Skocz do zawartości

Zdjęcie

Revelations (2005)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

#41 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 27.05.2005 - |18:40|

Jakos nie mialem czasu napisac o tym serialu,mimo iż skonczyłem go ogladac pare dni temu :) .Uważam tą pozycje za bardzo udaną,szybka akcja,dobrzy aktorzy,ciekawy temat :) .Szkoda ze nie bedzie kontynuacji
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#42 Gość_sawyer_*

Gość_sawyer_*
  • Gość

Napisano 03.06.2005 - |18:09|

super, że nie będzie 2 serii. to był najgorszy serial tej wiosny. dałem się namówić na ściągnięcie tego i poległem juz na 4 odcinku (od 2 się zmuszałem :)

myslę, że powinni serial puszczać na religii albo w kościołach :) tandeta i tyle.

oby mniej było takich gniotów.
  • 0

#43 Petronius

Petronius

Starszy szeregowy

• Email
  • 92 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.06.2005 - |22:16|

Jak dla mnie, serial jest świetny, bardzo klimatyczny. Jeżeli faktycznie nie będą go kontynuować, to wielka szkoda. Aż się prosi o ciąg dalszy.
  • 0
Crede, quad habes, et habes

#44 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 28.10.2005 - |03:25|

Właśnie obejrzałem całość, i powiem tak: serial ma revelacyjny ;) początek, taki sobie środek i przyzwoity (ale bardzo przewidywalny) koniec. Dobrze się to ogląda, ale temat był wałkowany setki razy (od 2 tys. lat :P ). Pierwszy odcinek zapowiadał nowe podejście do tematu, niestety dalej zrobiło się już zwyczajnie i przewidywalnie. Jak dla mnie to serial niewykorzystanych możliwości. Ale obejrzeć można.
  • 0

#45 Luthien

Luthien

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 28.10.2005 - |18:20|

Czegos w nim brak ..ale jak na 6 odcinkow lub 1 dluzszy filmik to da sie obejrzec.
  • 0

#46 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 06.11.2005 - |16:36|

właśnie skończyłem oglądać. no i owszem serail jest bardzo fajny, choć jeśli nie będzie kontynuacji to końcówka mogłaby być nieco inna. bo właściwie jedyne "ale" jakie miałbym do tego serialu to właśnie zakończenie. na szczęście wszystko inne jest na tyle dobre, iż nawet nie zbyt udane (według mnie) zakończenie nie zmienia faktu, że warto obejżeć ten mini-serial.
no a co do kontynuacji, to z jednej strony szkoda, że jej nie będzie, a z drugiej może lepiej, gdyż nie będzie marnowało się dorobku tych 6 odcinków (sami wiecie jak jest czasem z kontynuacjami i następnymi sezonami :P).
co do serialu to oczywiście nie sposób nie wspomnieć o Bill'u Pullman'ie (ahhhh ta jego cudowna rola w Lost Highway :)), aktorze z wyższej półki holiłudzkiego światka, ale za to aktorze świetnie robiącym swoją robotę, no i w Revelations mamy tego doskonały przykład. nie mam w zasadzie zastrzeżeń co do gry aktorskiej, nawet postacie drugoplanowe są dobrze odegrane (ciekawostką może być udział Fred'a Durst'a znanego skądinąd z zespołu Limp Bizkit :P).
pomysł na scenariusz jest zasadniczo dość prosty i przerabiany niejednokrotnie w kinie, jednakże Revelations wnosi odrobinkę świeżości w ten wyeksloatowany temat. tak naprawdę to mamy tutaj do czynienia z dobrem i złem (czyli norma) ale tak do końca to nie wiadomo czy dobro jest dobre, a zło złe :D. i myślę, że gdyby rozbudowany był właśnie wątek ów wyszłoby to na dobre serialowi. poza tym mamy religię uzupełnianą przez naukę (lub odwrotnie). faktem jest jednak, że mamy do czynienia z odmitologizowaniem pewnych tabu (lub zmitologizowaniem pewnych dziedzin nauki - jak kto woli).
ogólnie serial toczący się w dobrym tempie, stroniący od tandety i banału. wart polecenia :)
w skali od 0-10 daję 8,5
pzdr
  • 0
back from the dead :D

#47 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 09.12.2005 - |17:20|

11 grudnia na Cinemax leci pierwszy i drugi odcinek tego serialu. Po 4400 to już drugi znany serial który tam leci. Ciekawe co jeszcze maja w zanadrzu. Szkoda tylko że kanał nie jest ogólno dostępny :)
  • 0
Zawsze po grudzie

#48 eXPrezes

eXPrezes

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 05.01.2006 - |15:09|

Udalo mi sie skorzystac z okazji, ze Polsat Cyfrowy ostatnio dal mozliwosc ogladania Cinemax wszystkim swoim abonentom bez wzgledu na wykupiony abonament. W nocy z 1 na 2 stycznia nadali wszystkie 6 odcinkow i musze stwierdzic, ze nie zasnalem :)

Serial bardzo ciekawie poprowadzony, niezli aktorzy, w sumie tylko koncowka troszke mnie rozczarowala. Skoro autorzy wiedzieli, ze serial nie bedzie mial kontynuacji, mogli troszke koncowke zaostrzyc :) Tzn. nie obrazilbym sie, gdybym na koncu zobaczyl GAME OVER :)

Ogolnie serial dostaje ode mnie 9/10.
  • 0
"No power in the 'verse can stop me" - River Tam (Firefly)

#49 gangamstyle7

gangamstyle7

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 17.05.2015 - |13:54|

Dla dobrego zakończenia można przetrwać cały film, tutaj czułam się lekko zawiedziona. Całość filmu dostaje u mnie 7 na 10. 

• 0

To jasne, że zależy nam na wzięciu pożyczki Warszawa www.dobrekredyty.com.pl, która nie jest wysoko oprocentowana - chcemy wziąć ją w uczciwej firmie, która będzie traktowała nas w poważny sposób. Dlatego też pożyczka w banku nie jest złym rozwiązaniem.

#50 koyane

koyane

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 25.05.2016 - |09:51|

Pierwsze odcinki były spoko, ale potem już nie mogłem dalej oglądać odcinków. Takie meh, a szkoda.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych