Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przyszłość Farka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
207 odpowiedzi w tym temacie

#41 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 24.01.2004 - |22:57|

Pewnie jakby była, to by sie pojawiła.

gulus z pogranicza Częstochowy
  • 0

#42 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.04.2004 - |17:38|

Notatka USAF-SGC-05042004-SGT przesyłka specjalna dla programu DRD Moyi
Temat: Scf-fi wyemituje miniserial pt. Farscape Peackeeper War
Źródło: morjana, Scf-Fi strona

Scf-Fi Channel ogłosiło że przywróci Farscapa wraz z nową miniserią pod tytułem "Farscape: Wojna rozjemców" - z datą emisji na czwarty kwartał tego roku. Będzie ona kontynowała wydarzenia z finałowego odcinka czwartej serii i "zjednoczy" ponownie Johna, Aeryn i reszte załogi Moyi.
Twórca Farscapa Rockne O'Bannon i główny producents David Kemper stworzyli scenariusze do mini serii które będa reżyserowane przez Brian Hensona. Produkowana jest przez Jim Henson Company i Hallmark Entertaiment.
Scf-Fi ogłosi to oficjenie o północy w poniedziałek, 5 kwietnia podczas prezentacji nowej czołówki

Tu tekst po angielsku

SCI FI announced it will be bringing back Farscape with an all-new miniseries — called Farscape: Peacekeeper War — slated to air in the fourth quarter of this year. The four-hour miniseries picks up where the cliffhanger series finale left off and will reunite John Crichton (Ben Browder), Aeryn Sun (Claudia Black) and the rest of the Moya crew.

Farscape creator Rockne O'Bannon and executive producer David Kemper wrote the miniseries, which was directed by Brian Henson. Peacekeeper War was produced by the Jim Henson Company and Hallmark Entertainment, and executive produced by Robert Halmi Jr.

SCI FI will make the official announcement at noon on Monday, April 5, during the channel's advertising sales "upfront" presentation.

News? Rumors

Log65: Happy camper

#43 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 05.04.2004 - |18:05|

Ogłosi to W POŁUDNIE, 15 kwietnia... noon, midnight... <_<

Co to Farscape - DOSKONALE!!! Szkoda tylko, że w Sci-Fi. Już raz kanał się od nich odwrócił. Zawsze mogą zrobić to drugi raz. Zdrajca pozostanie zdrajcą.
  • 0

#44 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 05.04.2004 - |18:47|

Co to Farscape - DOSKONALE!!! Szkoda tylko, że w Sci-Fi. Już raz kanał się od nich odwrócił. Zawsze mogą zrobić to drugi raz. Zdrajca pozostanie zdrajcą.

Miejmy nadzieję że tym razem tego nie zrobią .

Scf-Fi Channel ogłosiło że przywróci Farscapa wraz z nową miniserią pod tytułem "Farscape: Wojna rozjemców" - z datą emisji na czwarty kwartał tego roku. Będzie ona kontynowała wydarzenia z finałowego odcinka czwartej serii i "zjednoczy" ponownie Johna, Aeryn i reszte załogi Moyi.

Doskonałą wiadomość :D . Ciekawe tylko jak sklęją spowrotem Johna i Aeryn i z kim będą walczyć rozjemcy ??
I najważniejsze - czy Skorpius wruci ??
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#45 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 05.04.2004 - |19:28|

Jak to z kim? Scarranie, Scarranie, Scarranie... :lol:
  • 0

#46 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 05.04.2004 - |20:47|

Jak to z kim? Scarranie, Scarranie, Scarranie... :lol:

A ten ciekawy przestawiciel niewątpliwie obcej rasy na końcu co gustownie rozsypał naszych bohaterów ? A czemu nie z nimi ?? :huh:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#47 heban

heban

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 07.04.2004 - |17:23|

Ja tam juz bym chcial anie za pol roku buuuuuuuuuuuuuu.
  • 0

#48 RaNdaLL

RaNdaLL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 13.04.2004 - |10:02|

Ja tam juz bym chcial anie za pol roku buuuuuuuuuuuuuu.

Każdy by chciał :lol:
  • 0

#49 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.04.2004 - |18:26|

Zajrzyjcie tutaj To już chyba jest "oficjalnie" oficjalne :D (tak, wiem o info z 15 kwietnia :P) A brzmi tak jakby w zamyśle coś jeszcze miało być poza mini serią. I bardzo by mnie ta wiadomość ucieszyła :D :D :D Ale mogą to być też tylko urojenia spragnionego umysłu :ph34r: :D
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#50 tom2407

tom2407

Starszy kapral

• Moderator
  • 278 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 21.04.2004 - |20:56|

Ja dopiero zaczynam oglądać Farka :) jestem na 1 sezonie...ale już mnie wkreca :)...wiec niech kreca odcinki za odcinkami :)

Pozdrowionka :)

#51 ch4ron

ch4ron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 22.04.2004 - |10:39|

Na głównej stronie SCI-FI jest info o POWROCIE FARKA!!

To co mnie najbardziej rozwaliło :

Farscape returns! You might have heard about the miniseries coming later this year to SCI FI. Do you finally believe we love the show, too?

Przypominają mi się od razu wszystki te pochlebne komentarze w stylu Frell you Sci-Fi

Zdecydowanie wierzymy wszyscy, żę oni zawsze kochali Farscape...

I tak uważam, że Frell you Sci-Fi!!!. Przez Was ten seial zamiast mieć piąty sezon, to będzie miał tylko 4 godzinny miniserial.

Frell you! Jeszcze raz.

Myślą, że jak po tylu protestach wyemitują zakończenie, do którego nawet ręki nie przyłożyli, to są od razu tymi dobrymi... Jak nie oni to kto inny by to puścił.

PS
Przepraszam, wzruszyłem się.
  • 0

#52 artpi

artpi

Starszy szeregowy

• VIP
  • 135 postów
  • MiastoWarszawa -&gt; Gocław

Napisano 22.04.2004 - |11:31|

I tak  uważam, że Frell you Sci-Fi!!!. Przez Was ten seial zamiast mieć piąty sezon, to będzie miał tylko 4 godzinny miniserial.

Farscape to mój ulubiony serial i chcę, aby taki pozostał, więc
bardzo się cieszę, że nie ma piątego sezonu

Wolę, aby pozostał niedosyt niż żeby Farscape się stoczył jak SG-1. Po pewnej ilości serii nie ma szans, aby nie skończyły się pomysły, a wtedy cały czar Farka pryśnie.
  • 0
Kłamstwo zawsze popłaca. To kiedy prawda wyjdzie na jaw, zaczynają się problemy...

#53 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 22.04.2004 - |12:05|

a ja chcę widzieć "definitywne" zakończenie serialu - fakt kręcenie kolejnych serii moze stoczyć serial ale z drugiej strony 4 seria jest jedna z lepszych i nikt nie zagwarantował by, że twórcy mieli by naprawde świetne pomysły np na 4-5 serii jeszcze.

Dla mnie wystraczy nawet mini serial któy by wyjaśnił dalsze losy Aeryn i Johna bo tak jak sie zakończył to #@$#%$% ......
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#54 ch4ron

ch4ron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 22.04.2004 - |12:16|

bardzo się cieszę, że nie ma piątego sezonu

Farscape od samego początku był planowany na 5 sezonów i nie mniej nie więcej.

Z tego, co czytałem na sieci, te dwa odcinki miniserialu mają zawierać wszystkie wątki mainsteem'owe przewidywane na 5 sezon, więc będzie niezła jazda...

Natomiast już gdzieś widziałem spekulacje na temat cegoś potem... i szczerze mówiąc z jednej strony się cieszę, ale też i boję się.

Użytkownik ch4ron edytował ten post 22.04.2004 - |12:23|

• 0

#55 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.04.2004 - |17:13|

W związku z tym, ze próbują zmieścić cały sezon w miniserii nasuwa się pytanie: czy bedą to regularne 44 minutowe epizody czy może 90? Ktoś coś może wie na ten temat?
Jak dla mnie scenarzyści dopiero rozwijali skrzydła i jakby nie patrzeć zostały im bezczelnie podcięte. Widać zabrakło im oglądalności naszej części świata :D
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#56 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 22.04.2004 - |17:47|

Kilka rzeczy trzeba sprostować - Farscape był planowany na 5 sezonów, ale nie od początku. Poprostu w chwili skasowania serialu nakreślona była już fabuła na sezon 5. Tylko tyle. Nie mozna z tego wynosić, że Farscape miał trwać 5 sezonów. Było tak jak z SG-1 - kolejne sezony powstawały w miarę potrzeby. To nie Babylon 5 - gdzie cała historia była wymyślona od początku.

Co do miniserii - prawdopodobnie są to odcinki 4x23-4x26, z MOŻLIWYM rozwinięciem w przypadku, gdyby miniseria miała dużą oglądalność a wpływy do kasy Sci-Fi byłyby przyzwoite. Żadne wątki mainstreamowe, tego nie upchasz w 4x42min. Głównym tematem będzie najprawdopodobniej: ożywienie Johna i Aeryn, lokalny konflikt z X, widoki na większą zadymę z udziałem X (jako rezultat poprzedniego).
  • 0

#57 ch4ron

ch4ron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 22.04.2004 - |18:57|

czy bedą to regularne 44 minutowe epizody czy może 90?

Mają to być cztery godzinne odcinki.

---

prawdopodobnie są to odcinki 4x23-4x26, z MOŻLIWYM rozwinięciem w przypadku, gdyby miniseria miała dużą oglądalność a wpływy do kasy Sci-Fi byłyby przyzwoite. Żadne wątki mainstreamowe, tego nie upchasz w 4x42min

Pozwolę sobie zacytować fragment newsa ze strony SaveFarscape którego w całości możecie znaleźć tutaj...

We have produced 22 episodes worth of work in 4 mini-movies, so get ready for Farscape on Acid!

---
tyle tematem dyskusji :p ;p

Użytkownik ch4ron edytował ten post 22.04.2004 - |19:33|

• 0

#58 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.04.2004 - |19:03|

Mają to być dwa dwugodzinne odcinki.

Dwa ?!?! Ja słyszałem o czterech, tak jak wspominał Castor..no ale jeśli dwugodzinne to może dwa wystarczą.... na zaspokojenie pierwszego głodu :) A do jesieni kawał czasu :(
  • 0

#59 ch4ron

ch4ron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 22.04.2004 - |19:34|

Dwa ?!?! Ja słyszałem o czterech,

Sorry rypnąłem się w poście, już poprawiłem.
  • 0

#60 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 28.05.2004 - |10:43|

Kilka rzeczy trzeba sprostować - Farscape był planowany na 5 sezonów, ale nie od początku. Poprostu w chwili skasowania serialu nakreślona była już fabuła na sezon 5. Tylko tyle. Nie mozna z tego wynosić, że Farscape miał trwać 5 sezonów. Było tak jak z SG-1 - kolejne sezony powstawały w miarę potrzeby. To nie Babylon 5 - gdzie cała historia była wymyślona od początku.

Co do miniserii - prawdopodobnie są to odcinki 4x23-4x26, z MOŻLIWYM rozwinięciem w przypadku, gdyby miniseria miała dużą oglądalność a wpływy do kasy Sci-Fi byłyby przyzwoite. Żadne wątki mainstreamowe, tego nie upchasz w 4x42min. Głównym tematem będzie najprawdopodobniej: ożywienie Johna i Aeryn, lokalny konflikt z X, widoki na większą zadymę z udziałem X (jako rezultat poprzedniego).

Przede wszystkim, to witam wszystkich. I od razu przechodzę do rzeczy. Farscape od samego początku był planowany na 6 sezonów. David Kemper (jeden z producentów i scenarzystów) zawsze mówił o tym w różnych wywiadach (miesięczniki SFX, Dreamwatch itp.).

Co do mini i przyszłości Farscape, to http://wfs.ilansite....72&page=1&pp=15, w poście #13 Brian Henson bardzo obszernie mówi na ten temat, a w poście #24 jest bardzo fajne zdjęcie promo (ten w środku w podartych dżinsach to Andrew Prowse, producent 4-go sezonu i reżyser wielu odcinków, a także producent i współreżyser mini.
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych