Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 184 - S09E10 - The Fourth Horseman - Part 1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
58 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (127 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (25 głosów [21.55%])

Procent z głosów: 21.55%

2. 9.5 (32 głosów [27.59%])

Procent z głosów: 27.59%

3. 9 (29 głosów [25.00%])

Procent z głosów: 25.00%

4. 8.5 (9 głosów [7.76%])

Procent z głosów: 7.76%

5. 8 (9 głosów [7.76%])

Procent z głosów: 7.76%

6. 7.5 (3 głosów [2.59%])

Procent z głosów: 2.59%

7. 7 (4 głosów [3.45%])

Procent z głosów: 3.45%

8. 6.5 (2 głosów [1.72%])

Procent z głosów: 1.72%

9. 6 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (1 głosów [0.86%])

Procent z głosów: 0.86%

13. 4 (1 głosów [0.86%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [0.86%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Christof

Christof

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoWarszawa, Bridgetown

Napisano 28.09.2005 - |14:46|

Wylapalem fajny szczegolik, ktory umknal przy pierwszym ogladaniu. W ostatniej scenie Gerak na na twarzy stopione zloto, ktore splynelo z jego symbolu na czole.
  • 0

#42 moratar

moratar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 29.09.2005 - |10:36|

Mały off topic.
Wiele rzeczy już widziałem w internecie, ale "kąbinacje" lub "fragmętach" spotykam po raz pierwszy.
Czyżby jakieś nowe neologizmy?

Widocznie jeszcze młody jesteś, jeszcze wiele zobaczysz na swej ścieżce do oświecenia.

Użytkownik moratar edytował ten post 29.09.2005 - |10:42|

• 0

#43 Rosomak

Rosomak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 05.10.2005 - |20:55|

.10

odcinek
S
U
P
E
R
!!!

swietnie buduje napiecie i w switnym mjejscu sie konczy,
heh podobnie jest z reklamami na polsacie, sa w najlepszym momecie filmu ehehhe

wiec teraz czekam do grudnia kiedy to

SKY ONE wyemituje 2 czesc.

p
  • 0

#44 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.11.2005 - |21:05|

Dajcie spokój, ja jeszcze tego odcinka nie mam i wogóle zatrzymałem sie na 10 odcinku 9 sezonu SG1 i 10 odc SGA sez 2, czy ja zawsze muszę być do tyłu?
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#45 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 14.12.2005 - |22:29|

Ode mnie 9,5.Odcinek super pisze dopiero teraz bo stracilem wszystki dane z dysku ale juz nadrobilem zaleglosci.Pozdrawiam.
  • 0

#46 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 29.12.2005 - |21:11|

Dałem 9. Odcinek bardzo mi się podobał - szczególnie, że nawiązano do poprzednich serii stargate, dzięki czemu odcinek był bardziej "w starym stylu".

A teraz ciekawostka: aktor grający Orlina czyli Cameron Bright (aktualnie to taki chłopięcy odpowiednik Dakoty Fanning) zagrał podobną rolę w firmie "Birth" z Nicole Kidman. O ile dobrze pamiętam to zagrał tam 10 letniego chłopca który był wcieleniem jej zmarłego męża :) Poza tym zagrał też sklonowanego chłopca w "Godsend" :)
  • 0

#47 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 30.12.2005 - |02:14|

Już niedługo ciąg dalszy - oglądnąłem raz jeszcze - no zwyczajnie wytrzymać nie mogę - mam nadzieję, że będzie dobrze a nawet lepiej ... dam 10 za E10 a co...
  • 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

#48 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 02.01.2006 - |21:56|

Jak to ostatnio bywa w 2-częściowych odcinkach SG-1,dopiero kontynuacja okazuje się lepsza.Tak też pewnie będzie i w tym przypadku :] Mitchum poraz kolejny daje wyraz tego,że stara się upodobnić i zastąpić O'neill'a :/

Ocena:7,5 :P
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#49 lemur

lemur

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 08.01.2006 - |16:35|

W porównaniu z ostatnimi odcinkami Atlantisa to ostatni odcinek Sg1 jest doskonały czekam z niecierpliwoscią na dalsze rozwiniecia tematu :clap:
  • 0

#50 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 02.06.2006 - |19:37|

Świetny odcinek, naprawdę bardzo ładnie zakończyli połówkę 9 sezonu.

Ocena: 9,5

PLUSY:

+ jest jednak nadzieja na skuteczną walkę z Ori :) Ludzkie technologie, zapał wielu naukowców i przede wszystkim rola jaką odgrywa Orlin daje nam szansę na podjęcie walki z Ori
+ tym razem pokazali ciekawe wydarzenia w "Jaffalandzie". Powiem więcej, były one w tym odcinku głównym wątkiem i to w dodatku bardzo dobrze przedstawionym. Machinacje Geraka nabrały takiego tempa, że był gotów rozpocząć wojnę domową z wolnymi Jaffa którzy niechcą się podporządkować Ori. Mimo, że powstrzymal się przed tym, to jednak ostatnia scena sugeruje, że wszystko zmierza w kierunku wojny domowej. Dodatkowo fajne były scenki kuszenia Geraka przez kapłana i ostateczne przejście na Dark Side :>
+ wreszcie jakieś informacje o Ori i ich kapłanach pochodzące z wiarygodnego źródła
+ akcja z rozprzestrzenianiem się wirusa, mimo, że lekko odgrzewana, to jednak trzymała w napięciu
+ scenka w jadalni między Orlinem a Carter, wyznanie tego pierwszego i zmieszanie czy tez zawstydzenie tej drugiej postaci - ładnie to wyszło :D
+ miły gest dla wiernych "ogladaczy" SG1 w postaci Orlina, Hammonda i Bra'taca

MINUSY:

- hmm, jakoś liczyłem na wyjaśnienia w sprawie Ori, że podane zostaną w lepszej formie i będą dłuższe, a tutaj tak jakoś "fastfoodowo" były. Scenka wyjaśnienia jakie serwuje nam Orlin trwała coś koło 2 minut. Może i się czepiam, ale mogło to być trochę lepiej wyjaśnione
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#51 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 20.08.2006 - |14:09|

Orlin wraca w postaci dziecka.Ale jazda, i jeszcze mowi ze nadal kocha Carter.Gdyby wierzejski to widzial.Ale tak na serio swietny odcinek.Myslalem ze Ori wybija nas co do jednego, ale jak historia wskazuje znowu musi sie nam udac przetrwac.Daje najwyzsza note.
  • 0

#52 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 04.01.2007 - |22:29|

końcówka odcinka mistrzowska - myślałam, że "ten który stoi w świetle", czyli superprior po prostu coś tam nakadzi Gerakowi, a tu taki lol - jaffaprior:) dobre dobre... poza tym ta muzyczka - mniam:)
podobał mi się jeszcze text Daniela do dr Lee - "we're still waiting for this moment" :)
dobry motyw z wahaniem Geraka i zacinaniem się miniOrlina - trzymają napięcie.

a i jeszcze ktoś się czepia, że ktoś iny nazywa Orlina per Orlen. to sie nazywa żart, ludzie:)
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#53 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 11.05.2007 - |20:57|

Odcinek - jak na dwuczęściowiec - jakiś genialny nie był, ale podobał mi się. Liczę jedynie na to, że kontynuacja będzie lepsza. Ciekawa sprawa z Orlinem i pandemią - czy uda mu się stworzyć ten lek...? Wydaje się to oczywiste, ale jakieś mam przeczucie, że zginie zanim do tego dojdzie. Chciałem dać epowi ósemkę, ale za końcówkę muszę podwyższyć tę ocenę. No po prostu genialny numer z Gaerakiem-priorem.

9.
  • 0

#54 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 07.06.2007 - |16:39|

Swietny odcinek, daje 9. Obnizam ocene bo jednak bylo kilka dluzyzn. Swietnie wpleciono "stare" watki w nowe i dano dynamike tym calum Ori, bo w pierwszych 2-3 odcinkach to za duzo fantasy bylo.
I byl jeden babol: Mitchel przeglada opasly raport Carter i widac jak kartkujac calosc pokazuje ze to rekwizyt i 90% to czyste kartki! :D

po 2 wiedziałem byłem pewien ,że po pierwsze Ori musieli być żli i ,że tak gadka szmatka to oświecenie to wielka bujda

Gdyby mowili prawde to po prostu dali by wszytkim wiedze i acedancje bez tej smiesznej otoczki "na kolana", nie mowiac o tym, ze podejrzane bylo ze w swojej galaktyce wiernych utrzymywali na poziomie sredniowiecza. Wiadomo - glupszym latwiej sterowac i byle sztuczka uchodzi za boska moc.

Użytkownik the_foe edytował ten post 07.06.2007 - |16:40|

• 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#55 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 15.06.2008 - |15:52|

Bardzo dobry odcinek. Tylko czekałem aż zostanie wprowadzona w całym USA kwarantanna :D. A końcówka miażdży - Kapłan Gerak :D.

Ocena: 9.5/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#56 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 22.12.2008 - |21:57|

I kolejny ciekawy odcinek. Widzimy, ze Ori nie próżnują i tym razem ich kapłani wzięli się za nawracanie Jaffa. Pojawiają się też pierwsze realne pomysły na jakieś unieszkodliwienie kapłanów i tu dobre nawiązanie do wątku z synkiem Anubisa i tego czego się dzięki niemu dowiedzieli. Jeszcze bardziej cieszy sięgniecie do starego wątku sprzed kilku sezonów i pojawienie się Orlina. Wygląda na to, że on i Oma to jedyni "sprawiedliwi" wśród Pradawnych jak dotąd. A końcówka czyli przekształcenie Geraka w kapłana powala - myślałem ze skończy się na pouczającej retoryce ze strony Doci.

8,5/10
  • 0

#57 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 22.12.2008 - |22:19|

Muszę przyznać że obydwie części wiele wyjaśniają. Pradawni znowu nagięli swoje zasady i pozwolili Orilinowi pomóc naszym. Coś im jednak ciarki po plecach przeszły. Gerak daje popis swojej naiwności. Zdążył się wyrwać spod jednego niby boga i poszedł do drugiego.
  • 0
don't try

#58 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 25.12.2008 - |02:36|

A ja to zrozumiałem tak, że inni Pradawni nie mieli z tym nic wspólnego - to była samodzielna decyzja Orlina, żeby naszym pomóc, a w momencie, gdy zrezygnował w tym celu z ascendencji i powrócił do formy cielesnej, kodeks Ascendentów przestał go obowiązywać i mogli go, kolokwialnie mówiąc, pocałować w wiadomą część ciała.
  • 0

#59 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 25.12.2008 - |12:04|

Jak to mówią Amerykanie good point. Masz rację że jak Orilin przyjął formę cielesną to Pradawni nie mieli nic do gadania. Po prostu wydawało mi się że mówili w którymś momencie że Pradawni umoczyli w tym koniuszek palca ale mogło mi się wydawać.
  • 0
don't try

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych