tylko by czarna mogla byc i by bylo swietasko ja taka chce!!!!!!!!
Sklep ?
Napisano 24.03.2005 - |16:22|
tylko by czarna mogla byc i by bylo swietasko ja taka chce!!!!!!!!
Napisano 30.03.2005 - |09:57|
jak bede mogl podczepic obrazek, to sam zobaczysz.
Napisano 30.03.2005 - |12:00|
Napisano 30.03.2005 - |15:05|
Napisano 07.04.2005 - |19:44|
Napisano 14.04.2005 - |09:03|
niestety po przeniesieniu tematu z pogaduszek do SG nie moge juz jednak podpinac do postu obrazkow, wiec zrobilem (pierwsza w swoim zyciu) strone www. jak pojawi sie cos nowego bede podpinal linki do obrazkow. a tu czekam na komentarze i propozycje.
i tak na poczatek zaprojektowalem uniwersalne logo, ktore moze byc wykorzystywane np. na tylach koszulek.
SG Fan
a ponizej obiecana dla wojtka-ziomka czarna wersja koszulki z wrotami.
Wrota na czarnej
Napisano 14.04.2005 - |10:51|
Bo bialy mi jakoś nie pasuje a na czarnym chyba faktycznie trochę maly kontrast pomiedzy tlem a wrotami.
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę
Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]
Napisano 14.04.2005 - |11:22|
jesli chodzi o rozne kolory koszulek, to zdecydowalem sie prezentowac projekty na najbardziej popularnych, czyli bialych i czarnych. ale jesli chcecie moge zrobic rozne wersje. nawet rozowe
Napisano 19.04.2005 - |08:50|
jaffa 1
jaffa 2
brzuch
dwie propozycje dotyczace przypinek:
przypinka 1
przypinka 2
i jedna przetworzona naszywke (posluchalem sugestii i dodalem napis. szczerze mowiac nie wiem, czy dobrze napisalem/odmienilem, ale jak ktos wie i okaze sie, ze sie myle, to poprosze o info - szybciutko poprawie):
naszywka setesz
jak zwykle czekam na propozycje/komentarze
ciag dalszy wkrotce nastapi
Napisano 19.04.2005 - |10:08|
Napisano 19.04.2005 - |10:24|
Napisano 19.04.2005 - |11:41|
przy zadruku w formacie wiekszym od A3 wydaje mi sie, ze w gre wchodzi chyba tylko sito...
Niekoniecznie. Może być także i chemiczny flock. Przy czym aby uzyskac kolorowy nadruk na czarnej tkaninie trzeba dac bialy podklad (optyka - chodzi o to ze kolory sa transparentne). W efekcie czego taki nadruk robi sie sensowny jedynie przy duzym nakladzie.
Napisano 19.04.2005 - |13:11|
p.s
ty posiadacz czcione z STRAGATE ??
jesli tak to wyslij mi na maila
Napisano 19.04.2005 - |15:58|
Niekoniecznie. Moz˙e byc´ takz˙e i chemiczny flock. Przy czym aby uzyskac kolorowy nadruk na czarnej tkaninie trzeba dac bialy podklad (optyka - chodzi o to ze kolory sa transparentne). W efekcie czego taki nadruk robi sie sensowny jedynie przy duzym nakladzie.
i juz sie wydalo, ze ktos sie calkiem niezle orientuje w produkcyjnym temacie koszulek
a masz moze namiary na firmy, ktore moglyby zrobic chemiczny flock? podejrzewam, ze jakosc i trwalosc nadruku wykonanego ta technika bedzie znacznie lepsza niz z sita. no ale cena pewnie wyzsza...
Napisano 19.04.2005 - |17:13|
i juz sie wydalo, ze ktos sie calkiem niezle orientuje w produkcyjnym temacie koszulek
.
Owszem, mam pewne doswiadczenia
a masz moze namiary na firmy, ktore moglyby zrobic chemiczny flock? podejrzewam, ze jakosc i trwalosc nadruku wykonanego ta technika bedzie znacznie lepsza niz z sita. no ale cena pewnie wyzsza...
Tak jest, dobrze wykonany flock chemiczny jest trwalszy i efektowaniejszy niz sitodruk. Mam tez namiary na firme zajmujaca sie taka technologia, zerknij na TA strone. Polski lider tej technologii i jej dostawca dla innych firm.
Teraz uwagi techniczne. Po piersze projekt musi byc wektorowy, najlepiej wykonany w Corel Draw. Nie moze to byc bitmapa, dlatego, ze kazdy kolor drukuje (do flocka stosuje sie te same zasady co do sita) sie oddzielnie. Po drugie, naklad, na moje oko musi to byc co najmniej kilkaset sztuk. Musisz dopracowac swoj projekt pod katem dopasowania go do technologii druku
Użytkownik januszek edytował ten post 19.04.2005 - |18:21|
Napisano 06.05.2005 - |09:16|
ale to nic. pozostane na razie w sferze projektow
i tak, po urlopowej przerwie, prezentuje nastepne dwa, tym razem specjalnie dla pan:
koszulka prosta
koszulka bardziej skomplikowana
wkrotce nastepne
Napisano 06.05.2005 - |12:36|
Napisano 06.05.2005 - |15:27|
Tutaj jest ona opisana
Szerokość do 41 cm jest bardzo zadowalająca, koszt druku pewnie bedzie z 50zł/za koszulke przy takiej wielkości...
Natomiast przy mniejszych emblemacikach moze sie to nawet opłacać. Co najważniejsze tą techniką przygotowujesz projekt w cmyk czyli tylko musisz pilnować barw drukowalnych.
Do drukarek Epsona zwykłych domowych mozna również kupić tusz to przenoszenia wydruku na materiał. Dawno dawno temu pilotowałem kampanie reklamową pewnej firmy i na szybko musiałem wykoncypować jakieś suweniry padło na koszulki i taką włąśnie metodą je przygotowałęm. Z tego co pamiętam był to zestaw do Epsona papier+tusz drukowało sie(w lustrze), czekało aż wyschnie, spryskiwało tkanine jakim specyfikiem i wprasowywało żelazkiem. Nie mam miestety namiarów na firme bo jak mówiłem było to jakieś 7 lat temu ale pamiętam ze była ona z Krakowa. Pamiętam również ze trzeba było deczko sie nagimnastykowac przy zgraniu kolorów wydruku z projektem. Ale jeżeli masz ps opanowanego to nie bedziesz miał problemu.
Użytkownik BST edytował ten post 06.05.2005 - |15:28|
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 11.05.2005 - |09:12|
zna ktos moze firme wykonujaca takie nadruki w warszawie? bardzo prosze o namiary, jesli komus uda sie trafic.
a przy okazji garsc nowowsci:
zmodyfikowany jeden projekt koszulki z jaffa
jaffa
i trzy wariacje na temat zat'nik'tel
zat 1
zat 2
zat 3
c.d.n.
Napisano 11.05.2005 - |09:44|
A takie pytanie, jak robisz tą koszulkę z wrotami, to czy np na ramieniu można by zrobić "naszywkę" sg1 albo coś w tym stylu?
Ps Czy istnieje możliwość przygotowania takich projektów z innych seriali? Np BSG?
Użytkownik Toudi edytował ten post 11.05.2005 - |09:54|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »