Skocz do zawartości

Zdjęcie

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
64 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Jak wrażenia po filmie (oceny szkolne) (77 użytkowników oddało głos)

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 02.06.2005 - |18:46|

Sztywna gra większości bohaterów , jak dla mnie to Anakin z  mrocznego widma był już bardziej „naturalny” niż ten grany przez Christensena . Dużym minusem jest straszliwa płytkość fabuły , nieciekawa i za szybka przemiana Anakina , jego totalna głupota . Aż dziw bierze że Palpatine wziął sobie takiego pomagiera .
Wiele powtarzających się błędów (na przykład działa energetyczne z łuskami  ) , dziwne próby powiązania ze sobą  bohaterów z późniejszych części , dziwne jednostki , których według różnego rodzaju przewodników nigdy nie było, a które przypominają trochę istniejące jednostki .
No i totalna wpadka Lucasa  - znak który był na wojskowych statkach jest znakiem Imperium , a nie Republiki .
Nie będę już więcej wypominał , bo niema sensu , na film można puść do kina , ale nie należy się spodziewać powalającego dzieła .

A i najciekawsze – uważam że jednak druga cześć była bardziej mroczna .

Wyświetl post

Zgadzam się z tobą Obi ...ale Lucas to cfaniak :hyhy:
why ... :blink:
Wspomniane działa pulsarowe z łuskami i scena salw burtowych ....toz to nic innego jak nawiązanie do wspaniałej historii pojedynków Galleonów za czasów odkryć Kolumba za którego on sam się chyba uważa :afro:
jednostki są żywcem wyjede z prospektów handlowych znanych "Firm" zbrojeniowych USA.....przypadek :look: wątpie...
Anakin biedny głupi Anakin zaślepiony przez straszliwy nałóg ....miłość...
Oznakowanie jednostek to poprostu wizja samego genialnego Lucasa ...to on przecież stworzył Imperium ..Palpi nie był aż tak cfany...

Na powaga to powiązanie fabułyu mnie tesh zirytowało najbardziej....na siłe chyba po 200 kawach nie mógł już nic wymyślił i stwierdził chyba, że
"Czekali tyle czasu to i tak kupią co im dam !!! "
Ale ja mówie stanowczo nieeeee......
!!
:P
tylko że to już po fakcie... :>
  • 0

#42 regm

regm

Szeregowy

• VIP
  • 43 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 02.06.2005 - |21:12|

Obejrzałem i cóż mogę powiedzieć. Powinni to nazwać Zemsta Shit'ów :P
Moim zdaniem tragedia. Ze wszystkich 3 nowych części to chyba Mroczne widmo mi się najbardziej podobało. Co do Ataku Klaunów to nie bede sie wypowiadał... Cieszę się, że nie poszedłem na to do kina.
Ocena: 2
  • 0

#43 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 02.06.2005 - |21:18|

Cieszę się, że nie poszedłem na to do kina.

Akurat w kinie , wyglada to o wiele lepiej niż na monitoże - no chyba że ma przekątną videosciany :D.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#44 regm

regm

Szeregowy

• VIP
  • 43 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 02.06.2005 - |21:24|

Akurat w kinie , wyglada to o wiele lepiej niż na monitoże - no chyba że ma przekątną videosciany :D.

Wyświetl post

Wiem Obi, że w kinie wyglada to lepiej, ale jak dla mnie to ten film był poprostu nudny. Ogladałem to na stacjonarce, bo dorwałem jakąs wersję dvd z licznikiem - nawet niezła jakość była :P Pozatym, jeśli mi się coś podoba to nawet kilka razy do kina na to pójde, ale jak już pisałem wyżej, ciesze się, że nie wydałem na bilet tych 15 łz :)
  • 0

#45 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 04.06.2005 - |03:14|

Film to parodia i porażka.
Szkoda czasu.
W ogóle nie ma o czym gadać...
Andromeda przy tym śmieciu to jest super film.
SW powinno być z tego forum usunięte i wstawione na jakąś stronkę dla dzieci. Zapomnieć i pośmiać się.
  • 0

#46 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 04.06.2005 - |11:54|

Nie przesadzałbym. Film jest niezły. Ratuje go głównie Obi Wan Kenobi, który ze zwykłego Rycerza wyrasta na Mistrza, nie tracąc człowieczeństwa. To daje mu siłę do pojedynku z Grieviousem i Anakinem.
Motyw "salwy burtowej" -sądzę,ze odrzut dział i łuski, wprowadzono świadomie i nieco dla żartu. Podobnie jak komentarze robotów Federacji.

Za niedopatrzenie uważam wyposażenie R2D2 w dziwne gadżety typu silniki rakietowe, plucie olejem... Nie ma tego w środkowej trylogii a kasowaniem pamięci tego się nie wyjaśni.

Oglądałem SW w kinie ale sądzę,że z dobrego divx (dvdrip) i dvd obraz będzie znacznie lepszy - ostrzejszy, bardziej soczysty, nasycony. Multikino Helios - obraz wielki ale co z tego jak nieco mydlasty (a siedziałem dalej od ekranu i w okularach (które nieco poprawiają kontrast).

Gdyby Anakin przed przemianą, choć trochę się bardzie j zamyslił, walną pięścią w stół, wrzasnął sam na siebie, zaklął, były bardziej wiarygodny. Strasznie zaslepiony tą miłością do Padme był.

Nawiązanie - Jedi Fitgher - mysliwiec TIE oraz myśliwiec Klonów - X-Wing - całkiem fajne.

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#47 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 08.06.2005 - |20:04|

Gdyby Anakin przed przemianą, choć trochę się bardzie j zamyslił, walną pięścią w stół, wrzasnął sam na siebie, zaklął, były bardziej wiarygodny. Strasznie zaslepiony tą miłością do Padme był.

Rayden

Wyświetl post

Rayden ....było by owiele lepiej tak jak mówisz...ale.....przecietny amerykanin płaci za bilet i chce oglądać film a nie jakiegos gościa co sie zastanawia :P
Nie było by czasu wtedy na Efekty..a Efekty są na pierwszym miejscu przecież we współczesnym"Americańskim" filmi
Zaraz za Efektami są...kto zgadnie ...no Efekty - oczywiście...
Lucas to wie i dlatego trzepie taką kase a my słyszymy tylko że #20 milionów
potem 500 milionów....
tak jakby to było najważniejsze...
No a właśnie dlatego film jest kichą bo fabułem ma dobrą ale tak po obcinaną żeby było wiecej czasu na nie wiem czy wspominałem juz o tym ...EFEKTY...zresztą robione na zwykłympececie chyba...
Tomka Bagińskiego mogli zatrudnić on by to przynajmniej jakos profesjonalnie zrobił...
Pozdrówka
  • 0

#48 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 09.06.2005 - |05:08|

Naprawdę jest tyle dobrych seriali, że to badziewie z mieczykami laserowymi można olać. Z filmami kinowymi jest znacznie gorzej.
Apropo jedi i ich MOCY. Przecież w nowe odcinki psują i bez sensu tłumaczą sens czy też istotę mocy. W New Hope mowa jest o energii życia (wszechświata), a w nowych odinkach gdzieś jest mowa już o jakiś mitochlorianach czy jakoś tak. Czyli wytłumaczenie jest biologiczno-genetyczne. A to tylko 1 z wielu potwornych błedów i idiotyzmów. Mnie doszczętnie zdenerwował Obi Wan jeżdżący na jakimś konio-jaszczurze. No bzdet na max. Eh żenada w porównaniu z tym co można zobaczyć w nowej Galactice czy 4400, FireFly czy Atlantis.
  • 0

#49 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 09.06.2005 - |10:36|

No własnie - jako fan SW oczekiwałem nieco bardziej pogłebionej głównej postaci filu - Anakin Skywalkera. Tymczasem na bohatera wyrósł niespodziewnie Oi Wan Kenobi, Mistrz Jedi. Ewan Mc Gregor zagrał dobrze i wykorzystał każdy moment filmu aby zbudować postać. Hayden nie wykorzystał albo nie dano mu szansy.

Co do jaszczura (w książce nazywa się Boga) to pomysł z wierzchowcem Kenobiego nie był zły. Tak mi się wydaje. Jeździec Smoków :) ?

Moc faktycznie odarto z mistyki i tajemniczości. To miała być naturalna siła, energia Życia, dotykająca innego wymiaru, jakaś postać boska w sumie (może dar Boga). A pojawiły się te midichloriany i aparaty do ich badania...Szkoda. Po cholerę ten racjonalizm ?

Efekty w takim filmie są oczywiscie potrzebne ale nie powinny przesłaniać choć minimalnego rysu psychologicznego bohaterów, dzięki czemu stają się oni nam bliscy.

Mimo wszystko na pewno powrócę do SW III jeszcze nie raz. I czekam na książkę "Rise of Darth Vader" Jamesa Luceno, dziejącą się po SW III.
Ciekawe by tez było rozszerzenie filmu na DVD o sceny wycięte.

Pozdrawiam

Rayden
  • 0
"

#50 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 09.06.2005 - |11:03|

zresztą robione na zwykłympececie chyba...
Tomka Bagińskiego mogli zatrudnić on by to przynajmniej jakos profesjonalnie zrobił...
Pozdrówka

Wyświetl post

Ty mowisz powaznie czy jaja sobie robisz? brales sie kiedys za tworzenie efektow? Wiesz ile pracy trzeba wlozyc w ta robote, by wygladala chociaz jako tako relaistycznie?
Czlowieku, no lol... 'robione na zwyklym pececie'.. pecet by tego w zyciu nie udzwignal. Efekty profesjonalne, a te wlasnie takimi byly, sa tworzone na specjalnie do tego przeznaczonych platformach sprzetowych i farmach komputerow do rederingu.
Lol... Trzeba naprawde chyba nie meic pojecia o tej pracy, zeby powiedziec akurat cos takiego.
A Baginski by tu predzej wysiadl, niz pomogl im w czymkolwiek. Nie wiem skad u wiekszosci osob nagle sie zrobil taki kult jednostki wobec Bagisnkiego.
Owszem, grafik to dobry, ale on sam jeden nie zastapi calego teamu od efektow specjalnych oplacanego przez Lucasa! I wbijcie sobie to do glowy, bo to smieszne sie robi, jak wyslawiacie Baginskiego i wynosicie az po niebiosa...
  • 0

#51 dziordzio

dziordzio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 20.06.2005 - |11:37|

Niestety ja dopiero teraz byłem w kinie na trzeciej części i niestety się rozczarowałem. Poczytałem trochę postów na forum tyle ludzi z wielkim uznaniem opisywali film. A tu znowu jedynie super efekty specjalne bez większego zaangażowania w scenariusz, który miał na celu dopasowanie się miedzy drugą a czwartą częścią. Czegoś mi brakuje w tym odcinku.
  • 0

#52 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 21.06.2005 - |10:35|

Film jak film.Gwiezdnych Wojen koniec nastąpił.Anakin w Darth Vader'a się przeobraził.Efektów specjalnych nie zdołałem naliczyć,ale były naprawdę jak na Lucas'a przystało dobre.Po zwiastunach wydawało się,że będzie to hit,ale nie dla mnie,może dla fanów gwiezdnej sagi.Jednakże i tak była to najlepsza częsć z 3 ostatnio nakręconych.Swój głos oddałem na trójkę.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#53 pastor

pastor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 21.06.2005 - |12:09|

Może tak od razu rzeby częśc ludzi wiedziała dlaczego tak pisze jestem fanem Gwiezdnych Wojen.Jak dla mnie ostatnia z części która ukazała się już jakiś czas temu jest świetna.Oczywiście wielu z was może sie ze mną niezgadzać i ma takie prawo.W filmie tym choć nie spodziewałem się wiele po poprzednich częściach i przecież było wiadomo co się stanie,dostałem wszystko czego chciałem.Efekty specjalne,pojedynki no ale to było wiadome ale to na co najbardziej czekałem te przemiana Anakina w Vadera.Zastanawiałlem sie co sie stanie że Anakin tak zbłądzi.Dostałem odpowiedz.Powiem tylko tyle że nie zawiodłem się a wprost przeciwnie cały film wreszcie dobrze pomyślany,mroczny,przypominający starą sage,wreszcien taki jaki powinien być.Szkoda tylko że trzeba było czekac tyle choć dobrze jak dla mnie że na tak dobre zakończenie całej sagi.Pozdrawiam wszystkich miłośników Gwiezdnych Wojen.
  • 0

#54 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 21.06.2005 - |14:31|

:rolleyes: Dałem 3pkt, bo obejrzeć trzeba z racji pozycji w klasyce. W sumie warto też popatrzeć i przypomnieć sobie jak to było. Ale sama ta przemiana Anakin'a w Dart'a jakoś tak mdławo wyszła. Tak jakby ktoś mi to opowiedział bez przekonania. Tak więc nie narzekam, ale przyznam się, że oczekiwałem czegoś więcej... :look:
  • 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

#55 Daniel Jackson

Daniel Jackson

Starszy szeregowy

• Email
  • 78 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 24.07.2005 - |17:45|

Oglądałem film już kilka razy i wydaje mi się, że Lucas mógł zrobić coś lepszego :angry: . Przecież nie tylko efekty specjalne się liczą, nie? To, co mnie najbardziej uraziło, to to, że wszystkie aspekty filmu, które były niewiadome podano nam jak jakąś pizzę z starego ciasta - pół godziny filmu, to jest na co wszyscy czekali, a reszta to istna nawalanka :/ .

Użytkownik Daniel Jackson edytował ten post 27.07.2005 - |07:59|

• 0
STAR WARS + STARGATE = ?

#56 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 28.07.2005 - |12:42|

Dalem 3. Bardzo czekakalem na ten film. Bylem kiedys wielkim fanem SW. Na epizodzie IV bylem w kinie ze 12 razy..... :hyhy:
Bylem na premierze filmu o 12 w nocy tak jak inni SW-maniacy, i musze przyznac ze wyszedlem z mieszanymi uczuciami. Po pierwsze cala masa rzeczy byla poskracana i wolalbym aby to byly 2 'wolniejsze' filmy niz jeden 'superexpress'. Po drugie postac mlodego Vadera byla zagrana do bani. Po trzecie... moze za duzo zabawy komputerem a za malo po prostu dobrego kina? No i po 4te - spac mi sie chcialo kolo 3 w nocy pod koniec filmu B)
  • 0
Dołączona grafika

#57 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 02.09.2005 - |22:14|

Film jak film.Gwiezdnych Wojen koniec nastąpił.Anakin w Darth Vader'a się przeobraził.Efektów specjalnych nie zdołałem naliczyć,ale były naprawdę jak na Lucas'a przystało dobre.

No nawet przez Anakina (nową postać) zmieniono w nowej wersji Powrót Jedi (na DVD) ostatnią scenę. Nie wiem, czy ktoś to zauważył. Ale film wreszcie pokazuje jak doszło do tej masakry Rycerzy i powstania Imperatora. Swoją drogą zastanawia mnie jeden fakt. Czy Jedi byli tacy lekkomyślni, czy też Lord Sith tak inteligentny, że zaskoczył wszystkich Rycerzy?
Faktem jest, że Joda przestrzegał wielokrotnie, że coś się dzieje dziwnego. Ale nikt go nie słuchał. To kolejne ostrzeżenie, że jeśli siępozwala na wiele niepozornym gościom pragnącym władzy za wszelką cenę, to potem powstają wielkie kłopory.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#58 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 08.09.2005 - |21:32|

Zakon Jedi był skostniały, zapatrzony w siebie. Kiedy musiał się zmierzyć z prawdziwą wojną oraz wrogiem wewnętrznym (Sithem w Senacie) upadł, mimo dzielności i siły poszczególnych jednostek. Wyrok Mocy, ze Wybraniec odnowi Zakon był straszniejszy niż przypuszczaliśmy. Anakin zniszył Zakon a równoczesnie go odrodził dając życie Lukowi i Lei i zabijajac Sitha.
  • 0
"

#59 jj09

jj09

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 20.10.2006 - |20:15|

Szczerze mówiąc to dopiero teraz miałem okazję obejżeć i powiem tylko, że IMHO jest to najlepsza z pierwszych trzech części
IMHO: 8/10
  • 0
ZARABIANIE PRZEZ INTERNET | CONFIG
Regulamin > profil użytkownika > podpunkt b

#60 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 05.12.2006 - |17:27|

A do mnie ,to chyba nigdy nie dojda piewsze 3 czesci Star Wars.Jedyna rzecz ,ktora mi sie podobala,to to jak przemieniali Anakina w Dartha.Fenomenalnie to wygladalo :clap:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych