Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co się stało z użytkownikami tego forum?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
92 odpowiedzi w tym temacie

#41 Alfikuss

Alfikuss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 23.09.2005 - |00:19|

A teraz uwaga, wstrzymac oddechy, bo oto objawil sie po raz pierwszy pewien urzytkownik tego forum. Krotko mowiac: witajcie. :) Forum to znam i odwiedzam od dawna. Na wielka pochwale zasluguje tu poziom prezentowanych wypowiedzi oraz utrzymywany porzadek. Zresza sami wiecie.

Zgadzam sie z tym, ze nie jest latwo byc nowymi i zarazem aktywnym forumowiczem. To, o czym daloby sie prowadzic ciekawe dyskusje, zostalo juz dawno poruszone. I to z uwzglednieniem spojrzenia na sprawe z praktycznie wszystkich mozliwych punktow widzenia. Przez osoby, ktore naprawde sporo o tym wiedza. Nic dodac, nic ujac. Pozostaje tylko przeczytac, zastanowic sie, docenic i czekac na kolejne wypowiedzi. Nie widze sensu w rejestrowaniu sie by pisac posty w stylu "zgadzam sie z X, choc Y tez ma sporo racji" i koniec.

Najwiecej mozliwosci stwarzaja wiec wlasnie dyskusje o odcinkach. I to normalne, ze glownie tam pojawiaja sie nowe posty. Gorzej bedzie podczas przerwy w emisji. A ja wlasnie pisze w tej chwili dla samego pisania cos, o czym wszyscy wiedza. Latwo zrozumiec czemu ludzie nie pisza :lol:

Naprawde to zarejestrowalem sie, bo to ulatwia korzystanie z forum. No i dla mojego ulubionego serialu Battlestar Galactica. SG jest dla mnie na drugim miejscu, nie bede tlumaczyl dlaczego. Ot, taka prywatna opinia. Hehe. Moze zaczne sie gdzieniegdzie udzielac (potencjalnie SGA i BG). Ale nie obiecuje ze mi to szybko nie przejdzie. Samo czytanie sprawia i tak wystarczajaco duzo satysfakcji
  • 0

#42 Riggs

Riggs

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 23.09.2005 - |11:37|

Na początek witam wszystkich!!!
Jestem nowym userem i chcialbym zabrać głos i w tym temacie. Ciężko jest się przełamać i coś pisać na forum, na którym 90% ludzi wie wiele więcej o Star Gate niż ja, ale cóż. Kiedyś stargate ogladałem trochę w tv, teraz nadrabiam i oglądam na kompie (dziś skończyłem 2 sez- świetny), na forum zapisałem się głównie dla tego (i tego nie ukrywam) żeby zdobyć trochę seriali sci-fi za niską cenę. Jednak zacząłem przeglądać różne działy, czytać wiele postów i dochodzę do wniosku że to co mnie przyciągnęło na forum już dawno minęło. Nie zależy mi już tak bardzo na zdobywaniu kolejnych seriali, chcę zacząć dyskusję o tym co oglądam i co mnie fascynuje... Jeśli podszkole swoją wiedzę o sg-1 i obejrzę wszystkie serie pewnie wybiore się na zlot pogadac z ludzmi ktorzy tak jak ja kochaja serial.
  • 0

#43 Grace

Grace

Szeregowy

• Email
  • 67 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 09.10.2005 - |20:34|

Chociaż jestem zarejestrowana od kilku miesięcy, czytam forum od ponad roku. To prawda, trzeba się przełamać żeby coś napisać. Czas też jest potrzebny, nie ukrywajmy, co innego czytać a co innego pisać. Tu trzeba się już zastanowić, ubrać wszystko w słowa. Poza tym dobrze jest najpierw poczytać, zoreintować się co już zostało powiedziane a co nie. Im więcej czytałam tym bardziej żałowałam, że tak późno odkryłam Stargate i to forum. Oglądałam mniej więcej od połowy 3 sezonu, w telewizji, więc było to dawno i nie miałam możliwości powrotu do odcinków ( oprócz HBO, dzięki temu kanałowi 6 serię znam już prawie na pamięć:P) Dopiero ostatnio zdobyłam 7 sezonów, nadrobiłam zaległości. W każdym razie żałowałam, że nie było mnie wtedy, kiedy wszyscy podchodzili z takim entuzjazmem do serialu, pisali, komentowali, czekali z niecierpliwością na nowe odcinki. W tych wypowiedziach czuć było specyficzny klimat, każdy pisał od razu po obejrzeniu, na świeżo. Pamiętam jak czytałam o Lost city(tyle tego było, chyba ponad 20 stron) to tak się nakręciłam, że po przeczytaniu poprostu musiałam znów obejrzeć ten odcinek:)Teraz to już trochę za późno wracać do niektórych rzeczy. Poprostu wydaje mi się, że dla niektórych będzie to już nudne a nawet denerwujące, będzie myślał "rany, ten znowu o tym". A czasami człowiek chce poprostu podzielić się swoimi odczuciami i wrażeniemi, nawet jeżeli inni mówili o tym tysiąc razy.
Teraz z kolei wszyscy piszą głównie o 9 serii. Znów mam problem, bo nie mam zbyt szybkiego internetu, dopiero kończę ściągać 8 sezon, nie mówiąć o 9:/ Więc znów zostaję w tyle. No ale cóż, takie życie...
  • 0

#44 zbzikowana

zbzikowana

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 76 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.10.2005 - |21:54|

Witam wszystkich!
Pamięta mnie ktoś jeszcze? :mellow:

Co sie stało z userami?
Po części wszyscy moi poprzednicy mają rację.
Dyskusje wciąż trafiające na to samo, rozłam SG1 i na SG1 i SGA.
Dla mnie w pewnym momencie się zrobiło za dużo tematów. Opowiadania jakoś podupadły. I... przestałam zaglądać już od pół roku, jak nie więcej. I to nie tylko pisać, ale nawet przychodzić. Może to, co już wymieniłam, może to, że forum przestało być tylko Stargate. Pamiętam początki forum. Pamiętam wielki pad. Pamiętam zmiany rang. Pamiętam zażarte dyskusje w Sam & Jack shippers. Pamiętam zabawy i śmiechy. Pamiętam też powazne tematy. Pamiętam powstanie działu sci-fi. I pamiętam gorące dyskusje. Pamiętam zamiany w dostępie do odcinków. Pamiętam pewną noc sędzoną z moderatorami na zabawie... (:D)
Ale... w pewnym momencie straciłam serce. Może to się zmieni. Może.
I w efekcie ominęło mnie mnóstwo ostatnio. Odejścia użytkowników... nawet nie wiem kto i kiedy odszedł.

Hm. Offtopic?
Na pytanie w sumie odpowiedziałam, więc może nie tak bardzo.

z.

Użytkownik zbzikowana edytował ten post 29.10.2005 - |21:59|

• 0
Vita sine libris mors est.

#45 Proximus

Proximus

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 29.10.2005 - |23:06|

"Co się stało z użytkownikami tego forum?, prawie w ogole nikt nic nie pisze"

Odpowiedż jest prosta, ponieważ tutaj nie można pisać o czym się ma ochotę, ale tylko o tym, co jest dozwolone przez dowodzących boardem.

Przykład, dział "Pogawędki", który bardzo lubiłem. Został praktycznie zlikwidowany; osoby, które tam pisały, a nie w jedynie słusznym dziale o SG1 zostały publicznie napiętnowane.

Druga kwestia, komunistyczna cenzura. Jak zobaczyłem, że jakiś mod edytuje posty w dziale Lost, dając tekst "Tu nie piszemy o polityce", to nie wiedziałem czy płakać, czy śmiać się z jego kretynizmu.

Jestem tu od dawna, pamiętam czasy flagowca i różne kontrowersje, ale fakt NAKAZYWANIA o czym mamy tu pisać, przeważył szalę. Ludzie mieli po kilkaset postów i nagle zrobiło się im kilkanaście, czy ktoś nas za to przeprosił? To, co w odczuciach jednej osoby wydawało się nieciekawe, znikło na zawsze w czeluściach niebytu. Wiele spędzonych minut, dni a nawet miesięcy; myśli które powstały w wyniku jakiegoś impulsu przekazane na forum innym ludziomm zanikły jak krople na deszcu...

Chyba wiele osób tak sądzi. Troszkę dziwne jest, zasłanianie się Regulaminem. Wszystko można pod niego podpiąć.
Ja się zapytam. Czy Regulamin jest dla ludzi, czy ludzie dla Regulaminu Panie Obi?

To tyle z mojej strony. Nie chce mi się więcej pisać, bo i tak ten post wkrótce jakoś dziwnie zostanie skasowany....

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 30.10.2005 - |00:22|

• 0

Th truth is out there...

#46 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 30.10.2005 - |00:04|

Cierpkie sa te ostatnie 2 posty. Swoja droga, ciekaw jestem czy to jest regula, ze wszystko sie kiedys tak konczy? No bo - jakos sie robi pochmurnie nad tym forum. Czy sie myle? Czy tez jesien dokucza co niektorym?...
  • 0
Dołączona grafika

#47 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 30.10.2005 - |09:19|

Przykład, dział "Pogawędki", który bardzo lubiłem. Został praktycznie zlikwidowany; osoby, które tam pisały, a nie w jedynie słusznym dziale o SG1 zostały publicznie napiętnowane.

Alez dlaczego tak uważasz ? Przecież Pogaduszki nadal istnieją w niezmienionej formie . Jedyną zmianą która ich dotkneła to to że posty tu pisane , nie są zliczane .
A poza tą zmianą nadal możesz pisać na temat tylniej cześci koleżanki Maryni(o ile ona się nie obrazi i edzie to w odpowiednim temacie) .

Druga kwestia, komunistyczna cenzura. Jak zobaczyłem, że jakiś mod edytuje posty w dziale Lost, dając tekst "Tu nie piszemy o polityce", to nie wiedziałem czy płakać, czy śmiać się z jego kretynizmu.

Wyjaśnij mi prosze , co wspólnego ma wybór prezydenta , do serialu .

pamiętam czasy flagowca i różne kontrowersje

Część ludzi przyszła tu tylko dla flagowca i innych ftp-ów .

To, co w odczuciach jednej osoby wydawało się nieciekawe, znikło na zawsze w czeluściach niebytu. Wiele spędzonych minut, dni a nawet miesięcy; myśli które powstały w wyniku jakiegoś impulsu przekazane na forum innym ludziomm zanikły jak krople na deszcu...

Posty nadal są (powtarzam się ).

Ja się zapytam. Czy Regulamin jest dla ludzi, czy ludzie dla Regulaminu Panie Obi?

Masz jakieś zażalenie - zapraszamy na PW do administracji .

Witam wszystkich!
Pamięta mnie ktoś jeszcze?

Oczywiście :) .

Użytkownik Obi edytował ten post 09.11.2005 - |22:04|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#48 Gwydion

Gwydion

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów
  • MiastoPoland

Napisano 09.11.2005 - |12:00|

A ja się cieszę ze takie forum wogóle istnieje w naszym ojczystym jezyku.
Jak tylko wznowione zostaną emisje nowych odcinków sg1 i sga to na pewno zacznie tutaj wrzec.
  • 0
gate@Tau'ri Your Universe of Stargate
gaters.tauri.net Your New Gaters Forum

#49 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 09.11.2005 - |22:43|

Co racja to racja - ja powoli piszę swooją powieść i może w przyszłym roku uda mi się przedstawić do poczytania kilka integranych rozdziałów...
... Bardzo mi się to rozbudowuje i ciężko się pisze (nad wieloma wątkami trzeba panować) ale mam nadzieję, że dzięki temu będzie ciekawsze...
... Tak więc cierpliwości... Czasu wymaga wiele i rodzina, i praca, i pisanie, i tłumaczenie - większość z nas wciąż tu jest, choć ograniczona czasowo przez wielowątkowość życia... :D
... Okażcie trochę wiary ludzie i dobrej woli - wiemy wszyscy - jest ciężko i będzie jeszcze ciężej, jeśli nie zechcemy by było lepiej i nie zaczniemy realizować naszych chęci i nadziei ...
... Przecież nikt nam nie obiecywał łatwizny jak wychodziliśmy z raju :) ani kiedy zamienialiśmy zdumienie na rozsadek...
... To, że trzeba się starać, to jest sól życia - bez tego zemdliło by nas na śmierć :rolleyes: ale pamiętajcie mamy wielką siłę w sobie... a daje ją nam pragnienie wieczności, poznawania, mądrości i zrozumienia... to prezent, który dostaliśmy od Stwórcy
  • 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

#50 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 10.11.2005 - |08:42|

Co się stało z użytkownikami tego forum?

Ja właśnie wracam bardzo powoli z bardzo dalekiej podróży...
Nawet dwa spotkania forumowe w Krakowie musiałem opuścić w ostatnim czasie :(

Będe musiał nadrobić zaległości na Forum bo zupełnie wypadłem z obiegu :)
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#51 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 30.11.2005 - |14:51|

Ja zarejestrowałem się dopiero teraz, natomiast przeglądałem forum od kilku tygodni. Postaram sie również nieco aktywności okazać, ale moja wiedza jest nikła, bo dopiero zaliczyłem na swiezo Sezon 1 , jestem w trakcie 2 i mam nadzieje ze uda mi sie zdobyć pozostałe :look:

Ale obiecuję byc tak aktywnym , jak tylko czas mi pozwoli :]

Użytkownik Jedi edytował ten post 30.11.2005 - |21:04|

• 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#52 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 23.04.2006 - |20:35|

a wiecie, odkopie ten temat, bo wsumie nastała teraz bardziej niż nienaturalna cisza...

Ja rozumię że główne seriale mają przerwę (sg1, sga, bsg), no ale nawet nie główne ucichły (invasion, supernatural) a przecież właśnie zbliżają się ich finałowe premiery...

a może jest jakaś przyczyna nie pisania?

akcja Dołączona grafika zniechęca ludzi do pisania?? Niewierzę...

Wsumie z kilka for na których jestem aktywny, to wszędzie widzę zastopowanie aktywności, na jednym była desperadzka próba zmienienia sytuacji, ale skończyło się na 5 postach odpowiedzi...

Help...

#53 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 24.04.2006 - |10:46|

Coś z tego jest. Zrobiło sięcicho, choć jak patrrzę na nowe posty, to widzę, że LOST króluje. Ale co tam. N
Niech mu będzie :D. Przyczyna? To pewnie będzie ich dużo. Ale w każdym razie ja siętak łatwo nie podddam :P
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#54 hathor

hathor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 24.04.2006 - |13:24|

Wita wszystkich hathor!! :D
Nie mam zielonego pojęcia kto mnie tu pamięta jeszcze, ale może...nadal żyję na tym świecie, w tej galaktyce, w tym kraju...chociaż ta nasza Polska...no ale dobra :/

Co się stało ze mną?? Powodów dlaczego już mnie tu nie ma ( ale ma dziecko zamiar wrócić :P ) jest wiele. Pierwszym jest napewno znudzenie. Przyznam się szczerze, że nie oglądam Stargate SG1 ani Atlantis, ale na forum czasami zaglądam. :] Pamiętam wiele osób, z wieloma straciłam konkakt, ale mam nadzieje, że nadrobię. Szkoła- to jest też swego rodzaju przeszkoda. Obecnie jestem w 3 klasie gimnazjum i nauki mam po uszy :( . Za dwa dni egzaminy, uczę się i uczę i wcale nie czuję się jakoś perfekt przygotowana. Do tego dochodzi myślenie do jakiej klasy i do jakego liceum złożyć podania i czy się w ogóle tam dostane. No ale takie jest życie. Poza tym oprócz szkoły uczę się w szkole językowej...jest to mój ostatni, dziewiąty rok nauki języka angielskiego B) , więc nauczyciele traktują to tak jak zakończenie, czyli uczyć się trzeba, żeby zostać absolwentem z oceną A. Co tam jeszcze...a! Oczywiście chyba zmądrzałam i nie spędzam tyle czasu przed kompem. Teraz na pierwszym miejscu jest spędzanie czasu na spacerkach :rolleyes: imprezach :clap: . Taki to już wiek...za dwa lata osiemnastka. Co to będzie, co to będzie, Ola szaleje, ale z dystansem :lol:

Proszę wszystkich o trzymanie za mnie kciuków w środe i w czwartek :blink:

Pozdrawiam wszystkich.
Hathor :)
  • 0
Grzechem jest nie grzeszyć...

#55 PaWs

PaWs

Kapral

• Użytkownik
  • 163 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 25.04.2006 - |17:07|

Coś z tego jest. Zrobiło sięcicho, choć jak patrrzę na nowe posty, to widzę, że LOST króluje. Ale co tam. N
Niech mu będzie :D. Przyczyna? To pewnie będzie ich dużo. Ale w każdym razie ja siętak łatwo nie podddam :P

Ostatnio nawet w dziale LOST ucichlo, kiedys nie nadazalo sie odpowiadac, a teraz to juz wlasciwie nie ma na co <_< To moze wszyscy zabierzmy sie do roboty i rozwiazmy ten problem, ja jak narazie pomyslu nie mam :P
  • 0

#56 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 25.04.2006 - |17:20|

Ostatnio nawet w dziale LOST ucichlo, kiedys nie nadazalo sie odpowiadac, a teraz to juz wlasciwie nie ma na co <_< To moze wszyscy zabierzmy sie do roboty i rozwiazmy ten problem, ja jak narazie pomyslu nie mam :P

może wszyscy się do egzaminów/matury uczą? ;] chociaż nie bardzo, bo wiele osób ma to już za sobą...
  • 0

Dołączona grafika

#57 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.04.2006 - |17:59|

Hathor :D ja pamietam :)

Prawda jest taka, ja nawet nieraz ze znajomymi z forum częściej rozmawiam na zlotach które znowu nie tak często się odbywają niż przez forum czy gg :> takie życie :D
Log65: Happy camper

#58 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 26.04.2006 - |20:54|

Kurcze hathor az mi cie szkoda jak ciagle siedzisz nad ksiazkami we gimnazjum :)..... Powinnas sie bawic (ale z umiarem) bo potem, liceum, studia to jest dopiero pod gorke :/

Ja sie dobrze bawilem, podstawowka- olewalem, srednia szkola - jeszcze wieksza olewka, studia- musialem wszystko nadrobic (ale tez olewalem).

(oczywiscie proponuje olac moje rady - w sume co moze wam poradzic koles co juz go dwa razy wywalili na ostatnim semestrze ze polibudy :/, ale odkrecilem to :))
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#59 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 27.04.2006 - |14:40|

mmisiek co sie przejmujesz, na polibudzie ladowanie na liscie skreslonych studentow to norma. Sam na V roku bylem z 4 razy, a przez 4 wczesniejesze lata ani razu, po prostu V rok rozleniwia:]
  • 0

#60 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 29.04.2006 - |23:06|

na forum coś ostatnio ucichło... :( gdzie sie podziały tamte dni, gdy pisało się po 150 postów??? :(

rozmowa się wtedy kleiła i była w tym wszystkim jakaś taka pasja... nie nadążało się nawet pisać postów - taka była żywiołowość użytkowników... :(

Użytkownik Vol 7 edytował ten post 29.04.2006 - |23:07|

• 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych