 - |08:59|

moim zdaniem to są ci inni w ostatnim odcinku 2 seasonu zatakowali ich tylko alex curka francuski
pomaga im tylko kiedy może
  • 0

#58 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 17.09.2006 - |15:36|

Raczej można by się skłaniać ku temu, że "szepty" to dusze zmarłych mieszkańców wyspy, ktorzy zostali wykorzystani przez DHARMA'ę jako króliki doświadczalne a teraz odgrywają się na wszystkich-bo skąd wiemy, że Others ich nie słyszą ? Przecież nikt Fenry'ego nie pytał czy słyszał "szepty" jak go więzili ? Może dlatego zawsze mówią , że "są dobrymi ludzmi" by zagłuszyć sumienie za to co zrobili tubylcom

Może to też być związane z " wypadkiem " na wyspie przed 16-stoma laty i ten "uroczy " dymek :)
  • 0

#59 Zbych2

Zbych2

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoPińczów

Napisano 23.09.2006 - |21:55|

(Henry: She's a hundred and forty feet high, sixty feet wide...)
-
(Henry: Ma on 140 stóp wysokości, 60 stóp szerokości...)

It ain't sixty feet...
-
To nie jest 60 stóp

Nie możliwe żeby miało to coś 160 stóp wysokości. Stopa=30cm 160x30=4800cm 48 metrów, widać by go było nad dżunglą.

A wracając do tematu te szepty to mogą być:
1Othersi ale musieli by być niewyobrażalnie szybcy i znać się jak 5 Locków na skradaniu.
2Othersi ale szeptają żeby wiali tam gdzie pieprz rośnie a Hurly nie dogoni Saida i mogą ich sobie wyłapać.
3Wyspa działa na naszych losturystów kiedy zbliżają się othersi.

Użytkownik Zbych2 edytował ten post 23.09.2006 - |22:05|

• 0

#60 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 02.11.2006 - |17:37|

Witam serdecznie wszystkich, to mój pierwszy post.

Ogladajac stare odcinki LOST wpadlem na wyjasnienie fenomenu szeptow, jakie slyszlal Sayid w 1x09, Saywer w 1x16, Shannon w 2x01 czy Hurley, Jack, Kate i Sawyer w 2x23,24.

Pojawila sie w ostatnim czasie na forum koncepcja tuneli wewnatrz wyspy. Jesli naprawde istnieja takie tunele, to posiadaja zapewne kanaly wentylacyjne. Kiedy inni ida przez taki tunel i rozmawiaja, dzwiek ulega znieksztalceniom, a moze i wzmocnieniu poprzez echo i inne zjawiska akustyczne. Dodatkowo czesc dzwiekow, juz znieksztalconych wydostaje sie przez kanaly wentylacyjne rozmieszczone na wyspie. Jesli akurat ktos znajdzie sie w poblizu takiego kanalu, slyszy to, co mowia obcy mocno znieksztalcone. I stad te szepty

Napiszcie, co o tym myslicie i przepraszam, jesli to juz bylo i ktos wczesniej na to wpadl!

Użytkownik Haes edytował ten post 02.11.2006 - |20:37|

• 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych