Skocz do zawartości

Zdjęcie

Technologia - oczywiste pomysły

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

#41 dawid-ori

dawid-ori

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 03.02.2006 - |10:13|

ten granat to można by jeszcze dopracować :D
a moze by jadnak coś pokonbinowali z amunicją dd (wiem, wiem upieram się przy tym jak osioł, ale w dobrej wierze :) ) i RKM'ami bo te ich P90 zanim zabiją Wraith to z połowę magazynka opruznią (jak będą dobrze celować ^_^ ) lepiej mogli by też wykożystywać broń zdobyczną (chyba ze już biegaja z nią w drugim sezonie) ale ja nie widziałem by ją wykożystywali dość dobrze
a co do Noxów to Hans Olo ma racje jakby Wraith ich zobaczyli (ich stosunek do walki) to oni by się wystraszyli a nie Noxowie :>

Użytkownik dawid-ori edytował ten post 03.02.2006 - |10:15|

• 0

#42 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 04.02.2006 - |22:54|

Masz racje co do amunicji na Wraith. Musi mieć chyba kaliber wiekszy niż 9mm. To moze być coś w stylu amunicji do strzelby impulsowej ala Obcy 2 (Aliens). Coś co rozrywa klatkę piersiową i inne części ciała z taką siłą aby Wraith nie miał jak się pozbierać.
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#43 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.02.2006 - |23:40|

Glocki zastąpić kalibrem 0.45 lub 0.44 a z automatami będzie trudniej. O ile dla CKMisty znajdzie sie pare fajnych modeli, to jednak dobranie broni automatycznej mniejszych rozmiarów, która miałaby działać takie cuda może byc nieco bardziej problematyczne. Ewnetualnie na małe i średnie odległości dobry byłby Panckkor Jackhammer.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#44 uisats25

uisats25

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 05.02.2006 - |03:06|

Jeżeli można nawiązać do pancerzy to w odcinkó SG1 - The Heroes chyba Part 1, kiedy to ekipa filmowa zostaje wpuszczona do SGC aby zrobić reportaż o pracy bazy sla potomności to jest pokazany test pancerzy, które pochłaniają strzał z broni Jaffa. I co się z tymi pancerzami stało bo jakoś nie pamiętam że były potem używane, a przecież jak widać w tym odcinku były skuteczne ????
  • 0

#45 Drozdz

Drozdz

Kapral

• Użytkownik
  • 201 postów
  • Miastośląskie

Napisano 05.02.2006 - |08:29|

może w testach bojowych nie przeszły prób

pewnie o nich zapomnieli
  • 0

#46 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 06.02.2006 - |10:05|

Przeszły, bo były raz użyte podczas jednej z misji -w tej samym odcinku, gdzie kręcili ten reportaż o StarGate. O ile pamiętam, to właśnie ten nowy rodzaj uzbrojenia uratował życie Jackowi.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#47 Drozdz

Drozdz

Kapral

• Użytkownik
  • 201 postów
  • Miastośląskie

Napisano 06.02.2006 - |10:13|

no to mamy ewidentna niekonsekwencje