7/10
W odcinku jest akcja, napięcie, troche humoru ... Tylko jakby troche w dziwnych proporcjach i dziwnie to wszystko ułożone ... Motyw z Ballem był fajny kiedy pierwszy raz ulokował się na ziemi ... Potem coraz bardziej zaczęło mnie to nudzić ... Chociaż sama postać jest ekstra

Ale mam nadzieje, że zobaczyliśmy go poraz ostatni ... On chyba naprawde uwierzył, że jest bogiem i jest niepokonany ... Niesprawny statek, brak osłon, uzbrojenia, wirus we wszystkich systemach ... A on:
[23405][23434]/Mówi Natan z Przymierza Lucian.
[23435][23457]/Macie ładunek, który należy do nas.
[23458][23484]/Oddacie ładunek i przekażecie|/wasz statek, natychmiast.
[23485][23509]Nie masz prawa wysuwać takich żądań.
[23510][23537]Nie macie osłon ani uzbrojenia.
[23538][23565]Poddajcie się natychmiast|albo przygotujcie się do abordażu.
[23566][23592]/Proszę bardzo, spróbujcie.
W pewnym momencie myślałem nawet, że zaraz ujrzymy jego Hataki przybywające na orbite albo jakiś promień energi z planety, który zacznie sprzątać statki Lucjan ... a tu lipa :hyhy: Nie ma co jest pewny siebie jak cholera ... no ale teraz paru jego klonom dostało się za swoje

Nowo zabawka Tauri ... no dobra drugi Dedal to jeszcze ujdzie bo mi się podoba, ale skąd wzięli dowódce to nie wiem strasznie tam nie pasuje ...

Jak dla mnie jeszcze większym błędem jest to że nawet słowem nie wspomnieli o nim wcześniej, po prostu nagle się wziął i tyle ... !! Pomijam fakt trwania budowy takiego statku, ok mogli się za niego wziąźć po zbudowaniu Dedala - ok, ale wspomnieć chociaż w przedostatnim odcinku że drugi statek klasy Dedal jest już na ukończeniu czy coś takiego ... Bez komentarza ofensywna broń Odysei - jakby strzelali kapiszonami ... Dla mnie troche drętwo SG-1 zachowywało się podczas ich misji, czegoś mi brakowało ... No ale Teal'c został drugim Terminatorem - gratulacje :] Wiadomo czasem trzeba pokozaczyć, ale bez przesady