Skocz do zawartości

Zdjęcie

Twoj pierwszy raz z filmem Stargate

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
164 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Jak pierwszy raz obejrzales Stargate - the Movie? (437 użytkowników oddało głos)

Jak pierwszy raz obejrzales Stargate - the Movie?

1. w kinie (85 głosów [20.88%])

Procent z głosów: 20.88%

2. w telewizji (218 głosów [53.56%])

Procent z głosów: 53.56%

3. na DivXie/Xvidzie (33 głosów [8.11%])

Procent z głosów: 8.11%

4. na video (50 głosów [12.29%])

Procent z głosów: 12.29%

5. na DVD (14 głosów [3.44%])

Procent z głosów: 3.44%

6. w ogole nie widzialem (tylko serial) (7 głosów [1.72%])

Procent z głosów: 1.72%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Jason Voorhes

Jason Voorhes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoLegionowo

Napisano 07.02.2005 - |19:38|

Mój pierwszy raz :) Jak to brzmi :) Niestety na wideło,wolałbym pujść na taki film do kinoteatra,ale co zrobić :) Byłem jeszcze mały łepkiem :)
  • 0

#42 Pit

Pit

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.03.2005 - |12:18|

Ja swój pierwszy kontakt z filmem miałem w kinie, a potem kila razy na DVD i w TV. No a serial w TVN a potem HBO i DVD :)
  • 0

#43 Pidor

Pidor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 14.03.2005 - |13:33|

Kino kino a później ileś tam razy VHS.... :hyhy:
  • 0

#44 RaNdaLL

RaNdaLL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 14.03.2005 - |22:08|

Ja pierwszy raz Gwiezdne Wrota widziałem w TV :) Nagrałem sobie nawet na VHS :) Niestety później gdzieś kasete zapodziałem :(
  • 0

#45 slawekk

slawekk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoRadom

Napisano 15.03.2005 - |11:05|

Kino następnie xvid. Po premierze mój kumpel powiedział że on wymyśla lepsze "rzeczy"
  • 0

#46 drooido

drooido

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów

Napisano 15.03.2005 - |21:39|

Ja pierwszy raz na antenie C+ - kupe lat temu ;] Bedzie juz cos kolo 9-10 :P Potem pamietam, ze byla chyba za jakis czas ostatnia emisja tego filmu na C+ (kiedys chyba bylo cos takiego, powtarzanie i w koncu po jakims czasie ostatnia emisja), a mnie akurat mialo nie byc w domu i strasznie chcialem to nagrac, zeby miec na VHS ( od lat nalogowo zbieralem dobre filmy :P ), ale sie nie udalo z jakiegos powodu... Dppiero po ilus latach udalo mi sie nagrac z TVP1 film, potem byl serial na TVN albo przed nagraniem... Potem wielka przerwa az HBO kupilo odcinki 3-4 sezonu, to forum i odswiezenie sobie 1-2 sezonu, film w wersji rezyserskiej na kompie (wczesniej kinowka) i tak az do teraz....
  • 0

#47 Naamah

Naamah

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 17.03.2005 - |19:10|

Film to w TVP1... chociaż tym się potrafią od czasu do czasu popisać :P . Serial najpierw na TVN-enie (póki nie przerwali :/ ), a teraz na HBO.
  • 0
Jeżeli zapalimy świecę, pojawi się cień. Im bardziej przybliżamy się do światła, tym większy staje się cień za nami.

#48 Pietrol

Pietrol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 24.03.2005 - |16:46|

Film oglądnołem kilkakrotnie w telewizji. A z serialu udałomi się oglądnąć chyba 4 czy 5 sezonów na HBO B)
  • 0

#49 RAFTER

RAFTER

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 24.03.2005 - |20:07|

Witam,

Mój pierwszy raz (trochę to głupio brzmi) to było w TV, pamiętam dokładnie leciał w TVP. Nawet nagrałem. Zaraz potem odszukałem serial no i już mu kolejna mania została na zawsze.

Pozdrawiam,
Rafał Tobiasz
  • 0

#50 Tinamou

Tinamou

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 28.03.2005 - |13:30|

O ile mnie pamięć nie myli to pierwszy raz i kilka nastepnych wiedzałem w telewizji mowa o filmie. Serial zobaczyłem w TVN. Na poczatku troche obsada mi nie pasowała ale bardzo szybko sie przyzwyczaiłem i teraz jak widze film to"coś mi nie pasuje" :> No a reszte sezonów to oczywiście dzieki forum. :clap:
  • 0
i pomyślec że NFZ zapłaciło 15000 zł za to że wszczepili mi w kręgodsłup coś co może być Goau'ldem ;)

#51 Miriell

Miriell

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 21.04.2005 - |12:33|

Mój pierwszy raz miał miejsce w sobotę ubiegłą... W TV... TVN7...

Film... Nie powiem - dał się przyjemnie oglądać, ale jakoś nie pasowali mi inni aktorzy (serial właśnie zaczęłam oglądać :D).
  • 0
Ci, którzy poszukują jedności,znajdą wszystko, czego szukają.

Ja już znalazłam!!!

#52 Kitana

Kitana

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoThorne (Doncaster)

Napisano 21.04.2005 - |15:29|

hmmm mój pierwszy raz ;) było to dosyć dawno temu, nie miałam przyjemności obejżeć go w kinie :( ale od kiedy puszczono po raz pierwszy Stargate w telewizji i zobaczyłam troszkę śmieszną fryzurkę Kurt'a Russell'a to oglądam także serial aż do dziś i cierpię katusze że muszę czekać tak długo na nowe odcinki...
Zapewne każdemu było na początku przyzwyczaić się do nowych aktorów ale czyż nie było warto :)
  • 0

“ Remember, the Force will be with you. Always."

#53 Delphi

Delphi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 21.04.2005 - |16:24|

Pierwszy raz w TV. Zrobil na mnie niesamowite wrazenie. Potem przez dlugi czas nie mialem wogole pojecia, ze istnieje serial. Dlugo trwalo zanim wogole dalem namowic sie znajomemu na ogladanie SG1. Jakos nie moglo pomiescic mi sie w glowie, ze na podstawie tego filmu mozna zrobic ciekawy serial :hyhy: Na szczesci polknalem bakcyla i jestem na biezaco :D :clap:
  • 0

#54 Krzycho

Krzycho

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 88 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.04.2005 - |21:24|

Film po raz pierwszy widziałem w telewizji.... a było to tak:

Pewnego razu żona zaczęła mówić mi o jakimś fajnym serialu s-f na który trafiła w TV. Początkowo jakoś tak się składało, że w godzinach kiedy go wyświetlano nie było mnie w domu, tak więc oglądała go samotnie.
Potem jednak sytuacja się zmieniła i po raz pierwszy ujrzałem na ekranie.... jakiegoś robaka, który wylatuje z ust kobiety i wpada wprost do ust mężczyzny !!!! Była to pierwsza scena, którą ujrzałem, bo akurat w tym czasie wszedłem do domu.
Co ona ogląda? - pomyślałem sobie - I to jest ten super serial ???
Jednak w miarę postępu odcinka coraz bardziej zacząłem się wciągać, aż w końcu doszło do tego, że regularnie co tydzień razem z żoną zasiadaliśmy przed telewizorem i wspólnie pasjonowaliśmy się przygodami, jakie spotykały grupę SG-1.
Wówczas o filmie kinowym nie miałem jeszcze zielonego pojęcia.
Pewnego dnia jednak dość nieoczekiwanie okazało się, że telewizja w sposób bardzo brutalny przerwała emisję naszego ulubionego serialu po skończeniu drugiego sezonu. Wówczas byliśmy zdezorientowani i bardzo rozżaleni. Choć ciężko się było z tym pogodzić, uznaliśmy, że to koniec.
Minął dobry rok, kiedy dość przypadkowo podczas przerzucania kanałów, w oczy rzuciła mi się reklama pewnego filmu. Do obejrzenia tej reklamy skłoniło mnie stwierdzenie spikerki, że podczas kręcenia tej produkcji zatrudniono całą rzeszę robotników, którzy zamiatali pustynię, aby wyglądała właściwie na potrzeby filmu. Pomyślałem sobie - cóż to takiego może być ??? Kiedy zwiastun się rozpoczął omal nie doznałem szoku, bowiem zobaczyłem znane mi już skąd inąd motywy, a gdy uświadomiłem sobie, że to jest właśnie film, od którego wszystko się zaczęło, to mało nie zemdlałem.
Od tego dnia razem z moją małżonką z niecierpliwością odmierzaliśmy godziny do projekcji.
Film, mimo że oglądany w telewizji, i tak zrobił na nas piorunujące wrażenie. Potem widzieliśmy go jeszcze wiele razy i za każdym razem bardzo nam się podoba.

Pozdrowienia dla wszystkich.
  • 0

#55 Jadeitowy

Jadeitowy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoZiemia

Napisano 04.05.2005 - |01:23|

Ktoś mi kiedyś puścił ten film na video - uznałem go za koszmarny bubel współczesnej kinematografii. Teraz, po latach kilku serii SG-1, patrzę na ten film z sentymentem, ale to chyba tylko ze względu na serial...

PS
Witam wszystkich przy moim pierwszym poście tutaj. :)
  • 0

#56 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 04.05.2005 - |15:18|

Hmmmm ja pierwszy raz oglądłem ten film w czasach kiedy królowało video, to były czasy, ile to człowiek się na przeklinał na wyporzyczalnię że kaseta jest zniszczona, ale oglądnięcie w tedy tak dobrego filmu było czymś co nię nie to co dziś, oglądanie filmów przed premierą w polsce to nie jest to samo. :afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#57 Radeko

Radeko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 08.05.2005 - |18:18|

Niestety kiedy grali Stargate w kinie, to jeszcze o nim nie wiedziałem. W sumie (o ile dobrze pamiętam) to najpierw był serial na TVN, a potem jakiś czas później widziałem film na TVP. Żałują, że było to w takiej kolejności, bo o wiele fajniej było by zacząć od filmu, no ale ...
  • 0
Only a few find the way, some don't recognize it when they do, some don't even want to.

#58 Corvus

Corvus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 08.05.2005 - |21:38|

Najpierw przywitam wszystkich w moim pierwszym poście : WITAM !!

No to film oglądałem jeszcze na wideo. Było to na długo przed serialem i musze przyznac że już wtedy bardzo mi się spodobał. Jak pózniej oglądałem serial to wiele razy porównywałem go do filmu.
Porównania wyszły mi pól na pół. :D
  • 0

#59 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 20.05.2005 - |06:09|

Jeżeli chodzi o film to miałem tą przyjemność być na nim w kinie. Oczywiście zrobił on na mnie wtedy wrażenie lecz nie spodziewałem się tego, że powstanie serial. Powstał serial, który po raz pierwszy oglądałem na TVN (reklama). I jak dotąd nie wiem co z nim będzie dalej - nie chciałbym żeby podzielił losy X-Files...
  • 0

#60 Daniel Jackson

Daniel Jackson

Starszy szeregowy

• Email
  • 78 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 27.07.2005 - |07:22|

Ja pierwszy raz film widziałem w telewizji... i wtedy mi się niepodobał (ale teraz to oczywiście, co innego :) ).

Użytkownik Daniel Jackson edytował ten post 27.07.2005 - |07:23|

• 0
STAR WARS + STARGATE = ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych