Najlepszy serial Star Trek
Gość_jooboo_*
Napisano 23.02.2005 - |00:28|
Gość_Voyager_*
Napisano 24.02.2005 - |20:13|
Użytkownik Voyager edytował ten post 24.02.2005 - |20:20|
Napisano 01.03.2005 - |19:57|
Można to wytłumaczyć w jeden sposób wielu fanów jest młodymi ludzmi którzy z poprzednimi serialami o Enterprisie mają niewiele wspunego, większość ich wiedzy opiera się na tym co jest w internecie a nie na oglądniętej seri, przecież nie karzdy ma dostęp do starszych seri ST co nie. :afro:To, iz VOY z DS9 sa na czele stawki potrafie zrozumiec, tak jak i to, ze TOS z TAS'em zamykaja caly peleton, ale fakt zrownania sie TNG z ENT'kiem jest dla mnie doslownie szokiem, bo poziom tych seriali dzieli od siebie ogromna (sic!) przepasc oczywiscie na rzecz tego pierwszego, ktory jak dla mnie jest wrecz kultem znaczaco wiekszym od oryginalnej serii, zas ten drugi jedna wielka pomylka i plama na honorze treka
Prawo Clarke'a
Gość_cosmo_*
Napisano 07.03.2005 - |13:22|
Napisano 18.03.2005 - |23:24|
Myślę, że duży wpływ na takie postrzeganie tego serialu, miał udział w nim.... Picarda :hyhy: i wpływ jego postaci na cały serial......
Użytkownik Aga edytował ten post 18.03.2005 - |23:25|
Gość_jooboo_*
Napisano 31.03.2005 - |13:48|
Myślę, że duży wpływ na takie postrzeganie tego serialu, miał udział w nim.... Picarda :hyhy: i wpływ jego postaci na cały serial......
Ostatnio przypominałem sobie TNG i po raz kolejny utwierdziłem się w przekonaniu, że Picard to aktorsko prawdziwa potęga. Najłatwiej to zauważyć w tych nielicznych odcinkach, w których go nie ma (albo prawie nie ma). Gdyby nie Patrick Stewart, to prawdopodobnie nie byłoby takiego sukcesu "nowego" Treka i być może inne seriale (DS9, VOY) by w ogóle nie powstały, a ten wątek nie miałby sensu
Użytkownik jooboo edytował ten post 31.03.2005 - |13:49|
Napisano 01.04.2005 - |16:34|
Tu tak naprawdę chodzi o wymagania widza. Ludzie szukają coraz to mniej wymagających rozrywek, a bąźmy sczerzy - TNG w porównaniu do ENTka proponuje jednak rozrywkę na wyższym poziomie, a nie wszyscy czegoś takiego szukają.
~I rather be dead than cool~
(\ /)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Napisano 10.04.2005 - |22:52|
stawiam tą serie na pierwszym miejscu właśnie za tak krytykowaną ciagłość akcji
2 miejsce TNG
3 miejsce TOS
4 miejsce VOYAGER
5 miejsce ENTERPRISE
co do TAS-a niemoge sie narazie wypowiedzieć gdyż dopiero co go zdobyłem i obejzałem jak narazie tylko pierwszy odcinek
PS uzasadniłem tylko pierwszy wybór żeby przypadkiem kogos nie obrazić krytyką
Napisano 11.04.2005 - |22:26|
Z drugiej jednak strony dosc mocno przykul mnie tez Voy. Ale pod wzgledem pomyslu rzadzi ENT...DS9 byl ok, ale wciagnal mnie najmniej (moze dlatego,ze nie doszedlem do rozwiniecia watku dominium)z wszystkich serii.hmmm....
.
.
.
.
.
.
Dobra,stawiam na TNG
Napisano 12.04.2005 - |05:38|
Sam fakt, ze takie pytanie zostalo postawione swiadczy o tym, ze potencjal kreatywny dyskusji o Star Trek najwyrazniej sie wyczerpal
Napisano 24.04.2005 - |22:19|
Napisano 19.05.2005 - |22:45|
Napisano 31.05.2005 - |19:56|
Nie bedę orginalny i głosuje na TNG
Moim zdaniem najlepsza obsada...Niezły scenariusz..
No i Picard Rulezz !!
Napisano 31.05.2005 - |20:19|
Hmm, jednak zdecydowanie TNG - może po części dlatego, że był to pierwszy serial ST jaki oglądałem (w 1990 roku, gdy TVP1 pokazała połowę 1. sezonu), poza tym odcinki TNG mają chyba najlepsze scenariusze...
Tu moglbym polemizowac.
DS9 ma rowniez bardzo wiele bardzo dobrych scenariuszy, zwlaszcza wtedy, kiedy skupiaja sie one na jednej konkretnej postaci [dzieki temu DS9 jest bardzo zorientowanym serialem na postacie - ich rozwoj i zmiany,a to jedna z cech, ktore nadaja wielkiej glebii jakiemukolwiek obrazowi].
TNG oczywiscie rowniez ma wiele wysmeinitych scenariuszy [Chains of Command dla przykladu - majstersztyk, jelsi chodzi o telewizyjne produkcje].
Oba seriale sa bardzo dobre, z tym, ze dla mnie bardziej pasuje DS9 - ma wiecej sezonow, ktore okreslam jako conajmniej 'dobre' :>
Napisano 08.06.2005 - |22:56|
Wykryto statek.Unimatryca 4-2-4 siatka przestrzenna 1-1-6. Uruchomić...
Napisano 10.08.2005 - |19:49|
Voyager jest The Best!!
hymm.... zgadzam się! I to jeśli o mnie chodzi to najlepszy serial z serii Star Trek to VOYAGER aczkolwiek troche ENTERPRISE mi na myśl przychodzi
Jeśli chodzi o zakończenia to wg mnie DS9 jest najlepszy. Osobiście uważam że DS9 ma najlepsze zakończenie z tych wszystkich seriali
Napisano 22.08.2006 - |20:08|
Napisano 26.08.2006 - |12:19|
A teraz wyjaśnienie - generalnie jestem zagorzałym fanem SG a w oczekiwaniu na kontynuacje SG oglądam sobie inne seriale sf. I tak w końcu trafiło na ST. Oczywiście za młodu oglądałem sobie St w tv (niestety ma się już ponad trzy dychy na karku :/ ) ale nigdy nie były to kolejne odcinki - ot jak się trafiło że leciało to się oglądało.
Póki co obejrzałem sobie Enterprise, DS9, teraz brnę przez Voyagera. I jak na razie najbardziej podobał mi się własnie Enterprise. Na moją ocenę ma jednak wpływ poziom efektów i wykonania serialu - co dla mnie jest ważne - a nie oszukując się - Voyagre i NG ma już parę latek i Ent pod tym względem znacznie je przewyższa.
Oczywiście fabuła jest bardzo ważna - ale poziom efektów jest - jak dla mnie przynajmniej - niemal równie ważny. Nawet najlepszy pod względem historii fabuły serial sf mogą całkiem rozłożyć denne efekty, które są przecież jedną z podstaw tego typu gatunku. A moim zdaniem te ze starszych StarTreków na dzień dzisiejszy są już nieco... hmm, zleżałe.
Oczywiście nie ujmuje to całemu uniwersum ST uroku i tego, że naprawdę warto go oglądać i są wciągajce, jednak szkoda że Ent nie był dalej kontynuowany, lub nie powstała kolejna seria ST, w pełni wykorzystująca dziesiejsze możliwości kina...
Napisano 26.08.2006 - |23:07|
He is my Shield and my Force. "
Napisano 27.08.2006 - |10:34|
Entek, Voyager, TNG - mam wobec nich mieszane uczucia, mnóstwo słabych odcinków przeplatanych bardzo dobrymi... Najbardziej jednak wciągnął mnie chyba Entek, Voyagerowi brakowało logiki w ogólnej fabule i wyrazistych postaci, TNG na początku szczególnie był bardzo archaiczny, a scenariusze mial naiwne.
Użytkownik Magnes edytował ten post 27.08.2006 - |10:35|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »