Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dodatki specjalne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

#41 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 14.07.2005 - |19:10|

Oj sawyer trochę przegiąłeś, kolego z porównaniem SG-1 do seriali

drużyna A, xena, himen czy batman lub inne ustrojstwo.

. Zobacz wszystkie sezony w tedy ocen.
  • 0

#42 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 14.07.2005 - |19:49|

Odcinek sciagniety,ogladniety :D ....fajnie ze napisy dzis wyszły!
Dobrze ze było mało spoilerów...bo ja własciwie poza podstawami czyli nowe załogi w Sg i Sga nic nie wiem o czym beda sezony :afro:
Dużo humoru i ogolnie sympatycznie spedzony czas
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#43 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.07.2005 - |19:52|

sciągnąłem, zaczołem oglądać i .... ZASNĄŁEM, nie wiem czy z przemęczenia czy z nudów, ale spróbuję podejść do tego drugi raz.

Jednak wolę same seriale, niż wszelkie zapowiedzi, ale czekanie zabija :)

#44 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 14.07.2005 - |20:16|

Bo to jest forum SGowców .

Mam nadzieje że nie bedzie wiecej postów nie związanych z tematem . A jeśli się pojawią , to długo nie zabawią .

Wyświetl post

Bez jaj Panowie - jak się wywiazuje ciekawa dyskusja to "zamykamy mordkę" ? W imię formalizmu i "zasad" ? Spokojnie. Kolega wyraził swoją opinię i dobrze. Dla mnie BSG przypomina nieco Babylon 5 (choć B5 trudno doścignąć, naprawdę). A forum chyba nie jest tylko SGowców bo oprócz oprawy treść wcale nie jest poświęcona wyłącznie SG.
Prywatnie zwierzę się,że SG to powinni już skończyć - jak ONeill odchodzi to jest TRAGEDIA ! Ciągnąć pełną mocą powinni SGA. Poświęcając temu siły i środki. I zamieszać w nim trochę, rezygnując z klasycznej formuły SG, dodając nieco mroczności, dusznej atmosfery, zagrożenia. Jak w ostatnich odcinkach serii 1 SGA.

A porównanie do Himena,Batmana...no to akurat rzeczywicie przesada, tamte serie są lekko bezmózgowe. Choć kto wie ? Ja za bzdel uważam BUFFY, POSTRACH WAMPIRÓW, a inni ludzie to lubią. więc trudno powiedzieć. Co d oXeny, hm... takiej Lucy Lawless to SG nie miał, rozkładała by Jaffa jedną ręką :)

Rayden

Użytkownik Lord Rayden edytował ten post 14.07.2005 - |20:22|

• 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#45 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 14.07.2005 - |22:24|

I tak najlepszy jest FARSCAPE :D

A tak btw, przeczytajcie sobie ten artykulik:

‘Stargate’ nabs ‘Farscape’ stars Browder, Black for 9th season

By Jeff Hidek
Staff Writer

Poor Stargate SG-1.
For years, the long-running show – about Earth explorers travelling through portals into other worlds – plugged along on Showtime, in syndication and most recently on cable’s Sci Fi channel, earning a dedicated following, pulling solid ratings and launching a well-received spin-off, Stargate Atlantis.
But it rarely got respect.
The respect always went to Farscape.
Launched on Sci Fi in 1999, the fantastical (and fantastic) Farscape never had the mass appeal of Stargate, and low ratings forced the show off the air in 2003.
But even after its cancellation, the witty and wonderful Farscape, which chronicled the misadventures of a band of escaped prisoners running from the law in a living ship, kept critics enthralled. A 2004 Farscape mini-series created more buzz than last year’s entire season of Stargate.
Of course, that didn’t stop a record number of viewers (more than 3 million per episode) from tuning in to Stargate last year. As I watched the show, I grumbled that while Stargate was good, it couldn’t measure up to Farscape’s jaw-dropping glory.
You see, in the science fiction family, Farscape is the entertaining wild child and Stargate is the dependable older brother.
So I don’t really blame Stargate for its latest ploy to woo critics (and a few more viewers): It’s stealing Farscape’s cast.
When the ninth season of Stargate SG-1 begins Friday night on Sci Fi, Ben Browder (Farscape’s John Crichton) joins the squad as Lt. Col. Cameron Mitchell, an Air Force flyboy assigned to command the SG-1 team.
Except nobody told him the team disbanded. Lt. Col. Carter (Amanda Tapping) left the team to do research. Dr. Daniel Jackson (Michael Shanks) is preparing to travel to another galaxy. And the alien Teal’c (Christopher Judge) is off helping his Jaffa brethren launch a new government.
It’s up to Mitchell to get the old gang back together.
One team member he won’t be getting back is Gen. Jack O’Neil (Richard Dean Anderson). Mr. Anderson, who took a smaller role last season to spend more time with his family, will appear in only a few episodes this season. Replacing him as SG-1’s boss is Beau Bridges (The Fabulous Baker Boys, The Agency).
Also joining the cast (for at least six episodes) is Claudia Black, who played Aeryn Sun, Crichton’s love interest, on Farscape.
Ms. Black plays an alien thief named Vala who is quite taken with Daniel Jackson.
Having Ms. Black and Mr. Browder together again is a delight. And the Stargate writers play to the actors’ strengths, giving Mr. Browder enough weary wit and Ms. Black enough flirty sarcasm to remind us why we fell in love with them on Farscape.
The pair also injects some new energy into Stargate, which has grown too self-referential and lethargic in recent years.
Still, Stargate will never be Farscape. And stealing all the cast members in the galaxy won’t change that.
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#46 chantica

chantica

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoWarszawa//Piaseczno

Napisano 15.07.2005 - |19:02|

Mnie na przykład Farscape nigdy nie przypadło do gustu. Nie podobało mi sie i tyle. Ale to tylko moja opinia. Kwestia gustu.
BSG natomiast... na pewno nie przegapie sezonu drugiego, chocby tylko po to, by popasc w jeszcze wieksza paranoję ;) Nie do końca mi odpowiada atmosfera serialu, ale przyciagnela mnie do monitora na dluzszy czas.
Osobiscie czekam na SGA. Powstrzymałam sie od zagladania na gateworld, ale SCI-Fi Inside i tak obejrzałam. Wszystkie trzy serie zapowiadają się interesująco. SG1 tez, mimo, ze troche mi sie ostatnio przejadla.
  • 0

#47 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 15.07.2005 - |20:09|

Drogi Kalliope to jest forum PL a nie ENG
  • 0

#48 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 15.07.2005 - |22:31|

Drogi Kalliope to jest forum PL a nie ENG

Wyświetl post

jeśli już to "droga", w podpisie jest moje imię.

Wiem, że to jest forum PL, ale nie mów, że do każdego słowa w tym artykuliku potrzebujesz słownika, on jest napisany raczej prostym językiem...
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#49 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 15.07.2005 - |23:49|

jeśli już to "droga", w podpisie jest moje imię.

Wiem, że to jest forum PL, ale nie mów, że do każdego słowa w tym artykuliku potrzebujesz słownika, on jest napisany raczej prostym językiem...

Wyświetl post

Tyle że nie wszyscy znają język z wiecznie deszczowych wysp lub zza oceanu.

Dobrze kochani - z dyskusja który serial jest lepszy - prosze przenieść się do innego tematu - bo tutaj rozmawia się o zwiastunie.

Podsumowując - koniec off topa.
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#50 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 16.07.2005 - |00:54|

Szkoda....

Obejrzałem zwiastun - całkiem niezły i nie usnąłem. Faktycznie do klimatu BSG nie pasują śmichy chichy Starbucka i Numer 6 ale Ci aktorzy to profesjonalisci i wiedzą co robią (chyba). Z SGA z nadzieją patrzę na nową postać wojownika w dredach, speca do walk i uzbrojenia. Taki ludzki Klingon. Nieźle bo Teyla jako wojownik zawiodła (zatrudnić Lucy Lawless !!! :) ]. Fajną brodę ma Daniel Jackson ale bez generała ONeilla, możemy się nudzic....

Mam nadzieję,że BSG zachowa swój styl i jeszcze się wzbogaci. A w SGA mogli by bardziej wzbogacić duchowo postacie Wraith, bo poza nielicznymi próbami, sa oni jakąś taką masą wredniaków.

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#51 chantica

chantica

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoWarszawa//Piaseczno

Napisano 16.07.2005 - |07:41|

Fajną brodę ma Daniel Jackson ale bez generała ONeilla, możemy się nudzic....

Wyświetl post

Jak to świadczy o serialu, jeśli grozi nam nuda tylko dlatego, jeden z aktorów odchodzi w cień ;) A jeszcze gorsze jest to, ze mam te same obawy.

Jesli chodzi o nowy nabytek aktorski w sga... jak wszystko inne zawiedzie, to bedzie przynajmniej na co popatrzec. :D
  • 0

#52 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 18.07.2005 - |02:34|

Bardzo mi się ta "zapowiedź" podobała. Humorek pierwsza klasa, nie spojlerowali przesadnie (nie lubię takich zagrań) a przy okazji apetyt mi się bardzo zaostrzył.Tak przy okazji - wszyscy marudzą, że O'Neill idzie na zieloną trawkę, a ja mało dziury w suficie nie zrobiłem, jak się dowiedziałem, że Crichton (to jest chciałem powiedzieć Ben Bowder) ma stały angaż do SG1. Teraz znowu będzie sens oglądać Stargate (z góry przepraszam fanów SG, ale jak dla mnie to Anderson się już trochę "wytarł" tu i ówdzie). Zresztą ekipa z Farka (ach, doklejcie jeszcze Chianę, mniam ) pokazała co potrafi już w pierwszym odcinku !

P.S. :clap: :clap: :clap: Duże brawa dla tłumaczy za błyskawiczne tłumaczenie "Sci-Fi Friday", Atlantisa i BSG :clap: :clap: :clap: Szkoda, że inni (patrz 4400) nie biorą z Was przykładu.

Użytkownik jooboo edytował ten post 18.07.2005 - |02:36|

• 0

#53 Sawilos

Sawilos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 19.07.2005 - |01:19|

Mnie się również zapowiedz podobała, zrobiła mi jeszcze większy apetyt przed premierą :)
Humor niczego sobie, a fragment o historii pocałunku sprawił, że prawie umarłem ze śmiechu i zniesmaczenia :D
A co do SG-1, nudzić napewno się nie będziemy. To nie to samo, ale nic nie wskazuje że nagle stanie się złe - wręcz przeciwnie B)

Użytkownik Sawilos edytował ten post 19.07.2005 - |01:20|

• 0
[...]- Zapytuję, zapytuję was więc, Iscariote: czymże jesteście?
-[...] Myśmy są misjonarze, misjonarze śmierci! Którzy chyląc swe czoła nisko proszą Pana o przebaczenie. Którzy chyląc swe czoła nisko powalają wrogów Jego na kolana, którzy w mroku nocy wymachują sztyletami, którzy zatruwają wieczerzę, myśmy są zabójcy, myśmy są skrytobójczy Judasze![...]

#54 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 30.01.2006 - |19:46|

Stargate SG-1 : True Science

Tak wiec zobaczylem odcinek Stargate SG-1 : True Science. Z tego co słyszałem był emitowany zimą tego roku.
Film (Carter robi za lektora i przewodnika po serialu) opowiada moze mniej o samym serialu co o odniesieniach fantastyki z filmu do nauki. I przyznam, ze chociaz widac na kilometr ze jest to film adresowany do mlodego widza, to zrobiony jest on bardzo czytelnie. Ogladajac, przypominal mi sie widziany daaawno temu cykl programow popularno-naukowych TVP pt "Sonda".
A filmie dowiadujemy sie m. in. wiecej o roznych "prawdziwych" Goauld'ach zamieszkujacych w prawdziwym swiecie cialo czlowieka, o podrozach nadprzestrzennych i podrozach w czasie w odniesieniu do nauki plynacej z teorii Einsteina, o sztucznej inteligencji.... and much more!
Spotykamy naukowcow amerykanskich , ktorzy nam to wszystko tlumacza, a calosc ilustrowana jest bogato fragmentami serialu oraz specjalnie dokreconymi scenami z udzialem Carter (w wielu mutacjach) oraz autorow i aktorow filmu.

Godne zobaczenia. W skali od 1 do 10 daje 9.
Ps. i jeszcze jedno - odradzam ogladanie filmu w trakcie posilku :D

Użytkownik SGTokar edytował ten post 19.04.2007 - |21:30|

• 0
Dołączona grafika

#55 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 21.08.2006 - |01:42|

Obejrzałem, fanje było, zwłaszcza, że powinno się to oglądać przed samym SG-1 S10E06. Można odrazu się wtedy przygotwać pod to co będzie w samym odcinku. Co w środku, dużo śmiechu i widoku od kuchni przy kręceniu SG-1, kilka znanych już akcji, typu tekst z MacGyver'em z pierwszego sezonu, ale jest też kilka innych. Trochę informacji jak aktorzy trafili do serialu, do tego teksty z dekadą, ulubionymi scenami, starością itp. Amanda mnie rozbija tym swoim głosikiem :)
Kto jest bohaterem samego extrasa - Walter, który próbuje się dowiedzieć, czy będzie w dwusetnym odcinku, całkiem dobre, zwłaszcza jak nim pomiatają :D

PS
Zapomniałem na początku, pewnie chcecie wiedzieć jak obejrzeć tego extrasa, na razie jest niestety tylko fanowski rip, z dziwną rozdziałką (640x350), ale spokojnie można zrzucić i obejrzeć.
Link na przykład tutaj (oczywiście ed2k): http://www.sg1.pl/kw...k/stargate.html

Użytkownik kwiatek edytował ten post 21.08.2006 - |01:45|

• 0
Master of possimpible ;)

#56 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.08.2006 - |12:00|

Ciut biedny jest ten dodatek. Aż razi fakt że są tam wykorzystane materiały z Lowdown. Jest kilka ciekawych tkstów, ale o wiele lepiej pod względem humoru dla mnie sam odcinek sie prezentuje.
Log65: Happy camper

#57 wolverine5

wolverine5

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoKatowice-Giszowiec

Napisano 01.12.2006 - |13:21|

MI sie podobal, fajnie zrobiony, teraz szukam napisow dla starszych.
  • 0

#58 decklen

decklen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 17.04.2007 - |22:31|

Zassałem to w emulu

Behind.The.Mythology.Of.Stargate.WS.DSR.XviD-aAF.avi

podaje sume do tego choć niema napisów jeszcze :)

ed2k://|file|Behind.The.Mythology.Of.Stargate.WS.DSR.XviD-aAF.avi|368093184|65F17CA85632DAC7960F3E511E758638|h=FXGTO5JM5ALHMTT6QV5KUQAZOSEZIOZP|/
  • 0

#59 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 18.04.2007 - |12:16|

Może jakieś info o czym to
  • 0

#60 decklen

decklen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 18.04.2007 - |12:45|

Z tego co widziałem na szybko to jest taki dokumentalny odcinek - podsumowanie wszystkich 10 sezonów SG-1.

Dość ciekawie to wyglada niestety mój angielski nie jest na tyle mocny aby przetłumaczyć ten dokument.
:)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych