Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sci-Fi Channel POLSKA!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#41 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 05.09.2005 - |21:10|

NIe wim, czy jest to pewne. Ale rozmawiałem z moim znajomym z Cyfry +. Mówił mi, że od 1 października ma wejść kilka nowych kanałów. Prawdopodobnie wejdą 2 nowe kanały HBO i nowy kanał filmowy - być może SF. Rozmowy trwają - póki co w centrali - czyli we Francji
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#42 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 06.09.2005 - |11:34|

...Prawdopodobnie wejdą 2 nowe kanały HBO i nowy kanał filmowy - być może SF...

Wyświetl post

I wtedy kupię sobie Cyfrę+ :D
  • 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

#43 hvolt

hvolt

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPruszków

Napisano 06.09.2005 - |12:41|

I pewnie przywalą na każdy z tych kanałów osobny abonament, chyba że zrobią obydwa w jakimś pakiecie. Byle tylko cena nie była za wysoka. :D

Pozdrawiam :)
----------------
  • 0

#44 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 06.09.2005 - |19:58|

Z cenami to różnie bywa a i rozmowy mogą się skończyć niczym.
Jeżeli cena będzie rozsądna to może i nowy telewizor sobie sprawię.
Pożyjemy, zobaczymy. :P
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#45 MrSatan

MrSatan

Wielki Organizator

• VIP
  • 119 postów
  • MiastoNorthampton

Napisano 14.09.2005 - |23:20|

Tak na dobra sprawe to czy ten AXN SCI-FI jest warty tego calego zachodu. Przeciez i tak wiekoszosc z nas ma te seriale na dysku albo na plytach.

To znaczy nie zebym byl pesymista bo na pewno taki program to duzy krok na przod w Polskiej telewizji, ale mysle, ze wielu ludzi zawiedzie sie po obejrzeniu ramowki.
  • 0
[img]http://http://forum.gwrota.com/public/style_images/7_7_new_skin_venom_kolor.gif[/img]

#46 Cez

Cez

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 108 postów
  • MiastoTczew

Napisano 15.09.2005 - |09:02|

Nikt sie nie zawiedzie, bo na tej stacji planuja pokazanie Sliders :P Innych tytułów nie znam, choc pewne to beda powtórki z HBO i AXN... W sumie gdyby na AXN pokazali od poczatku stagtate.. czemu nie, serial zyskałby na pewno jeszcze wiecej fanów.

mam tylko nadzieje, ze AXN SciFi szybko pojawi sie w sieciach kablowych.
  • 0

#47 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 15.09.2005 - |09:55|

Tak na dobra sprawe to czy ten AXN SCI-FI jest warty tego calego zachodu. Przeciez i tak wiekoszosc z nas ma te seriale na dysku albo na plytach.

Dokładnie, jeśli będą to tylko powtórki z AXN plus może jeden czy dwa nowe seriale to w przypadku gdy ten kanał będzie dodatkowo płatny raczej nie zwróci mojej uwagi.
No chyba że pokaża np. wszystkie odcinki Stargate, wtedy jeśli cena nie będzie wygórowana można pomyśleć o tym kanale ;).

No ale to narazie tylko spekulacje, poczekamy zobaczymy.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#48 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 17.03.2006 - |10:25|

O Sci Fi Channel Polska raczej można zapomnieć ale pojawił się nowy news dotyczący AXN Sci Fi i AXN Crime.

http://www.satkurier...at=150&id=31749
  • 0

#49 Alfa

Alfa

Szeregowy

• VIP
  • 71 postów
  • MiastoWągrowiec

Napisano 10.04.2006 - |16:00|

To znaczy nie zebym byl pesymista bo na pewno taki program to duzy krok na przod w Polskiej telewizji, ale mysle, ze wielu ludzi zawiedzie sie po obejrzeniu ramowki.

AXN jest świetnym programem.
Muszę przyznać, że już miałem dosyć oglądania telewizji, ale gdy na antenę wszedł AXN to zaczęłem z miłą chęcią oglądać telewizję.
Puszczają tam dość dużo Sci-FI, co bardzo lubię oglądać.
Jeśli chodzi o seriale w TV, to lubię oglądać nawet powtórki w TV na kompie też można, ale Ja osobiście wolę w TV.

----------------------
Pozdro "Alfa"
  • 0

#50 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.04.2006 - |15:01|

AXN jest świetnym programem.
Muszę przyznać, że już miałem dosyć oglądania telewizji, ale gdy na antenę wszedł AXN to zaczęłem z miłą chęcią oglądać telewizję.
Puszczają tam dość dużo Sci-FI, co bardzo lubię oglądać.
Jeśli chodzi o seriale w TV, to lubię oglądać nawet powtórki w TV na kompie też można, ale Ja osobiście wolę w TV.

----------------------
Pozdro "Alfa"

To ja chyba mam jakiś inny AXN w UPC, bo jak na razie to puszczają jakies pierdoły w stylu CSI, CIA itp. (nie obrażając fanów CSI - po prostu takie moje zdanie o tej serii), a do porządnych seriali sf to im daleko. Czasem dają jakiś odcineczek ST NG a wcześnuej czasem Charlie Jade, ale to rzadko ostatnio, a poza tym jakoś tego sf to za dużo u nich nie widziałem....

Jak ten kanał AXN sf ma być też taki doskonały pod względem poziomu i ilości prezentowanych seriali sf, to zyczę im powodzenia....
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#51 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 29.04.2006 - |16:48|

To ja chyba mam jakiś inny AXN w UPC, bo jak na razie to puszczają jakies pierdoły w stylu CSI, CIA itp. (nie obrażając fanów CSI - po prostu takie moje zdanie o tej serii), a do porządnych seriali sf to im daleko. Czasem dają jakiś odcineczek ST NG a wcześnuej czasem Charlie Jade, ale to rzadko ostatnio, a poza tym jakoś tego sf to za dużo u nich nie widziałem....

Jak ten kanał AXN sf ma być też taki doskonały pod względem poziomu i ilości prezentowanych seriali sf, to zyczę im powodzenia....

No to już zależy co kto lubi, ja akurat lubię CSI, oprócz tego masa innych dobrych seriali Criminal Minds, In Justice, Rescue Me, Sleeper Cell, Kingdom Hospital, The Agency, Lost, ReGenesis jest tego sporo.

A rozpoczęły się już testy AXN Sci Fi i prawdopodobnie już w połowie maja wystartuje ten kanał razem z AXN Crime (dwa osobne kanały).
  • 0

#52 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 29.04.2006 - |17:23|

A jakieś bliższe wiadomości? Ewentualnie skąd można zasięgnąć języka?
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#53 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 30.04.2006 - |09:20|

Na izraelskim satelicie Amos-1 od kilku dni testuje nowy tematyczny kanał – AXN Sci-Fi. Sygnał wysyłany jest w paczce HBO Central Europe, a identyfikuje się jako DD Test (w wykazie flysat: AXN Sci-Fi test card).

AXN Sci-Fi jest jednym z dwóch nowych tematycznych kanałów AXN, które będą niedługo dostępne dla widzów w środkowej i wschodniej części Europy. Kanał rozpocznie regularne nadawanie w połowie maja 2006 roku. W tym samym czasie wystartuje też AXN Crime. Kanały należą do Sony Pictures Television International.

Kanał AXN Sci-Fi będzie nadawał 18 godzin na dobę programy o tematyce science-fiction,. Program AXN Creme będzie zorientowany na seriale i filmy o tematyce kryminalnej i detektywistycznej.

Kanały AXN Sci-Fi i AXN Creme będą dostępne za pośrednictwem sieci kablowych i platform satelitarnych w Polsce, Rumunii, Bulgarii i na Węgrzech.

Póki co, nie wiadomo, czy kanały będą dostępne na polskich platformach.

Parametry kanálu AXN Sci-Fi:
satelita: Amos-1, pozycja 4°W
częstotliwość: 11224
polaryzacja: pozioma
symbol rate: 27500
FEC: 3/4

kanał: AXN Sci-Fi (test)
SID: 7
Video PID: 710
Audio PID: 700 (AC3)
Kodowanie: Power VU+

• 0

#54 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 30.04.2006 - |12:03|

Trochę taka mała niekonsekwencja ;) ,że programy będą dostępne za pośrednictwem sieci kablowych i platform cyfrowych a potem ,że nie wiadomo czy będą na naszych platformach. Niemniej nie o to mi chodzi świetnie ,że w końcu po ponad roku zapowiedzi coś się w tej kwestii ruszy.I dostaniemy kanały które przynajmniej z założenia :clap: zaproponują nam coś ciekawego a nie jedynie przypadkiem gdzieś w ramówce umieszczą jakieś sf.

ps.Lukassuss :] ja AXN oglądam min dla CSI [ choć najmniej podoba mi się CSI:NY ], a jak sam zauważyłeś jest to kanał ogólny na który musieli upchać dosyć różnorodną tematykę ,żeby trafić do różnych widzów. Zapewne ? w AXN SF skupią się już na odpowiedniej tematyce jak nazwa kanału sugeruje=oby.

Teraz pozostaje nam poczekać i liczyć ,że najpierw pomyślą i nie policzą sobie zbyt słono.

Użytkownik biku1 edytował ten post 29.07.2007 - |12:43|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#55 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.04.2006 - |15:15|

no wydaje mi sie ze poczatkowo abonament bedzie niski, a w miare czasu i przybywania (oby) chetnych na ogladanie tego kanalu abonament pojdzie w gore. chcialbym miec u siebie SCI-FI Channel (dzieki internetowi po czesci go mam ;) ), ale nie zalezy mi az tak aby placic wielkie kwoty za ogladanie tego samego, co moge sciagnac sobie z netu. zreszta jak znam zycie to najlepsze seriale beda w okolicach 21, 22 godziny, a za dnia emitowane beda seriale, ktore maja slaba ogladalnosc. tak bylo chociazby w przypadku
TVN, gdzie Taken emitowane jest ok 23 podczas gdy o 15,16 puszczaja brazylijskie telenowele !!
mam nadzieje ze na SCI-FI beda normalne godziny emisji popularnych seriali.
  • 0

#56 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 30.04.2006 - |15:35|

zreszta jak znam zycie to najlepsze seriale beda w okolicach 21, 22 godziny, a za dnia emitowane beda seriale, ktore maja slaba ogladalnosc. tak bylo chociazby w przypadku
TVN, gdzie Taken emitowane jest ok 23 podczas gdy o 15,16 puszczaja brazylijskie telenowele !!
mam nadzieje ze na SCI-FI beda normalne godziny emisji popularnych seriali.

Raczej się mylisz.
To seriale SF mają słaba oglądalność i dlatego są o takiej a nie innej porze.
Brazylijskie telenowele (jakiekolwiek) biją seriale SF (jakiekolwiek) o kilka "długości".
To po prostu nie ta liga. :)

::. GRUPA TARDIS .::

#57 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 01.05.2006 - |10:32|

szymcio ==> te najlepsze i najpopularniejsze seriale z oferty AXN są emitowane na tym kanale w prime timeie czyli od godz. 20:00. Także o porę emisji bym się nie martwił.

Co do oferty programowej to było jeszcze bodajże w marcu powiedziane że na początku na AXN Sci Fi i Crime będą powtórki z głównego AXN i dopiero od jesieni pojawią się tam nowości.
Ja uważam że to dobry pomysł bo teraz niedługo wakacje a jak wiadomo w wakacje jest mało czasu na oglądanie TV, a do tego zapewne przez pierwsze kilka miesięcy te kanały AXNu będą słabo dostępne czy to w kablówkach czy w platformach cyfrowych.

A co do abonamentu to ja myślę że jednak będzie tak jak z głównym AXN czyli że np. w Cyfrze od początku dostępności tego kanału na tej platformie jest to 5zł.
  • 0

#58 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.05.2006 - |11:15|

Raczej się mylisz.
To seriale SF mają słaba oglądalność i dlatego są o takiej a nie innej porze.
Brazylijskie telenowele (jakiekolwiek) biją seriale SF (jakiekolwiek) o kilka "długości".
To po prostu nie ta liga. :)

Bija o kilka dlugosci ale wlasnie dlatego, ze puszczaja o tak poznej porze.
Mysle, ze jak by Takena dali np.: o 20 wiele wiecej ludzi by go ogladalo.
Mam kilku znajomych co nie moga ogladac bo jest o tak poznej porze. Niektorzy nagrywaja na video, ale to jednostki.
  • www.gwrota.com

#59 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 01.05.2006 - |11:37|

Bija o kilka dlugosci ale wlasnie dlatego, ze puszczaja o tak poznej porze.
Mysle, ze jak by Takena dali np.: o 20 wiele wiecej ludzi by go ogladalo.
Mam kilku znajomych co nie moga ogladac bo jest o tak poznej porze. Niektorzy nagrywaja na video, ale to jednostki.

Ja jednak wątpie że byłaby dużo większa oglądalnośc (a przynajmniej taka jaką mają bzdety typu W11 czy Na Wspólnej. U nas ogólnie amerykańskie seriale nie mają dużej oglądalności, nawet jak są emitowane o "normalnych" godzinach. Chyba tylko Lost na Jedynce był wyjątkiem.
  • 0

#60 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 01.05.2006 - |11:47|

To wszystko jest kwestia marketingu. Jeśli W11 jest reklamowany 20 razy dziennie a Taken tyle, że po tygodniu od pierwszego odcinka zapomniałem o tym, ze jest emitowany, to chyba o czymś świadczy (tak wiem, mam krótka pamięć:)).
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych