Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 30 - S02E10 - Lost Boys

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
55 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (123 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (12 głosów [11.32%])

Procent z głosów: 11.32%

2. 9.5 (8 głosów [7.55%])

Procent z głosów: 7.55%

3. 9 (7 głosów [6.60%])

Procent z głosów: 6.60%

4. 8.5 (10 głosów [9.43%])

Procent z głosów: 9.43%

5. 8 (19 głosów [17.92%])

Procent z głosów: 17.92%

6. 7.5 (9 głosów [8.49%])

Procent z głosów: 8.49%

7. 7 (10 głosów [9.43%])

8. 6.5 (2 głosów [1.89%])

Procent z głosów: 1.89%

9. 6 (10 głosów [9.43%])

10. 5.5 (3 głosów [2.83%])

Procent z głosów: 2.83%

11. 5 (8 głosów [7.55%])

Procent z głosów: 7.55%

12. 4.5 (2 głosów [1.89%])

Procent z głosów: 1.89%

13. 4 (3 głosów [2.83%])

Procent z głosów: 2.83%

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (1 głosów [0.94%])

Procent z głosów: 0.94%

17. 2 (1 głosów [0.94%])

18. 1.5 (1 głosów [0.94%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Muoteck

Muoteck

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 09.10.2005 - |16:45|

Ech... Od połowy pierwszego sezonu Alantis był coraz lepszy, a od 2x02 robi się BARDZO zły, 2x10 to jeden z najgorszych odcinków... Mam nadzieję że scenarzyści szybko się obudzą i od 2x11 jakośc się poprawi, bo inaczej to sukcesem będzie, jeśli zrobią 4 sezon (bo 3 prawdopodobnie będzie, z tego co na forum widziałem ;))...
  • 0
Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.

#42 VindicatoR

VindicatoR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoKielce/Wrocław

Napisano 16.11.2005 - |00:04|

naciągane 8/10

Plusy za pomysł na "gnębienie" wraith przez ludzi, minusy za robiącego z siebie terminatora Forda. Ciekawe jakie nowości przyniesie następny wtorek :P
  • 0
Wenn ist das Nunstruck git und Slotermeyer? Ja!... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!
http://chorynawyobraznie.blogspot.com/

#43 kajutka

kajutka

Szeregowy

• Email
  • 20 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 13.01.2006 - |19:24|

jeden z najlepszych odcinkow "akcji" jakie widzialam.
+1-za powrot Forda, to jedna z moich ulubionych postaci
+2-za pomysl z braniem enzymu przez ludzi Forda
+1-za lot mysliwcem
+2- za jak zawsze wspaniaego Rodneya
+3- za niby walke Teyli i Ronona, rozlozyla mnie
w sumie 9 punktow
  • 0

#44 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 22.01.2006 - |00:46|

I mamy naszego Ford'a :) Chłopak już się troszkę zadomowił w tym kosmosie i widać,że pomysłów mu nie brakuje ;) Choć pomysł z rozwaleniem statku-roju nie jest głupi :> Mam nadzieję,że w dalszej części wreszcie się wyjaśni kiedy Aiden wróci na Atlantydę.Mielibyśmy ciekawy duet:Ford-Dex :) Chłopaki się lubią...klepać...zwłaszcza między sobą :]

Wysoki poziom ostatnio mamy,także:8 :)się należy jak nic :P
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#45 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 28.03.2006 - |20:07|

W odcinku wszystko jest. I walka, i humor, i gadki McKaya. Tylko dlaczego sie wynudziłem?

Może dlatego, że od początku wiedziałem, że im się nie uda? Mimo wszystko o wiele lepszy był 10 i 11 odcinek w 1 sezonie.

Jedyny plus to jak zwykle Genji, którz (znowu) dostają baty. Jak ja ich lubię!
  • 0

#46 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 01.06.2006 - |15:24|

Niezły odcinek z tego "Lost Bots" był, faktyznie nie był to odcinek na miarę połowy szonu, trochę był przewidywalny, ale i tak fajnie się to ogladalo i nie nudziłem się.

Ocena: 8

PLUSY:

+ za śmieszny tekst R2-D2 (po raz kolejny klimaty Star Wars nie są czymś obcym dla ekipy SGA)
+ ładnie się Ford urządził w swoim nowym domku, ma planetę, ma kumpli, ma kasę, poważanie, jest ich liderem dlatego szkoda, że w ogóle wrócił (albo tak szybko). Widać, że Ford jest zręcznym szefem narko-gangu, co jest dla niego chyba lepszym sposobem na życie, niż zanudzanie nas widzów jego udziałem w Atlantis :P
+ fajnie, że Wraith okazali się niezłymi konstruktorami statkow, mają w nich zabezpieczenia co może sugerować, że faktycznie byli jednak zaawansowaną rasą. Co innego jednak, dało się zauważyć w serialu, ale teraz jest w porządku. Plus również za miłe dla oka scenki z wlotu myśliwca Wraith do wnętrza Hive-Ship

MINUSY:

- jakoś nieuwierzyłem w "naszprycowanych" Ronana i Teylę, za sztucznie się zachowywali; jakoś tak nieprzekonująco
- tragicznie wykonany (chyba z tektury) myśliwiec Wraith leżący na ziemi. Co ciekawe gdy wzniósł się w powietrze, to nagle wyglądał o wiele ładniej (ach te programy graficzne i do animacji)
- naiwność Shepparda - wygląda na to, że albo podpułkownik tak naprawdę nie poznał on porucznika, albo Ford w ciągu kilku miesięcy wycwanił się :]
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#47 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 01.07.2006 - |09:50|

W odcniku znów spotykamy porucznika Forda, ktory nieźle sobie radzi po ucieczce ze statku Wraith.
Stworzył własną drużynę chłoptasi i myśli że jest lepszy od Shepardda co wkrutce się okarze mrzonką.

Daje 8,5
  • 0

#48 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 09.09.2006 - |09:23|

Odcinek z banda nacpanych enzymem kozakow byl niezly.Ciekawe jak wyjda z opresji tym razem(pewnie w jakis magczny sposob)Czekam na ciag dalszy.Dalem 8
  • 0

#49 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 26.02.2007 - |10:04|

8/10

Nie był najgorszy, trochę niesłusznie go objechali.
Jednakże niekonsekwencje mi szczękościsk wywołały.

Na początku sezonu SuperFord i "zwykły" Dex piorą się w lesie i walka jest raczej wyrównana.
Ford to oficer oddziałów specjalnych dość dobrze wyszkolony, więc enzym przyspiesza ruchy i reakcje i tak dobrego zawodnika.

W tym odcinku mamy jakiś chłopców od pługa oderwanych, bez przeszkolenia, którzy tłuką Renona jak by był małym dzieckiem.
A SuperFordowi mało nie sprał ryjka.

Plan wysadzenia statku roju przy użyciu walizki C4 wywołał u mnie uśmiech. Ten enzym chyba zwoje mózgowe prostuje, bo ja bym nie wpadł na takie cóś nawet po pijanemu.

Miło, że dali Shepardowi najpierw oblatać myśliwiec, zanim ruszyli.
Ale pilotowanie miśliwca Wraith to pewnie jak jazda na rowerze, nigdy się nie zapomina.
  • 0

#50 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 04.06.2007 - |15:07|

Średni ten odcinek, spodziewalem sie czegos lepszego. Przede wszystkim akcji, a tu nuda. i te "bijatyki". co to? Chuck norris?
Daje 7,5
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#51 teyla

teyla

Starszy szeregowy

• Email
  • 90 postów
  • MiastoAlwernia/Kraków

Napisano 11.09.2007 - |23:48|

ujdzie, w sumie w tym epie najfajniejsze były walki naćpanych Ronona i Teyli :lol: Ford-niezły cwaniak z tym planem o napadzie na statek Wraith, ale koleś wkurza tym, że ciągle stara sie coś udowodnić (tylko co i komu...ekipie Atlantis że nie ześwirował ?:blink: )
  • 0
.::][ open the gate and dream ][::.

http://chevronone.com ;)

#52 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 16.06.2008 - |12:33|

Słaby odcinek, zwłaszcza że jak na taki, który składa się z dwóch części. W ogóle nie ma porównania z SG1 9x10. Nawet specjalnie nie ciekawi mnie obejrzenie drugiej części :( .

Ocena: 5/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#53 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 11.03.2009 - |19:30|

Znów pojawia się nasze Tęczowe Słuńce ;) Widać, ze chłopak jest zaradny, zorganizował sobie własną drużynę. Tylko, że osobiście zdecydowanie wolałem go jako "normalnego" Forda - teraz jest dość denerwujący. Sheppard zbyt łatwo daje mu się wywieźć w pole. Generalnie najbardziej podobały mi się końcowe scenki z wnętrza statku Wraith - rzeczywiście wygląda jak ul. No i scena rematerializacji, gdy kilku kolesi Forda się nie zmieściło i pospadali - tylko, ze znowu dość to naiwne, że akurat w złym miejscu zmaterializowali się tamci, a nikt z SGA.

7/10
  • 0

#54 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 13.03.2009 - |18:13|

Ja nigdy nie rozumiałem tego postępowania Ford'a. Na pewno miałby większe szanse w walce z Wraith gdyby na stałe współpracował z Atlantydą. Zgadzam się że momentami wygląda jakby się przed nimi popisywał jak to sobie dobrze radzi. Poza tym jak się nie mylę po odcinku Conversion wiedzą jak cofać mutacje z Wraith więc mogliby go wyleczyć.
  • 0
don't try

#55 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 14.03.2009 - |20:22|

Poza tym jak się nie mylę po odcinku Conversion wiedzą jak cofać mutacje z Wraith więc mogliby go wyleczyć.

Tylko, że z Fordem sprawa jest trochę inna - wirus, który wynaleźli, służy do manipulowania i docelowo wycinania genów Wraith z ludzkiego DNA, natomiast w przypadku Forda przyczyną jego odmienności nie są geny Wraith, lecz ten ich enzym, który sobie wstrzykuje. Aczkolwiek faktem jest, że w Conversion pokazano to tak, jakby można było się zarazić "wraithizmem" ot tak przez krew, co dla mnie jest nielogiczne i niespójne z wiedzą ogólnie prezentowaną na temat Wraith, że powstali drogą mutacji, a nie zarażania ludzi.
  • 0

#56 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 14.03.2009 - |21:02|

Ale właśnie do tego zmierzam. Ekipa z Atlantydy jest bardzo zdolna i nad wyraz inteligentna a wszelkie zabawy z manipulację genami przychodza im z nadzwyczajną łatwościę więc odwrócenie mutacji Forda mimo że jest wynikiem enzymu pewnie było możliwe.
  • 0
don't try

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych