Skocz do zawartości

Zdjęcie

Najlepszy Goa'uld?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
96 odpowiedzi w tym temacie

#41 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 30.11.2005 - |10:43|

Jeśli oceniać całość to wybrał bym Apophisa. Może troche z sentymentu do owego osobnika :)
Sokar, Anubis jacyś tacy mdli na tle Balla i Yu.
  • www.gwrota.com

#42 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 01.12.2005 - |00:45|

A ja tak od drugiej strony dobry goa'uld to martwy goa'uld... :P UUK uuk

I stawiam na tego, co to wyskoczył z wody, Unas go chwycił, odkręcił mu "kapsel" i po upieczeniu zjadł go ze smakiem... Dla Unas'a też pewnie ten był najlepszy... najwyraźniej mu smakował :lol: niam niam :clap:

Użytkownik Grishka edytował ten post 01.12.2005 - |00:48|

• 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

#43 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 01.12.2005 - |00:56|

zdecydownaie Bal bez dwuch zdań a zwłszcza teraz gdy sie okazuje ze sie poklonował chłopak i jeszcze troche namiesza ten chłopak odrazu mi przypadł do gustu ma swoją klase i styl. Ciekawe co on tam teraz kombinuje ;-)))))))))))
  • 0

#44 Share

Share

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.12.2005 - |22:47|

Baal jakoś nie przypada mi do gustu. Nie potrafię tego sprecyzować, ale jest jakiś taki niemrawy. Może dlatego, że patrzę na niego głównie przez pryzmat odcinka "Abyss", w którym nawet rzucić nożem mu się nie chciało, tylko wykorzystywał jakąś sztuczną siłę grawitacyjną.
Co innego Apophis - to mój typ numer jeden. Ten to miał siłę przetrwania.
  • 0

#45 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 02.12.2005 - |23:19|

No ale to w koncu Bal przetrwał cała zadymke i to on narazie jak dla mnie jest nr 1 jak to sie mówi cicha woda :clap:
  • 0

#46 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 03.12.2005 - |18:29|

Wiadomo, że jak się zaczyna oglądać serial to numberem one jest Apophis, jako że jest go najwięcej - i tu mi został sentyment do niego.
Później długo, długo nic ... choć na pudle postawiłbym jeszcze Baala i Anubisa.
  • 0
Dołączona grafika

#47 Karel

Karel

Kapral

• Użytkownik
  • 188 postów

Napisano 29.12.2005 - |10:44|

No coz, mi do gustu przypadl baal - mozna sie z nim dogadac :hyhy: no i ma poczucie humoru z lekka...

Ciekawi mnie jeszcze jedno, jesli na ziemi panowal Ra, to dlaczego o nich wszystkich daniel znajduje jakies zapiski w starych ksiazkach. Czy oni wszysyc sie kiedys wloczyli po ziemii? :blink:
  • 0
„Jak każde dzieło i człowiek jest częścią całości, którą nazywamy Wszechświatem i jest tylko na zewnątrz ograniczany czasem i przestrzenią. Przeżywa sam siebie, jakby był oddzielony od pozostałych, ale jest to tylko pewien rodzaj optycznej iluzji powszechnej świadomości.“
Albert Einstein

#48 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 29.12.2005 - |12:27|

Czy oni wszysyc sie kiedys wloczyli po ziemii? :blink:

Owszem, oni "wszysyc sie kiedys wloczyli po ziemii" :>
Dołączona grafika

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 29.12.2005 - |12:29|

• 0
Dołączona grafika

#49 Riggs

Riggs

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 01.01.2006 - |02:13|

Trochę z sentymentu ale uważam że Apophis. Uważam że był to bardzo godnym przeciwnik, miał swój styl (nie zawsze fair). Później jeszcze ciekawymi byli Ball i Yu (not You ;P), momentami Anubis (choć później był irytujący), za szybko zginęli sokar i Heru-Ur, Imothep zastosował ciekawy podstęp (ale tylko na 1 odcinek) no i... starczy bo miał być jeden ;)
  • 0

#50 Blood_Lord_Aule

Blood_Lord_Aule

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoSycylia :>

Napisano 01.01.2006 - |03:49|

jak dla mnir to Yu za fajny klimat jego mocarstwa i jego samego. Baal bo ejst przebiegły i silny a pozatym ma fajną bródkę. Sokar jako że z bogów wybrał diabła.(666)

P.S. a jeśli chodzi o Ozyrysa to aktorka była super ale sama postać....nie bede komentował
  • 0
You are not even human fucking beings.

#51 Severka

Severka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 07.01.2006 - |01:57|

Zdecydowanie Ba'al, bo ma klasę. A na drugim miejscu Tanith za wywołanie 'Jaffa revenge thing' i w wyniku tego pojawienie się McKaya w odcinku "48 hours". Mam do niego sentyment za to.
  • 0

#52 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 07.01.2006 - |22:35|

Baal zdecydowanie jest najlepszy. Można się z nim dogadać, ma poczucie humoru i niezłą prezencję.
  • 0

#53 Cthulhu

Cthulhu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoKórnik

Napisano 17.02.2006 - |10:42|

Nie mam zdecydowanego faworyta wśród szwarc-charakterów, ale kilku zdecydowanie się wyróżniło:
Yu wzbudzał moją sympatię jako "dyktator z ludzką (nomen-omen) twarzą" :D
Baal jako przebiegły gracz i na dodatek bezwzględny - wiadomo - wszyscy Goauldowie dążyli po trupach do celu, ale za Baalem chyba zostało ich jakby więcej :) Byle tylko nie kompromitował się dalej w 9 sezonie... :/
Lord Zipcana - gdzie się podział? Wydawał się na tyle sprytny, że trzymał z najlepszym (w danym momencie), ale jednocześnie nie pchał się na afisz (bo tam najłatwiej oberwać)...
  • 0

#54 Lya

Lya

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoNetu

Napisano 18.02.2006 - |13:59|

Zdecydowanie Baal-za jego przebiegłość; Yu- za honorowe postępowanie (to w świecie rzeczywistym nawet ewenement); oraz Nirrti- za jej ironiczne poczucie humoru.
  • 0

#55 DOCI

DOCI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 19.03.2006 - |12:57|

Nie sądze by w SG był kaki kolwiek najfajniejszy czy coś podobnego goa'uld

Z tych ciekawych to YU i Ball. Ale zaczynało już mnie denerwować to Jestem twoim Bogiem czy Nie zgine lub jakieś inne ich teksty. To było dobijające troche... :blink:
  • 0

#56 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.03.2006 - |14:14|

Anubis oraz Osiris :)
ten pierwszy mial wiedze pradawnych, budowal zaawansowane technologicznie urzadzenia (bron, tarcze, statki, zolnierzy) wiec po prostu z jego potega nie mogl sie nikt rownac :)
a Osiris w bardzo przebiegly sposob bardzo duzo namieszala (zamaskowany statek na ziemskiej orbicie, wyciaganie wspomnien z DJ, pomoc w przywroceniu Anubisa do statusu wladcy systemu oraz prawie zabila bylego faceta Sam - Piotrusia; btw - szkoda ze jej sie nie udalo :> ) i mimo ze nie byla pierwszoplanowa postacia to przez jej czyny mielismy sporo problemow :)
  • 0

#57 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 21.03.2006 - |14:03|

Baal, baal.. zwlaszcza baal na ziemi... miodzio. mm, taki baal to by mnie nawet przekonal do zostania jafaa.. :P
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#58 San-Rall

San-Rall

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.03.2006 - |14:27|

Najlepszy Goa`uld chyba Ball ... za "współpracę" z Tok`ra i ludzką kobietą :D oraz za całokaształt chumor no i ciekawy pomyślunek rozklonować się i niech sobie radzą. No ale pisze to po obejżeniu wszystkich sezonów SG-1 i myślę , że odrobinkę zapominam o wcześniejszych Goa`uldach takich jak choć by Apofis który przez kilka sezonów siał grozę a potym był długo ubijalny :D i często wracał nawet gdy zdawało się że już poległ.
  • 0

#59 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 21.03.2006 - |15:02|

Po obejrzeniu 9 sezonu muszę przyznać, że Nerus jest całkiem... eee jakby to powiedzieć... specyficzny. Dodaje wiele humoru serialowi. Mimo, że straszna z niego szuja, to jednak po części dzięki niemu pozbyliśmy się replikatorów. Na dodatek geniusz, swoją drogą jak taki żarłok mógł nabyć taką wiedzę, bo zdaje się, że on nic nie robi tylko je.

Użytkownik Wraith edytował ten post 21.03.2006 - |15:03|

• 0

#60 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 31.03.2006 - |20:15|

Goa'uld przekazuja swoja wiedze genetycznie :)
wiec moze jak dostal weza w kark to od razu jego wiedze dostal gratis :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych