Sci-Fi Channel POLSKA!
Napisano 05.09.2005 - |21:10|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 06.09.2005 - |11:34|
I wtedy kupię sobie Cyfrę+...Prawdopodobnie wejdą 2 nowe kanały HBO i nowy kanał filmowy - być może SF...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie
Napisano 06.09.2005 - |12:41|
Pozdrawiam
----------------
Napisano 14.09.2005 - |23:20|
To znaczy nie zebym byl pesymista bo na pewno taki program to duzy krok na przod w Polskiej telewizji, ale mysle, ze wielu ludzi zawiedzie sie po obejrzeniu ramowki.
Napisano 15.09.2005 - |09:02|
mam tylko nadzieje, ze AXN SciFi szybko pojawi sie w sieciach kablowych.
Napisano 15.09.2005 - |09:55|
Dokładnie, jeśli będą to tylko powtórki z AXN plus może jeden czy dwa nowe seriale to w przypadku gdy ten kanał będzie dodatkowo płatny raczej nie zwróci mojej uwagi.Tak na dobra sprawe to czy ten AXN SCI-FI jest warty tego calego zachodu. Przeciez i tak wiekoszosc z nas ma te seriale na dysku albo na plytach.
No chyba że pokaża np. wszystkie odcinki Stargate, wtedy jeśli cena nie będzie wygórowana można pomyśleć o tym kanale
No ale to narazie tylko spekulacje, poczekamy zobaczymy.
Napisano 17.03.2006 - |10:25|
http://www.satkurier...at=150&id=31749
Napisano 10.04.2006 - |16:00|
Tak na dobra sprawe to czy ten AXN SCI-FI jest warty tego calego zachodu. Przeciez i tak wiekoszosc z nas ma te seriale na dysku albo na plytach.
To znaczy nie zebym byl pesymista bo na pewno taki program to duzy krok na przod w Polskiej telewizji, ale mysle, ze wielu ludzi zawiedzie sie po obejrzeniu ramowki.
AXN jest świetnym programem.
Muszę przyznać, że już miałem dosyć oglądania telewizji, ale gdy na antenę wszedł AXN to zaczęłem z miłą chęcią oglądać telewizję.
Puszczają tam dość dużo Sci-FI, co bardzo lubię oglądać.
Jeśli chodzi o seriale w TV, to lubię oglądać nawet powtórki w TV na kompie też można, ale Ja osobiście wolę w TV.
----------------------
Pozdro "Alfa"
Napisano 29.04.2006 - |15:01|
AXN jest świetnym programem.
Muszę przyznać, że już miałem dosyć oglądania telewizji, ale gdy na antenę wszedł AXN to zaczęłem z miłą chęcią oglądać telewizję.
Puszczają tam dość dużo Sci-FI, co bardzo lubię oglądać.
Jeśli chodzi o seriale w TV, to lubię oglądać nawet powtórki w TV na kompie też można, ale Ja osobiście wolę w TV.
----------------------
Pozdro "Alfa"
To ja chyba mam jakiś inny AXN w UPC, bo jak na razie to puszczają jakies pierdoły w stylu CSI, CIA itp. (nie obrażając fanów CSI - po prostu takie moje zdanie o tej serii), a do porządnych seriali sf to im daleko. Czasem dają jakiś odcineczek ST NG a wcześnuej czasem Charlie Jade, ale to rzadko ostatnio, a poza tym jakoś tego sf to za dużo u nich nie widziałem....
Jak ten kanał AXN sf ma być też taki doskonały pod względem poziomu i ilości prezentowanych seriali sf, to zyczę im powodzenia....
Napisano 29.04.2006 - |16:48|
No to już zależy co kto lubi, ja akurat lubię CSI, oprócz tego masa innych dobrych seriali Criminal Minds, In Justice, Rescue Me, Sleeper Cell, Kingdom Hospital, The Agency, Lost, ReGenesis jest tego sporo.To ja chyba mam jakiś inny AXN w UPC, bo jak na razie to puszczają jakies pierdoły w stylu CSI, CIA itp. (nie obrażając fanów CSI - po prostu takie moje zdanie o tej serii), a do porządnych seriali sf to im daleko. Czasem dają jakiś odcineczek ST NG a wcześnuej czasem Charlie Jade, ale to rzadko ostatnio, a poza tym jakoś tego sf to za dużo u nich nie widziałem....
Jak ten kanał AXN sf ma być też taki doskonały pod względem poziomu i ilości prezentowanych seriali sf, to zyczę im powodzenia....
A rozpoczęły się już testy AXN Sci Fi i prawdopodobnie już w połowie maja wystartuje ten kanał razem z AXN Crime (dwa osobne kanały).
Napisano 29.04.2006 - |17:23|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 30.04.2006 - |09:20|
Na izraelskim satelicie Amos-1 od kilku dni testuje nowy tematyczny kanał – AXN Sci-Fi. Sygnał wysyłany jest w paczce HBO Central Europe, a identyfikuje się jako DD Test (w wykazie flysat: AXN Sci-Fi test card).
AXN Sci-Fi jest jednym z dwóch nowych tematycznych kanałów AXN, które będą niedługo dostępne dla widzów w środkowej i wschodniej części Europy. Kanał rozpocznie regularne nadawanie w połowie maja 2006 roku. W tym samym czasie wystartuje też AXN Crime. Kanały należą do Sony Pictures Television International.
Kanał AXN Sci-Fi będzie nadawał 18 godzin na dobę programy o tematyce science-fiction,. Program AXN Creme będzie zorientowany na seriale i filmy o tematyce kryminalnej i detektywistycznej.
Kanały AXN Sci-Fi i AXN Creme będą dostępne za pośrednictwem sieci kablowych i platform satelitarnych w Polsce, Rumunii, Bulgarii i na Węgrzech.
Póki co, nie wiadomo, czy kanały będą dostępne na polskich platformach.
Parametry kanálu AXN Sci-Fi:
satelita: Amos-1, pozycja 4°W
częstotliwość: 11224
polaryzacja: pozioma
symbol rate: 27500
FEC: 3/4
kanał: AXN Sci-Fi (test)
SID: 7
Video PID: 710
Audio PID: 700 (AC3)
Kodowanie: Power VU+
Napisano 30.04.2006 - |12:03|
ps.Lukassuss :] ja AXN oglądam min dla CSI [ choć najmniej podoba mi się CSI:NY ], a jak sam zauważyłeś jest to kanał ogólny na który musieli upchać dosyć różnorodną tematykę ,żeby trafić do różnych widzów. Zapewne ? w AXN SF skupią się już na odpowiedniej tematyce jak nazwa kanału sugeruje=oby.
Teraz pozostaje nam poczekać i liczyć ,że najpierw pomyślą i nie policzą sobie zbyt słono.
Użytkownik biku1 edytował ten post 29.07.2007 - |12:43|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 30.04.2006 - |15:15|
TVN, gdzie Taken emitowane jest ok 23 podczas gdy o 15,16 puszczaja brazylijskie telenowele !!
mam nadzieje ze na SCI-FI beda normalne godziny emisji popularnych seriali.
Napisano 30.04.2006 - |15:35|
zreszta jak znam zycie to najlepsze seriale beda w okolicach 21, 22 godziny, a za dnia emitowane beda seriale, ktore maja slaba ogladalnosc. tak bylo chociazby w przypadku
TVN, gdzie Taken emitowane jest ok 23 podczas gdy o 15,16 puszczaja brazylijskie telenowele !!
mam nadzieje ze na SCI-FI beda normalne godziny emisji popularnych seriali.
Raczej się mylisz.
To seriale SF mają słaba oglądalność i dlatego są o takiej a nie innej porze.
Brazylijskie telenowele (jakiekolwiek) biją seriale SF (jakiekolwiek) o kilka "długości".
To po prostu nie ta liga.
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 01.05.2006 - |10:32|
Co do oferty programowej to było jeszcze bodajże w marcu powiedziane że na początku na AXN Sci Fi i Crime będą powtórki z głównego AXN i dopiero od jesieni pojawią się tam nowości.
Ja uważam że to dobry pomysł bo teraz niedługo wakacje a jak wiadomo w wakacje jest mało czasu na oglądanie TV, a do tego zapewne przez pierwsze kilka miesięcy te kanały AXNu będą słabo dostępne czy to w kablówkach czy w platformach cyfrowych.
A co do abonamentu to ja myślę że jednak będzie tak jak z głównym AXN czyli że np. w Cyfrze od początku dostępności tego kanału na tej platformie jest to 5zł.
Napisano 01.05.2006 - |11:15|
Bija o kilka dlugosci ale wlasnie dlatego, ze puszczaja o tak poznej porze.Raczej się mylisz.
To seriale SF mają słaba oglądalność i dlatego są o takiej a nie innej porze.
Brazylijskie telenowele (jakiekolwiek) biją seriale SF (jakiekolwiek) o kilka "długości".
To po prostu nie ta liga.
Mysle, ze jak by Takena dali np.: o 20 wiele wiecej ludzi by go ogladalo.
Mam kilku znajomych co nie moga ogladac bo jest o tak poznej porze. Niektorzy nagrywaja na video, ale to jednostki.
- www.gwrota.com
Napisano 01.05.2006 - |11:37|
Ja jednak wątpie że byłaby dużo większa oglądalnośc (a przynajmniej taka jaką mają bzdety typu W11 czy Na Wspólnej. U nas ogólnie amerykańskie seriale nie mają dużej oglądalności, nawet jak są emitowane o "normalnych" godzinach. Chyba tylko Lost na Jedynce był wyjątkiem.Bija o kilka dlugosci ale wlasnie dlatego, ze puszczaja o tak poznej porze.
Mysle, ze jak by Takena dali np.: o 20 wiele wiecej ludzi by go ogladalo.
Mam kilku znajomych co nie moga ogladac bo jest o tak poznej porze. Niektorzy nagrywaja na video, ale to jednostki.
Napisano 01.05.2006 - |11:47|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »