Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 19 - S01E19 - The Siege

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
54 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (108 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (25 głosów [24.75%])

Procent z głosów: 24.75%

2. 9.5 (18 głosów [17.82%])

Procent z głosów: 17.82%

3. 9 (35 głosów [34.65%])

Procent z głosów: 34.65%

4. 8.5 (13 głosów [12.87%])

Procent z głosów: 12.87%

5. 8 (6 głosów [5.94%])

Procent z głosów: 5.94%

6. 7.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (2 głosów [1.98%])

Procent z głosów: 1.98%

8. 6.5 (1 głosów [0.99%])

Procent z głosów: 0.99%

9. 6 (1 głosów [0.99%])

Procent z głosów: 0.99%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 j23

j23

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoKętrzyn

Napisano 30.05.2005 - |18:12|

Oglądam SGA na spokojnie po raz drugi , a dalej jest extra :D :D

+efekty super
+stacja kosmiczna dobre (ale gdzie osłony)
+gadka McKaya jak zwykle rewelka :D
Cool :clap: :D :clap:
  • 0

#42 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 02.06.2005 - |18:03|

Pierwsza część De Siege :P może się podobać.Nie rozpieszcza nas może "akcją",ale coś w tym jest.Jeden statek "Rój" lub "Ul" został zniszczony.No bo jak go nazwać,jak w jednym odcinku jest rój,a w drugim ul :P

Ocena:8 :>
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#43 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 17.09.2005 - |17:43|

Bomba. Nieźle wykombinowane. NIe dość, ze trzeba szukać Bazy Alfa, to jeszcze okazuje się, że jest mało czasu. Bo oto zbliża się flota Wraith. I niespodzianka - pojawienie sięwsparcia w postaci żołnieży i uzbrojenia. I to jakiego. Niestety, bardzo złe wrażenie na mnie zrobił dowódca wsparcia. Ale pomysł z satelitą był niezły. Szkoda, że tak szybko go Wraith zniszczyli. I szkoda kolejnego członka załogi. No, ale dało to trochę czasu na przygotowanie obrony.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#44 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 04.03.2006 - |20:14|

Doskonały odcinek. Zawsze lubie nawiązania do poprzednich. Całkowicie zapomniałem o tym satelicie, a tu...

Jedno co mnie wkurzyło w tym odcinku to czerwone wdzianka ekipy z promu. To już mundurów im zabrakło? A może się piorą przed przywitaniem Wraith? :)
  • 0

#45 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 14.05.2006 - |17:42|

Kolejny bardzo dobry odcinek SGA. Widać, że końcówka przyspieszyła bo ostatnie kilka odcinków jest naprawdę super :D

Ocena: 9

PLUSY:

+ Radek Zelenka B) Podoba mi się, ze ostatnio coraz więcej go widzimy, lubię jego racjonalne podejście, za pomysły i za to, że jest Czechem :) I bardzo dobrze, ze postanowił stworzyć wirus - bo lepiej tą widzę z Atlantis stracić, niż aby wpadła w ręce Wraith, którzy za jej pomocą mogą zrobić o wiele wiele wiecej szkód (zarówno w galaktyce Pegaza jak i w naszej)
+ flota Wraith wychodząca z popdprzestrzeni. Bardzo ładnie to pokazali, jak również to, jak jeden Hive Ship zostaje zniszczony
+ podobał mi się cały proces uruchomienia stacji kosmicznej no i oczywiście zestrzelenie jednego statku
+ Wraith w Atlantis od 2 tygodni? :o :blink: Dla mnie to było coś! Skubaniec napewno musiał wszystko co zobaczył przesłąć do swoich kumpli dając Wraith mnóstwo cennych informacji. Z tego względu dobrze, że major Sheppra potraktował tak a nie inaczej Boba ( :D kolejne fajne imię majorze :lol: )
+ za zdroworozsądkowe podejście Bates'a do Teyli. Widzę, ze u Shepparda emocje i przyjaźń z Teylą biorą górę nad rozsądkiem. Przecieżfaktycznie nteyla nawet nieświadomie mogła być kontrolowana przez pijawki imogła im podac informacje o bazie Alfa (starej a potem lokalizacji nowej)

MINUSY:

- Rodney w kosmosie bez żadnych linek łaczących go ze Skoczkiem to jakies przegięcie :/ Bezsensu to było przecież, a co gorsza robił to człoweik który nie przeszedł żadnego przeszkolenia astronauty
- niepodobała mi się awaria stacji. Jakieś naciągane to było <_< Stacja miała zawieść i zostać zniszczona, ale scenarzysci źle to przedstawili nam
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#46 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 01.07.2006 - |08:56|

Odcinek zmilitaryzowany, wreszcie ktoś wpadł na to aby sprubować uruchomić platformę obronną co jest dobrym planem, aby chociaż torchę pokrzyżować szyki Wraith.

Daje 9
  • 0

#47 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 05.09.2006 - |19:31|

9,5-tyle moge dac.Szkoda mi Petera ktory zabity zostal przez wraith podczas ataku na satelite.Po udanym strzale z satelity juz myslalem ze ziemianie sie obronia, ale coz tworcy postawili na dramatyzm.Czekam na druga czesc.
  • 0

#48 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 12.02.2007 - |14:19|

9,5/10

Każdy sie wykazał.
Można się poświęcić nawet, jesli się tego po tobie nie spodziewają.
Szkoda chłopaka na satelicie, zwłąszcza, ze robił tam za mebel a nie za naprawdę kogoś, kto w danej sytuacji mógł coś wskurać (jak by nie patrzeć był bezradny jak siadło zasilanie).

Dziwi mnie, ze satelitą na poważnie nie zajęli się już od początku świadomości, że Wriths nadlecą.

Dla mnie za dużo marnowania czasu.
Maja 5 adresów z ZPM, sprawdzili jeden i dali sobie spokój.
Śmiechu warte, bo to priorytet nr 1.
Satelita też sobie wisi i wisi, nagle w 15 minut ma być super tajną bronią.
Też szkoda.
  • 0

#49 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 25.05.2007 - |15:49|

Dobry odcinek, w koncu sie cos dzieje. Daje 8,5. Od razu wiedzialem ze ktos z wyprawy poswieci zycie, ale myslalem ze bedzie to ta nowa twarz a nie ten brytyjczyk. Absolutne zaskoczenie. Swotene efekty specjalne (zniszczenie "roju" i kontratak na satelite). Kolejny Warith do celi - a jednak sie czyms tam roznia (tatuaz na facjacie) na poczatku myslalem ze to prawie klony.

- Szkoda, że zginął ten żołnierz co został w satelicie;

Nie byl zolnierzem, nalezal do obslugi cywilnej
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#50 teyla

teyla

Starszy szeregowy

• Email
  • 90 postów
  • MiastoAlwernia/Kraków

Napisano 31.07.2007 - |14:39|

bardzo dobry odcinek! świetne efekty specjalne-zestrzelenie statku roju przez satelite-szkoda jej, bo mogła sie jeszcze przydać ;) no i szkoda też Petera-poświęcił sie facet... Zelenka jako naukowiec przewyższa MacKay'a tym, że...mniej gada :lol: , mocna była scena z w tym Wraith, który sie 'przemycił' w Atlantis[Bob-2'ochrzczony' Wraith przez Shepy'ego :P ]
  • 0
.::][ open the gate and dream ][::.

http://chevronone.com ;)

#51 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 10.03.2008 - |18:17|

Trzymający w napięciu odcinek, jednak mam wrażenie że to tylko przedsmak tego co będzie się działo w finale sezonu. Więc teraz 9/10 i zobaczymy co będzie dalej.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#52 superius

superius

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 21.04.2008 - |16:00|

Jak ktoś tu już napisał dziwi mnie że z 5 adresami ZPMowych planet poszli tylko na jedną. Bez sensu
  • 0

#53 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 05.03.2009 - |18:31|

Przede wszystkim cieszy powrót wątku z satelitą i jednocześnie dziwi, że zajęli się nim na ostatnią chwilę - w końcu to powinna być sprawa o wysokim priorytecie w sytuacji zagrożenia ze strony Wraith. Bardzo podobały mi się efekty specjalne towarzyszące wyjściu statków Wraith z hiperprzestrzeni, strzale z satelity i następnym jej ostrzelaniu przez wrogie statki. W sumie do przewidzenia było, że satelita nie załatwi całej sprawy, bo by było zbyt gładko i szybko no i wiadomo, że odcinek ma trzy części ;) Przyjęte rozwiązanie tej kwestii mi się podobało.
Tak jak już poprzednicy pisali strasznie dziwi, że na Atlantydzie myślą o ewakuacji zamiast wysłać też jakieś grupy na poszukiwanie pozostałych ZPM-ów - w końcu od staruszki Weir dostali 5 adresów, jeden to było Bractwo, rozumiem też, że jeden z nich kierował na planetę z tymi dzieciakami i ich tarczą obronną, no ale w takim razie zostają jeszcze 3 potencjalne ZPM-y do odnalezienia. Sprawa najwyższej wagi w tym momencie.
Spory zaskok z Wraithem który teleportował się do Atlantis - fajnie to rozwiązano, taka samobójcza taktyka jakoś nie do końca mi pasowała do Wraith. Dialogi Johna z Wraithami jak zawsze zacne, choć wolałem Steve'a od Boba - tamten był bardziej rozmowny ;)
Z minusów: Sheppard zdaje się tracić umiejętność racjonalnego osądu sytuacji, gdy w grę wchodzi Teyla - środki ostrożności były w tym przypadku jak najbardziej wskazane.

Podsumowując daję odcinkowi 8,5/10
  • 0

#54 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 05.03.2009 - |18:42|

Ciekawi mnie tylko fakt że satelita znajdował się akurat na kierunku, z którego lecą Wraith no i wspaniałomyślnie akurat w miejscu gdzie musieli wyskoczyć z podprzestrzeni. Chociaż to drugie akurat da się wytłumaczyć. No i faktycznie późno się zabrali za pracę nad nim ale może nie zdawali sobie sprawy że nastąpi zbieg okoliczności który opisałem wyżej.

Fakt z ZPM może być czysto funkcyjny. Otrzymalibyśmy w pełni funkcjonalne miasto, które zmiotłoby flotę Wraith w kilka chwil. Na starcie nie może być zbyt łatwo ;) Nie mówiąc już o tym że byłoby mało ciekawie.
  • 0
don't try

#55 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 06.03.2009 - |03:08|

Co do satelity to masz całkowitą rację - też się nad tym zastanawiałem. Wraith mogli przecież nadlecieć z dowolnego kierunku, a wiemy, że satelita miał dość ograniczony zasięg rażenia, więc zaiste to bardzo szczególny zbieg okoliczności był. Na dodatek, tak jak mówisz, wyszli z hiperprzestrzeni akurat we właściwym miejscu...

Fakt z ZPM może być czysto funkcyjny. Otrzymalibyśmy w pełni funkcjonalne miasto, które zmiotłoby flotę Wraith w kilka chwil. Na starcie nie może być zbyt łatwo wink.gif Nie mówiąc już o tym że byłoby mało ciekawie.

Zgoda, tylko należało o tym pomyśleć, zanim wcisnęło się staruszce w łapki kartkę z pięcioma adresami do ZPM-ów. Ewentualnie można było z tego potem gładko wybrnąć stwierdzając, że pozostałe adresy nie zaskakiwały - wiadomo, że przez 10 000 lat różne rzeczy mogły się zdarzyć z wrotami.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych