Skocz do zawartości

Zdjęcie

Justified

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
203 odpowiedzi w tym temacie

#41 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.02.2011 - |00:36|

Zgadzam się, że powrót jak najbardziej udany.
Zachowano wszystko to, co napędzało pierwszy sezon, czyli świetne kreacje bohaterów, odrobina sensacji, dobry humor i dialogi oraz klimat Kentucky ;]
Do tego dorzucono kilka znanych twarzy z innych seriali.
Mam tylko nadzieję, że będzie więcej Gogginsa, ale patrząc na końcówkę odcinka, tak się właśnie zapowiada.
Oglądalność była całkiem niezła, więc jeżeli nic się nie poknoci, to myślę, że czeka nas jeszcze sporo wrażeń z Justified :)
  • 0

#42 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 11.02.2011 - |08:43|

Mam nadzieję że wyemitują te 13 odcinków i nic nie pokrzyżuje szyków. :)
  • 0

#43 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 11.02.2011 - |22:13|

No i jeden z najbardziej wyczekiwanych odcinków z początku roku 2011 za mną. Serial powrócił i jest w dobrej formie. Uwielbiam ten rodzaj humoru, jaki mamy w Justified. Samochód służbowy Bennetta mnie rozwalił :D
Zresztą plusów jest dużo i nie ma sensu powtarzać innych postów.
Zaczynam trzymać kciuki za trzeci sezon.
  • 0

#44 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.02.2011 - |01:05|

uwielbiam ten serial! i mogę go oglądać w kółko, a to ślamazarne tempo jest genialne :rolleyes:
  • 0

#45 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 13.02.2011 - |00:40|

Raylan Givens powrócił w bardzo dorej formie. Jest na prawdę dorze. Akcja zaczyna się tam gdzie skończyła się w S01, później ładnie wszystko przechodzi do chya kolejnego głównego wątka. Tym razem na drodze naszego dzielnego marshala stanie banda rednecków hodujących zioło. Mogli jeszcze dorzucić Nancy Botwin i by była gitara ;) Ogólnie klimat tego odcinka był po prostu genialny: bimber ze słoików, akcja z sidłami, ogólny syf, do tego dodać świetny humor i mamy niezły serial zdecydowanie różniący się od innych produkcji, jedyny w swoim rodzaju. Miło się to ogląda. Mam tylko nadzieję, że skupią się bardziej na głównym wątku, a nie znowu, jak w poprzednim sezonie, będzie to typowy procedural. No i chcę wiecej Boyda bo jakoś go zabrakło. Zastanawiam się tylko jaką rolę będzie teraz spełniał.
Na start daję 8,5/10.
  • 0

#46 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 13.02.2011 - |15:32|

Bardzo dobry lekki, kryminalny serial w południowych klimatach czyli to co lubię.
Tak się robi 1 odcinkowce.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#47 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 17.02.2011 - |14:59|

2x2
Wygląda na to, że w tym sezonie nie będą nas męczyć typowymi jednoodcinkowcami zupełnie oderwanymi od głównej historii. Pociągnęli wiele wątków z poprzedniego odcinka i sezonu.

FX chyba dba o swoich aktorów, bo znowu znana twarz.
  • 0

#48 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 17.02.2011 - |18:30|

2x02

Równie świetny odcinek. Mocna scena z kolesiem za stołem, zero negocjacji :D

Użytkownik garus edytował ten post 17.02.2011 - |18:33|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#49 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 04.03.2011 - |09:22|

02x02
Raczej średnio było. Znowu mamy powrót do tego co było w sezonie 1, czyli kolejne odcinki proceduralne, a do tego ten był jakoś średnio interesujący.
Fakt, że mieliśmy kontynuacje wątków z poprzedniego odcinka, a nawet z poprzedniego sezonu i za to duży plus, ale mimo wszystko odcinek jakiś taki momentami przynudzający. Najbardziej wciągające z tego wszystkiego i co zawsze bylo mocną stroną serialu IMO to rozmowy Raylana z Boydem oraz na drugim miejscu Raylana z rodzicami.
Najmocniejsza w odcinku była scena, jak już wspomniał @garus, z kolesiem za kanapą. Strzał w głowę bez chwili wahania, duży plus. Ale ten serial przyzwyczaił nas już do tego rodzaju rozwiązań w iście kowbojskim stylu. Mogłoby ich być więcej.
Mimo wszystko odcinek przeciętny daję 7/10 i to naciągane. Chyba ten klimat serialu wpływa na to, że chcę, mimo wielu przeciętnych odcinków, oglądać dalej.
  • 0

#50 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.03.2011 - |16:25|

zgadzam się, odcinek nr2 dość średni, oglądałem późno i nawet przysnąłem. no jakoś nie działo się nic wciągającego w głównym wątku
  • 0

#51 marass

marass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoNowy Tomyśl

Napisano 10.03.2011 - |19:33|

Drugi sezon jeszcze lepszy od i tak bardzo dobrego pierwszego sezonu. Serial z pewnością nie dla wszystkich, ma swój specyficzny klimat który się kocha albo nienawidzi. Można powiedzieć że dla mnie była to miłość od pierwszego wejrzenia.Oprócz fantastycznego klimatu, drugą rzeczą która stanowi o silę tego serialu są kapitalne dialogi.

• 0

#52 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 11.03.2011 - |11:12|

02x03
O niebo lepszy odcinek od poprzedniego. Dialogi grają główną rolę w tym epizodzie, ale myślę, że i w całym serialu. Boyd (Goggins) genialny! Taki spokojny głos jak i cała postawa, normalnie rozwala mnie na łopatki. Mogłoby go być więcej. Zastanawiam się też kiedy jednak powróci dawny Boyd bo chyba co do tego to nikt nie ma wątpliwości. Wszyscy się proszą o jego towarzystwo i pewnie mają jakieś plany związane z jego osobą. Zobaczymy kiedy Crowder przejdzie na ciemną stronę.
Ten napad na autobus też o wiele ciekawszy niż poprzedni przypadek z tą ciężarną kobietą. Powrót Dewey Crowe'a - kolejna postać z 1 sezonu. Fajnie to nam się wszystko zaczyna ukladać. Oby więcej takich odcinków jak ten.
No i caly czas wątek główny związany z rodzinką Bennettów jest kontynuowany co cieszy. Zabrakło tylko mamuśki, która jest najlepsza z całej familiji. Chociaż braciszek Doyle też sprawnie uporał się z wspólnikami - po dwa strzały i finito. Rozwiązanie podobne jak w poprzednim odcinku - bez zbędnej dyskusji - szybko i sprawnie. I tak w tym serialu ma być i to mi się podoba.
Oprócz tego fajne klimaty country z muzyczką w tle.
Ocena 8/10

Napisano 18.03.2011 - |12:41|

02x04
Świetny początek w wiejskim klimacie tak charakterystycznym dla tego serialu. Dodatkowo rozmowa Raylana z rodzinką Bennettów na bardzo duży plus. Później niestety było troszkę słabiej kolejna mało ciekawa sprawa, ale miała kilka interesujących, mocnych momentów. Znowu Boyd ze swoim głosem i postawą po prostu mnie rozwala. Gość jest, podkreślę to po raz enty, świetny. No i jego powrót na ciemną stronę jest już chyba tylko kwestią czasu. I wtedy coś czuję zacznie się dziać, aż się już normalnie nie mogę doczekać.
Za ten odcinek 7,5/10 i cały czas liczę na odcinki takie jak pod koniec 1 sezonu czy chociażby w stylu poprzedniego.

Użytkownik johnass edytował ten post 28.04.2011 - |14:19|

• 0

#53 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 25.03.2011 - |17:43|

Oglądaliście już 2x07? Wydaje mi się, że widziałam w tym serialu scenę bardzo podobną do przedostatniej (zanim wsiedli do windy). Może jakimś cudem komuś coś zaświta i poda mi nr odcinka (o ile nie pomyliłam seriali hehe)?

Daruję sobie ocenę ostatnich odcinków, bo uwielbiam Justified zupełnie bezkrytycznie. Drugi sezon jest jeszcze lepszy niż pierwszy. Boyd pojawia się częściej i jest super. Chociaż przy mamie Bennett wydaje się aniołkiem.

Została tylko połowa sezonu i musi być kolejny. Jeśli nie, to uznam że ludzie z FX stracili rozum. Lights Out już anulowali (współczuję oglądającym) i wystarczy.
  • 0

#54 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 25.03.2011 - |18:34|

Będzie na pewno trzeci sezon, ogłoszą na dniach.
  • 0

#55 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 29.03.2011 - |10:39|

02x05
Dobry odcinek, ale bez jakichś większych fajerwerków. Boyd się w końcu "przełamał" i powrócił na ciemną stronę, no i przy okazji nieźle wykołował swoich wspólasków. Otrzymaliśmy też trochę akcji przy okazji napadu na kasę kopalni.
Mama Bennett na 100% zostałaby zwyciężczynią w plebiscycie na najgorszą matkę roku. Kobita jest bezwzględna strasznie.
Fajna rozmowa na początku odcinka naszego marshalla z Dewey Crowem. Ostatnio jest to już tradycją takie ciekawe rozmowki na początku każdego epizodu.
No i jak powiedział Raylan, wsadził kij w mrowisko, więc po cichu liczę na jakąś ciekawą akcję w przyszłej części sezonu.
Za ten odcinek 7,5/10.

Napisano 05.04.2011 - |11:01|

02x06
Mimo braku wątku głównego, mieliśmy tylko krótką pogawędkę Boyda z władzami, natomiast zupełny brak rodzinki Bennettów, którzy tworzą świetną otoczkę serialu i fajnie oddają ten wiejski klimat serialu, było całkiem przyzwoicie.
Sprawa napadu na bank nie taka znowu najgorsza, mimo że nic odkrywczego w niej nie było. Generalnie ten sezon chyba minimalnie lepszy od poprzedniego, póki co.
Ocena 7,5/10.

No i zamowili 3 sezon co nie było jakims wielkim zaskoczeniem bo obok SoA ma chyba najlepszą oglądalność z seriali FX.

Napisano 08.04.2011 - |12:16|

02x07
Odcinek powinien się nazywać "Historia jednego banknotu" ;) Dosyć zabawny epizodzik, momentami przypominał nawet jakiś sitcom, takie przynajmniej odnosiłem wrażenie podczas oglądania.
Fajnie, że kontynuowane są wątki z poprzednich odcinków. Coś czuję, że sprawa "przekrętu" Winony jeszcze się nie skończyła i będzie miała jakieś swoje konsekwencje.
Nadal brak Bennettów, za co lekki minus. Był za to Boyd i zapełnił trochę tę lukę. Chociaż jakiś taki lekko zagubiony w nowej roli ochroniarza. Ta ruda Pani też zapowiada się obiecująco. Co do przyszłych odcinków to zapowiada się chyba ciekawa konfrontacja Boyd - rodzinka Bennett. Ciekawe gdzie w tym wszystkim będzie miejsce dla naszego nieustraszonego szeryfa.
Ocena 7,5/10.

Użytkownik johnass edytował ten post 28.04.2011 - |14:20|

• 0

#56 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 14.04.2011 - |12:20|

2x10
Mamy "zmartwychwstanie"! :) (to chyba nie spoiler?)

Liczę na trochę inne rozwiązanie niż w poprzednim sezonie, tzn. że Mags nie pójdzie w ślady Bo i przeżyje. Kobieta jest niesamowita i głównie dzięki niej s2 jest taki kolorowy i klimatyczny. Na pewno znajdzie się dla niej miejsce, choćby na drugim planie (coś w stylu Arlo).

A odnośnie kilku ostatnich odcinków - może ktoś jednak powinien przyłożyć Winonie po głowie książką telefoniczną, najlepiej zanim spowodowała cały ten bajzel.
  • 0

#57 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.04.2011 - |08:42|

02x08
No to rodzinka Bennett powróciła po krótkiej nieobecności i to w niezłym stylu. Na start nasz szeryf dostał oklep od Coovera i co jest fajne w tym serialu to że nie robią z niego jakiegoś herosa, który rozwala wszystkich na około. Wydaje mi się, że był to chyba jakiś sposób odreagowania Raylana na ostatnie wydarzenia związane z Winoną i jej bezmyślnymi działaniami. Ciekawe czy będą jeszcze jakieś konsekwencje tego czy wątek został definitywnie zamknięty.
Ten odcinek był wstępem do wydaje się niezłej zadymy w kolejnym epizodzie podczas potańcówki u mamuśki Bennett, która btw sama ma jakieś plany co do ziem, o które toczy się walka z kopalnią. Ciekawe o co tam chodzi? Oj coś czuję, że będzie się działo. Zostawili nas tym razem twórcy z niezłym cliffem, a to rzadkość w tym serialu.
No i jeszcze słówko na temat rudzielca od kopalni, podoba mi się bardzo i do tego jeszcze to jej wyrachowanie. Coś czuję, że nieźle jeszcze namiesza w towarzystwie.
Odcinek 7,5/10.

Wie ktoś co było w tym worku co go Coover nosił ze sobą? Jakieś zwierzę do wywierania nacisku?

Napisano 18.04.2011 - |14:51|

02x09
Odcinek dla wszystkich miłośników wiejskich klimatów prosto z Ameryki. Ale było w nim też sporo dramatu w końcówce odcinka co jest rzadkością w tym serialu.
Rudowłosa Pani z kopalni została nieźle wyrolowana przez mamuśkę Bennett i Boyda. Ciekawe czy to już jest koniec jej wątku czy jeszcze się pojawi z jakimś rewanżem.
Co do mamuśki B. to zimna z niej suka nie uroniła nawet łzy nad zmarłym synkiem. Coś czuję, że Raylan powinien się mieć na baczności bo może za to beknąć.
Końcówka odcinka na prawdę mocna.
Odcinek 7,5/10.

Napisano 28.04.2011 - |15:03|

02x10
Fajnie, że skończyli z jednowątkowymi śledztwami, których jednak było zdecydowanie mniej niż w sezonie 1 i za to duży plus.
Atmosfera się mocno zagęszcza, szykuje nam się jakaś mała wojna między bandą Boyda oraz Bennettami. Chociaż wśród Bennettów też lekki rozłam. Olany przez rodzinkę Dickie zbroi się i dobiera wspólników przeciwko Boydowi za plecami reszty rodziny. Ciekawe co z tego będzie i gdzie w tym wszystkim miejsce dla Raylana.
Koniec coraz bliżej i zanosi się na niezły finał. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie zobaczymy większość bohaterów z tego sezonu bo naprawdę wnoszą sporo. Twórcy mogliby dać sobie spokój z jednowątkowymi odcinkami bo nie służą one temu serialowi. Tam gdzie brak jest Boyda czy Benettów to średnio to wszystko wypada, a sam Givens odcinka nie pociągnie.
Ocena 8/10.

Użytkownik johnass edytował ten post 29.04.2011 - |22:51|

• 0

#58 marass

marass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoNowy Tomyśl

Napisano 29.04.2011 - |22:47|

2x12

No i już po dwunastym odcinku, aż trudno uwierzyć że to już prawie koniec tego sezonu. Serialowi bardzo dobrze zrobiło skupienie się na jednym głównym wątku fabularnym zamiast formuły jedna sprawa = jeden odcinek, tak jak to było w pierwszym sezonie. Mam nadzieje że serial utrzyma swój bardzo wysoki poziom, a ludzie którzy piszą dialogi dostaną jakaś nagrodę bo zasłużyli na nią w 100% (to właśnie dialogi są jednym z najmocniejszych punktów tej produkcji). Podsumowując moim zdaniem najlepszy serial dramatyczny pod nieobecność Mad Mena.

BTW Czy ktoś jeszcze podziela moją opinię, że aktorka grająca Winone to naprawdę bardzo ładna kobieta.

• 0

#59 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 05.05.2011 - |10:02|

02x11
Miałem nadzieję na niezłą jatkę między bandą Boyda a Dickiego, ale chyba trzeba to odłożyć na finał tak mi się coś zdaje.
Mimo wszystko było całkiem fajnie, chociaż to chyba taka cisza przed burzą. Ekipy się zbroją i trenują, chociaż chłopcy Dickiego wyglądają na strasznych amatorów co wyszło podczas treningu strzeleckiego. Nie wróżę im nic dobrego. Zresztą Boyd wykiwał ich jak leszczy podczas transakcji zioła, po której de facto szeregi się mocno przerzedziły. Wyszło na to, że chłopcy nie tylko są amatorami, ale i tchórzami.
Raylan ładnie rozpracował swoich prześladowców. Fajna ta rozmowa w końcówce z Duffym, zresztą ten serial słynie ze świetnych dialogów.
No i zostawili nas z dobrym cliffem na koniec, a rzadko mamy z nimi do czynienia w tym serialu.
Odcinek 8/10. No i czekam na wiecej.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 05.05.2011 - |10:03|

• 0

#60 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 05.05.2011 - |12:00|

BTW Czy ktoś jeszcze podziela moją opinię, że aktorka grająca Winone to naprawdę bardzo ładna kobieta.

W zasadzie tak, ale w tej kwestii tylko panowie mają prawo głosu ;)

2x11
Ciekawe czy Gary jeszcze kiedyś się pojawi. Mam nadzieję, że nie, bo strasznie drażni mnie ten aktor. Z takim głosem powinien spróbować kariery operowej, zamiast męczyć widzów swoim "hello" trzy razy głośniejszym niż reszta dialogów.
Za to liczę na powrót Duffy'ego. Takie świry jak on przeważnie dodają serialom kolorów.

2x12
Chyba najlepszy odcinek w tym sezonie. Składał się właściwie z samego gadania, ale jakiego! Wspaniałe rozmowy, na czele z tą u Jeda i potem z Dickiem.

prognozy 2x13
Swoista równowaga wypracowana przez seniorów (Helen, Mags, Arlo) i ich specyficzny lokalny "kodeks honorowy" pewnie upadnie na dobre. Za daleko to wszystko zaszło, żeby tym razem też wystarczyło gadanie. Zagadką jest jedynie liczba trupów.
Aaa i żadnych cliffów proszę!

Jeszcze bardziej mnie interesuje co się będzie działo w trzecim sezonie. Chyba nikt się nie łudzi, że Givens faktycznie pojedzie do Glynco. Jeśli zostanie, to będzie miał problem, bo tutaj wszędzie jest spalony i nie ma dla niego miejsca.
Może narkotykowa mafia rozpanoszy się w Harlan i będzie wojna na froncie Boyd / Frankfort?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych