Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odszedł Jan Paweł II – Papież Polak

• Zamknięty Temat jest zamknięty
104 odpowiedzi w tym temacie

#41 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.04.2005 - |09:12|

Słowa więzną mi w gardle. Nie wiem, co powiedzieć.....
Nikt i nic nie jest w stanie wypełnić pustki po Nim.
Szkoda. Cholernie, wielka szkoda....
[']['][']
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#42 afik

afik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • Miastołódź

Napisano 03.04.2005 - |09:19|

[']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']

odszedł............... :(
  • 0

#43 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 03.04.2005 - |10:53|

Największy i Najlepszy z nas ...jest teraz z Panem .....:(((
Ogromnie to bolii..
Spoczywaj w pokoju,
Na zawsze pozostanie w mojej pamięci i sercu::::::::(((((((
  • 0

#44 Pito

Pito

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 03.04.2005 - |10:55|

Jan Paweł II - Papież Polak. Wielki człowiek który zmienił świat. Naprawde jeśli chodzi o żeczy których dokonał niezmieściliy by się one na milardzie stron. Odwiedzał wszystkie kraje wyznające każdą wiarę. Dokonał wielkich czynów i za to go kochajmy dalej, niech pozostanie w naszych sercach.

[*]
  • 0

#45 Delphi

Delphi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 03.04.2005 - |11:10|

[*][*][*]
  • 0

#46 dark.raven

dark.raven

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.04.2005 - |11:49|

['] [']

Niech dobry Bóg zawsze Cię za rękę trzyma.....
  • 0
znana obecnie jako ladyhawke

#47 TomParis

TomParis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoKrakow

Napisano 03.04.2005 - |12:03|

niech spoczywa w spokoju byl naprawde wielkim czlowiekiem a watykan sie jeszcze zastanawia czy zreobic go swietym ehh brak slow tylko lzy ;( [*]
  • 0

#48 Satin

Satin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.04.2005 - |12:10|

'Z Toba odeszly Anioly
Jest noc w ogromnym domu
I wolalem do nich...
Nie ma nas... nie ma nas... '

[']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']
  • 0

#49 Klorel

Klorel

Organizator

• VIP
  • 195 postów

Napisano 03.04.2005 - |12:40|

Na zawsze pozostaniesz w moim sercu Ojcze!

Wieczny odpopczynek racz Mu dać Panie....
... a światłość wiekuista niechaj Mu świeci na wieki, Amen.

Użytkownik Klorel edytował ten post 03.04.2005 - |12:40|

• 0
CO CIĘ NIE ZABIJE, TO CIĘ WZMOCNI.

#50 Pietrol

Pietrol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 03.04.2005 - |13:19|

ZMARŁ WIELKI I WSPANIAŁY CZŁOWIEK !!!! CÓŻ WIĘCEJ POWIEDZIEĆ I NAPISAĆ
  • 0

#51 Tinamou

Tinamou

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 03.04.2005 - |14:04|

[*]
  • 0
i pomyślec że NFZ zapłaciło 15000 zł za to że wszczepili mi w kręgodsłup coś co może być Goau'ldem ;)

#52 hathor

hathor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 03.04.2005 - |14:04|

Wczoraj 2 kwietnia o 21.37 zmarł papież- Polak. Przeżyłam szok. Na TVN 24 komunikat- Jan Paweł II nie żyje. Wiedziałam, że przeżyje to w swoim życiu, ale nie sądziłam, że tak szybko. Zawsze będę pamiętać o naszym WIELKIM POLAKU.
[*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] :(
  • 0
Grzechem jest nie grzeszyć...

#53 Kondi

Kondi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 91 postów
  • Miastowawa

Napisano 03.04.2005 - |14:12|

"Musicie być silni mocą miłości, która jest silniejsza niż śmierć"
[']['][']['][']['][']

• 0

#54 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 03.04.2005 - |14:31|

Udało mu się niemożliwe.Udało mu się nierealne.Papież swoim głębokim cierpieniem zapoczątkował ogromny ruch religijny.Przez ten cały weekend frekfencje w kościołach na całym świecie były i będą niepodważalne aż na wieki wieków amen.Dla mnie osobiście był to pierwszy i ostatni prawdziwy Papież.Wysoko podniósł poprzeczkę i nie wierzę,aby ktoś inny był wstanie ją jeszcze wyżej zawiesić.

Żegnaj ukochany Ojcze :( Mam tylko nadzieję,że Bóg zabierając nam go do Siebie,był pewien,że bez Jana Pawła II świat sobie poradzi.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#55 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 03.04.2005 - |15:34|

Świat już nigdy nie będzie taki sam...
Obyśmy pamiętali o nim jak najdłuzej i starali się żyć tak jakby zawsze był z nami.
Brak największego autorytetu morlanego ostatniego ćwierćwiecza na pewno odbije się na wielu osobach, na kogo teraz przyjdzie nam patrzyć? Nikt Go nie zastąpi, oby jednak starało się jak najwięcej ludzi...

[']['][']['][']
  • 0
Master of possimpible ;)

#56 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 03.04.2005 - |18:58|

Świat już nigdy nie będzie taki sam...
[']['][']['][']

View Post

Wiecie co mi się zrobiło po takim komentarzu i podobnych? Żal. Nie Papieża, bo jeśli istnieje Niebo, to on z pewnością tam jest, nie dlatego że był Papieżem, ale dlatego że był dobrym człowiekeim, który coś robił dla innych. Zrobiło mi się żal następnego Papieża. JP II był najbardziej otwartym Papieżem w historii, po części jest to wynik czasów. JP I panował miesiąc, większość ludzi nawet dokładnie go nie poznała, i dlatego zachwyt w 1978 roku, kiedy ogłoszono nowego papieża, był autentyczny. A co teraz? Będzie wielka wieś, bo wszyscy ludzie wbili sobie w głowę równanie: Papież=JP II. Kochani, świat istniał bez JP II, i może istnieć bez niego ponownie. Papiestwo istniało bez JP II, i będzie istnieć dalej. A wy zrobicie za dwa tygodnie przykrośc jakiemuś kardynałowi, który nieważne jak dobry czy sympatyczny - NIE JEST JP II. I to jest jego zbrodnia. :angry:
  • 0

#57 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.04.2005 - |19:14|

To co się dziś w Polsce dzieje tak naprawdę nie ma wymiaru religijnego tylko patriotyczny. Dlatego pewnie pierwsi zareagowali kibice piłki nożnej. Polski Naród zegna Największego Polaka w historii. To wydarzenie historyczne, być może jedno z najważniejszych w całej historii naszego Narodu.

Użytkownik januszek edytował ten post 03.04.2005 - |19:16|

• 0

#58 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.04.2005 - |19:36|

Castor uważam że jak na razie nie jest to czas na taką dyskusję. Jako Polacy jesteśmy dumni z tego że nasz rodak został papieżem, bo ten człowiek nie był tylko przedstawicielem chrześcijaństwa na Ziemi, ale przede wszystkim zmienił świat. To był wielki Polak uznawany przez większość Polaków za autorytet, opoka dzisiejszych czasów. Dlatego ciężko jest dobrać w słowa to co się stało i wyrazić za pomocą suchych zdań emocje które nas ogarniają w danej chwili. Trudno spojrzeć na sprawę z perspektywy całego świata, czy też ogólnie historii Watykanu w momencie gdy z daną wielką osobą jesteśmy szczególnie związani.
Chyba nikt nie jest tutaj nastawiony wrogo wobec nowego papieża. Co więcej. Tak samo uważam że nasz rodak bardzo wysoko mu postawił poprzeczkę jednak to nie oznacza że za to że jej nie przekroczy nie będziemy go słuchać, czy też nawet ignorować.
Log65: Happy camper

#59 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 03.04.2005 - |19:55|

Chyba nikt nie jest tutaj nastawiony wrogo wobec nowego papieża. Co więcej. Tak samo uważam że nasz rodak bardzo wysoko mu postawił poprzeczkę jednak to nie oznacza że za to że jej nie przekroczy nie będziemy go słuchać, czy też nawet ignorować.

View Post

Po wypowiedziach niektórych osób tutaj, i na innych forach odnoszę dokładnie przeciwne wrażenie.
  • 0

#60 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 03.04.2005 - |20:04|

Np.co do mojego komentarza.Bo Castor powiedz mi,co ma zrobić kolejny Papież,aby dorównać poprzednikowi?Odwiedzić Chiny?Pogadać z Patriarchą Rosji i WscechRusi?Ma trudne zadanie,ale faktem jest to,że nasz Jan Paweł II rządził religią w najlepszym czasie.W czasie ogromnego ruchu zarówno gospodarczego,jak i politycznego.Gdyby wybrali znów Polaka ;),może i by mu się udało.Myślę,że każdy wie dlaczego.Dlatego w rękach przyszłego Papieża jest przede wszsutkim to,aby to co zbudował Jan Paweł II przetrwało.

Użytkownik MacGyver edytował ten post 03.04.2005 - |20:05|

• 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych