A ja się obawaim że niczego takiego nie będzie, będzie starcie Ori vs SGC (z lekkim wsparciem pradawnych)Ach, już się nie mogę doczekać "walki" na wyższym szczeblu egzystencji. Pewnie kilka planet wysadzą, jakiś układ słoneczny zdezintegrują (oby nie nasz), hehe
Odcinek 185 - S09E11 - The Fourth Horseman - Part 2
Napisano 08.01.2006 - |21:19|
Napisano 08.01.2006 - |21:23|
O! Widze że o tym samym pomyślałeśMoże Oma Resurrection? :>
Napisano 08.01.2006 - |21:34|
Bardzo dobry odcinek,dla mnie tak ciekawy jak za dawnych lat
Ciekawy ten diwajs co blokuje kapłanow...ciekawe czemu przestał działac
Jestem bardzo pozytywnie nastawiony do kolejnych odcinków :clap:

NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 08.01.2006 - |21:37|
Ocena 4.5
Ponieważ:
*Mitchel tu nie pasuje! Jego nudne gadanie o jego babci i co ona mówiła oraz jego teksty są beznadziejne. To nie to samo co kawały Jacka do Daniela.
*Garak jak był mocno po stronie Ori tak nagle w sekundzie 180* i nagle ulecza Tau'ri. Tych którymi gardził. Oddając przy tym swoje życie.
*super-urządzonko do ogłuszania ori, w stylu zrób to sam z Carter w 24 godzinny
*złapanie Prioma (bułka z masłem) zero ofiar, zero rannych, zero trudności. Już z super rzołnieżami Anubisa było ciężej.
*dzieciak nie pasuje
*Carter ! to nie ta sama babka co kiedyś. Nie wiem jak wy ale dla mnie gra ostatnio tragicznie. Jakoś bardzo sztucznie. J to już od pewnego czasu.
*Nowy generał no coż to nie - Hammond z Texsasu
*I to że wszystko wyjaćnili z Ori. Przynajmniej do tego odcinka pozostawała ta ciekawość do czego dąży Ori i co chce od innych ludzi. I nam w 9x11 wszystko odebrali.
Mimo ze jestem wielkim fanem SGC i SGA to z przykrością dałem tak niską ocene.
A plusy za.
+ Hammond z Texsasu
+ Nowe intro
+ Za krótką rozmowe Daniela z Mitchelem i ich żarty co do gostka z laską.
Użytkownik komar edytował ten post 08.01.2006 - |22:31|
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne
Napisano 08.01.2006 - |21:58|
Ale po co tak kombinujesz?
ta masz racje nie idzie tego wytlumaczyc, jak nagle wszyscy w bazie wyzdrowieli to oznacza ze wirus zostal zniszczony przez Gareka czyli nie ma zadnych antywirusow, czyli nie ma szczepionki, to trzeba ewidentnie uznac za blad w scenariuszu
Może Oma Resurrection?
Oma walczy z Anubisem a jak wiemy zadne z nich nie moze zginac wiec to jest walka do konca swiata.
Ciekawy ten diwajs co blokuje kapłanow...ciekawe czemu przestał działac
Efekty urzadzenia sa tymczasowe (00:09:30).
rzynajmniej pozostawała ta ciekawość do czego dąży Ori i co chce od innych ludzi.
Przykro mi psuc ci zabawe, ale Ori daza do zniszczenia pradawnych (z ktorymi maja na pienku od pradawnych czasow
Napisano 08.01.2006 - |22:26|
Źle mnie zrozumiałeś.Przykro mi psuc ci zabawe, ale Ori daza do zniszczenia pradawnych (z ktorymi maja na pienku od pradawnych czasow
) oraz zdobycia wiekszej mocy, ktora to moc pozyskuja dzieki swoim wyznawcow (im wiecej wyznawcow tym wieksza moc i wladza).
Wiem że Ori chce zniszczyc Ancients.
A pisząc powyższy tekst miałem na myśli to że jak do tego odcinka można było się domyślać o co chodzi Ori tak w tym 9x10 i 9x11 wszystko wytłumaczyli. Opowiedzieli całą historie. I moim zdaniem zepsuli po cześci motyw z Ori. Bo bardziej będzie interesować kogoś coś czego nie wiesz i czy twoje domysły są zgodne z serialem niż opowiedziana historia i głowny motym przez dzieciaka i sługe Ori.
Użytkownik komar edytował ten post 08.01.2006 - |22:28|
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne
Napisano 08.01.2006 - |23:16|
WKONCU cos CIEKAWEGO w sweiscie Stargate!!!! Po kolejnych przynudzaczach SGA, SG1 dalo duzego kopa :-) Daje 9 punktow! A buty mi wogole nie przeszkadzaly, wole buty niz Wier rozwalajaca oddzial marines - niech w SGA wszyscy nosza takie buty, byleby byla taka akcja :-]
Ciekawe, czy taki kaplan moze cos zrobic Hatakowi i jak beda wygladac statki na ktorych leci cos do nas (Ori, kaplani, Oridogi?). I czy pradawni bedac w opalach wkoncu cos zrobia, poprosza o pomoc ludzi, sciagna cos z Atlantis, moze cale Atlantis?
Czekam z niecierpliwoscia na SG1, troche mniejsza na SGA, bo juz mam dosc wtop...
Napisano 08.01.2006 - |23:27|
I czy pradawni bedac w opalach wkoncu cos zrobia, poprosza o pomoc ludzi, sciagna cos z Atlantis, moze cale Atlantis?
Wtedy producenci musieliby zakończyc serial. I nici by z kasy były
Napisano 08.01.2006 - |23:30|
Czegos tu nie rozumiem..... Oma z Anubisem - nikt nie moze wygrac, tak?Oma walczy z Anubisem a jak wiemy zadne z nich nie moze zginac wiec to jest walka do konca swiata.
/...../
Przykro mi psuc ci zabawe, ale Ori daza do zniszczenia pradawnych
W takim razie podobnie byloby w wypadku nawalanki Ori z Pradawnymi, czyz nie?
Bo skoro ci, co ascendowali sa niesmiertelni - w takim razie bijatyka Ori z Pradawnymi jest pozbawiona sensu - bo nikt z nich nie wygra takiej wojny. Jest to logiczne czy nie jest, co? :look:
Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 08.01.2006 - |23:31|
Napisano 09.01.2006 - |00:05|
Czegos tu nie rozumiem..... Oma z Anubisem - nikt nie moze wygrac, tak?
W takim razie podobnie byloby w wypadku nawalanki Ori z Pradawnymi, czyz nie?
Ciekawe pytanie, scenarzysci chyba zapedzili sie w przyslowiowy kozi rog
mozliwe ze Ori sa potezniejsi dzieki silom jakie czerpia od swoich wyznawcow??
Napisano 09.01.2006 - |00:17|
Napisano 09.01.2006 - |00:58|
A co do magicznego urzadzenia na kaplanow: wystarczy dodac spiew mandaryny i kaplani beda padac gesto
Napisano 09.01.2006 - |01:11|
Pozatym musze zawiesc wszystkich ktorzy licza na jakas bitwe Ori v Pradawny, moim zdaniem zadnej takiej bitwy/walki nie bedzie.
Ps. czemu sie nie da zabij pradawnych?
Napisano 09.01.2006 - |01:28|
Wg mnie tez wielkiej bitwy nie bedzie, nie jestem w stanie sobie nawet tego wyobrazic. Moze ktos ma jakis pomysl? moze Carter zrobi wielki kosmiczny odkurzacz napedzany dwoma sloncami i wessie Ori
Użytkownik Bunio edytował ten post 09.01.2006 - |01:30|
Napisano 09.01.2006 - |10:59|
Juz myśłałem, że oskarżą Carter o romans z nieletnim...
Jeszcze na dwie minuty przed końcem myślełam że to bedzie tebecet...
No ale ziemia (a w zasadzie ziemianie) uratowani, premie wzięte, świat istnieje...
Uwidacznia się wyjałowienie pomysłów i wątków.
Myślę, że sezon 10 to bedzie ostatni (seria powinna się skończyć na 8, góra 9 sezonie), a wszystkie moce przenieść do SGA, który jest trochę świeższy i ma jeszcze parę niewyeskploatownych postaci...
A tak na marginesie - taki Gaarak przydałby się prof. Relidze
PS
Czemu ORI wyglądają jakby pracowali "we młynie"?
Użytkownik Stefan_Be edytował ten post 09.01.2006 - |11:00|
Napisano 09.01.2006 - |11:30|
To przeciez oczywiste! Zrobia odcinek finalowy 10 sezonu pt "Ori vs Pradawni".Wg mnie tez wielkiej bitwy nie bedzie, nie jestem w stanie sobie nawet tego wyobrazic.
Przez 40 minut bedziemy ogladac jedno ujecie pustego kosmosu a glos z zza kadru bedzie nam opowiadac co robia w danym momencie Ori, a co Pradawni. :clap:
W 41 minucie w SGC rozlegna sie oklaski (albo jęk zawodu) ze Pradawni pokolali Ori (albo ze przegrali z Ori). Bo przeciez Pradawni/Ori to nie maja powloki cielesnej wiec nie ma co tu pokazywac... :hyhy:
A tak serio - mysle jednak ze Pradawni wejda posrednio jedynie w konflikt z Ori. To znaczy postaraja sie uniemozliwic Ori uzywanie 'cielesnych' jako zrodla energii. To strarczy aby przywrocic rownowage...
Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 09.01.2006 - |11:31|
Napisano 09.01.2006 - |12:29|
+ honor Jaffa i Sodan,
+ niezły pomysł uziemnienia kapłana,
+ ciekawe co teraz wymyślą Ori jak się dowiedzieli, że "mamy haka na kapłanów"
- nieco za wolna akcja, mały dramatyzm epidemii
- głupawe gadki Mitchella z kapłanem.
Pzdr.
Marcin
Napisano 09.01.2006 - |14:45|
Napisano 09.01.2006 - |16:52|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1