Przyszłość Farka
Napisano 24.01.2004 - |22:57|
gulus z pogranicza Częstochowy
Napisano 05.04.2004 - |17:38|
Temat: Scf-fi wyemituje miniserial pt. Farscape Peackeeper War
Źródło: morjana, Scf-Fi strona
Scf-Fi Channel ogłosiło że przywróci Farscapa wraz z nową miniserią pod tytułem "Farscape: Wojna rozjemców" - z datą emisji na czwarty kwartał tego roku. Będzie ona kontynowała wydarzenia z finałowego odcinka czwartej serii i "zjednoczy" ponownie Johna, Aeryn i reszte załogi Moyi.
Twórca Farscapa Rockne O'Bannon i główny producents David Kemper stworzyli scenariusze do mini serii które będa reżyserowane przez Brian Hensona. Produkowana jest przez Jim Henson Company i Hallmark Entertaiment.
Scf-Fi ogłosi to oficjenie o północy w poniedziałek, 5 kwietnia podczas prezentacji nowej czołówki
Tu tekst po angielsku
SCI FI announced it will be bringing back Farscape with an all-new miniseries — called Farscape: Peacekeeper War — slated to air in the fourth quarter of this year. The four-hour miniseries picks up where the cliffhanger series finale left off and will reunite John Crichton (Ben Browder), Aeryn Sun (Claudia Black) and the rest of the Moya crew.
Farscape creator Rockne O'Bannon and executive producer David Kemper wrote the miniseries, which was directed by Brian Henson. Peacekeeper War was produced by the Jim Henson Company and Hallmark Entertainment, and executive produced by Robert Halmi Jr.
SCI FI will make the official announcement at noon on Monday, April 5, during the channel's advertising sales "upfront" presentation.
News? Rumors
Napisano 05.04.2004 - |18:05|
Co to Farscape - DOSKONALE!!! Szkoda tylko, że w Sci-Fi. Już raz kanał się od nich odwrócił. Zawsze mogą zrobić to drugi raz. Zdrajca pozostanie zdrajcą.
Napisano 05.04.2004 - |18:47|
Miejmy nadzieję że tym razem tego nie zrobią .Co to Farscape - DOSKONALE!!! Szkoda tylko, że w Sci-Fi. Już raz kanał się od nich odwrócił. Zawsze mogą zrobić to drugi raz. Zdrajca pozostanie zdrajcą.
Doskonałą wiadomość . Ciekawe tylko jak sklęją spowrotem Johna i Aeryn i z kim będą walczyć rozjemcy ??Scf-Fi Channel ogłosiło że przywróci Farscapa wraz z nową miniserią pod tytułem "Farscape: Wojna rozjemców" - z datą emisji na czwarty kwartał tego roku. Będzie ona kontynowała wydarzenia z finałowego odcinka czwartej serii i "zjednoczy" ponownie Johna, Aeryn i reszte załogi Moyi.
I najważniejsze - czy Skorpius wruci ??
Napisano 05.04.2004 - |19:28|
Napisano 07.04.2004 - |17:23|
Napisano 13.04.2004 - |10:02|
Każdy by chciałJa tam juz bym chcial anie za pol roku buuuuuuuuuuuuuu.
Napisano 21.04.2004 - |18:26|
Napisano 21.04.2004 - |20:56|
Pozdrowionka
Napisano 22.04.2004 - |10:39|
To co mnie najbardziej rozwaliło :
Przypominają mi się od razu wszystki te pochlebne komentarze w stylu Frell you Sci-FiFarscape returns! You might have heard about the miniseries coming later this year to SCI FI. Do you finally believe we love the show, too?
Zdecydowanie wierzymy wszyscy, żę oni zawsze kochali Farscape...
I tak uważam, że Frell you Sci-Fi!!!. Przez Was ten seial zamiast mieć piąty sezon, to będzie miał tylko 4 godzinny miniserial.
Frell you! Jeszcze raz.
Myślą, że jak po tylu protestach wyemitują zakończenie, do którego nawet ręki nie przyłożyli, to są od razu tymi dobrymi... Jak nie oni to kto inny by to puścił.
PS
Przepraszam, wzruszyłem się.
Napisano 22.04.2004 - |11:31|
Farscape to mój ulubiony serial i chcę, aby taki pozostał, więcI tak uważam, że Frell you Sci-Fi!!!. Przez Was ten seial zamiast mieć piąty sezon, to będzie miał tylko 4 godzinny miniserial.
bardzo się cieszę, że nie ma piątego sezonu
Wolę, aby pozostał niedosyt niż żeby Farscape się stoczył jak SG-1. Po pewnej ilości serii nie ma szans, aby nie skończyły się pomysły, a wtedy cały czar Farka pryśnie.
Napisano 22.04.2004 - |12:05|
Dla mnie wystraczy nawet mini serial któy by wyjaśnił dalsze losy Aeryn i Johna bo tak jak sie zakończył to #@$#%$% ......
Napisano 22.04.2004 - |12:16|
Farscape od samego początku był planowany na 5 sezonów i nie mniej nie więcej.bardzo się cieszę, że nie ma piątego sezonu
Z tego, co czytałem na sieci, te dwa odcinki miniserialu mają zawierać wszystkie wątki mainsteem'owe przewidywane na 5 sezon, więc będzie niezła jazda...
Natomiast już gdzieś widziałem spekulacje na temat cegoś potem... i szczerze mówiąc z jednej strony się cieszę, ale też i boję się.
Użytkownik ch4ron edytował ten post 22.04.2004 - |12:23|
Napisano 22.04.2004 - |17:13|
Jak dla mnie scenarzyści dopiero rozwijali skrzydła i jakby nie patrzeć zostały im bezczelnie podcięte. Widać zabrakło im oglądalności naszej części świata
Napisano 22.04.2004 - |17:47|
Co do miniserii - prawdopodobnie są to odcinki 4x23-4x26, z MOŻLIWYM rozwinięciem w przypadku, gdyby miniseria miała dużą oglądalność a wpływy do kasy Sci-Fi byłyby przyzwoite. Żadne wątki mainstreamowe, tego nie upchasz w 4x42min. Głównym tematem będzie najprawdopodobniej: ożywienie Johna i Aeryn, lokalny konflikt z X, widoki na większą zadymę z udziałem X (jako rezultat poprzedniego).
Napisano 22.04.2004 - |18:57|
czy bedą to regularne 44 minutowe epizody czy może 90?
Mają to być cztery godzinne odcinki.
---
prawdopodobnie są to odcinki 4x23-4x26, z MOŻLIWYM rozwinięciem w przypadku, gdyby miniseria miała dużą oglądalność a wpływy do kasy Sci-Fi byłyby przyzwoite. Żadne wątki mainstreamowe, tego nie upchasz w 4x42min
Pozwolę sobie zacytować fragment newsa ze strony SaveFarscape którego w całości możecie znaleźć tutaj...
We have produced 22 episodes worth of work in 4 mini-movies, so get ready for Farscape on Acid!
---
tyle tematem dyskusji :p ;p
Użytkownik ch4ron edytował ten post 22.04.2004 - |19:33|
Napisano 22.04.2004 - |19:03|
Dwa ?!?! Ja słyszałem o czterech, tak jak wspominał Castor..no ale jeśli dwugodzinne to może dwa wystarczą.... na zaspokojenie pierwszego głodu A do jesieni kawał czasuMają to być dwa dwugodzinne odcinki.
Napisano 22.04.2004 - |19:34|
Sorry rypnąłem się w poście, już poprawiłem.Dwa ?!?! Ja słyszałem o czterech,
Napisano 28.05.2004 - |10:43|
Kilka rzeczy trzeba sprostować - Farscape był planowany na 5 sezonów, ale nie od początku. Poprostu w chwili skasowania serialu nakreślona była już fabuła na sezon 5. Tylko tyle. Nie mozna z tego wynosić, że Farscape miał trwać 5 sezonów. Było tak jak z SG-1 - kolejne sezony powstawały w miarę potrzeby. To nie Babylon 5 - gdzie cała historia była wymyślona od początku.
Co do miniserii - prawdopodobnie są to odcinki 4x23-4x26, z MOŻLIWYM rozwinięciem w przypadku, gdyby miniseria miała dużą oglądalność a wpływy do kasy Sci-Fi byłyby przyzwoite. Żadne wątki mainstreamowe, tego nie upchasz w 4x42min. Głównym tematem będzie najprawdopodobniej: ożywienie Johna i Aeryn, lokalny konflikt z X, widoki na większą zadymę z udziałem X (jako rezultat poprzedniego).
Przede wszystkim, to witam wszystkich. I od razu przechodzę do rzeczy. Farscape od samego początku był planowany na 6 sezonów. David Kemper (jeden z producentów i scenarzystów) zawsze mówił o tym w różnych wywiadach (miesięczniki SFX, Dreamwatch itp.).
Co do mini i przyszłości Farscape, to http://wfs.ilansite....72&page=1&pp=15, w poście #13 Brian Henson bardzo obszernie mówi na ten temat, a w poście #24 jest bardzo fajne zdjęcie promo (ten w środku w podartych dżinsach to Andrew Prowse, producent 4-go sezonu i reżyser wielu odcinków, a także producent i współreżyser mini.
CBOOL #72
CEO #15
FAM #34
"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006
Gadu Gadu: 1454784
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych