Daniken i jego teorie
Napisano 25.01.2004 - |19:13|
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM
Gość_burnart_*
Napisano 26.01.2004 - |10:55|
Napisano 26.01.2004 - |13:04|
Co się wydarzyło? Dobrze, powiem ci. A więc wtedy zdarzyło się..... a nie jednak ci nie powiem i potrzymam cie w tej niepewności. Ale na serio, wierze, że coś się zdarzyło: jakiś kataklizm i tylko on.
No i wywołałeś wilka z lasu
Wybacz, że powiem to wprost
Bo niby co? Kosmici się pojawili na niebie? Pojawili się i znikneli, nie dając więcej żadnych śladów? Wiem, wiem,powiecie, że oni dalej się pojawiali.....bzdura: 10000 lat temu pojawili się i zrobili takie wrażenie, że nasi przodkowie pobudowali te wszystkie cuda. A potem jak już się pojawiali, to już dlaczego nie było żadnych wzmianek? Nie robili już takiego wrażenia?
Kosmici nie "pojawiali się i nie znikali". Na początku mieszkali na Ziemi, gdy trzymali nas jeszcze w klatkach i prowadząc wstępne już prace genetyczne. To co miało w przyszłości należeć do Azteków, zamieniono w bazę operacyjną. Kiedy już wszystko wydawało się w porządku (odstawili scenkę z jabłkiem
Daniken nie zajmuje się już czasami Chrystusa w żadnej knidze, ale ja uważam, że pojawiali się już potem jeszcze do roku 0... kiedy okazało sie, że ludzie zaczeli toczyć ze sobą wojny religijne stwerdzili, że coś z tym trzeba zrobić. Jako, że wina leżała po ich stronie, za ingerencję w nasze wewętrzne sprawy, które potem zapłaciliśmy wieloma bitwami religijnymi. Wpadli więc na pomysł mesjasza który "cudami i techniką obcych" zdobędze poważanie ludzi, jednocześnie próbując tłumaczyć wszystkim o bezsensownosci zabijania i wszystkim co możecie znaleść potem w biblii.
BTW:
Jest teoria, że rasa która nas "wychodowała", sama padła ofiarą sztucznej inteligencji wyprodukowanej przez siebie. Wraz z upływem lat ilość opisywanych w zapisach kontaktów z nimi rośnie. Może też mieli swojego "Bila Gatesa"
The Corps is Mother, The Corps is Father
[Babylon5-Cały][B5:Crusade-Cały][EFC-3sez][Farscape-3sez][StarGate SG1-4s]
[SAAB-Cały][ST:Enter-2s][ST:DS9-2s][ST:TNG-2s][ST:Voy-3s][X-Files-6s]
Napisano 27.01.2004 - |18:58|
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
Napisano 27.01.2004 - |19:23|
I tutaj warto wrócić do historii Noego. Kto go uprzedził o potopie? Jeśli Atlanci to czemy stał się on przyczyną zagłady ich cywilizacji? Pod warunkiem oczywiście że tak się stało.
Napisano 27.01.2004 - |19:46|
A co ty mi z Noem wyskakujesz? Nie można mieszać hitorii, z religią.Potpo był naprawdę. Na świecie są na to dowody geologiczne.
I tutaj warto wrócić do historii Noego. Kto go uprzedził o potopie? Jeśli Atlanci to czemy stał się on przyczyną zagłady ich cywilizacji? Pod warunkiem oczywiście że tak się stało.
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
Napisano 27.01.2004 - |20:36|
W Polsce nie ma takich budowli, bo słowianie byli raczej prymitywni. Czytałem "Sukcesorów".... przemilcze tą sprawe.
Tu nie chodzi o to czy jakaś rasa jest głupsza od drugiej czy nie... pokazałem ci że stosując za wzór twoją teorię wszystkie budynki powinny być jednakowe !
Skoro padli ofiarą sztucznej inteligencji, to dlaczego ludzie przeżyli?
A czy to, że ich pochłoneła stuczna inteligencja oznacza automatycznie to że nas też musiała zlikwidować (to nie jest jakis marny film s-f
Skłaniał bym się raczej do teorii o atlantydach. Wierze, że istniała cywilizacja LUDZI, która zgineła, podczas wielkiego kataklizmu. Ci którzy przetrwali, nie potrafili zachować całej wiedzy przodków, a na ich pamiątke wybudowali pomniki. To już jest dużo bardziej prawdopodobne, zważywszy na fakt, że w prawie każdej kulturze jest wzmianka, o wielkim potopie sprzed tysiącleci
Wiesz ja nawet w teorię o Atlantydę to mógłbym uwierzyć. Ostatecznie obcy mogli i tam założyc swoją bazę, prowadząc badania genetyczne. Nie musieli się ograniczać do jednego kontynentu. Tylko wiesz co jest bezsensowne w tym twierdzeniu ? Skoro jak piszesz kultura która opanowała loty orbitalne (mapy Piri Reisa), a więc musiała też opanować takie techniki zapisu jak nasz CD-ROM, wybrała metodę najbardziej poddatną na zapomnienie i zniszczenie jednakowo... bo w zasadzie te budowle mają za zadnie informować o dacie, a nie o detalach ich kultury. Sam się zastanów.... co wysłaliśmy jako cywilizacja lotów kosmicznych w kosmos ? ... Tak jest, sondę z plytką przypominająca CD-ROM zawartością, którą wypełniono naszymi danymi i muzyką. Czy nie byłoby logicznie zostawić na orbicie taką sondę z ich dokładną historią ? Pamiętaj że w kosmosie nie ma tlenu, więc nie występuje rdza, taki satelita mogłby krążyć tysiące lat, aż byśmy go przechwycili
Napisano 27.01.2004 - |21:13|
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
Napisano 28.01.2004 - |00:02|
Dlaczego mieli by opanować loty kosmiczne? Czego mapy?
Naprawdę nie słyszałeś jeszcze o mapach Piri Reisa ? W 919 roku Piri Reis kartograf za opłatą żeglarzom szprzedawał mapki, to w tamtym czasie było akurat na porządku dziennym, ważna jest inna kwestia. Jest to mapa która przetrwała do naszych czasów! Składała się z 20 fragmentów. Jak na nią patrzysz od razu rzuca się w oczy, że została narysowana jakby na "kuli", nie jest płaska jak nasze mapy. To wszystkich zainteresowało, rozpoczęto bliższe badania... i wiesz co wyszło ? Że na fragmencie znajdującym się w muzeum, zaznaczono Antarktydę! Na setki lat przed jej odkryciem !
Ale to nie koniec na temat map. Zaczęto badać kiedy układ kontynentów odpowiadał temu na mapie i okazało się, że 11 000 lat temu !!
Jasne i oczywiste jest, że jeżeli to ludzie z Atlantydy byliby za nią odpowiedziałni to sądząc co odstawili z tymi mapami, powinna to już być cywilizacja lotów kosmicznych ! Teraz wiesz dlaczego nie wierzę w Atlantydę ?
BTW:
Sądzi się że Kolumb pomykał na tych mapach do nowego lądu. Jako, że nie znaleziono do dziś jego map.
Budowle nie są jednakowe, ale jednak wyjątkowo podobne (wiele jest piramid). Dzisiaj mamy "globalną wioske", ale budynki nie są identyczne, są podobne, bo większość, to drapacze chmur....
Wiele jest piramid bo to wpływ, właśnie obcych o tym zadecydował. Kontakt z nimi. Natomiast już budowle mieszkalne znacznie sie od siebie różnią np. Azteków i Egipcjan
Sonda, która potrafiła by się utrzymać przez tysiące lat na orbicie... nie wiem jak ty to sobie wyobrażasz. Zawsze mogł by ją trafić jakiś kosmiczny gruz... Gdyby zdarzył sie kataklizm, to większość technologii by przepadła i ciężko by było stworzyć coś co by przetrwało tysiąclecia. Rycie w kamieniu, to chyba najbardziej oczywiste rozwiązanie (Nie twierdz od razu, że znali płyty cd.)
Ok, może na orbicie mogłoby coś jej się stać, ale jakoś my nie baliśmy się o naszą sondę wysyłając ją poza nasz układ słoneczny. Ten sprzęcik przechowa naszą muzykę milenia po tym jak tu z nas zostanie już kupka piachu
Mogli więc zrobić ich więcej, a pozatym pamiętaj. Skoro byli na tyle rozwiniętą rasą, że dali radę zrobić te mapy, to oznacza, że już musieli mieć kopę takich różnych technicznych sond wysłanych i używanych np do telekomunikacji. Nasi kosmonauci kiedy spacerują w skafandrach kosmicznych powinni nieustannie wpadać na złom MADE IN ANTARKTYDA. A datowanie węglem C14 powinno informować nas o wielotysięcznej historii tych przedmiotów. No wszystko nie mogło ulec zniszczeniu!
Napisano 28.01.2004 - |11:18|
PS. Taaa... mam tę mapkę w jakiejś książce o niewytłumaczajnych zjawiskach. Przyglądałem się jej i rzeczywiście wygląda bardzo ciekawie. To pytanie mnie zabije: Skąd on ją miał ??
Napisano 28.01.2004 - |12:30|
Napisano 28.01.2004 - |20:42|
Musze wspomnieć pewną ciekawostke. W większości kultur jest wzmianka, o wielkim potopie. Wśród Olmeków była taka legenda, że dniach wielkiej burzy (tego potopu) wyszedł z wody pewien mężczyzna. Był biały i do tego z jasną brodą (już nie mówie, że południowo amerykańscy indianie są tak uwarunkowani, że nie rosną im brody). Ten właśnie człowiek, nauczył ich matematyki i astronomii. Możliwe, że rozbitkowie z Atlantydy nauczyli reszte świata swojej wiedzy. Wszyscy wiemy, że piramidy zawdzięczają swój kształt obliczeniom matematycznym...
AMEN
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
Napisano 28.01.2004 - |21:49|
Co masz przeciwko temu? Biblia jest żródłem wielu danych historycznych. To najpierw z niej się dowiedzieliśmy o potopie. Potem potwierdziły to badania naukowe.A co ty mi z Noem wyskakujesz? Nie można mieszać hitorii, z religią.
Nie które znaleziska pozwalają przypuszczać, że kiedyś na Ziemi była jakaś cywilizacja o technologii przynajmniej równej naszej. Znajdowano makiety samolotów przypominające współczesne odrzutowce. Badano je w tunelach aerodynamicznych. Okazało się że mają bardzo dobre parametry. Czy było to dzieło kosmitów czy jakiejś ziemskiej cywilizacji nie jesteśmy w stanie stwierdzić.
Być może Piri Reisa był geniuszem, albo skopiował czyjeś mapy. Ta sprawa z Antarktydą jest dość ciekawa.
A zmiana biegunów to cykl powtarzający się co ok. 11000 lat. Ma to związek z większeniem aktywności na slońcu.
Napisano 28.01.2004 - |21:57|
ok - ja np uwazam ze to jest totalna bzdura - ale jesli to prawda to z checia bym zmienil swiatopoglad: no wiec czy moglbys mi podac jeden - jakis najbardziej wiarygodny i pewny - przyklad? tzn te makiety odrzutowcow - gdzie je znaleziono, kiedy itd. to ja sobie posprawdzam czy tak faktycznie bylo.Nie które znaleziska pozwalają przypuszczać, że kiedyś na Ziemi była jakaś cywilizacja o technologii przynajmniej równej naszej. Znajdowano makiety samolotów przypominające współczesne odrzutowce. Badano je w tunelach aerodynamicznych. Okazało się że mają bardzo dobre parametry.
no tak... ale mowicie o jakich biegunach? nie przypadkiem o magnetycznych?A zmiana biegunów to cykl powtarzający się co ok. 11000 lat. Ma to związek z większeniem aktywności na slońcu.
Napisano 28.01.2004 - |22:18|
Dobra wyjaśnie ci tą sprawe map.... chociaż już pisałem to samo ta tym samym temacie na starym forum, ale niech wam będzie. Według teorii Atlantydzi mieszkali na Antarktydzie. Ponad 11000 lat temu, bieguny były przesunięte, tak, że Antarktyda była w strefie umiarkowanej (dlatego tamte mapy pokazywały linie bregową dzisiaj pokrytą lodem). Terytorium, jakie dzisaj zajmuje Polska, leżył gdzieś blisko równika (stąd na południu Polski pokłady węgla, w których odbite są skamieliny roślin tropikalnych). To, że mapy były jakby ściągnięte z globusa bierze się stąd, że mapy stworzone na planie koła, gdzie jakiś punkt przymujemy na centrum, są dużo bardziej szczególowe (takich używa się na podwodnych łodziach atomowych). Atlantydzi musieli być doskonałymi żeglarzami, dlatego stworzyli tyle map. Skoro byli żeglarzami, to ich główne miasta, musiały znajdować się blisko morza. Tak więc, gdy przyszedł kataklizm.... ich główna kultura przepadła. A co to był za kataklizm? Jak już mówiłem, bieguny były perzesunięte. Północny znajdował się nad jeziorem Hudson, na terenie dzisiejszych Stanów Zjednoczonych. Nad tym biegunem, zaczeła przyrastać czapa lodowa, która "ważyła nad stan". Trzeba tutaj wspomnieć, że skorupa ziemska jest bardzo cienka (gdyby Ziemia była jajkiem, to "skorupka" była by 100 razy cieńsza, niż normalnie) i znajduje się na pokładach ciekłej magmy. W końcu czapa lodowa przekroczyła mase krytyczną i zadziałała jak koło zamachowe. Nastąpiło przesunięcie skorupy i biegunów. Nie musze mówić, jaki się zrobił sajbon. Lodowce się roztopiły i zalały wspaniałe miasta Atlantydów. Przeżyli tylko ci zamieszkali na wyżynach (górale), którzy nie posiadali takiej wiedzy jak ich nadmorscy bracia.
No co za piękna historia,
Wiem dlaczego nastapił kataklizm i słyszałem o tej teorii. Musimy tu się nad czymś zastanowić w tej chwili. Czy bronisz Atlantydy jako wysoko rozwinętej rasy ludzkiej mającej wpływ na wszystkie ówczesne kultury, czy raczej jest dla ciebie grupka pastuchów i żeglarzy, którzy trochę popatrzyli w niebo ? No bo jeśli to drugie to przyznaj że nie mogli wywrzeć aż takiego wrażenia. To oznacza że zupełnie nie zdajesz sobie sprawy z tysięcy rysunków naskalnych w jaskiniach wykonanych kiedy równo okładaliśmy się pałkami. Musisz wiedzieć że na całym świecie powtarza się tylko jeden wzór, postacie obcych w hełmach. To trzeba zobaczyc i poszperaj po sieci! To są nowoczesne hełmy jakich używają kosmonauci. Jesli jak piszesz to ludzie z Atlandydy zrobili taki "szok" na mieszkańcach całej Ziemi, to ja się pytam PO CHOLERĘ IM TE HEŁMY
No cóż... jasnym wydaje się, że Piri Reis swoją mapę zgapił od kogoś innego. Musiał dorwać gdzieś jakiś oryginał, który powielał i sprzedawał. Ciekawa incjatywa. No ale teraz pytanie, co to była za tajemnicza mapa? Kto ją wyrysował? Hmmm... jak się nad tym wszystkim zastanawiam, to wydaje mi się, że nasze przekonanie o tym, że jesteśmy najpotężniejszą istotą w dziejech tej planety, jest przejawem niezłej megalomanii.
PS. Taaa... mam tę mapkę w jakiejś książce o niewytłumaczajnych zjawiskach. Przyglądałem się jej i rzeczywiście wygląda bardzo ciekawie. To pytanie mnie zabije: Skąd on ją miał ??
Ja chcaiłbym usłyszeć co mówia na ten temat archelodzy
Ludzie czemu wy we wszystko mieszacie obcych. Moze naprawde istniala jakas wysoko rozwinieta rasa ludzi. Nazwijmy ich ludzmi z Atlatydy. Wyczytalem gdzies ze przesto ze wszechswiat sie rozszeza w kosmosie nastepuja caly czas zmiany. Bieguny ziemi tez co jakis czas sie przemieszczaja. Moze to bylo przyczyna zniszczenia Atlantydy. Podobno takie przesuniecie biegunow w historii ziemi mialo juz raz niejsce. Albo ich cywilizacja nie byla przygotowana na jakas inna katastrofe np zlodowacenie. Teorii tylko o charakterze "ziemskim" jest kilka. A wy we wszystko mieszcie UFO.
To nie my mieszamy we wszystko obcych... to oni się sami we wszysto mieszają, przysięgam ! Jeżeli uważasz, że to obywatele Atlandytydy pikneli te fotki, z 8 tysięcy kilometrów, które potem kopiował kartograf Piri Reis to czemu nie napisałeś dlaczego w kosmosie jeszcze dotąd nie natrafiliśmy na żadną pozostałość po ich "programie kosmicznym". Czy naprawdę uważasz, że kultura ery suborbitalnej nie potrafiła jednakowoż wynaleźć zwykłego samolotu transportowego których eskadry wywiozły by rozbitków poza obszar zagrożenia? Jeżeli tak dobrze tworzyli mapy, to czemu nie swojego kontynentu ? Oraz po kataklizmie powinni wykuć w kamieniu również mapę do swojego zatopionego świata. Czemu ludzie epoki kamiennej na skałach jaskiń uwiecznili nie przybyszów z Atlantydy - ludzi, tylko ubrane w kombinezony "wszystko tylko nie ludzi" ? Masz jakieś pomyśly ? Czemu przez tysięce lat, wszystkie kultury na całym globie jako bogow uważają tych przybyłych z nieba na ognistym wężu ? Jeżeli odpowiesz na te pytania, to uwierzę w twoją teorię
Nie przecze ze obcy moga istniec, bo i czemu nie, mogli nawet odwiedzac nasza planete albo kontaktowac sie z Atlantyda. Ale musieli stwierdzic ze niejestesmy dosc ciekawa rasa i nas zostawili.
Że nie jesteśmy dosć ciekawą rasą LOL ? Może tobie wydaje się że dla takiego działu nauki jakim jest biologia i antropologa, odszukanie inteligentnej rasy jest gorsze od poławiania jakichś tam bakterii na nie zamieszkałych wogóle planetach. Tak to musi strasznie kręcić załogę... 11356 eksponat - bakteria... 11357 eksponat - bakteria Życie inteligentne nie znajduje sie w każdym układzie słonecznym do jakiego się udasz . Odkrycie każdej nowej rasy to olbrzymi zastrzyk nowych idei wnoszonych do ich nauki. I nie chodzi tu o wpadnięcie, zrobienie kilku fotek i ruszanie dalej. Ale regularne badania DNA, większości ludzi na planecie.
Dlatego założyli tu bazę. Ale założyli ją także z innych powodów. Każdy wie o ostatnim konflickie w Iraku. Chociaż mam uczulenie na Yankesów, to trzeba przyznać jedno ... aby wysoka technologicznie cywilizacja nie padła kosztem słabszych... czasami musi wykonać tzw. "uderzenie wyprzedrzające" ! Co to się znaczy ? Np przypuśćmy że w czasach prehistorycznych przyaltuje obcy statek, bada nas i stwierdza ze jesteśmy prymitywni i niegrożni. Fajno, wracają do domu. tymczasem na Ziemi czas płynie, na skutek przypadku prezydentem świata tam w którymś roku zostaje jakiś tam Hitrler II, który buduje flotę dobrze uzbrojonych okrętów na orbicie i wysyłą ją w kierunku jakiejś gwiazdy - akurat tej rasy "ślepych" obcych. Efektem tego zamieszania jest to że jezeli będą mieli szczęscie to może tylko stracą flotę która pokona nasze statki, ale co jeśli liczba naszych będzie większa i lepiej uzbrojona? Przeoramy im pół planety! To cena zaślepienia w stan który był tysiace lat temu !
Tymczasem rozważna i doświadczona rasa założy tu bazę z "hot line" bezspośrednio do ich homeworld! Będą przez lata badać nasz język (jaką da im to przewagę w walce możliwość podsłuchiwania), preferowaną taktykę walki, sposoby wpływania na tłum (np "cuda"), kiedy i jak wpadamy w złość i strach, oraz naszą historię no i ofcoz technikę. Tak przygotowani wiedzą że nic im nie grozi, a w razie gdyby jakiś prezydent będzie budował taką flotę która obierze zacel ich rejon... to cała sprawa potrwa najwyżej godzinę... odbiorą "telefon" w "bazie" i wcisną czerwony guzik... to bedzie kuniec
Użytkownik dave edytował ten post 29.01.2004 - |00:03|
Napisano 29.01.2004 - |10:33|
Ad1. Skad wiesz ze mapy byly zrobione z wysokosci 8 tys. km. Czyzby byly podpisane "zrobione z wysokosc 8 tys. km.
Co do palowidl z jaskin i facetow w chelmach to nic na ten temat nie slyszalem. Nawet na zajeciach archeologii. Moze wykladowca stwiedzil ze rysunki mysliwych i mamutow sa ciekawsze
Ad2 Pokaz mi chodz jeden dowod na to ze kosmic we wszystko sie mieszaja. Oczywiscie taka rzecz, ktora nie da sie wytlumaczyc dzialaniem czlowieka. Wkrodce sie dowiemy ze Milerowi pomakaja kosmic. Oczywiscie odkryje to pan Lepper a Gertych stwierdzi ze maja oni powiazania z Zydami i Masonami i chca nasza ziemie wykupic
AD3 Nie zaprzeczam tez ze np taka Atlentyda pogla byc baza obcych ktorzy upodobnili sie do ludzi aby ich obserwowac i badac. Obcy ci nie zauwazyli niebezpieczenstwa i ich baza zostala zniszczona. Ci ktorzy przerzyli postanowili zostac nauczycielami ludzi. I zaczeli wsrod nich zyc
Napisano 29.01.2004 - |18:16|
Dave masz naprawde bujna wyobraznie.
Ad1. Skad wiesz ze mapy byly zrobione z wysokosci 8 tys. km. Czyzby byly podpisane "zrobione z wysokosc 8 tys. km. . M.M pisze ze podobno na ziemi byla cywilizacja ktora mogla posiadac cos w rodaju samolotow. Niewiem czy to prawda ale maz wytlumaczenie swojej teorii.
Erich von Daniken "Wspomnienia z przyszłości". Wydawnictwo PROKOP 1994. Tłumaczenie Roman Kazior. Strony 28 - 29 ! Specjalnie dla ciebie wziołem tomik i spisałem, cieszysz się
Dla ciebie pewnie to i tak nie ma znaczenia bo wpadła wam do głowy jakaś bajka o Atlantydzie i żadne argumenty nic nowego do sprawy nie wniosą. Na upór nie ma rady
Co do palowidl z jaskin i facetow w chelmach to nic na ten temat nie slyszalem. Nawet na zajeciach archeologii. Moze wykladowca stwiedzil ze rysunki mysliwych i mamutow sa ciekawsze . Po wiedz gdzie takie malowidla znaleziono bo ja nic o nich nie wiem. A z checia sie dowiem.
Ad2 Pokaz mi chodz jeden dowod na to ze kosmic we wszystko sie mieszaja. Oczywiscie taka rzecz, ktora nie da sie wytlumaczyc dzialaniem czlowieka. Wkrodce sie dowiemy ze Milerowi pomakaja kosmic. Oczywiscie odkryje to pan Lepper a Gertych stwierdzi ze maja oni powiazania z Zydami i Masonami i chca nasza ziemie wykupic .
Sądząc po tym jak jesteś oczytany to nic dziwnego
"Mój świat w obrazach" - to samo wydawnictwo 1995
AD3 Nie zaprzeczam tez ze np taka Atlentyda pogla byc baza obcych ktorzy upodobnili sie do ludzi aby ich obserwowac i badac. Obcy ci nie zauwazyli niebezpieczenstwa i ich baza zostala zniszczona. Ci ktorzy przerzyli postanowili zostac nauczycielami ludzi. I zaczeli wsrod nich zyc
Też bez sensu
Napisano 29.01.2004 - |18:24|
1. Po co w takim razie kopiować mape, do ziem, które nie są w ogóle dostępne
2. Skąd mamy pewność, że wszystkie mapy zostały odnalezione?
3. Może naukowcy odkryli mapy prowadzące do Atlantydy, ale spalili je, bo nie chcieli wyjć na głupców (albo spalili je kosmici, którzy się do wszystkiego mieszają
Mówisz Dave, że skoro byli rozwinięci, to czemu się nie uratowali? Nie mieli samolotów, ani tym bardziej rakiet. Żeby ich określić jako rozwiniętych w tamtych czasach, wystarczyło by, żeby byli na poziomie jaki Europa osiągneła pod koniec średniowiecza. Mówisz o malowidłach w grotach skalnych. Człowiek wyszedł z tych jaskiń wiele tysięcy lat temu. Po co im hełmy? Reszta ludzi była dosyć prymitywna (a co za tym idzie - sposób rozwiązywania spraw siłowy). Atlantydzi, może w tych hełmach i zbrojach chronili się przed atakami swoich "braci z gór".
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
Napisano 29.01.2004 - |20:44|
Słuchaj Dave, to ty podaj choć jeden dowód, że te mapy zostały zrobione z 8 km. Jak w ogóle można coś takiego sprawdzić? Te mapy, zostały przerysowane z inncy wcześniejszych:
Czy mam ci przepisać całą książkę ? Bo akurat nie mam skanera
"Jakiś statek kosmiczny unosi się nad Kairem i kieruje obiektyw swej kamery prosto w dół. Po wywołaniu zdjęć powstałby następujący obraz : wszystko to, co znajdowało się w promieniu około 8 tysięcy kilometrów pod obiektywem, zostało dokładnie odwzorowane, gdyż leżało bezpośrednio pod soczewką. Im dalej jednak od środka zdjęcia, tym bardziej zniekształcone są krainy i kontynenty. Dlaczego tak się dzieję?
Z powodu kulistego kształtu Ziemi kontynenty oddalone od centrum "zapadają się ku dołowi". Zarys Ameryki Południowej na przykład będzie charakterystycznie zniekształcony i wydłużony, dokładnie tak jak widzimy to na mapie Piri Reisa!"
2. Skąd mamy pewność, że wszystkie mapy zostały odnalezione?
Sam tu się już gubisz. Mapy są nie ważne, skoro jak twierdzisz wszystkie kompleksy które wzniesono wg ciebie po zagładzie Atlantydy, miały za cel zachować tę datę dla potomnych... to jednak żadna w środku nie zawiera drogi (mapy) wykutej do zatopnionego lądu... na takich i takich współrzędnych! Tyle się mordować z budowlą , żeby finiszować tak bezmyślnie
Może naukowcy odkryli mapy prowadzące do Atlantydy, ale spalili je, bo nie chcieli wyjć na głupców (albo spalili je kosmici, którzy się do wszystkiego mieszają )
Już tak szybko brak argumentów
Mówisz Dave, że skoro byli rozwinięci, to czemu się nie uratowali? Nie mieli samolotów, ani tym bardziej rakiet. Żeby ich określić jako rozwiniętych w tamtych czasach, wystarczyło by, żeby byli na poziomie jaki Europa osiągneła pod koniec średniowiecza. Mówisz o malowidłach w grotach skalnych. Człowiek wyszedł z tych jaskiń wiele tysięcy lat temu. Po co im hełmy? Reszta ludzi była dosyć prymitywna (a co za tym idzie - sposób rozwiązywania spraw siłowy). Atlantydzi, może w tych hełmach i zbrojach chronili się przed atakami swoich "braci z gór".
Acha ? To może mi przypomnisz kto w średniowieczu używał takich hełmów które zasłaniały szczelnie usta i wychodziła z niej giętka "rura" koniecznie ciągnąca się do paska i łącząca się nim w miejscu pleców? Konnica ? Lekka zbroja reprezentacyjna ? Albo paradna ? Nie to nie to
Napisano 29.01.2004 - |21:29|
Byli na poziomie, nie mówie, że byli tacy sami jak Europejczycy: mieli zaawansowane narzędzia (nie lasery, ale przynajmniej bardziej skomplikowane od włóczni), własną kulture, znali się na gwiazdach i na matematyce.
A tak w ogóle, gdybym miał być wredny, to bym powiedział, że kosmici robiąc zdjęcia, nie wykorzystywali by jakieś nieprecyzyje soczewki.
Kosmici? Mam dla ciebie inną teorie: może Piri Reis wlazł do własnego zatka i poleciał na wysokość 8 km i stamtąd naszkicował swoje mapki.
Albo lepiej: nasz kolega Piri zbudował maszyne czasu, przeniósł się do przyszłości, wkradł się do biblioteki i zrobił potajemnie zdjęcia naszych map lotniczych, które potem w domu przerysował (miał badziewnego spycama, stąd te zniekształcenia od soczewki).
Przepraszam, że plote takie bzdury, ale kosmici wykradli mój mózg na swoje badania. Od jutra zaczynam budowe Wielkiej Piramidy w Chrzanówku
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »