Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon 9

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
316 odpowiedzi w tym temacie

#41 Tom

Tom

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 25.05.2004 - |13:37|

Głosowałem na tak. Uważam że powinna powstac kolejna seria, a potem nastepna itd. Jednak , zeby serial byl ciekawy i nie zatracil swojego niepowtarzalnego klimatu powinny nastapic jakies znaczace zmiany. Nie chodzi mi o zmiany w obsadzie a o glowny watek SG-1. Tematyka wrót i poznawania nowych planet jest nieograniczona. Ciagla walka z kolejno pojawiajacymi sie Goauldami jest juz troszke nudna i mysle, ze ten temat powoli sie juz wyczerpuje. Scenarzysci powinni od niego odejsc zastepujac go jakims nowym pomyslem (np. rozwinac watek sojuszu 4, potem niejako z nami 5 ras). Taka odpowiedzia jest Atlantis, ale mysle, ze i tamten serial nie wyczerpie tematu, a wrecz stworzy szanse na rozwiniecie skrzydel dla SG-1 (mieszanie sie wtkow akcji itp.).

Pozdrawiam wszystkich fanów SG-1. Tomek
  • 0

#42 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 25.05.2004 - |14:06|

Oj z tym mieszaniem to bym się bał bo może wyjść z tego raczej wiecej złeggo niż dobrego nestety :( Po 2 jesli będą ciągnąc atlantis i SG1 równolegle to się boje że jakość spadnie ponieważ będą musiały być dwie ekipy co = 2x WIEKSZE WYDATKI
wiec będzie brakować kasy na co innego i tak SG1 ma mniejszy budrzet w sezonie 8 :(
  • 0

#43 Bobchip

Bobchip

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 25.05.2004 - |15:47|

[FONT=Arial][SIZE=7]
Zdecydowanie na Tak a nawet TAAK
Fanem jestem od dawna, ale od niedawna znalazłem dostęp do odcinków SG-1 i wreszcie mogęsię nimi delektować do woli
narazie skończyłem na 7 Sezonie i zniecierpliwością czekam na nastepne.

pozdrawiam wszystkich Cześć :lol: :lol:
  • 0

#44 Krzycho

Krzycho

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 88 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.05.2004 - |20:32|

Ciagla walka z kolejno pojawiajacymi sie Goauldami jest juz troszke nudna i mysle, ze ten temat powoli sie juz wyczerpuje.

Moim zdaniem wątek z Goauldami został nieco sknocony i przez to zrobił się bardzo naciągany. Pamiętacie pierwszy sezon? Nie wiem jak wy, ale ja bardzo pasjonowałem się różnymi utarczkami z Apophisem. Kiedy pojawili się inni Goauldowie, spodziewałem się jescze większych emocji i tak było, ale do czasu. Nadszedł moment, kiedy SG-1 stosunkowo zbyt łatwo zaczęli rozprawiać się z "wężami". Wówczas zacząłem zastanawiać jak to jest, że taka przewaga technologiczna i tysiące lat doświadczeń dało się tak szybko wykończyć. I faktycznie, kiedy podjęto dezyzję, że serial będzie jednak kontynuowany, zaczęto na siłę utrzymywać przy życiu Anubisa (Super wojownicy, którzy nie do końca są tacy świetni itd.) W końcu nadszedł moment, że wątki stały się naciągane, a już gwoździem do trumny było rozbicie drużyny na rzecz różnych solowych popisów i w rezultacie mocno odczuwalny brak Jacka. Zaczęło się to od powrotu Daniela (bardzo naciągane zmartwychwstanie) i kotłowało się przez cały 7 sezon. Uważam, że nierealne wprost jest, aby Anubis, który niszczył całe planety nie był w stanie poważnie zagrozić Ziemi - to był fakt, po którym stwierdziłem, że Stargate zaczyna odbiegać od swojego pierwotnego założenia, a mianowicie, pomimo swej fantastyki, od mocnego umocowania w realiach. A właśnie ta realistyka (tzn. gdyby tak się zastanowić, to właściwie mogłoby to mieć miejsce) była czymś, co najbardziej mnie ujęło i pasjonowało.
Moim zdaniem teraz za bardzo jest to wszystko zapętlone i w tej sytuacji, jeżeli serial nie powróciłby do swojego pierwotnego rozmachu, powinien jakoś sensownie zakończyć się. Osobiście wolałbym czuć niedosyt i snuć sobie piękne wyobrażenia jak to mogły być dalej (pamiętam właśnie takie odczucie na końcu 5 serii, kiedy Daniel umierał), niż stwierdzić, że właściwie scenarzyści nie są w stanie już niczym mnie zaskoczyć, że wszystko jestem w stanie przewidzieć i że zaczyna się to rozwlekać jak flaki z olejem - ale to moje osobiste zdanie.
Mimo wszystko z drugiej strony żałuję, że serial poszedł właśnie takim torem. Z chęcią obejrzałbym nawet i 13 sezonów, gdyby były tak dynamiczne i spójne ze sobą jak pierwsze pięć. Oczywiście i tak bym się nimi pasjonował nawet jeżeli takie by nie były, bo jest to bądź co bądź najlepszy serial na świecie. Pewna gorycz jednak pozostałaby mimo wszystko.
  • 0

#45 docent14

docent14

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 25.05.2004 - |21:10|

No i Krzycho pięknie podsumował ambiwalentne uczucia fanów ... ;)
  • 0

#46 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 25.05.2004 - |21:15|

Jeden slaby odcinek SG1 kladzie cala reszte, poprostu ma ten klimat... ahhh

Czyżby bycie (fałszywym) bogiem blokowało pewne obszary mózgu ...??? :P :D

Jestem przeciwny sezonowi 8 (bo jakoś nie widziałem żeby ktoś wyszedł błota czysty) a co dopiero 9. Nie zobaczymy nic wartego zainteresowania a przedłużenie stanu nagoni serialu (tak jak z naszym parlamentem) jest głupotą i powinno się z tym skończyć - im szybciej tym lepiej.
  • 0

#47 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 25.05.2004 - |21:51|

Brawo Rexus bis i owacja na stojąco ale wiesz że kilka postów wyżej grożą nam gotowaniem i nazywają innowiercami wiec może być nie dobrze :)
  • 0

#48 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.05.2004 - |21:49|

Brawo Rexus bis i owacja na stojąco ale wiesz że kilka postów wyżej grożą nam gotowaniem i nazywają innowiercami wiec może być nie dobrze :)

Gotowanie? Hehe..to byłoby zbyt humanitarne. A zresztą sami chcecie popełnić samobójstwo serialowe. Zostaną wam do oglądania Izaury, Esmeraldy, Na Śmierć i Życie (czy jak to tam leci :P), Saga (czy cuś w tym guście :P) i wkrótce potem po takim praniu mózgu będziecie oczekiwać z niecierpliwością na 3852 odcinek ukochanego serialu (i nie mówię tu o SG1, bo przecież go nie będzie). Jak to pięknie opisał Sapek w jednym ze swoich opowiadań - "wybieram mniejsze zło". Jak już pisałem parę postów wcześniej, istnieje bardzo groźna tendencja kończenia seriali SF z nagła. I musimy się jakoś bronić przed tą nicością ogarniającą media.
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#49 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.05.2004 - |10:14|

Jako Executive Producer ma (i robi to) ogromny wpływ na rozwój serialu

Mam nadzieje że nie w takim samym stopniu jak występuje jako Jack w S7 :D

Ciagla walka z kolejno pojawiajacymi sie Goauldami jest juz troszke nudna i mysle, ze ten temat powoli sie juz wyczerpuje. Scenarzysci powinni od niego odejsc zastepujac go jakims nowym pomyslem

Czemu mi to wygląda na idealne określenie nowego serialu w świecie Stargate :>

dwie ekipy co = 2x WIEKSZE WYDATKI
wiec będzie brakować kasy na co innego i tak SG1 ma mniejszy budrzet w sezonie 8

Kasa nie jest tu istotna, ważne by były dobre scenariusze. Może brak zielonych zmusi do wysiłku. (mówię o ósmym sezonie który na pewno będzie)...

Czyżby bycie (fałszywym) bogiem blokowało pewne obszary mózgu ...???

Raczej to wynika po prostu z natury Goa'uldów... tak jak Anubis... po co zniszczyć zagrozenie sąsiedniej Ziemi zaraz po zniszczeniu Abydos, skoro można pozwolic im się uzbroić... chociaż może jest przeciwny wojnie prewencyjnej i Organizacja Władców Zjednoczonych nie poparła jego planów

Nie zobaczymy nic wartego zainteresowania a przedłużenie stanu nagoni serialu (tak jak z naszym parlamentem) jest głupotą i powinno się z tym skończyć - im szybciej tym lepiej.

Cóż i tak jeszcze przed nami cały rok serialowy w którym miejmy nadzieje nastąpi jakaś stabilizacja. Najgorsze jest to: MIEJMY NADZIEJE ^_^

. Zostaną wam do oglądania Izaury, Esmeraldy, Na Śmierć i Życie (czy jak to tam leci ), Saga (czy cuś w tym guście )

Nie wiem jak Ty :D, ale ja nie sciągam przez internet takich seriali :D. Chyba że jakimś cudem sezon siódmy oglądasz w TV :D
Na mnie czeka jeszcze Farscape (3 i 4 sezon) i Star Trek może w końcu zacznę oglądać :D...
A Stargate nie zginie u mnie nigdy... będzie Atlantis

i wkrótce potem po takim praniu mózgu będziecie oczekiwać z niecierpliwością na 3852 odcinek ukochanego serialu (i nie mówię tu o SG1...

Czy aby na pewno nie? Od 200 odcinków SG1 nie tak daleko do 3852 :D

istnieje bardzo groźna tendencja kończenia seriali SF z nagła

Ta, szczególnie że koniec był już zaplanowany na kilkanaście miesięcy przed premierą przez producentów 622 - Full Circle :D
Miał być film... miało byc tak pięknie... ech
Log65: Happy camper

#50 Spike

Spike

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 27.05.2004 - |14:34|

Jestem całkowicie na TAK(!!!), jeśli chodzi o każdy kolejny sezon SG1. Pierwsze 7 sezonów pozyczyłem od znajomego i obejżałem w niecałe 2 tygodnie (mój rekord to 18! odcinków onejrzanych w ciagu jednego dnia). Teraz sobie w brode pluje, że sie nimi nie delektowałem. Może kiedys obejrze je raz jeszcze, ale na to stanowczo za wcześnie. Jedyna nadzieja to kolejne, zupełnie nowe odcinki.
  • 0

#51 Krzycho

Krzycho

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 88 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.05.2004 - |18:05|

Jestem całkowicie na TAK(!!!), jeśli chodzi o każdy kolejny sezon SG1. Pierwsze 7 sezonów pozyczyłem od znajomego i obejżałem w niecałe 2 tygodnie (mój rekord to 18! odcinków onejrzanych w ciagu jednego dnia). Teraz sobie w brode pluje, że sie nimi nie delektowałem. Może kiedys obejrze je raz jeszcze, ale na to stanowczo za wcześnie. Jedyna nadzieja to kolejne, zupełnie nowe odcinki.

A to szkoda, że się nimi nie delektowałeś. W całym tym temacie JAKOŚĆ niestety nieustannie ściera się z ILOŚCIĄ. Może gdybyś nieco wolniej oglądał tą opowieść, starał się głębiej ją zrozumieć, spróbował pewne fakty poukładać sobie w jedną spójną całość, to Twoje wnioski byłyby całkiem inne?
  • 0

#52 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 28.05.2004 - |20:36|

Głosowałem na TAK.
A ponieważ właściwie wszystkie za i przeciw już zostały przez Was wcześniej przywołane ograniczę się tylko do stwierdzenia, że bardziej obawiam się Atlantis niż 9 sezonu SG1.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#53 Spike

Spike

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.05.2004 - |20:39|

Chciałem napisać, ze powinniśmy żyć nadzieją. Nie powinniśmy oceniac czegoś czego jeczsze nie widzieliśmy. Może przy następnych sezonach, zostana zatrudnieni nowi scenarzyści, rezyserzy i inni twórcy, którzy wprowadza serial w zupełnie nowy (choć niekoniecznie leprzy) wymiar.
  • 0

#54 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.05.2004 - |20:43|

Nie wiem jak Ty :D, ale ja nie sciągam przez internet takich seriali :D.

No cóż...wydało się :P Mam tylko jeden problem... nigdzie ich nie mozna znaleźć! Muszą być w jakichś elitarnych miejscach. Muszę jeszcze poszukać, a potem kupię sobie ciepłe ciaputki, szlafroczek i siateczkę na głowę i będę się delektował wartką akcją :D

Czy aby na pewno nie? Od 200 odcinków SG1 nie tak daleko do 3852 :D

W zasadzie jeśli zrobimy z tego 10 minutowe odcinki to będzie jakieś 800. Jeszcze 3000 i będzie fantastycznie :D

Ta, szczególnie że koniec był już zaplanowany na kilkanaście miesięcy przed premierą przez producentów 622 - Full Circle :D
Miał być film... miało byc tak pięknie... ech

Ha! Akurat nie pisałem tutaj o SG1. Ale skoro chcesz się "poczepiać" :P Napisz może, które z seriali SF są obecnie wyświetlane, bądź w fazie produkcji???
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#55 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.05.2004 - |21:11|

No cóż...wydało się  Mam tylko jeden problem... nigdzie ich nie mozna znaleźć!

Dobra :lol: Przyznam sie :> Sam robię DVDripy Izabelii , chcesz adres ftp? :D

W zasadzie jeśli zrobimy z tego 10 minutowe odcinki to będzie jakieś 800. Jeszcze 3000 i będzie fantastycznie

Po z logarytmowaniu wyjdzie fajna liczba

Napisz może, które z seriali SF są obecnie wyświetlane, bądź w fazie produkcji???

yyyy...yy.y..y....y.... :D
... /SGTokar wymigujący się od odpowiedzi/...
yy
y :ph34r:
yy
Stargate: Atlantis :>
Farscape ta miniseria
StarTrek chyba też dalej jest kręcony.. Enterprise chyba...
Nie wiem... Andromeda? Jest coś takiego chyba
oczywiście SG1... :/
Battlestar Galaktika... czy coś takiego, czym ostatnio też Scffi channel się chwalił
Jednak co do tej listy nie jestem pewien ..,

Co do samej wypowiedzi, była mowa o scf-fi jako ogóle wiem, jednak SG1 z tyloma seriami i z tylema już nakręconymi zakończeniami nie grozi nagłe urwanie i przerwanie produkcji...

#56 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.05.2004 - |22:27|

Dobra  :lol:  Przyznam sie :> Sam robię DVDripy Izabelii , chcesz adres ftp? :D

Wiedziałem, że nie jestem sam! Kryptofani tasiemców serialowych łączmy się! Wkrótce podbijemy wszystkie telewizje na świecie. I tym sposobem będziemy mieć SG1 forver!

yyyy...yy.y..y....y.... :D
... /SGTokar wymigujący się od odpowiedzi/...
yy
:ph34r:
yy

Tak też myślałem :P

Stargate: Atlantis :>
Farscape ta miniseria
StarTrek chyba też dalej jest kręcony.. Enterprise chyba...
Nie wiem... Andromeda? Jest coś takiego chyba
oczywiście SG1... :/
Battlestar Galaktika... czy coś takiego, czym ostatnio też Scffi channel się chwalił
Jednak co do tej listy nie jestem pewien ..,

SG:A - coś nowego. Nie będę się spierał.
Farscape - TYLKO miniseria. Starczy na miesiąc oglądania (nie liczę poźniejszych powtórek)
ST:E - tylko czekać decyzji o końcu produkcji. Skoro już fani się na ten temat wypowiadają...
Andromeda - ok... kręcą sezon 5.
Battlestar Galactica - jakaś nadzieja zaświtała. Wskrzesili coś po tylu latach!
I to wszystko? Cieniuśkie cusik to piwo :) Dlatego uważam, że warto walczyć o każdy odcinek SG1.
  • 0

#57 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 28.05.2004 - |22:56|

I to wszystko? Cieniuśkie cusik to piwo

Wtrące tak przypadkiem że żadko kiedy fantastyka w TV była aż tak rozpasana .
Zazwyczaj kręciło się 2 , maksymalnie 3 seriale związane z SF&F (w tym między innymi Xena ) A teraz jaki Urodzaj , aż 6 tytułów .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#58 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 29.05.2004 - |06:44|

Urodzaj urodzajem, ale cóż z tego jak większość z tych seriali nie nadaje się do oglądania - a już na pewno nie tak jak ja oglądam SG1, tzn co jakiś czas wracam do któregoś sezonu lub cały serial oglądam ponownie.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#59 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.05.2004 - |20:51|

Wiedziałem, że nie jestem sam! Kryptofani tasiemców serialowych łączmy się!

Potrzebny nam oddzielny dział :rolleyes: Nie jestem pewien... ale można to zaliczyć chyba do scf-fi -_-

Cieniuśkie cusik to piwo 

Cóż... najlepiej temu zdaniu dowodzi fakt że niemal nic poza sg1 z scffi nie oglądałem i mam nikłe pojęcie o tym. SG1 nie da się podrobić, wojsko+mitologia+wrota :> Jednak uważam że gdzieś ten koniec musi być taki jak w innych serialach scf-fi

A teraz jaki Urodzaj , aż 6 tytułów .

Świat idzie do przodu :)

#60 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 29.05.2004 - |21:22|

..I to wszystko? Cieniuśkie cusik to piwo  Dlatego uważam, że warto walczyć o każdy odcinek SG1

A o Smallville to sie nie pamięta co ??? :angry: :angry: - 4 seria w drodze :D :D - widze że nie wiecie co dobre :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych