Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koniec Enterprise

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

#41 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 03.02.2005 - |22:22|

Troszke off topik jak ktos mi tu jeszcze raz powie ,że 7 sezon SG1 był do d.. i nie dało się obejżeć to się zdenrwuje i wznowię tradycje Rexusa :D i mój toporek do kogoś poleci
Żeby było jasne jestem fanem Treka i 4 sezon mi się podobał mimo jednego koszmarnego odcinka.
Dla mnie fan to ktoś taki który ogląda serial na dobre i na złe czytać nie przyjmuje wsztystkiego bez krytycznie wyraża opinie ale mimo to ogląda moim zdaniem dzięki takim ludzią Stargate jest tak popularny tylko mam nadzieję ,że będą wiedzieli kiedy skończyć :)

Użytkownik Raptorek edytował ten post 03.02.2005 - |22:23|

• 0

#42 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 04.02.2005 - |07:43|

- Rick Bermann komentując wczoraj sprawę przerwania (zakończenia) produkcji
Entka powiedział, że nastąpi teraz co najmniej 3 letnia przerwa w "świecie Treka".
W ciągu ostatnich 18 lat nakręcono 624 godziny odcinków ST i mozeliwe, że ta przerwa
wyjdzie na dobre Star Trekowi.

(Szkoda, że nie pomyślał o tym wcześniej...)\

- Eugene W. Roddenberry (syn Roddenberry'ego) powiedział, ze przerwanie Entka
bardzo go poruszyło chociaż nigdy nad nim nie pracował. Uważa, że obecnie ST nie jest
już tak "świeży" i "ekscytujący" jak lata temu i byc może przerwa wpłynie na zmianę postawy widzów.
Wspomniał natomiast, że prowadzone były rozmowy z CBS na temat przejęcia Star Treka
od UPN ale CBS nie "czuje" Treka i nie byli zainteresowani. Mówił również, że obecnie
"siła ciężkości" SF przesunęła się w stronę Stargate i BSG.
Ujawnił, że ostatnio spadł popyt na rekwizyty związane z ST a w Paramount następuje znaczna
restrukturyzacja i duże zmiany.

Użytkownik psjodko edytował ten post 04.02.2005 - |07:44|

::. GRUPA TARDIS .::

#43 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 04.02.2005 - |12:21|

powiem tak: entek mial swoje wzloty i upadki, na pewno szkoda ze go zdejmuja z wizji zawsze to jakis trek. Fakt wiele odcinkow to byly gnioty ale byly tez fajne odcinki. Wiele odcinkow sprawialo wrazenie jakby pisali 14-letni fani a nie zaprawieni w bojach scenarzysci.
Nie ma sie co napalac, i cieszyc ze zdjeli serial bo pwnie jeszcze dlugo nie zopbaczymy w tv serialu we swiecie ST.

Lepszy taki startrek niz wogole.
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#44 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 04.02.2005 - |18:27|

Jak można być fanem treka i twierdzić że entek jest kiepski? Można. Nie widzę powodu, żeby chwalić jakiś serial i bronić go tylko dlatego, że ma w nazwie ST. Jeżeli coś jest złe, słabe i nieciekawe i mi się nie podoba, to mam prawo to powiedzieć, nie będę udawać, że lubię Ent tylko dlatego, że jestem fanką treka. I nie dziwi mnie taka postawa - to naturalne, że kiepskie produkcje zniechęcają ludzi do siebie.

Enterprise wystartował z dużym kredytem zaufania, miał za sobą siłę trekowej marki i wielu widzów, którzy kochali/kochają treka i chcieli go dalej oglądać. Ale twórcy serialu zmarnowali to wszystko serwując widzom wtórne scenariusze, przewidywalne historyjki i kiepską grę aktorską przez 3 pierwsze sezony serialu. Fakt, że 4 sezon był lepszy, ale spora część widzów juz miała dosyć i po prostu odeszła od Enterprise.

Nie odeszli oni od treka ale od tego konkretnego serialu - przynajmniej tak jest ze mną i dużą ilością moich znajomych. Sokar napisał o jednym kiepskim sezonie SG-1, który nie zniechęcił widzów - jeden sezon to nie 3. A dla mnie (i chyba wielu innych fanów treka również) Enterprise nie miał do zaoferowania prawie nic przez ostatnie trzy lata. Cierpliwość ludzka ma swoje granice i żaden etos fana treka tego nie zmieni. Gdy kogoś przez tyle czasu zniechęca się do serialu serwując mu rozrywkę klasy C czy D, to trudno oczekiwać, że w końcu nie odejdzie, nie znudzi się... A tych kilkanaście odcinków 4 sezonu to zdecydowanie za mało, żeby to naprawić. Niestety.
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#45 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 05.02.2005 - |00:53|

Droga Gosiek, podpisuje się pod tym co napisałaś obiema rękami.
  • 0

#46 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 05.02.2005 - |10:40|

Jest jeszcze inna opcja. Może to być chwyt, mający zwrócić uwagę trekkerów na Entka. Może świadomość, że mogą to być ostatnie odcinki przyciągnię więcej fanów i przekona ich do Entka. Poza tym końcówka zapowiada się dość mocno - wydarzenia + dwóch znajomych z TNG + mostek pewnego statku :).

Użytkownik VeeDee edytował ten post 05.02.2005 - |10:41|

• 0
VeeDee

#47 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 05.02.2005 - |11:27|

Droga Gosiek, podpisuje się pod tym co napisałaś obiema rękami.

Wyświetl post

To trzeba było to napisać, a nie bzdury w stylu :Entek to [beeep]" :censored:
To jest właśnie różnica między krytyką a krytykanctwem , którym skutecznie dobito Entka !!!
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#48 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 07.02.2005 - |21:54|

...a mi entka żal, serial zaczynał robić się ciekawszy....fakt że daleko mu do voy... ds9 na początku też nie rozpieszczał... a co do kanonów... my swoją historię też super dobrze znamy? wątpię... :afro:
  • 0

#49 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 08.02.2005 - |14:26|

Może to zaciekawić niektórych, Ron Moore opisuje swoje wrażenia po końcu ENT. W sporej części tekst odnosi się do fanów świata ST.

http://atlantyda.inf...e271b870694b#73

EDIT: Oryginalny tekst z http://blog.scifi.com/battlestar/ 4 luty 2005

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 08.02.2005 - |16:48|

• 0

->1019<-

#50 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 08.02.2005 - |14:40|

Mógłbyś podać źródło tego tekstu?

::. GRUPA TARDIS .::

#51 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 08.02.2005 - |19:33|

Droga gosiek.... wyrazilem swoje zdanie co do tego co czuje do entka, wole takiego entka niz wogóle - caly czas to pisalem wiec jeszcze raz - serial ma i lepsze odcinki i totalne g****, podobne jak inne treki z ta róznica ze one miale jakas fabule i raczej wiecej odcinkow bylo na plus niz na minus.
Chyba rozpatrujesz serial tylko w kategoriach albo jest super i go ogladam albo jest denny i nie ogladam.... ja niestety tak nie umiem, jestem naiwny bo po dennym odcinku czekam z niecierpliwoscia na nastepny z nadzieja ze ten bedzie lepszy.
Nie podoba sie komus - niech nie oglada .....
  • 0

Dołączona grafika

#52 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 11.02.2005 - |02:58|

Mmisiek - ja również wyraziłam swoje zdanie, uzasadniłam dlaczego uważam Ent za serial słaby i wtórny oraz dlaczego wg mnie sporo ludzi przestało go oglądać. Nigdzie w mojej wypowiedzi nie było odnośników do fanów Entka jako ludzi naiwnych czy zaślepionych. Owszem, nie bardzo rozumiem jak można Ent cenić wyżej niż np. DS9 czy TNG, ale może to kwestia tego, czego się od serialu oczekuje albo co się w nim dostrzega. Ja przede wszystkim oczekuję ciekawych, niebanalnych historii; złożonych i umiejętnie rozwijanych postaci, które myślą na ekranie; przedstawienia interesujących problemów i sposobów radzenia sobie z nimi nie tylko za pomocą mięśni i fazera... I nie znalazłam tego w Enterprise, przynajmniej w 90% odcinków które oglądałam.

I nie rozpatruję serialu w kategoriach super - jest na co patrzeć lub dno, więc nie oglądam. Gdybym nie oglądała Entka to bym się nie wypowiadała - jak się czegoś nie zna to nie wypada o tym mówić. Oglądam ten serial dlatego, że kocham treka i że też miałam przez długi czas nadzieję, że się poprawi i wyjdzie na prostą. I jak już napisałam wcześniej - poprawił się w 4 sezonie, tylko że było już niestety za późno, gdyby to polepszenie jakości odcinków nastąpiło pod koniec drugiego, a najpóźniej w trzecim sezonie być może Entek zdołałby się uratować. A że nie jest mi żal serialu? Nie jest, gdyż wychodzę z założenia, że lepszy żaden trek niż trek zły, który wielu ludzi zniechęci do próby ponownego wejścia w trekowe uniwersum. Poza tym wierzę, że pojawią się kolejne filmy i seriale ze świata ST, a dzięki klapie ENT Paramount będzie ostrożniej i mądrzej dobierać ludzi, którzy będą je tworzyć, co doprowadzi do poprawy jakości tych przyszłych produkcji.

PS. I proszę nie używaj pseudo-argumentu "Nie podoba sie komus - niech nie oglada" bo to jest trochę na poziomie przedszkola i brzmi podobnie do "Jak ci się nie podoba w mojej piaskownicy, to sobie idź". To że ktoś nie pieje z zachwytu, nie znaczy, że wszystko mu się nie podoba, podobnie jak to, że nie płacze z powodu anulowania serialu. Poza tym - jak można coś ocenić nie oglądając tego? Telepatia? Kryształowa kula? Wróżbiarstwo?
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#53 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 11.02.2005 - |12:06|

Ten ostatni argument : Nie podoba sie komus - niech nie oglada ..... byl akurat skierowany do wszystkich ktorzy bluzgaja serial, ze to czy tamto sie nie podoba a pewnie nawet nei widzieli serialu tylko ktos im powiedzial.... Powiem szczerze, ze ogladalem entka na poczatku tylko dla tego, ze udalo mi sie zassac w miare szybko prawie cale dwie serie i mialem wakacje wtedy.... Tak juz zostalem. Dalej uwazam, ze pierwsza i druga seria to calkowita szmira ale trzeci juz sie polepszyl ale czwarty to znow dól.... no moze z kilkoma wyjatkami.
  • 0

Dołączona grafika

#54 Hesuspl

Hesuspl

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoDesperacja

Napisano 11.02.2005 - |12:23|

Ja na przyklad dopiero zaczynam swoja przygode ze swiatem ST. Wczesniej byl dla mnie poprostu nie ciekawy i musialem do tego dojrzec. Ogladalem kilkanascie odcinkow TOSa i teraz wzialem sie za ETKA bo dzieje sie wczesniej.
Mimo bardzo slabej znajomosci tego swiata sam zauwazam nie zgodnosci wzgledem TOSa ktory ma sie dziac pozniej.....Ale czy to oznacza, ze serial jest beznadziejny? Tandetny? Taki, ze nie da sie go ogladac? Nie. Ogladam go nawet z przyjemnoscia. Owszem, to nie to samo, ale to jednak Enterprise..... To jednak swiat ST....
Sprobujcie spojrzec na ten serial obiektywnie, a nie jako zagorzali fani ST. Ja nie obejrzalem jeszcze na tyle odcinkow by sie stac takim "fanem"..... I serial mi sie podoba. Zastanowcie sie. Czy gdyby wyszedl jako serial dziejacy sie w innym swiecie, jako inny statek nie zwiazany ze ST.... Czy serial nadal by sie tak nie podobal? Szczerze mowiac watpie.... I nie zapominajcie o tym, ze gdy TOS lecial po raz pierwszy w telewizji rowniez mial bardzo ograniczone grono fanow.....
  • 0

~I rather be dead than cool~

(\ /)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

#55 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 11.02.2005 - |20:36|

I wyszła inicjatywa mająca uratować serial. Fani chcę wykupić ogłoszenie w LA Times, namawiające kogoś do nakręcenia 5 sezonu. Jest to możliwe dzięki miłośnikom Treka w gazecie, którzy umożliwili zejście z ceny ogłoszenia. Ma się ono pojawić 21 lutego w sekcji A (cokolwiek by to znaczyło, chociaż podejrzewam że to najlepsze miejsce)

http://www.scifi.com...ex.php?id=30368
  • 0

->1019<-

#56 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 11.02.2005 - |21:32|

Ogłoszenie bez zniżek kosztuje 35.000$. Ładna cena. Ciekawe czy ktoś się zgłosi...
Szczerze wątpie żeby taka akcja miała sens, nie sądze żeby Paramount było skore do przedania częsci praw do Treka zewnętrzej firmie, a opłaty licencyjne mogą być bardzo wysokie.
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#57 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 16.02.2005 - |19:10|

Właśnie byłem na stronie głównej CNN i wśród najważniejszych wiadomości dnia jest informacja "Trekkies fight end of 'Enterprise' "

CNN

Użytkownik VeeDee edytował ten post 16.02.2005 - |19:14|

• 0
VeeDee

#58 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.02.2005 - |21:07|

Jestem kompletnym laikiem w świecie ST, ale nie przeszkadza mi to w ogóle w udzielaniu wsparcia kolegom :D Ruszyła akcja ratowania Entka. Bez względu na to czy to kicha, czy nie, to jednak SF.... a jak wiadomo ziomale muszą trzymać się razem :D

Na ratunek Entkowi!

Może uda się zebrać tyle kasy, by przekonać Paramount o dalszym kręceniu, albo stworzeniu miniserii. Z Farkiem się udało.....
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#59 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 23.02.2005 - |00:38|

Może uda się zebrać tyle kasy, by przekonać Paramount o dalszym kręceniu, albo stworzeniu miniserii. Z Farkiem się udało.....

Z całym szacunkiem dla Kolegi, porównywanie Farka do ENT, to jak porównać Malucha do Ferrari (bez obrazy dla wszystkich posiadaczy "kaszelków";)).
  • 0

#60 Gość_Voyager_*

Gość_Voyager_*
  • Gość

Napisano 25.02.2005 - |01:49|

Ta cala akcja reanimacyjna dretwego ENTka, to jakies jedno wielkie nieporozumienie - pseudofani chyba nie rozumieja, ze im szybciej niewydarzony wypadek przy pracy (tylko z nazwy z pod szyldu treka) odejdzie z ramowek telewizyjnych w zapomnienie, tym wczesniej pojawi sie prawdziwie wartosciowy kontynuator wiekopomnego dziela trekowego dumnie rozwijajajacy watki zapoczatkowane przez TNG, DS9 i VOYa; tym samym calym sercem podpisuje sie pod wywazonymi wypowiedziami a la Gosiek i wprost nie pojmuje postawy prezentowanej tu m.in. przez zwolennikow logiki sokarowej, gdyz zgodne przyzwalanie na zanizanie poziomu sagi kanonicznej niczemu dobremu nie sluzy i jesli widz bedzie temu karygodnemu zjawisku potulnie przyklaskiwal, to tym samym w niedalekiej przyszlosci o ambitnych serialach bedzie mogl juz sobie co najwyzej z westchnieniem pomarzyc, lykajac na co dzien bezmyslnie wszystko jak popadnie tylko dlatego, ze ma jedynie odziedziczony emblemacik po slawetnym poprzedniku przy wprost zenujacym poziomie, wolajacym o pomste do Nieba :>

Użytkownik Voyager edytował ten post 25.02.2005 - |05:07|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych