Skocz do zawartości

Zdjęcie

Alias

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
68 odpowiedzi w tym temacie

#41 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 05.05.2006 - |16:42|

Mam nadzieję, że Jennifer Garner dostanie wkrótce rolę w kolejnym serialu i że znowu będziemy mogli ją oglądać. :) No, a na przyszły sezon przygotowano rekordową liczbę pilotów, więc powinien się znaleźć co najmniej jeden nowy serial, który zapełni pustkę po Alias. :)
  • 0
Everything happens for a reason!

#42 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.05.2006 - |15:57|

po kolejnym odcinku jestem zly !!
skoro Syd zaczela przekonywac Renee aby wstapila do APO to myslalem ze sie zdecyduje :(
a tu zostaje ona zabita :(
szkoda mi jej bo w tym odcinku naprawde bylo widac ze pasowalaby do APO :)
juz mam wizje na final sezonu :
Rachel zabije ta przemadrzala brunetke od Gordona Deana, Syd zabije Ane Espinose, Dixon zabije Sloane'a (zemsci sie za zabicie zony) a Jack i reszta rozwala kolegow Sloane'a :P :)
  • 0

#43 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 18.05.2006 - |02:36|

No Anne już mamy po 5-14 z głowy, a do finału jeszcze ciut.
Miło, że końcówka serialu jest bardzo dobra.
  • 0

#44 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 24.05.2006 - |00:20|

Wlasnie skonczylem ogladac 2 ostatnie odcinki serialu i ogolnie to niezle to wszystko zostalo pokazane jednak mam dwa zastrzezenia techniczne. Nie podobaly mi sie niektore przejscia miedzy scenami (takie jakies chaotyczne miejscami byly) a po drugie (ale to juz nie wina tworcow tylko grupy NBS, ktorej ripy ogladalem) jakosc ripow a zwlaszcza wyciecia reklam miejscami wybinie wkurzaja, mam wrazenie, ze wyjatkowo szybko chcieli wydac tego relka i niechlujnie zostal zrobiony.
Co mozna powiedziec o finale, kilka zaskakujacych scen, zwlaszcza ewakuacja APO oraz smierc jednej osoby w zwiazku z tym. No wlasnie co do smierci roznych osob to poczulem sie jakbym ogladal 24, dobrze, ze nie usmiercili wiekszosci z glownych bohaterow :) . Bardzo mi sie podobaly flashbacki z przeszlosci Sydney, az zaluje, ze nie nakrecili jeszcze jednego odcinka wlasnie z taka cala historaia wstapienia do SD-6.
Dwie rzeczy, ktore nie podobaly mi sie w tych odcinkach:
- Slone Rambaldim? (tak przynajmniej ja to zrozumialem)
- smierc Jacka - mogli to juz sobie darowac
Za to podobala mi sie juz sama koncowka, kilka lat pozniej, ze wszystko sie ulozylo ok i wszyscy zyja dlugo i szczesliwie (scena z corka Sydney ukladajaca ta wieze tez calkiem fajana :) ). Wlasciwie tworcy zostawili sobie furtke, aby ewentualnie w przyszlosci zrobic serial Alias:Nex Generation jakby bylo zapotrzebowanie co wg mnie jest dobrym pomyslem (podobno powstaje jakis serial o nastolatce - agentce ale nie wei mkiedy ma miec premiere).
  • 0

#45 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.05.2006 - |01:18|

jakto dwa ostatnie? przeciez alias mial byc w czwartek w nocy u nas a w srode w usa w tv !!
dlaczego to przelozyli?
w piatek czy sobote sprawdzalem kalendarz OT i bylo ze w czwartek, a tu teraz sie dowiaduje ze byl dzisiaj :(
teraz przeczytalem co bylo i juz mnie koncowka nie zaskoczy :(
  • 0

#46 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 24.05.2006 - |16:17|

Bo się nie sprawdza kalendarza OT bo jest mało aktualny tylko się korzysta z tego http://www.pogdesign.co.uk/cat/, najlepszy kalendarz jaki znam zawsze aktualny. Rewelacyjny kalendarz ma nawet własny filter gdzie mozna ustawić tylko te seriale które cię interesują :D
  • 0

#47 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 24.05.2006 - |16:29|

Bo się nie sprawdza kalendarza OT bo jest mało aktualny tylko się korzysta z tego http://www.pogdesign.co.uk/cat/, najlepszy kalendarz jaki znam zawsze aktualny. Rewelacyjny kalendarz ma nawet własny filter gdzie mozna ustawić tylko te seriale które cię interesują :D

Albo ma sie wglad na kanal RSS http://tvrss.net/feed/eztv/ ja tez nie wiedzialem przeciez, ze Alias bedzie we wtorek, prze przypadek to zzauwazylem.
  • 0

#48 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.05.2006 - |23:02|

juz ogladnalem i przyznam ze nawet fajnie to rozegrali, tylko szkoda mi bylo Jacka :(
Sloane odkryl sposob na niesmiertelnosc i teraz za kare se polezy :P
matka kontra corka - hmm, troche to dziwnie wygladalo bo Irina zachowywala sie jakby chciala umrzec. i dzieki bogu tak sie stalo (wkoncu) !! :)
najwiekszy szok - marshall twardzielem, buziak rachel i toma, bomba i smierc toma, sloane reaktywacja :)
zgadzam sie z mortisem - tworcy zostawili sobie backdoor gdyby chcieli zrobic film i podejrzewam ze isabel juz by w nim zagrala :)
sloane nie jest rambaldim, tylko stal sie niesmiertelny :)
podobal mi sie moment, jak satelity zaczely spadac albo jak amy zabila 12 starszych panow :)
myslalem ze tylko bauer potrafi torturowac ludzi ze spiewaja o wszystkim, a okazuje sie ze wystarczy waz i nawet twardziel sie wygada :)
szkoda ze to koniec tego serialu bo to bylo niesamowite 5 lat :)
oby wkrotce powstalo cos podobnego :)
  • 0

#49 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 01.06.2006 - |14:01|

W koncu udalo mi sie obejrzec calosc. Oceniam ja dobrze. Milo spedzone chwile. Szkoda ze Jack zginąl. Producenci poszli nie wiadomo czemu na calosc. Odrazu przypomina mi sie smierc Tripa z ST:Enterprise, bez sensu. Zgadzam sie z Mortisem - furtka zostala postawiona :) Złozona ukladanka przez Isabell, nowe akcje Sarka, nawet zbytnio nie skreslalbym Arvina bo ilu ludzi moglo isc jego tropem?
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#50 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 01.06.2006 - |16:14|

Od 17 lipca 2 sezon "Agentki o stu twarzach" (kto wymyślił taki przydługawy tytuł?) na AXN.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#51 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.06.2006 - |00:04|

"Agentki o stu twarzach" (kto wymyślił taki przydługawy tytuł?)

jak dla mnie to wystarczyloby same ALIAS :)
ale w tv musza zaszpanowac :)
  • 0

#52 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 04.06.2006 - |11:14|

Odrazu przypomina mi sie Terminator i Elektroniczny morderca :D
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#53 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 11.07.2006 - |12:26|

Finał serialu ciekawy. Szkoda, że to już koniec. Na moje mógłby powstać jeszcze co najmniej jeden sezon. Rachel kontra Sark - miło by się to oglądało. A cała reszta mogłaby być tylko tłem. :)
  • 0
Everything happens for a reason!

#54 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 11.07.2006 - |14:07|

Finał serialu ciekawy. Szkoda, że to już koniec. Na moje mógłby powstać jeszcze co najmniej jeden sezon. Rachel kontra Sark - miło by się to oglądało. A cała reszta mogłaby być tylko tłem. :)

Co do kolejnego sezonu to wg mnie nie byloby tak prosto bo wydaje mi sie, ze autorzy troche sie zagalopowali z "tymi zlymi" (ci zli sa coraz bardziej wplywowi i na coraz wyzszych "oficjalnych" stanowiskach) co niestety zmusilo do zakonczenia serii (nie liczac spadajacej ogladalnosci :) ). Jedynym ratunkiem moglyby byc jakies spin-off'y jednak musialyby powstac wczesniej a nie pod koniec ostatnigo sezonu (ktory mial wielki niewykorzystany potencjal).
  • 0

#55 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 11.07.2006 - |17:26|

serial jest świetny ! moj ulubiony dodam ..
spadajaca ogladalnosc.. hm nic dziwnego w stanach, przeciez oni nie ogladaja nic "mądrego" i jeszcze zla godzina emisji.. to robi swoje.

osobiscie jestem za kontynuacja serialu, jest pare watkow ktore mozna by rozwinąc, jesli chodzi o glownych bohaterow. Poza tym ta koncowka troche mnie dobila :
usmiercic w kolejnych odcinkach polowe bohaterow w tym Jacka :( to raz
-a dwa wg mnie to widac bylo ze krecili to szybko byle skonczyc, bo J.J Abrams tak sie pochlonal nowymi projektami ze ma w 4 literach Aliasa :(

Smutno bedzie mi bez Syd i jej kompanow.. :(

OTO JEST PETYCJA DO TELEWIZJI ABC I SAMEGO J.J, prosze wpisujcie sie i nakloncie znajomych :)

SAVE ALIAS !!

LINK DO PETYCJI
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

Dołączona grafika

#56 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.07.2006 - |20:18|

przeciez sam Abrams chical zakonczyc juz serial wiec nie wiem po co ta petycja :D
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#57 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 12.07.2006 - |03:22|

Niech tam petycja coś zwojuje. Alias miał swój niepowtarzalny klimat i urok. Wg mnie to ciąża Syd popusła i utrudniła kręcenie 5go sezonu, a ta babeczka co doszła jakby w uzupełnieniu ciężarnej Gardner całkiem blado wypadła i niesprawdziła się.
Ja bardzo ALias lubię i mam do niego ogromną słabość. Żaden inny serial tak sympatycznie mi się nie kojarzy i nie jest tak bezpretensjonalnie relaksujący. Dziękuję twórom za te 5 sezonów i cichutko prosiłbym o jeszcze choć troszkę z tych klimatów.
  • 0

#58 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.07.2006 - |19:46|

no serial definytywnie juz sie skonczyl :(
mozemy miec jedyna nadzieje na film :)
oby im sie chcialo :)
  • 0

#59 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 12.07.2006 - |22:18|

eee definitywnie, definitywnie.. sie skonczyl. i z czego sie tu cieszyc? widac zaraz kto nie jest fanem :D J.J A odsunal sie od Aliasa, bo ma nowe dziecko Losta i nie chce mu sie tego dalej ciagnac, poza tym w ogole juz chyba przerzuca sie na filmowki. Mi tam wisi kto bedzie rezyserowal dalej, byle bylo jakies "dalej", bo jakos nei moge sie rozstac z tym serialikiem. I juz. moda na sukces ma juz ze 3000 odcinkow ( w polsce, a jest ponoc wiecej :( ), az glowa boli, jak ktos mogl na takiego gniota pieniadze wydac, a tu alias 105 odcinkow w 5 sezonach i z przerwami i juz koniec :( Kreca neiraz takie bzdury i jest dobrze, a dobremu serialowi chca uciac szyje ;/

mam nadzieje ze jacys prawdziwi fani aliasa znajda sie na tym forum i podzialaja z petycja ( bo jakby wszyscy biadolili tylko to by nawet 1 podpisu nie bylo). A takim co to sie ciesza z zakonczenia itd. dziekujemy. O.

Użytkownik martina29 edytował ten post 12.07.2006 - |22:21|

• 0
::. GRUPA TARDIS .::

Dołączona grafika

#60 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.07.2006 - |03:24|

po pierwsze - ja sie wcale nie ciesze z zakonczenia serialu, na dowod tego przyjrzyj sie, ze dalem tam smutna minke, wiec bez aluzji :P
po drugie - petycja nt aliasa juz nic nie da bo abrams definitywnie go zakonczyl (lost jest dla niego bardziej dochodowy) i jedyna nasza nadzieja w filmie :/
po trzecie - czasem tak jest ze fajne seriale sa szybko konczone a telenowele maja juz po kilkanascie sezonow :(
zycie seriali nie jest sprawiedliwe i trzeba sie z tym pogodzic :(
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych