Revelations (2005)
Napisano 27.05.2005 - |18:40|
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
#42 Gość_sawyer_*
Napisano 03.06.2005 - |18:09|
myslę, że powinni serial puszczać na religii albo w kościołach tandeta i tyle.
oby mniej było takich gniotów.
Napisano 11.06.2005 - |22:16|
#44 Gość_jooboo_*
Napisano 28.10.2005 - |03:25|
Napisano 28.10.2005 - |18:20|
Napisano 06.11.2005 - |16:36|
no a co do kontynuacji, to z jednej strony szkoda, że jej nie będzie, a z drugiej może lepiej, gdyż nie będzie marnowało się dorobku tych 6 odcinków (sami wiecie jak jest czasem z kontynuacjami i następnymi sezonami ).
co do serialu to oczywiście nie sposób nie wspomnieć o Bill'u Pullman'ie (ahhhh ta jego cudowna rola w Lost Highway ), aktorze z wyższej półki holiłudzkiego światka, ale za to aktorze świetnie robiącym swoją robotę, no i w Revelations mamy tego doskonały przykład. nie mam w zasadzie zastrzeżeń co do gry aktorskiej, nawet postacie drugoplanowe są dobrze odegrane (ciekawostką może być udział Fred'a Durst'a znanego skądinąd z zespołu Limp Bizkit ).
pomysł na scenariusz jest zasadniczo dość prosty i przerabiany niejednokrotnie w kinie, jednakże Revelations wnosi odrobinkę świeżości w ten wyeksloatowany temat. tak naprawdę to mamy tutaj do czynienia z dobrem i złem (czyli norma) ale tak do końca to nie wiadomo czy dobro jest dobre, a zło złe . i myślę, że gdyby rozbudowany był właśnie wątek ów wyszłoby to na dobre serialowi. poza tym mamy religię uzupełnianą przez naukę (lub odwrotnie). faktem jest jednak, że mamy do czynienia z odmitologizowaniem pewnych tabu (lub zmitologizowaniem pewnych dziedzin nauki - jak kto woli).
ogólnie serial toczący się w dobrym tempie, stroniący od tandety i banału. wart polecenia
w skali od 0-10 daję 8,5
pzdr
Napisano 09.12.2005 - |17:20|
Napisano 05.01.2006 - |15:09|
Serial bardzo ciekawie poprowadzony, niezli aktorzy, w sumie tylko koncowka troszke mnie rozczarowala. Skoro autorzy wiedzieli, ze serial nie bedzie mial kontynuacji, mogli troszke koncowke zaostrzyc Tzn. nie obrazilbym sie, gdybym na koncu zobaczyl GAME OVER
Ogolnie serial dostaje ode mnie 9/10.
Napisano 17.05.2015 - |13:54|
Dla dobrego zakończenia można przetrwać cały film, tutaj czułam się lekko zawiedziona. Całość filmu dostaje u mnie 7 na 10.
To jasne, że zależy nam na wzięciu pożyczki Warszawa www.dobrekredyty.com.pl, która nie jest wysoko oprocentowana - chcemy wziąć ją w uczciwej firmie, która będzie traktowała nas w poważny sposób. Dlatego też pożyczka w banku nie jest złym rozwiązaniem.
Napisano 25.05.2016 - |09:51|
Pierwsze odcinki były spoko, ale potem już nie mogłem dalej oglądać odcinków. Takie meh, a szkoda.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych