Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sklep ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

#41 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 24.03.2005 - |16:22|

qurcze no no no :clap:
tylko by czarna mogla byc i by bylo swietasko ja taka chce!!!!!!!! :P
  • 0

#42 sgsprzem

sgsprzem

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 30.03.2005 - |09:57|

zrobilem probe i na czarnej troche gina wrota, a przeciez wszyscy chcemy zeby byly widoczne ;)
jak bede mogl podczepic obrazek, to sam zobaczysz.
  • 0

#43 Pietrol

Pietrol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 30.03.2005 - |12:00|

Jak będzie już znane ostateczne wzory i kosztorys to to pisze się na to. A projekt sgsprzem jest całkiem całkiem
  • 0

#44 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów

Napisano 30.03.2005 - |15:05|

spoko czekam
  • 0

#45 Pharaoh

Pharaoh

Szeregowy

• Email
  • 20 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 07.04.2005 - |19:44|

Bardzo fajnie. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko naszywki SG-3 i jakiejś konkretnej inicjatywy. <_< Czyżby projekt zginął śmiercią naturalną?
  • 0

#46 sgsprzem

sgsprzem

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.04.2005 - |09:03|

krotka przerwa nie oznacza, ze nic sie nie dzieje. jesli chodzi o projekty, to caly czas cos nowego przychodzi mi do glowy i w miare mozliwosci bede je prezentowal (jak na razie tylko gorzej z realizacja... ale od czego sa nasi wspanieli forumowicze? moze jak sie kolektywnie zabierzemy do roboty to cos z tego wyjdzie :)).

niestety po przeniesieniu tematu z pogaduszek do SG nie moge juz jednak podpinac do postu obrazkow, wiec zrobilem (pierwsza w swoim zyciu) strone www. jak pojawi sie cos nowego bede podpinal linki do obrazkow. a tu czekam na komentarze i propozycje.

i tak na poczatek zaprojektowalem uniwersalne logo, ktore moze byc wykorzystywane np. na tylach koszulek.

SG Fan

a ponizej obiecana dla wojtka-ziomka czarna wersja koszulki z wrotami.

Wrota na czarnej
  • 0

#47 dzidzia

dzidzia

Kapral

• VIP
  • 189 postów
  • Miastowielkopolska

Napisano 14.04.2005 - |10:51|

A probowaleś jak by to wygladalo na jakims odrobine jaśnieszym kolorze (niebieskim, zielonym)?
Bo bialy mi jakoś nie pasuje a na czarnym chyba faktycznie trochę maly kontrast pomiedzy tlem a wrotami.
  • 0
Maruda
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę

Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]

#48 sgsprzem

sgsprzem

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.04.2005 - |11:22|

jak juz pisalem pare postow wczesniej - to tylko projekt/ciekawostka, ktorej prawdopodobnie nie uda sie zrealizowac w polsce. chociazby z tego wzgledu, ze chyba nie ma zbyt duzo firm (jesli wogole sa) wykonujacych nadruki do brzegow materialu. wiekszosc na jaka trafilem ogranicza pole zadruku do formatu A3 - oczywiscie centralnie na koszulce.

jesli chodzi o rozne kolory koszulek, to zdecydowalem sie prezentowac projekty na najbardziej popularnych, czyli bialych i czarnych. ale jesli chcecie moge zrobic rozne wersje. nawet rozowe :). ale czy bedzie mozna takie pozniej kupic?
  • 0

#49 sgsprzem

sgsprzem

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.04.2005 - |08:50|

dzis prezentuje trzy nowe wzory koszulek dla prawdziwych jaffa (niech strace, czesc na kolorowych koszulkach :)):

jaffa 1

jaffa 2

brzuch

dwie propozycje dotyczace przypinek:

przypinka 1

przypinka 2

i jedna przetworzona naszywke (posluchalem sugestii i dodalem napis. szczerze mowiac nie wiem, czy dobrze napisalem/odmienilem, ale jak ktos wie i okaze sie, ze sie myle, to poprosze o info - szybciutko poprawie):

naszywka setesz

jak zwykle czekam na propozycje/komentarze

ciag dalszy wkrotce nastapi
  • 0

#50 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.04.2005 - |10:08|

Wrota na czarnej

Bardzo ładne. Jaką techniką proponujesz to nadrukować na koszulkę?
  • 0

#51 sgsprzem

sgsprzem

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.04.2005 - |10:24|

przy zadruku w formacie wiekszym od A3 wydaje mi sie, ze w gre wchodzi chyba tylko sito...
  • 0

#52 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.04.2005 - |11:41|

przy zadruku w formacie wiekszym od A3 wydaje mi sie, ze w gre wchodzi chyba tylko sito...

Niekoniecznie. Może być także i chemiczny flock. Przy czym aby uzyskac kolorowy nadruk na czarnej tkaninie trzeba dac bialy podklad (optyka - chodzi o to ze kolory sa transparentne). W efekcie czego taki nadruk robi sie sensowny jedynie przy duzym nakladzie.
  • 0

#53 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów

Napisano 19.04.2005 - |13:11|

qurcze sgsprzem jestes wielki ja sie pisze na taka czarna koszulke tylko kiedy i za ile :D

p.s
ty posiadacz czcione z STRAGATE ??
jesli tak to wyslij mi na maila :P wojtek@ziomek.biz
  • 0

#54 sgsprzem

sgsprzem

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.04.2005 - |15:58|

Niekoniecznie. Moz˙e byc´ takz˙e i chemiczny flock. Przy czym aby uzyskac kolorowy nadruk na czarnej tkaninie trzeba dac bialy podklad (optyka - chodzi o to ze kolory sa transparentne). W efekcie czego taki nadruk robi sie sensowny jedynie przy duzym nakladzie.

Wyświetl post

i juz sie wydalo, ze ktos sie calkiem niezle orientuje w produkcyjnym temacie koszulek :).

a masz moze namiary na firmy, ktore moglyby zrobic chemiczny flock? podejrzewam, ze jakosc i trwalosc nadruku wykonanego ta technika bedzie znacznie lepsza niz z sita. no ale cena pewnie wyzsza...
  • 0

#55 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.04.2005 - |17:13|

i juz sie wydalo, ze ktos sie calkiem niezle orientuje w produkcyjnym temacie koszulek :).

Owszem, mam pewne doswiadczenia :) Zajmowalem sie GADZETAMI oraz kilkoma edycjami BROWSZULEK dla zalogi USS Browarek oraz prowadzilem serwis PLN Latinum, ktory zajmowal sie wykonywaniem koszulek z naflockowanymi emblematami poszczegolnych ras trekowych.

a masz moze namiary na firmy, ktore moglyby zrobic chemiczny flock? podejrzewam, ze jakosc i trwalosc nadruku wykonanego ta technika bedzie znacznie lepsza niz z sita. no ale cena pewnie wyzsza...

Tak jest, dobrze wykonany flock chemiczny jest trwalszy i efektowaniejszy niz sitodruk. Mam tez namiary na firme zajmujaca sie taka technologia, zerknij na TA strone. Polski lider tej technologii i jej dostawca dla innych firm.

Teraz uwagi techniczne. Po piersze projekt musi byc wektorowy, najlepiej wykonany w Corel Draw. Nie moze to byc bitmapa, dlatego, ze kazdy kolor drukuje (do flocka stosuje sie te same zasady co do sita) sie oddzielnie. Po drugie, naklad, na moje oko musi to byc co najmniej kilkaset sztuk. Musisz dopracowac swoj projekt pod katem dopasowania go do technologii druku ;)

Użytkownik januszek edytował ten post 19.04.2005 - |18:21|

• 0

#56 sgsprzem

sgsprzem

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.05.2005 - |09:16|

no tak... moglbym wykonac mrowcza prace i przygotowac wrota do koszulki w postaci wektorowej (tak jak jest to zrobione na pozostalych wzorach), niestety naklad kilkaset sztuk dyskwalifikuje produkcje :(

ale to nic. pozostane na razie w sferze projektow :)

i tak, po urlopowej przerwie, prezentuje nastepne dwa, tym razem specjalnie dla pan:

koszulka prosta

koszulka bardziej skomplikowana

wkrotce nastepne :)
  • 0

#57 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów

Napisano 06.05.2005 - |12:36|

ja caly czas sie na to pisze :D
  • 0

#58 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 06.05.2005 - |15:27|

A co stoi na przeszkodzie zastosować technologie sublimacyjna?
Tutaj jest ona opisana
Szerokość do 41 cm jest bardzo zadowalająca, koszt druku pewnie bedzie z 50zł/za koszulke przy takiej wielkości...
Natomiast przy mniejszych emblemacikach moze sie to nawet opłacać. Co najważniejsze tą techniką przygotowujesz projekt w cmyk czyli tylko musisz pilnować barw drukowalnych.

Do drukarek Epsona zwykłych domowych mozna również kupić tusz to przenoszenia wydruku na materiał. Dawno dawno temu pilotowałem kampanie reklamową pewnej firmy i na szybko musiałem wykoncypować jakieś suweniry padło na koszulki i taką włąśnie metodą je przygotowałęm. Z tego co pamiętam był to zestaw do Epsona papier+tusz drukowało sie(w lustrze), czekało aż wyschnie, spryskiwało tkanine jakim specyfikiem i wprasowywało żelazkiem. Nie mam miestety namiarów na firme bo jak mówiłem było to jakieś 7 lat temu ale pamiętam ze była ona z Krakowa. Pamiętam również ze trzeba było deczko sie nagimnastykowac przy zgraniu kolorów wydruku z projektem. Ale jeżeli masz ps opanowanego to nie bedziesz miał problemu.

Użytkownik BST edytował ten post 06.05.2005 - |15:28|

• 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#59 sgsprzem

sgsprzem

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.05.2005 - |09:12|

i ta metoda by sie pewnie sprawdzila :) dzieki!
zna ktos moze firme wykonujaca takie nadruki w warszawie? bardzo prosze o namiary, jesli komus uda sie trafic.

a przy okazji garsc nowowsci:

zmodyfikowany jeden projekt koszulki z jaffa

jaffa

i trzy wariacje na temat zat'nik'tel

zat 1

zat 2

zat 3

c.d.n.
  • 0

#60 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.05.2005 - |09:44|

Obserwuję ten emat od pewnego czasu, i stwierdzam ze jak tylko dojdzie do druku tych koszulek, to dajcie znać, to tez zamuwię se jedną (może więcej).

A takie pytanie, jak robisz tą koszulkę z wrotami, to czy np na ramieniu można by zrobić "naszywkę" sg1 albo coś w tym stylu?

Ps Czy istnieje możliwość przygotowania takich projektów z innych seriali? Np BSG?

Użytkownik Toudi edytował ten post 11.05.2005 - |09:54|

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych