Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 189 - S09E15 - Ethon

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
145 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (170 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (39 głosów [26.53%])

Procent z głosów: 26.53%

2. 9.5 (33 głosów [22.45%])

Procent z głosów: 22.45%

3. 9 (34 głosów [23.13%])

Procent z głosów: 23.13%

4. 8.5 (14 głosów [9.52%])

Procent z głosów: 9.52%

5. 8 (12 głosów [8.16%])

Procent z głosów: 8.16%

6. 7.5 (5 głosów [3.40%])

Procent z głosów: 3.40%

7. 7 (1 głosów [0.68%])

Procent z głosów: 0.68%

8. 6.5 (2 głosów [1.36%])

Procent z głosów: 1.36%

9. 6 (1 głosów [0.68%])

10. 5.5 (1 głosów [0.68%])

11. 5 (1 głosów [0.68%])

12. 4.5 (1 głosów [0.68%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [0.68%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (1 głosów [0.68%])

21. 0 (1 głosów [0.68%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Matek

Matek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.02.2006 - |17:26|

Tak, odcinek calkiem calkiem... dalem 8,5. 10 to chyba nigdy nie dam bo nie cierpie naiwnosci... Te nasze ziemskie sily sa normalnie jak siostry z PCK! Mam nadzieje ze ostatni odcinek bedzie wymiatal, bo Atlantis zjezdza po rowni pochylej :-(
  • 0

#42 koalla145

koalla145

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoNieporęt k. Warszawy

Napisano 05.02.2006 - |17:52|

Sorka za nadmierne emocje ale posta wyskrobałem zaraz po obejrzeniu odcinka.
  • 0

#43 Cyclops

Cyclops

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 06.02.2006 - |00:13|

no panowie niewiem nadczym wy sie tu tak podniecacie dla mnie ten odcinek zasługuje najwyżej na 8 i to na wyrost .

W tym odcinku możemy zauważyc kompletny brak zdecydowania , przelecieli Bóg wie jaką odległość z konkretną misją i po dotarciu na miejsce co się okazuje są niezdecydowani przez co tracą najważniejszą broń "zaskoczenie" tego się niespodziewałem po tak doświadczonych żołnierzach , to jest poprostu karygodne . Jak również niesłychana naiwność ze strony Daniela przeciesz na pierwszy rzut oka widac było że prezydent Rand był kompletnie zawładniety przez Ori .

no ale dość tych narzekań

Wkońcu jakaś akcja nareszcie :clap: prometeusza mi nie żal i tak byl juz przestarzały czas na coś nowszego może na Oriona :hyhy: bo przy takiej technologi ataki rakietami zaczeły być już żenujące .

Wiec nic dodać nic ująć odcinek zasługuje na słabą 8 pozdro 4all
  • 0

#44 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 06.02.2006 - |02:54|

odcinek całkiem niezly. Szkoda Promka ale coz, jak chce sie zbawiac caly swiat to koszty trzeba ponosic. Fajnie sie rozpadl :) niczym titanic.

Co do reszty to przyznam ze odcinek wciagajacy, ale czy zawsze musi byc jakas dobra osoba wsrod tych zlych? Mowie o tym wojskowym- Murzynie, od razu bylo wiadomo ze on pomoze. Ale tak pozatym to nie ma sie do czego przyczepic. Na reszcie nie mielismy tradycyjnego happy endu. No i ta bron od Ori... no no... widac ze nie ma z nimi zartow, wyslali swoj ubogi projekt a i tak przebil oslony asgardu jak maslo/margaryne.
  • 0

#45 LosSerdelos

LosSerdelos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 06.02.2006 - |08:04|

W koncu cos sie dzialo ! Nie bylo bezposrednio Ori , za to ich technologia - i dobrze bo juz mam dosc tego wirusa ktorego wszedzie rozsiewaja - troche to nudne. Od odcinka z budowa super wrot - kolejny pokaz technologiczny - satelita mniejszy ale za ro skuteczny !
  • 0

#46 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 06.02.2006 - |09:16|

A miało być tak ładnie, a tu klapa. Eh, Tauti dostają lanie..... a gdzie tu szczęśliwy koniec.... Ale z drugiej strony wreszcie się coś zaczęło dziać. No to będzie, oj będzie wesoło, jak już tak się dzieje :D . W każdym razie odcinek naprawdę niezły, dobrze przemyślany i zrobiony - 9,5 (żeby nie zapeszyć następnych :D )

Użytkownik jack edytował ten post 09.02.2006 - |11:12|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#47 omega_ra

omega_ra

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.02.2006 - |09:27|

Bardzo dobry odcinek. 9
Mamy końcówkę sezonu, więc możemy spodziewać się więcej takich odcinków :). Szkoda tylko dowódcy Prometeusza.
  • 0

#48 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 06.02.2006 - |09:49|

9/10; widać, że nawet z całkiem prymitywnej technologii Ori są w stanie sklecić coś ciekawego;
swoją drogą miło jest popatrzeć jak przegrywamy :D , a nie jestem wyjątkiem patrząc na wcześniejsze posty;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#49 Stefan_Be

Stefan_Be

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 06.02.2006 - |10:28|

Najgorszy odcinek jaki widziałem. Zastanawiam się, czy w ogóle nie zrezygnować z SG-1
Arogancja Ziemian, ich naiwnośc i wiara w to, że są najlepsi we wszechświecie sprawiła, że po raz pierwszy od 9 sezownów kibicowałem ich przeciwnikom.
Tak odpuścić śmierć kolegów, Przylecieli Prometeuszem (miliadry dolarów psu w bude) by ratowa jedkengo Jacksoan'a (i to nawet nie czarnego), a odpuścić życie prawie dwóch tuzinów innych statystów to nie ładnie.
Mitchel powinien zestrzelić satelitę, a nie słuchać Jackson'a i Carter (ciekawe jak się wydostała z Prometeusza)...
Nie wróżę Ziemi i naszemu układwi słonecznemu długiego istnienia, jeśli połączone siy Ori i Wraith zaatakują naszą planetę, a decydujący głos przy obronie będą mieli Carter i Jackson.

Boże cara chrani
  • 0

#50 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.02.2006 - |11:25|

jeśli połączone siy Ori i Wraith

Przedzej ORI polaczylisby sie w sojuszu z Ziemianami ;) Wraith zjadaja bateryjki ORI a na dodatek sa znacznie bardziej technologicznie do prodzu niz Ziemianie, majac ich po pokonaniu ziemian jako wroga byloby znacznie gorszym rozwiazaniem niz miec ludzi jako przeciwnikow po wojnie z wraith (w kotrej napewno duzo ludzi zginelo - wiec mniej przeciwnikow).
  • 0

#51 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 06.02.2006 - |12:50|

E.... w te sojusze to niezbyt mi się chce wierzyć. Raczej będzie każdy z każdym, z tym, że ludzie znajdą się między młotem i kowadłem - coś jak Polska między Hitlerem i Stalinem w 1939 roku.

Użytkownik jack edytował ten post 06.02.2006 - |12:50|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#52 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.02.2006 - |13:06|

No ja tez jestem zdania ze ni ebedzie zadnego sojuszu, pozatym wraith nie doleca nawet do ziemii ;).
  • 0

#53 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 06.02.2006 - |16:27|

8.5/10

Rzeczywiście chwilami odcinek był mocny, moment w którym satelita przebił osłony Prometeusza wprawił mnie w ździwienie ... Chyba przyzwyczailiśmy się do tego, że Prometeusz prowadzi ciężkie walki, ale zawsze jakoś wychodzi cało z opresji tym czy innym sposobem - a tu prosze takie zaskoczenie ... Dobrze że prezydent dostał kulke, należy mu się za załoge Prometeusza :censored: I szkoda że ich śmierść poszła na marne, i satelita niezniszczony i nie doszli do porozumienia ... Ździwił mnie fakt że tak nagle ruszyliśmy im na pomoc włączając w to Prometeusza, ok to przez nas najprawdopodobniej wybuchła wojna ale żeby tak rzucać się bez rozpoznania ... no i mamy tego skutek :( Myślę, że kiedy mieli okazje powinni go zniszczyć wtedy obie strony nie miały by żadnej karty przetargowej(oprócz Gwiezdnych Wrót) i jeszcze coś mogło by wypalić z porozumienia, a takto lipa ... W każdym razie mam nadzieje że nowy statek jakiej by nie był produkcji ( a najlepiej żeby był w 99% Asgardzki a 1% będzie stanowić ludzka załoga :D ) lepiej będzie sob ie radził w starciach bojowych ... Kto wie gdyby Prometeusz miał broń ofensywną Asgardu może zdążyli by zniszczyć satelite zanim dał im takiego łupnia ...
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#54 Gucus

Gucus

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoBytom

Napisano 06.02.2006 - |16:41|

8,5
Momentami troche przynudzało, no i oczywiście te niezdecydowanie
lecieli tam dwa dni to mogli po drodze pomyśleć czy na pewno zniszczą satelite jak będą na miejscu, a nie ustawić się na celowniku i rozpoczynać pogawędkę "no to co robimy" :)

Co do sojuszów to ja skłaniam się do rozejmu pomiędzy ziemią a Baalem (którymś z kolei jego klonem), będą mieli zwspólne cele zniszczenie Ori i Wraith, obie rasy jakos pewnie nie pasują Baalowi do planów :) każda chce wykożystać ludzi na własny sposób i co by Baalowi pozostało :)
  • 0

#55 Merlin

Merlin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 06.02.2006 - |19:02|

8/10 - bardzo dobry odcinek, dobra historia, wartka akcja i napięcie.
przyznam że odczuwałem nieskrywaną satysfakcje że w końcu Ziemianie dostali po [beeep]e ;) . tyle ostanio naiwności i głupoty że aż się prosiło :censored: prawde mówiąc myślałem, że już po wyjściu z nadprzestrzeni mogą dostać z tego działa...
  • 0

#56 Setekh

Setekh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 06.02.2006 - |19:26|

Witam wszystkich,

Odwiedzam forum często więc końcu piszę tego pierwszego posta.

Moim zdaniem najlepszy odcinek z 9 sezonu. Ale dowódcom w SG1 brakuje zdecydowania Admirała Adamy.
Z takim dowódcą na Dedalu zarówno Wraith jak i Ori by nam nie były straszne :hyhy:

Co do zniszczenia Prometeusza i dobrze :D bo w barwach Tauri będzie coś nowego latało.
Przynajmniej tak piszą na gateworld :D

Pozdrawiam
Seth

Użytkownik Setekh edytował ten post 06.02.2006 - |19:27|

• 0

#57 zat

zat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.02.2006 - |19:43|

Bardzo mroczny odcinek, dałem 10 za dramaturgię :( Stan posiadania zmnniejszył sie o jedną jednostkę(w sumie za wiele ich nie mieli, Prometeusz, Dedal i od niedawna Orion Pradawnych w Atlantisie). Podobno wkrótce wejdzie na scenę( według spoilerów) nowy ship Odyseja, wiec stan posiadania wróci do normy.
Co do Wraith lecących z Pegaza to pamiętajcie że zabrał sie z nimi płk.Shepard, napewno z Ronanem i McCaiem coś z tym zrobią :D
A tak wogole to ciekawi mnie co się do diabła dzieje z Asgardem, stęskniłem sie już za tym kurduplem Thorem i jego filozoficznymi, stoickimi wypowiedziami :clap:
  • 0

#58 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.02.2006 - |19:45|

Pewnie w koncowce wroic i asgard i dowiemy sie co robili w "sasiedniej galaktyce"
  • 0

#59 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 06.02.2006 - |22:05|

Na start 5 .
+1 - Ori i ich technologia .
+2 Promek i jego zniszczenie
+1 za Klimat
-0,5 za gadulstwo przed atakiem .Trwało to za długo .

Razem 8,5 .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#60 ArTi

ArTi

Kapral

• VIP
  • 187 postów
  • MiastoMielec

Napisano 06.02.2006 - |22:53|

Za akcje 8. Za logikę 2.=5 Wlatujemy do systemu rozwalamy bron a potem rozmawiamy. A jak nie to wysylamy ladunek transporterem albo na satelite albo do centrum dowodzenia. Walka to nie czas na dobroczynnosc. Lepiej zeby zginal wrog i jeden Daniel niz stracic kupa luda i statek. A potem da mu sie medal- posmiertnie:). A po za tym jak ktos do nas celuje to robimy manewry unikowe a nie stoimy i czekamy jak barany az nas trafia. zawsze mozna latac wkolo satelity i ostrzeliwac go - nie ucieknie:) A scenarzystow za logike i przewidywalnosc rozstrzelac. Wiadomo ze Daniel bedzie probowal negocjowac z kims z kim nie da sie negocjowac, ze Sam w jakis sposob przezyje (jak ona to zrobila- ma wlasny kieszonkowy asgardzki transporter?) Jako ci dobrzy zawroca przed zniszczeniem tego po co tam przybyli? Bo uwieza na slowo (zomo nie klamie;))
Rok to dlugo i jak sie wie co wrog kombinuje to mozna to wczesniej zniszczyc.

A na koniec jak oni zbudowali tego satelite? W calosci go nie wystrzelili. A technologi lotow kosmicznych to raczej nie posiadają. Jak by mieli to rakiete z maskowaniem wystrzeliliby w satelite.

Użytkownik ArTi edytował ten post 06.02.2006 - |23:14|

• 0
Być człowiekiem to znaczy zmieniać się by stać się lepszym
J.L. Picard

Teoria jest wtedy gdy nic nie działa choć wszystko jest wiadome.
Praktyka jest wtedy gdy wszystko działa choć nikt nie wie dlaczego.
Łącze teorie z praktyką, nic nie działa i nikt nie wie dlaczego

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych